WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziewczyny pisze :) fajnie że wam się podoba i zapewniam was że nie będziecie żałować a robi się ekspresowo :)
    Serowe pierożki z jablkami:
    250 gram sera białego, ja dałam półtłusty zmielony
    300 gram mąki pszennej
    200 gram masła
    4 łyżki cukru pudru
    Masło posiekać z mąką, dodać ser i cukier puder, wszystko zagnieść jak na ciasto kruche, schować do lodówki na 30 minut. Wałkować ciasto i wykrawać koła (jak na pierogi), skleić z plasterkiem(półksiężycem) jabłka . Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, piec 20-25 minut do zarumienienia w temperaturze 180 stopni góra-dół. Posypujemy cukrem pudrem i... wcinamy :)
    Najlepsze są jeszcze ciepłe albo na drugi dzień. Przepis jest z jabłkiem ale wydaje mi się że z każdym owocem będzie pychotka. Brzoskwinia, jagoda albo zwykły dżem
    Smacznego :)

Myszk@, Polaj, Muska, Krokodylica, Aenu, ana167, kasha86, annaki, Karmelova, FreshMm, Szmaragdowa, Nadin lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro ide po ser :)

Marzycielka111192, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka jutro z rana kupuję ser i oczywiście poczynię te pierożki :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,a ja mam twaróg ze wsi akurat,co prawda zamrozony,ale zaraz go wyciągnę i będzie pycha.Juz się nie mogę doczekać.
    Dzięki za przepis!!!

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro będziemy wszystkie jeść pierożki :D

Marzycielka111192, ana167, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha ja też mam brać magnez 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 20:05

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczka w ciazy nie jest groźna , o ile nie ma się jej po raz pierwszy w całym zyciu oczywiście ;) co do leków nie mam pojęcia może zadzwoń do swojego lekarza jeśli masz możliwość.

Żółte upławy? Dopiero się zorientowałam :/ są normalne czy infekcja ?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png

Wysłany: 6 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) super dziewczyny, jutro proszę się pochwalić :D

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kasha ja też mam brać magnes 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej

ja to nawet nie wiem jakie mam dawki, ale lekarz powiedział, żeby koniecznie brać z jedzeniem, albo chwile po , bo drażni żołądek - może to właśnie on Cię bolał, a że teraz jest wyżej niż zazwyczaj to pomyliłaś z bólem brzucha?
    no ja narazie pobiore te 6 tabletek i zobaczymy :)

ja opryszczkę miałam już dwa razy w tym miesiącu - nie pierwszy raz - ginekolog powiedział, że spokojnie mogę sobie te plasterki naklejać i zeszła :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro robię te pierożki!!! Mam akurat ser ż Polski tylko zamrożony więc jutro odpalam piekarnik. Tym bardziej że po południu jedziemy na urodziny to wezmę ze sobą...jak zostanie ;P

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Opryszczka w ciazy nie jest groźna , o ile nie ma się jej po raz pierwszy w całym zyciu oczywiście ;) co do leków nie mam pojęcia może zadzwoń do swojego lekarza jeśli masz możliwość.

Żółte upławy? Dopiero się zorientowałam :/ są normalne czy infekcja ?

Ja miałam wręcz kanarkowy,czasem lekko pomarańczowy i pognalam do gina,bo pierwszy raz cos takiego w życiu miałam.Stwierdził infekcje i dostalam macmiror na 8 dni.Teraz ok,mleczny w minimalnej ilości,za 2 tyg robie wymaz dla pewnosci.I cały czas jem trivagin.

WhyMe lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czuję się pocieszona :):) Mam plasterki Compeed to "se" nakleje na to paskudne febrzysko!
    Chyba też machne jutro te pierożki czy co to tam było :)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale mi robicie smaka na te pierożki.... :-) a jaka maka, tortowa,poznanska,wrocławska czy krupczatka?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy

Wysłany: 6 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Matko ale mi robicie smaka na te pierożki.... :-) a jaka maka, tortowa,poznanska,wrocławska czy krupczatka?
    Wiesz co nawet się nad tym nie zastanawiałam :) w przepisie jest zwykła pszenna więc chyba jaką dasz będzie dobrze byle nie żadne bezglutenowe :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kasha ja też mam brać magnes 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej
    W moim magnezie który brałam jest 48 mg jonów magnezu (ale nie wiem ile to mg samego magnezu) i też miałam po nim biegunki i bóle brzucha. Próbowałam jeszcze jeden inny ale działo się to samo więc odstawiłam. W sumie nie mam skurczy i tym podobnych problemów więc na razie po prostu nie biorę (z resztą większe skurcze miałam jak brałam magnez niż jak go nie biorę). Jak będę musiała zacząć brać to się wtedy będę martwić. Aczkolwiek moja ginekolog mówiła mi, że podobno Aspargin jest dobrze tolerowany przez jelita.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, córka zaczęła znowu mocniej kaszleć i smarkać plus podwyższona temperatura. Buuu

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez b6 forte Doppel Herz i tam w jednej tabletce jest 400 mg jonów magnezu :) nigdy nic mi po nim nie było więc może ten warto spróbować :)

Właśnie się wykąpałam i biorę się za książkę:) polecam Wam cała trylogie R. Mroza (zobaczcie w necie) jak lubicie kryminały to wciągnie Was na dobre :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście okrutne, człowiekowi na szpitalnej diecie takie pierożki pokazujecie ;)
    Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach SR i było o ochronie krocza. Położna odradzała nacięcie. Wiem, że niedawno ten temat był, ale to kolejny głos w dyskusji ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Noc nie przespana bo ciągle pilnowałam córki czy jej rośnie temperatura czy nie.

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Generalnie jestem na forum grudniówek ale mam taki termin .... 31.12.2017 ze nie wiadomo xd postanowiłam zajrzeć tez tu :)
    Witam wszystkie mamy ;)

BlackCatNorL, FreshMm, Marzycielka111192, kate88:), Krokodylica, Muska, ktosiowa, Polaj, Lagostina, Morwa, Paula_29, Szmaragdowa, helagazela, Aenu lubią tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ