Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Już dziewczyny pisze
fajnie że wam się podoba i zapewniam was że nie będziecie żałować a robi się ekspresowo
Serowe pierożki z jablkami:
250 gram sera białego, ja dałam półtłusty zmielony
300 gram mąki pszennej
200 gram masła
4 łyżki cukru pudru
Masło posiekać z mąką, dodać ser i cukier puder, wszystko zagnieść jak na ciasto kruche, schować do lodówki na 30 minut. Wałkować ciasto i wykrawać koła (jak na pierogi), skleić z plasterkiem(półksiężycem) jabłka . Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, piec 20-25 minut do zarumienienia w temperaturze 180 stopni góra-dół. Posypujemy cukrem pudrem i... wcinamy
Najlepsze są jeszcze ciepłe albo na drugi dzień. Przepis jest z jabłkiem ale wydaje mi się że z każdym owocem będzie pychotka. Brzoskwinia, jagoda albo zwykły dżem
SmacznegoMyszk@, Polaj, Muska, Krokodylica, Aenu, ana167, kasha86, annaki, Karmelova, FreshMm, Szmaragdowa, Nadin lubią tę wiadomość
-
Kasha ja też mam brać magnez 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 20:05
-
Opryszczka w ciazy nie jest groźna , o ile nie ma się jej po raz pierwszy w całym zyciu oczywiście
co do leków nie mam pojęcia może zadzwoń do swojego lekarza jeśli masz możliwość.
Żółte upławy? Dopiero się zorientowałamsą normalne czy infekcja ?
-
Paula_29 wrote:Kasha ja też mam brać magnes 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej
ja to nawet nie wiem jakie mam dawki, ale lekarz powiedział, żeby koniecznie brać z jedzeniem, albo chwile po , bo drażni żołądek - może to właśnie on Cię bolał, a że teraz jest wyżej niż zazwyczaj to pomyliłaś z bólem brzucha?
no ja narazie pobiore te 6 tabletek i zobaczymy
ja opryszczkę miałam już dwa razy w tym miesiącu - nie pierwszy raz - ginekolog powiedział, że spokojnie mogę sobie te plasterki naklejać i zeszła
New Baby
Julia -
WhyMe wrote:Opryszczka w ciazy nie jest groźna , o ile nie ma się jej po raz pierwszy w całym zyciu oczywiście
co do leków nie mam pojęcia może zadzwoń do swojego lekarza jeśli masz możliwość.
Żółte upławy? Dopiero się zorientowałamsą normalne czy infekcja ?
Ja miałam wręcz kanarkowy,czasem lekko pomarańczowy i pognalam do gina,bo pierwszy raz cos takiego w życiu miałam.Stwierdził infekcje i dostalam macmiror na 8 dni.Teraz ok,mleczny w minimalnej ilości,za 2 tyg robie wymaz dla pewnosci.I cały czas jem trivagin.WhyMe lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Matko ale mi robicie smaka na te pierożki....
a jaka maka, tortowa,poznanska,wrocławska czy krupczatka?
w przepisie jest zwykła pszenna więc chyba jaką dasz będzie dobrze byle nie żadne bezglutenowe
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Kasha ja też mam brać magnes 3 x dziennie, a że mam dawkę 100 mg w jednej tabletce to boli mnie brzuch i mam biegunki. Dopiero niedawno się zorientowałam, że od tego. Jak biorę 2 tabletki to jest lepiej
[/url]
-
Ja biorę magnez b6 forte Doppel Herz i tam w jednej tabletce jest 400 mg jonów magnezu
nigdy nic mi po nim nie było więc może ten warto spróbować
Właśnie się wykąpałam i biorę się za książkępolecam Wam cała trylogie R. Mroza (zobaczcie w necie) jak lubicie kryminały to wciągnie Was na dobre
-
Hej:)
Generalnie jestem na forum grudniówek ale mam taki termin .... 31.12.2017 ze nie wiadomo xd postanowiłam zajrzeć tez tu
Witam wszystkie mamyBlackCatNorL, FreshMm, Marzycielka111192, kate88:), Krokodylica, Muska, ktosiowa, Polaj, Lagostina, Morwa, Paula_29, Szmaragdowa, helagazela, Aenu lubią tę wiadomość
Apolonia ❤️