WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dagii ;)

dagii lubi tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kurcze, córka zaczęła znowu mocniej kaszleć i smarkać plus podwyższona temperatura. Buuu
    Ja Cię rozumiem bo mój synek pochodził po chorobie tydzień do przedszkola i znowu od trzech dni mam w domu chore dzieci oka nie zmruzy bo gorączka ponad 39 wymioty mam dość przedszkola bo od września non stop chorzy.. A ja juz padam. .. trzymajcie sie cieplutko i zdrówka dla malutkiej

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 7 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem wstanie przeczytać postów do tylu... ale trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i pozdrawiam Was i już uciekam bo na szybko muszę cokolwiek ugotować. .

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 7 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pro po magnezu ja tez miałam po nim bóle brzucha i biegunkę i biorę go sporadycznie..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszystko upatrzone :) zamierzam kupić przez internet ale jeszcze poczekam do listopada i zacznę zamawiać :) co do kupionych rzeczy mam tylko milion ubranek jedna koszule do karmienia i biustonosz i to by było na tyle xd

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja dziś jadę do Ikea po jakieś półki, kartony itd. Muszę zrobić miejsce dla rzeczy dzidziutka :)
    I jeszcze info dla dziewczyn, które chcą kupić poduszkę do spania. Ja mam z MOTHERHOOD i jestem zadowolona a dziś jest jakaś promka -25% na Ebiton24.pl:

https://www.ebiton24.com/motherhood-prod-25

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny z Wro, mam ogłoszenie parafialne - może którąś zainteresuje: dzisiaj od 10-18 jest w sklepie Askot na Zakrzowskiej giełda z wózkami, fotelikami, produktami firmy Lovi itd. przy udziale przedstawicieli producentów, podobno mają być okazje cenowe ;) (jak coś na fb wszystko opisane). A we środę jest spotkanie dot. laktacji i kp z położną p. Marią Lepucką.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

XyZ
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Hej:)
    Generalnie jestem na forum grudniówek ale mam taki termin .... 31.12.2017 ze nie wiadomo xd postanowiłam zajrzeć tez tu :)
    Witam wszystkie mamy ;)
    Witaj :*
    Mamy podobny termin (ja 30.12.2017) tez zapisałam się do Grudniówek, ale tu jakoś lepiej się odnajduję :) Przeraża mnie poród z końcem roku. Wyobrażam sobie jak wszyscy odliczają 10, 9 , 8 , 7 , 6 ... Aaaa ja w jeszcze większym stresie prę :D haha moje siostry i mama rodzimy po terminie ,więc myślę ,że i ja urodzę tak bardziej na luzie, na spokojnie ... juz w Styczniu :) a jak będzie na prawdę to czas pokaże ;)

dagii lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w związku z tymi chorobami wczoraj natknęłam się na post o bostonce w ciąży. Bylam przekonana że dziecko przechodzi ją tylko raz a tu się okazuje że nie. Czy ktoś ma info na temat tego jak to jest z tą chorobą, bo juz się bać zaczynam przez to przedszkole

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witaj :*
    Mamy podobny termin (ja 30.12.2017) tez zapisałam się do Grudniówek, ale tu jakoś lepiej się odnajduję :) Przeraża mnie poród z końcem roku. Wyobrażam sobie jak wszyscy odliczają 10, 9 , 8 , 7 , 6 ... Aaaa ja w jeszcze większym stresie prę :D haha moje siostry i mama rodzimy po terminie ,więc myślę ,że i ja urodzę tak bardziej na luzie, na spokojnie ... juz w Styczniu :) a jak będzie na prawdę to czas pokaże ;)

Jezuuuu mam to samo nie chce w sylwestra ja już bym wolała po świętach od razu ...

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to cześć wszystkim :) witam się w 28-29 tc :D

Pisałyście o położeniu dzieci, a ja myślę sobie... cholera tylko moje dziecko nie potrafi grzecznie siedzieć na dupci i ciągle zmienia pozycje? Moja potrafi obracać się 2 razy w ciągu doby. Obraca się w nocy. Czuję to bardzo dobrze, bo to spory dyskomfort, a później czekamy z mężem na kopniaki w danym miejscu. Zawsze się udaje zgadnąć w jakim położeniu akurat jest mała i w jakim najprawdopodobniej będzie jak się obróci. Najgorzej dla mnie było jak leżała poprzecznie ,bo miałam wrażenie ,że mam więcej dzieci w brzuchu, ale wtedy przynajmniej moja szyjka sobie odpoczęła... pęcherz to samo bo chociaż przez dobę nie był trampoliną naszej córki :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Jezuuuu mam to samo nie chce w sylwestra ja już bym wolała po świętach od razu ...
    A ja to nawet przed świętami :p ale zdaje sobie sprawę ,że czym dłużej dziecko posiedzi w brzuszku tym dłużej ja będę mogła w marę się wyspać. Później może już nie być tak kolorowo , a ja kocham spać :D

dagii lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z Wrocławskich wydarzeń dla mam ja Wam zapodam:

10.10 (wtorek) Bezpieczne noszenie w chustach
    spotkanie organizowane w mojej bibliotece :D
    http://www.biblioteka.wroc.pl/component/jevents/icalrepeat.detail/2017/10/10/4251/151/bezpieczne-noszenie-w-chustach-chustowanie-dla-poczatkujacych?Itemid=529&filter_reset=1

11.10 (środa) Grupa dla kobiet w ciąży – „Będę mamą…”
    http://fev.wroclaw.pl/grupa-dla-kobiet-w-ciazy-bede-mama/

12.10 (czwartek) warsztaty świadoma mama
    http://swiadomamama.pl/warsztat/wroclaw-11-10-w-godzinach-1600-2000-warsztaty-dla-kobiet-w-ciazy-prowadzi-paulina-holtz/

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka u nas nie ma wysokiej gorączki, tak skakała całą noc, a to 37,1 a to 37,8 ale ja już nie spałam bo wiadomo, pilnowałam czy jej ta temperatura nie rośnie bardziej. Także nie dawałam nic na zbicie temperatury aż do teraz. Dałam paracetamol bi od rana ma 37,5 i taka już umeczona tym że podałam syrop.
    Do tego kaszel i katar.
    Ale wypatrzyłam że idą jej dwa zęby, nie wiem może od tego złapała.
    Zobaczymy co się będzie działo do poniedziałku, jak coś to znowu lekarz...

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ty się biedna wymeczysz w tej ciąży :( jak nie mdłości, później ty chora teraz córeczka :( zdrówka dla Was !!

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny a w związku z tymi chorobami wczoraj natknęłam się na post o bostonce w ciąży. Bylam przekonana że dziecko przechodzi ją tylko raz a tu się okazuje że nie. Czy ktoś ma info na temat tego jak to jest z tą chorobą, bo juz się bać zaczynam przez to przedszkole
    Moj syn zachorowal 4 tyg.temu. przechodzil to strasznie nie mogl jesc i pic bo tak go bolalo. Po 2 tyg. zaczela mu schodzic skora na dloniach i stopach czyli tam gdzie mial wysypke. Ja na szczescie sie nie zarazilam ale kazdy dzien byl dla mnie straszy bo najgorsza jest niepewnosc. Mylam rece po kazdym kontakcie z dziekiem a do tego zakaz przytulania i to bylo najgorsze dla niego.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A ja to nawet przed świętami :p ale zdaje sobie sprawę ,że czym dłużej dziecko posiedzi w brzuszku tym dłużej ja będę mogła w marę się wyspać. Później może już nie być tak kolorowo , a ja kocham spać :D

Wszystko jedno... w 9 miesiącu i tak ciężko się wyspać, gdy każdy ruch dziecka boli i co chwilę się budzisz. Przynajmniej ja tak to wspominam ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bostonka bardzo lekko przeszła Arturowi, ale też miałam stres, czy się nie zarażę. Na szczęście nie zaraziłam się, też często myłam ręce i szlaban na całusy i na mocniejsze przytulanie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Maruder Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dziś odebrałam w końcu po 3 tyg. wyniki posiewu. Irytujące ze o tym ze mam wyniki nie informują , zero komentarza, null zero:( wiec były od środy wieczór a ja dowiedziałam się ze są w piątek bo zadzwoniłam .

Wyniki oceny stopnia czystości pochwy mam chyba złe i trochę się przeraziłam. Wyszedł mi stopień 2/3 i liczne bakterie gram ujemne ( nie napisali jakie wiec mam same czarne myśli ) , nieliczne ziarniaki gram dodatnie, do tego leukocyty średnio liczne. Kwasu mlekowego liczne (choć to dobre), dwoinek, rzęsistkow czy grzybów dzięki Bogu brak.

W poniedziałek już umówiona jestem do ginekologa w medicoverze, będę tez dzwonić do mojego lekarza prywatnego czy mam przyjść i co robić... W sumie jak do tej pory tak łaziłam 3 tyg. to te dwa dni mnie nie zbawia :( ale mam stres ze te bakcyle zaszkodzą dzidzi :( jak dotąd nie miałam jakichś specjalnych objawow, na badaniu gin. Lekarz nie widział nic niepokojącego, ciaza tez była polki co bezproblemowa :( chyba pójdę po jakiś probiotyk dzisiaj.

W ocenie czystości nie pisze co to za bakterie ujemne, orientujecie się jakie badanie zrobić żeby się dowiedzieć? To posiew z szyjki macicy?

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, wszystko super, maluch rośnie i straszny z niego wiercipięta. Następna wizyta 31.10 a 24.10 mam USG III trymestru.
    Oddałam też krew i zawiozłam mocz do badania. A potem zrobiłam pyszny obiad :)
    Miłego weekendu, dziewczyny!

Muska, Krokodylica, Angela*, Szmaragdowa, Polaj, Marzycielka111192, ana167, Nadin, Aenu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ