Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia dziękuję za polecenie dr Doeringa
Byłam wczoraj, fajny i konkretny lekarz. Zrobił mi połówkowe i jestem bardzo zadowolona
Nasz chłopak rośnie i ma się dobrze
tylko jak na razie jest źle ułożony, mam zdjęcie 3D jak trzyma nogi na głowie
No i waży już 750g
Gratuluję wszystkich wizyt, bo widziałam że wczoraj było ich sporo i trzymam kciuki za kolejneSzmaragdowa, Gosiak, Mama-Ali, Krokodylica, kate88:), Morwa, Didi_85, ktosiowa, Nadin lubią tę wiadomość
-
Inez87 wrote:*Sylwia dziękuję za polecenie dr Doeringa
Byłam wczoraj, fajny i konkretny lekarz. Zrobił mi połówkowe i jestem bardzo zadowolona
Nasz chłopak rośnie i ma się dobrze
tylko jak na razie jest źle ułożony, mam zdjęcie 3D jak trzyma nogi na głowie
No i waży już 750g
Byłam u niego w pierwszej ciąży jakoś w 15tc i bez żadnych wątpliwości określił płeć. Teraz byłam u niego na połówkowych i jestem super zadowolona. Fajnie, że Ty też
Inez87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Inez, ale wielki chłop!! Ja myslałam ze moje 520g to dużo. Ale to było tydzien temu wiec teraz pewnie trochę więcej. Zazdroszczę, bo im większa waga, tym bardziej spokojna możesz być
Black...współczuję stresów. Nie można jakoś pozbyć się tego dziadostwa? Jakieś duże dawki progesteronu? Takie czekanie może wykończyć...
Marzycielka- na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki żeby wszelkie wątpliwości zniknęły!
A ja jakoś nie mogę się ogarnąć. Dziecko 2 dzien w przedszkolu a mnie jakoś czasu brakuje. Poza tym zaczynam myśleć o tym wszystkim co będę musiała zacząć kupować. Na razie mam 3 kocyki i paczkę tetrowych pieluch...Ale już w koszyku na Allegro czekaja bodziaki i półśpiochy dla Julka
. Muszę chyba jakąś listę w tym miesiącu zrobić co kupić itd żeby od następnego zacząć już powoli zbierać wszystko. Na początek grudnia chcę mieć wszystko na tip top. Ubranka, wyprawka, torby do szpitala.
Inez87, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyt.
Współczuję stresów przy wizytach.
Ja od niedzieli wieczór tak się źle czuję że wymiekam.
Córcię odprowadziłam do przedszkola ale czaiłam się i zaglądałam co jakiś czas, bo wczoraj wciąż ryczała, a jak ma siedzieć w przedszkolu i ryczeć to nie widzę sensu. Ale dzisiaj nie płakała do tej 9 więc ją zostawiłam. -
Gratuluję udanych wizyt! I trzymam kciuki za dzisiejsze. Ja witam się w nowym tygodniu. Dziś też moja wizyta- pewnie bez usg. Za to zapytam jak z tym moim lozyskiem - martwić się że jest nisko czy nie.
Pozdrawiam. U nas na śląsku deszczowo i zimno, nic tylko kocyk i gorąca herbata!Pola
Hania -
Hej
ja właśnie wróciłam z labu bo jutro wizyta
pogoda do bani, szaro i leje
do tego od wczoraj brzuch robi się twardy, boli i kluje w boku
takze idę spać
Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze -
nick nieaktualnyGosiak wrote:Ja go chyba też polecałam
Byłam u niego w pierwszej ciąży jakoś w 15tc i bez żadnych wątpliwości określił płeć. Teraz byłam u niego na połówkowych i jestem super zadowolona. Fajnie, że Ty też
ja tez byłam na połówkowych u Doeringa w piatekGosiak lubi tę wiadomość
-
Szmaragdowa wrote:Kasha86 dzieki, jak nazywają się te dwie polecane babki?
Kukawczyńska Elżbieta - ale narazie jest na urlopie i terminy były na połowę października (przyjmuje chyba w 2 miejscach). Ja nie chciałam czekać i wybrałam tę drugą dr - Małgorzata Raś (ja byłam u niej w Baby Clinic) - miałam do niej nr tel. bezpośredni, powiedziałam, że chciałabym zrobić echo serduszka, bo mój gin. profilaktycznie po usg chciałby je zbadać dokładniej i że jestem tym faktem lekko poddenerwowana. Pani dr powiedziała, żebym zadzwoniła na recepcję i poprosiła o dopisane nawet do listy rezerwowej, więc tego samego dnia wieczorem jeszcze do niej trafiłam. Jestem bardzo zadowolona.Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
To chyba zależy kogo zapytać... każdy serwis podaje inaczej.
Osobiście licze wg prostej zasady:
Mój pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 29/03. Zatem 29/09 zacznę siódmy miesiąc. Oficjalny termin mam na 2/01, wiec ten ostatni dziewiąty miesiąc bedzie dłuższy o trzy dni niż inne.ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Mam głupie pytanie
W którym tc zaczyna się 7 miesiąc?
28 tc - wg. tej rozpiski:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace,538_9232.htmlKrokodylica lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Wiem, że już gdzieś o tym pisałyście ale nie mogę znaleźć - w jakim płynie do prania pierzecie ubrania dla noworodków (proszku nie chce używać) i czy oprocz płynu do prania używacie płynu do płukania jakiegoś dla niemowlaków ? Na rynku jest tego pełno...
New Baby
Julia -
helagazela wrote:To chyba zależy kogo zapytać... każdy serwis podaje inaczej.
Osobiście licze wg prostej zasady:
Mój pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 29/03. Zatem 29/09 zacznę siódmy miesiąc. Oficjalny termin mam na 2/01, wiec ten ostatni dziewiąty miesiąc bedzie dłuższy o trzy dni niż inne.
-
Czesc troszke mnie nie bylo.
Dzisiaj mam wizytektora niestety sie spoznie bo mlody chyba ma angine bol gardla i temp. 39 jutro jade z nim do lekarza- najgorzej ze nie mialam go z kim zostawic i teraz czekam az moj brat wroci z pracy.
Gratuluje dobrych wiadomsci.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Krokodylica wrote:Ok dzięki
A ja mam wynik wymazu z pochwy i jest czysto.
To chyba od tej luteiny mnie swędzi.
Mnie też piekło po luteinie dopochwowej, ale ja brałam ją przez kilka lat... Dużo lepiej jest jak delikatnie zwilżysz tabletkę i palce wodą - niestety trochę późno mi to podpowiedzianoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u nas sporo się dzieje, Zuzia poszła do przedszkola i oczywiście tak jak podejrzewałam płacz na wejściu, potem się uspokaja ale co jakiś czas popłakuje i woła mamę, nie chce nic jeść w przedszkolu i chodziła 3 dni i już się rozchorowała. Siedziałyśmy więc tydzień w domu, dziś poszłyśmy ponownie i na nowo płacz
Ja w międzyczasie byłam na połówkowych, Mały dalej jest małym:) waży 334 gr i wychodzi z tego, że wszystko ok. Fałd karkowy 4,2 mm kość nosowa ok, serduszko, inne narządy, kręgosłup i przepływy w normie, szyjka długa, zamknięta więc wygląda na to że wszystko ok.
Tylko z imieniem dalej mamy problem. Zastanawiamy się nad Julianem i Feliksem, ale moi rodzice coś kręcą nosem. Wiem, że to my wybieramy ale jakoś jak tak mówią, to pojawiają się wątpliwości. Generalnie jest tak, że jak mnie się coś podoba to mojemu M nie no i na odwrót. A Wy jak z imionami?FreshMm, Szmaragdowa, Inez87, emi2016, Mama-Ali, Nadin, Didi_85, Myszk@, kate88:), Patrycja27 lubią tę wiadomość