X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia dziękuję za polecenie dr Doeringa :) Byłam wczoraj, fajny i konkretny lekarz. Zrobił mi połówkowe i jestem bardzo zadowolona :) Nasz chłopak rośnie i ma się dobrze :) tylko jak na razie jest źle ułożony, mam zdjęcie 3D jak trzyma nogi na głowie ;) No i waży już 750g :)

Gratuluję wszystkich wizyt, bo widziałam że wczoraj było ich sporo i trzymam kciuki za kolejne :)

Szmaragdowa, Gosiak, Mama-Ali, Krokodylica, kate88:), Morwa, Didi_85, ktosiowa, Nadin lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha86 dzieki, jak nazywają się te dwie polecane babki?

Jagna <3 24.01.2018
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    *Sylwia dziękuję za polecenie dr Doeringa :) Byłam wczoraj, fajny i konkretny lekarz. Zrobił mi połówkowe i jestem bardzo zadowolona :) Nasz chłopak rośnie i ma się dobrze :) tylko jak na razie jest źle ułożony, mam zdjęcie 3D jak trzyma nogi na głowie ;) No i waży już 750g :)
    Ja go chyba też polecałam :) Byłam u niego w pierwszej ciąży jakoś w 15tc i bez żadnych wątpliwości określił płeć. Teraz byłam u niego na połówkowych i jestem super zadowolona. Fajnie, że Ty też :)

Inez87 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach!
    Inez, ale wielki chłop!! Ja myslałam ze moje 520g to dużo ;). Ale to było tydzien temu wiec teraz pewnie trochę więcej. Zazdroszczę, bo im większa waga, tym bardziej spokojna możesz być :)

Black...współczuję stresów. Nie można jakoś pozbyć się tego dziadostwa? Jakieś duże dawki progesteronu? Takie czekanie może wykończyć...

Marzycielka- na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki żeby wszelkie wątpliwości zniknęły!

A ja jakoś nie mogę się ogarnąć. Dziecko 2 dzien w przedszkolu a mnie jakoś czasu brakuje :D. Poza tym zaczynam myśleć o tym wszystkim co będę musiała zacząć kupować. Na razie mam 3 kocyki i paczkę tetrowych pieluch...Ale już w koszyku na Allegro czekaja bodziaki i półśpiochy dla Julka :D. Muszę chyba jakąś listę w tym miesiącu zrobić co kupić itd żeby od następnego zacząć już powoli zbierać wszystko. Na początek grudnia chcę mieć wszystko na tip top. Ubranka, wyprawka, torby do szpitala.

Inez87, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - jest na prawdę dobry, aż żałuję, że nie prowadzę ciąży w PL :)

Mama-Ali no wielkością wyprzedził czas o tydzień ;)

482f29f5709d9371med.jpg

A tu pierwsza fotka i w sumie tylko jedna z 3 bo chyba po mamie nie lubi zdjęć ;)

Krokodylica, kate88:), Morwa, Didi_85, Myszk@, Mama-Ali, Aenu, emi2016, Patrycja27 lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt.
    Współczuję stresów przy wizytach.

Ja od niedzieli wieczór tak się źle czuję że wymiekam.
    Córcię odprowadziłam do przedszkola ale czaiłam się i zaglądałam co jakiś czas, bo wczoraj wciąż ryczała, a jak ma siedzieć w przedszkolu i ryczeć to nie widzę sensu. Ale dzisiaj nie płakała do tej 9 więc ją zostawiłam.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! I trzymam kciuki za dzisiejsze. Ja witam się w nowym tygodniu. Dziś też moja wizyta- pewnie bez usg. Za to zapytam jak z tym moim lozyskiem - martwić się że jest nisko czy nie.
    Pozdrawiam. U nas na śląsku deszczowo i zimno, nic tylko kocyk i gorąca herbata!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja właśnie wróciłam z labu bo jutro wizyta ;) pogoda do bani, szaro i leje :/ do tego od wczoraj brzuch robi się twardy, boli i kluje w boku :/ takze idę spać ;)

Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja go chyba też polecałam :) Byłam u niego w pierwszej ciąży jakoś w 15tc i bez żadnych wątpliwości określił płeć. Teraz byłam u niego na połówkowych i jestem super zadowolona. Fajnie, że Ty też :)

ja tez byłam na połówkowych u Doeringa w piatek :-D

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie :P
    W którym tc zaczyna się 7 miesiąc?

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Kasha86 dzieki, jak nazywają się te dwie polecane babki?

Kukawczyńska Elżbieta - ale narazie jest na urlopie i terminy były na połowę października (przyjmuje chyba w 2 miejscach). Ja nie chciałam czekać i wybrałam tę drugą dr - Małgorzata Raś (ja byłam u niej w Baby Clinic) - miałam do niej nr tel. bezpośredni, powiedziałam, że chciałabym zrobić echo serduszka, bo mój gin. profilaktycznie po usg chciałby je zbadać dokładniej i że jestem tym faktem lekko poddenerwowana. Pani dr powiedziała, żebym zadzwoniła na recepcję i poprosiła o dopisane nawet do listy rezerwowej, więc tego samego dnia wieczorem jeszcze do niej trafiłam. Jestem bardzo zadowolona.

Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy kogo zapytać... każdy serwis podaje inaczej.
    Osobiście licze wg prostej zasady:
    Mój pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 29/03. Zatem 29/09 zacznę siódmy miesiąc. Oficjalny termin mam na 2/01, wiec ten ostatni dziewiąty miesiąc bedzie dłuższy o trzy dni niż inne.

ktosiowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Hmm chyba 27 ;) :)

U mnie znowu mocz ujowy :/ tak jak myślałam jakieś zapalenie pęcherza się przypaletalo :/ ehh

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

28 tc - wg. tej rozpiski:

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace,538_9232.html

Krokodylica lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :)

A ja mam wynik wymazu z pochwy i jest czysto.
    To chyba od tej luteiny mnie swędzi. :/

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już gdzieś o tym pisałyście ale nie mogę znaleźć - w jakim płynie do prania pierzecie ubrania dla noworodków (proszku nie chce używać) i czy oprocz płynu do prania używacie płynu do płukania jakiegoś dla niemowlaków ? Na rynku jest tego pełno...

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    To chyba zależy kogo zapytać... każdy serwis podaje inaczej.
    Osobiście licze wg prostej zasady:
    Mój pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 29/03. Zatem 29/09 zacznę siódmy miesiąc. Oficjalny termin mam na 2/01, wiec ten ostatni dziewiąty miesiąc bedzie dłuższy o trzy dni niż inne.
    Tez tak miesiące liczę.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc troszke mnie nie bylo.
    Dzisiaj mam wizyte :) ktora niestety sie spoznie bo mlody chyba ma angine bol gardla i temp. 39 jutro jade z nim do lekarza- najgorzej ze nie mialam go z kim zostawic i teraz czekam az moj brat wroci z pracy.
    Gratuluje dobrych wiadomsci.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ok dzięki :)

A ja mam wynik wymazu z pochwy i jest czysto.
    To chyba od tej luteiny mnie swędzi. :/

Mnie też piekło po luteinie dopochwowej, ale ja brałam ją przez kilka lat... Dużo lepiej jest jak delikatnie zwilżysz tabletkę i palce wodą - niestety trochę późno mi to podpowiedziano ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas sporo się dzieje, Zuzia poszła do przedszkola i oczywiście tak jak podejrzewałam płacz na wejściu, potem się uspokaja ale co jakiś czas popłakuje i woła mamę, nie chce nic jeść w przedszkolu i chodziła 3 dni i już się rozchorowała. Siedziałyśmy więc tydzień w domu, dziś poszłyśmy ponownie i na nowo płacz

Ja w międzyczasie byłam na połówkowych, Mały dalej jest małym:) waży 334 gr i wychodzi z tego, że wszystko ok. Fałd karkowy 4,2 mm kość nosowa ok, serduszko, inne narządy, kręgosłup i przepływy w normie, szyjka długa, zamknięta więc wygląda na to że wszystko ok.
    Tylko z imieniem dalej mamy problem. Zastanawiamy się nad Julianem i Feliksem, ale moi rodzice coś kręcą nosem. Wiem, że to my wybieramy ale jakoś jak tak mówią, to pojawiają się wątpliwości. Generalnie jest tak, że jak mnie się coś podoba to mojemu M nie no i na odwrót. A Wy jak z imionami?

FreshMm, Szmaragdowa, Inez87, emi2016, Mama-Ali, Nadin, Didi_85, Myszk@, kate88:), Patrycja27 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ