X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie Jedyna zaleta ze mialam dokladne usg Synek jest cudny,zdrowiutki i wazy 750 gram

Polaj, Krokodylica, kate88:), kasha86 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja tez kojarze te dwa tygodnie. Zimowi niestety musza przejsc taka adaptacje.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja styczniową córkę zaczęłam po tygodniu stawiać w otwartym oknie, a po dwóch już wystawiałam wózek na taras.
    Jeśli chodzi o ubieranie to wg mnie wystarczy domowo ubrane dziecko (body + półśpiochy) dodatkowo ubrać w ciepły pajac i tak ubrane do zimowego śpiworka.

kasha86 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa przybój piatke-3 trymestr to już coś ;) cóż chciałabym być już tak w 34 t.c., ale pewnie zleci nim się obejrzymy.

Krokodylica, Morwa, kasha86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś urodził sie 20.12., 23go wyszłam ze szpitala a 25go wyszłam juz na spacer. Co prawda trwał jakieś 30 minut, ale bez żadnego werandowania czy innych zabaw. Zreszta tak mi zaleciła położna. Dzieć okaz zdrowia, pierwsza choroba dokładnie rok pozniej; bo od córki znajomej jakimś dziadostwem sie zaraził :P ubierałam w bodziaki i polspiochy, kombinezon, śpiworek i do wózka

kasha86 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa ząb mnie zaczął boleć. :/

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wyszlo wysokie CRP -26,drogi moczowme czyste,jakas infekcja i nie wiedza od czego,na razie dostaje dozylny antybiotyk

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    W poniedziałek do dentysty.
    Mnie w pierwszej ciąży zaczął boleć w weekend byłam wtedy w 8 miesiącu. W poniedziałek mnie przyjęli.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Niedobrze :( znam ten ból - dosłownie. Wczoraj byłam u stomatologa w sprawie dolnej 6-tki. Czeka mnie leczenie kanałowe. Popuchłam i zwijałam się z bólu. Teraz jest już lepiej, bo ściągnęli mi ropę z dziąsła :p

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi aby szybko pomogli.

Jak mnie nie przestanie do poniedziałku boleć to pójdę, ale wolała bym żeby nie męczyło mnie tyle czasu. ;)

Ja już dzisiaj zaczęłam mierzyć jak upchnąć łóżeczko w sypialni. Mój pierwotny plan spania z Łucją w innym pokoju poszedł się za przeproszeniem pieprzyć. Zuzia co rusz budzi się z płaczem a ten ogr (czyt. mój mąż) nie potrafi jej uspokoić a jak nie działa cicho cicho to zaczyna się drzeć. No jasna dupa co za troglodyta.
    I owszem mogę mu kazać spać z Zuzką ale zwyczajnie szkoda mi dziecka przy tym choleryku.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko rozwala mnie jak okreslasz swego meza

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Zuzik jeszcze śpi.

Didi a to ja już z moim mężem dawno ustaliłam, że jest ogrem i troglodytą.

Matko jutro do przedszkola, jak sobie pomyślę jaki będzie znowu płacz to wierzcie mi że już się stresuję!

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Zuzik jeszcze śpi.

Didi a to ja już z moim mężem dawno ustaliłam, że jest ogrem i troglodytą.

Matko jutro do przedszkola, jak sobie pomyślę jaki będzie znowu płacz to wierzcie mi że już się stresuję!
    ;) Ja na swojego mówię Trollu,on na mnie zresztą też ;)
    Czasem jak tak na mieście zawoła to ludzie dziwnie patrzą :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prawie nie spalam,bo nie dosc ze niewygodnie na tym szpitalnym lozku,to w dodatku jestem na sali z matkami karmiacymi,ktorych dzieci sa w inkubatorach i co chwila po ktoras dzwonili,zeby przyszla do dziecka,masakra

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    ja prawie nie spalam,bo nie dosc ze niewygodnie na tym szpitalnym lozku,to w dodatku jestem na sali z matkami karmiacymi,ktorych dzieci sa w inkubatorach i co chwila po ktoras dzwonili,zeby przyszla do dziecka,masakra

Didi - dużo zdrówka ;)
    A czemu polozyli Cie z matkami ?
    Jestes na patologi ciazy czy oddziale położniczym ? :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 26 tygodniu! :)
    Za 3 dni wizyta a mi aż niedobrze na samą myśl :/ Odkąd wykryli tą torbiel na jajniku, nie czekam już na spotkania z ginem...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi trzymaj się tam! ♡

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niby na patologii,ale ze one sa jakby w hotelu,bo sa tylko po to by karmic a ze na poporodowych nie ma miejsc a na patologi sa,to nas zebrali wspolnie

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet okna nie moge otworzyc,bo one sie boja ze im cycki przewieje,wiec cuchnie tu okropnie

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi zdrówka dla Ciebie i maluszka! Antybiotyk napewno pomoże.

Ja jutro mam medicover i idę po skierowanie na krzywa cukrowa i usg 3 trymestru. Ciężko uwierzyć ze to już tak blisko... 3 trymestr nadchodzący jakoś mnie uspokaja i jednocześnie uświadamia mi ze Go life jest blisko. Mój ojciec urodził się ponoć w 7 miesiącu ciąży ( pewnie przy końcu) i mimo marnej opieki 60 lat temu przeżył i zdrowo się rozwinął.

Aktualnie rozkminiam jak się kapie takie małe dziecko... oglądałam filmik instruktażowy na YouTube i wydaje się to mega trudne na lalce a co dopiero na dziecku... Do tego mamy dość mało miejsca w łazience na podłodze. Z karmieniem myśle ze jakoś dam rade, ale ta kąpiel noworodka mnie przeraża.

Gdzie będzie spać wasze dziecko?
    Ja coraz bardziej skłaniam się żeby moje spało od razu w swoim przyszłym pokoju... myśle kupić tam dodatkowe łóżko dla mnie i na jakiś czas się tam przeprowadzić... a jak będzie już spać cała noc to wtedy wyprowadzić... małż ma ciężki okres w pracy i chce żeby choć on się wysypial w tygodniu. Początkowo myślałam żeby dziecko było u nas ( a małż będzie spał w pokoju w którym pracuje), ale jak w sypialni wstawię łóżeczko i będzie problem bo nie ma miejsca na przewijak i na ciuszki czy inne dziecio gadżety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 11:24

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ