Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MagO31 wrote:Niestety nie, wiem, ze te foteliki sa super, ale wozki to nie wiem.
Ja wybralam espiro next, albo baby design lupo comfort, sa bardzo podobne, dlatego nie moge sie zdecydowac..
Ja mam w domu 2 wózki firmy BabyDesign i jestem bardzo zadowolona - tyle z nami przeszły, a wciąż jak nowe, mocne i niezawodne na miejskich drogach. Potrzebowaliśmy wózków z lekkimi kołami, wiec wzięliśmy kauczukowe i są ciągle jak nowiutkie. Szwagierka też ma BabyDesign i bardzo zadowolona.
-
(sunshine89 wrote:Dziewczyny a czy któraś ma doświadczenie bądź słyszała opinie na temat wózków maxi cosi?
Mocny, stabilny, z pompowanych kołami, wjedzie wszędzie. Tylko, ze ciężki. Nie do mieszkania bez windy na czwartym pietrze.
-
Dzień dobry mamusie
ja dzisiaj przebudzilam się o 5:40 i koniec spania. Mały mnie zaczął kopać i tylko przykladałam rękę i czekałam na kolejnego kopniaka
My mamy wózek cybex priam. W Polsce kosmicznie drogi, tutaj trafiliśmy na przecene i mąż pracuje w tym sklepie więc mieliśmy jeszcze 100€ taniej. Cieszę się że ten wydatek mamy już z głowy bo kupić wszystko na ostatnia chwilę to jakaś masakra. Z pierwszym dzieckiem ta lista się nie kończy. Do grudnia chcemy z wszystkim sie wyrobić na tip top i cały grudzień tylko odpoczywać i czekaćkasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie o ubiór noworodka w styczniu na spacer. To jest tak, że do gondoli najlepiej włożyć kocyk, żeby dziecka nie podwiewało od spodu. Oczywiście przyda się też śpiworek do wózka, ale jak ubrać do tego śpiworka dziecko ? Body z długim rękawkiem, spodenki, kaftanik, na to sweterek, jakieś skarpetki, potem dziecko w kombinezon a potem takiego w kombinezonie jeszcze do śpiworka?
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:A ja mam pytanie o ubiór noworodka w styczniu na spacer. To jest tak, że do gondoli najlepiej włożyć kocyk, żeby dziecka nie podwiewało od spodu. Oczywiście przyda się też śpiworek do wózka, ale jak ubrać do tego śpiworka dziecko ? Body z długim rękawkiem, spodenki, kaftanik, na to sweterek, jakieś skarpetki, potem dziecko w kombinezon a potem takiego w kombinezonie jeszcze do śpiworka?
kasha86 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzień dobry Wszystkim! Miałam w planie upiec dzisiaj brownie z okazji dnia chłopaka
, ale... rozłożyło mnie jakieś przeziębienie i to takie dość niestandardowe... Nie mam gorączki, temp. ok. 36,25 - 36,40, pobolewa głowa, pocę się, coś w gardle zadrapie, ale nie jest czerwone, za to pojawiły się wybroczyny na podniebieniu i dziwny nalot na języku, którego niczym nie mogę się pozbyć, w nosie minimalnie kręci i w zasadzie to tyle z jakichś objawów poza uczuciem typowego osłabienia czy tzw. łamania w kościach. Póki co wspomagam się domowymi sposobami: syrop z cebuli i czosnku, herbatka lipowa z miodem, zwykła z malinami, płukanie gardła szałwią i roztworem wody z sodą oczyszczoną. Dorzuciłybyście coś jeszcze to tego zestawu? Jakieś magiczne specyfiki rodem z apteczki babuni?
Co do wózków to chyba nasz największy znak zapytania - chciałabym coś lekkiego, by spokojnie sobie z tym poradzić na schodach w bloku, z drugiej strony, by gondola była większa i solidnie zabudowana (w końcu będzie służyć zimą). Obydwoje jesteśmy wysocy, więc i wózek do wzrostu musi nam pasować, by można było go wygodnie prowadzić, bo w przypadku niektórych modeli M przy nich wygląda wręcz komicznie. ;p Pierwszym typem był anex, później wpadła nam w oko junama i jedo, w między czasie przyjrzeliśmy się x-landerowi i mutsy. Często jest tak, że gondola ok, a spacerówka w ogólne nam się nie podoba albo właśnie waga całości, czy wrażenie papierowego materiału zniechęca. ;] Na opinie w Internecie przestaliśmy nawet patrzeć, bo dla każdego coś innego będzie ok - jak zresztą ze wszystkim...XyZ
-
Lagostina ja pamietam ze jak szybciej z mezem szlismy to uderzalismy butami o koszyk. Potem jak kupilsmy spacerowke to juz zwracalismy uwage na podwozie.
A jeszcze Kasha kiedys pisala o wozku ktory nadaje sie dla wysokich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:35
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Lagostina zależy też czy później jednak będziesz używać tej spacerówki czy nie bo one są jednak duże nieporęczne i najczęściej kończy się tym że kupuje się drugą samą lżejszą itp. Tak jak pisałam kiedyś gdybym nie miała po.corce to kupiłabym tylko gondolę. W sumie.mi w żadnych wózkach 2w1 nie podoba się spacerówka a już na wyjazdy to jest dramat, u mnie jest to ważne bo jednak kilka razy w roku jeździmy do Polski więc miejsce w bagażniku na wagę złota.
Co do rączek to musiałabyś przymierzyć w sklepie chociaż chyba większość ma regulowane rączki.
Ja mam bebetto Luca i na prawdę z czystym sercem polecam, oczywiście gondolę bo spacerówka to już porażka. Gondola jest większa niż np w xlander bo mierzyłam u koleżanki. Moja córka należała do długich i dość długo nie siedziała więc z gondoli korzystaliśmy przez ok 10 mies i się mieściła. W zimie miała ok pół roku ale bez problemu była i w kombinezonie i w spiworze
A materiał to może to jest taka impregnacja? Mój chyba też taki jak by papierowy ale to się sprawdziło na deszczu czy śniegu bo woda po prostu sciekała i wózek był suchy nawet folią nie była potrzebna. Może to coś takiego jestWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 13:07
-
Polaj wrote:Lagostina ja pamietam ze jak szybciej z mezem szlismy to uderzalismy butami o koszyk. Potem jak kupilsmy spacerowke to juz zwracalismy uwage na podwozie.
A jeszcze Kasha kiedys pisala o wozku ktory nadaje sie dla wysokich.
Lagostina - nie wiem na czym najbardziej Ci zależy - mi zależało na wysoko usytuowanej gondoli, bo mam 184 cm wzrostu i po prostu nie wygodnie mi będzie schylać się co chwilę. My wybraliśmy w związku z tym Stokke Xplory - wysoka, choć dość krótka gondola, dość lekki wózek. Ważne było dla mnie, żebym z dzieckiem na rękach wciągnęła ten wozek na 2 piętro - a on jak kopniesz z jednej strony koła to się tak właśnie składają, że jest to możliwe. Z wyglądu oczywiście minsię podoba. Aha i musiał po złożeniu wejść do bagażnika toyoty yaris;PPolaj lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Didi_85 wrote:Eh a ja leze w szpitalu,bo mam jakas infekcje,mialam plamienie i nie wiadomo co mi jest☹
Ojej, trzymaj się tam!! Dobrze, że jesteś w szpitalu - na pewno pomogą i wyleczą tę infekcję!!
Jestem pewna, że zanim się obejrzysz będziesz w domku!Didi_85 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:A ja mam pytanie o ubiór noworodka w styczniu na spacer. To jest tak, że do gondoli najlepiej włożyć kocyk, żeby dziecka nie podwiewało od spodu. Oczywiście przyda się też śpiworek do wózka, ale jak ubrać do tego śpiworka dziecko ? Body z długim rękawkiem, spodenki, kaftanik, na to sweterek, jakieś skarpetki, potem dziecko w kombinezon a potem takiego w kombinezonie jeszcze do śpiworka?
Ja ubierałam w kombinezon i nakrywałam kocykiem jeśli dziecko zasnęło.
No i zakładałam tą osłonkę z wózka, od tego też cieplej.
Śpiworka nie używałam. Tzn. Miałam ale jak Zuzia była większa do sanek.kasha86 lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja ubierałam w kombinezon i nakrywałam kocykiem jeśli dziecko zasnęło.
No i zakładałam tą osłonkę z wózka, od tego też cieplej.
Śpiworka nie używałam. Tzn. Miałam ale jak Zuzia była większa do sanek.
Sama nawet musialam dodatkowo zabezpieczac sie pieluszka zeby mi piersi nie zamarzly bo takie mrozy byly.
Didi lepiej byc pod stala opieka lekarzy niz martwic sie w domu.Didi_85 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
tak czy siak tak jak któraś już tu pisała trzeba zacząć od balkonowania czyli jak tu ktoś napisał "wietrzenia". Ubieramy dziecko normalnie jak na spacer i wietrzymy się przy szeroko otwartym oknie 5 minut, na drugi dzień 10 minut, na następny 15 itd.
Tylko nie pamiętam od kiedy robi się balkonowanie, chyba jak dziecko skończy 2 tygodnie? Niech mnie ktoś poprawi jeśli źle piszę.kasha86 lubi tę wiadomość