Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Kurcze, córka zaczęła znowu mocniej kaszleć i smarkać plus podwyższona temperatura. Buuu1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Nie jestem wstanie przeczytać postów do tylu... ale trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i pozdrawiam Was i już uciekam bo na szybko muszę cokolwiek ugotować. .1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Hejka!
Ja dziś jadę do Ikea po jakieś półki, kartony itd. Muszę zrobić miejsce dla rzeczy dzidziutka
I jeszcze info dla dziewczyn, które chcą kupić poduszkę do spania. Ja mam z MOTHERHOOD i jestem zadowolona a dziś jest jakaś promka -25% na Ebiton24.pl:
https://www.ebiton24.com/motherhood-prod-25
New Baby
Julia -
Hej! Dziewczyny z Wro, mam ogłoszenie parafialne - może którąś zainteresuje: dzisiaj od 10-18 jest w sklepie Askot na Zakrzowskiej giełda z wózkami, fotelikami, produktami firmy Lovi itd. przy udziale przedstawicieli producentów, podobno mają być okazje cenowe
(jak coś na fb wszystko opisane). A we środę jest spotkanie dot. laktacji i kp z położną p. Marią Lepucką.
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
XyZ
-
dagii wrote:Hej:)
Generalnie jestem na forum grudniówek ale mam taki termin .... 31.12.2017 ze nie wiadomo xd postanowiłam zajrzeć tez tu
Witam wszystkie mamy
Mamy podobny termin (ja 30.12.2017) tez zapisałam się do Grudniówek, ale tu jakoś lepiej się odnajdujęPrzeraża mnie poród z końcem roku. Wyobrażam sobie jak wszyscy odliczają 10, 9 , 8 , 7 , 6 ... Aaaa ja w jeszcze większym stresie prę
haha moje siostry i mama rodzimy po terminie ,więc myślę ,że i ja urodzę tak bardziej na luzie, na spokojnie ... juz w Styczniu
a jak będzie na prawdę to czas pokaże
dagii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a w związku z tymi chorobami wczoraj natknęłam się na post o bostonce w ciąży. Bylam przekonana że dziecko przechodzi ją tylko raz a tu się okazuje że nie. Czy ktoś ma info na temat tego jak to jest z tą chorobą, bo juz się bać zaczynam przez to przedszkole
-
Morwa wrote:Witaj :*
Mamy podobny termin (ja 30.12.2017) tez zapisałam się do Grudniówek, ale tu jakoś lepiej się odnajdujęPrzeraża mnie poród z końcem roku. Wyobrażam sobie jak wszyscy odliczają 10, 9 , 8 , 7 , 6 ... Aaaa ja w jeszcze większym stresie prę
haha moje siostry i mama rodzimy po terminie ,więc myślę ,że i ja urodzę tak bardziej na luzie, na spokojnie ... juz w Styczniu
a jak będzie na prawdę to czas pokaże
Jezuuuu mam to samo nie chce w sylwestra ja już bym wolała po świętach od razu ...Apolonia ❤️
-
A tak poza tym to cześć wszystkim
witam się w 28-29 tc
Pisałyście o położeniu dzieci, a ja myślę sobie... cholera tylko moje dziecko nie potrafi grzecznie siedzieć na dupci i ciągle zmienia pozycje? Moja potrafi obracać się 2 razy w ciągu doby. Obraca się w nocy. Czuję to bardzo dobrze, bo to spory dyskomfort, a później czekamy z mężem na kopniaki w danym miejscu. Zawsze się udaje zgadnąć w jakim położeniu akurat jest mała i w jakim najprawdopodobniej będzie jak się obróci. Najgorzej dla mnie było jak leżała poprzecznie ,bo miałam wrażenie ,że mam więcej dzieci w brzuchu, ale wtedy przynajmniej moja szyjka sobie odpoczęła... pęcherz to samo bo chociaż przez dobę nie był trampoliną naszej córki -
dagii wrote:Jezuuuu mam to samo nie chce w sylwestra ja już bym wolała po świętach od razu ...
dagii lubi tę wiadomość
-
to z Wrocławskich wydarzeń dla mam ja Wam zapodam:
10.10 (wtorek) Bezpieczne noszenie w chustach
spotkanie organizowane w mojej bibliotece
http://www.biblioteka.wroc.pl/component/jevents/icalrepeat.detail/2017/10/10/4251/151/bezpieczne-noszenie-w-chustach-chustowanie-dla-poczatkujacych?Itemid=529&filter_reset=1
11.10 (środa) Grupa dla kobiet w ciąży – „Będę mamą…”
http://fev.wroclaw.pl/grupa-dla-kobiet-w-ciazy-bede-mama/
12.10 (czwartek) warsztaty świadoma mama
http://swiadomamama.pl/warsztat/wroclaw-11-10-w-godzinach-1600-2000-warsztaty-dla-kobiet-w-ciazy-prowadzi-paulina-holtz/
Jagna24.01.2018
-
KacperekiOliwka u nas nie ma wysokiej gorączki, tak skakała całą noc, a to 37,1 a to 37,8 ale ja już nie spałam bo wiadomo, pilnowałam czy jej ta temperatura nie rośnie bardziej. Także nie dawałam nic na zbicie temperatury aż do teraz. Dałam paracetamol bi od rana ma 37,5 i taka już umeczona tym że podałam syrop.
Do tego kaszel i katar.
Ale wypatrzyłam że idą jej dwa zęby, nie wiem może od tego złapała.
Zobaczymy co się będzie działo do poniedziałku, jak coś to znowu lekarz... -
Paula_29 wrote:Dziewczyny a w związku z tymi chorobami wczoraj natknęłam się na post o bostonce w ciąży. Bylam przekonana że dziecko przechodzi ją tylko raz a tu się okazuje że nie. Czy ktoś ma info na temat tego jak to jest z tą chorobą, bo juz się bać zaczynam przez to przedszkoleCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Morwa wrote:A ja to nawet przed świętami :p ale zdaje sobie sprawę ,że czym dłużej dziecko posiedzi w brzuszku tym dłużej ja będę mogła w marę się wyspać. Później może już nie być tak kolorowo , a ja kocham spać
Wszystko jedno... w 9 miesiącu i tak ciężko się wyspać, gdy każdy ruch dziecka boli i co chwilę się budzisz. Przynajmniej ja tak to wspominam
-
Hej dziewczyny,
Dziś odebrałam w końcu po 3 tyg. wyniki posiewu. Irytujące ze o tym ze mam wyniki nie informują , zero komentarza, null zero:( wiec były od środy wieczór a ja dowiedziałam się ze są w piątek bo zadzwoniłam .
Wyniki oceny stopnia czystości pochwy mam chyba złe i trochę się przeraziłam. Wyszedł mi stopień 2/3 i liczne bakterie gram ujemne ( nie napisali jakie wiec mam same czarne myśli ) , nieliczne ziarniaki gram dodatnie, do tego leukocyty średnio liczne. Kwasu mlekowego liczne (choć to dobre), dwoinek, rzęsistkow czy grzybów dzięki Bogu brak.
W poniedziałek już umówiona jestem do ginekologa w medicoverze, będę tez dzwonić do mojego lekarza prywatnego czy mam przyjść i co robić... W sumie jak do tej pory tak łaziłam 3 tyg. to te dwa dni mnie nie zbawiaale mam stres ze te bakcyle zaszkodzą dzidzi
jak dotąd nie miałam jakichś specjalnych objawow, na badaniu gin. Lekarz nie widział nic niepokojącego, ciaza tez była polki co bezproblemowa
chyba pójdę po jakiś probiotyk dzisiaj.
W ocenie czystości nie pisze co to za bakterie ujemne, orientujecie się jakie badanie zrobić żeby się dowiedzieć? To posiew z szyjki macicy? -
Melduję się po wizycie, wszystko super, maluch rośnie i straszny z niego wiercipięta. Następna wizyta 31.10 a 24.10 mam USG III trymestru.
Oddałam też krew i zawiozłam mocz do badania. A potem zrobiłam pyszny obiad
Miłego weekendu, dziewczyny!Muska, Krokodylica, Angela*, Szmaragdowa, Polaj, Marzycielka111192, ana167, Nadin, Aenu lubią tę wiadomość