X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą ospą to cholera wie! Moj synek zachorował jak miał 4 latka i byłam pewna, że zarażę się od niego bo nie przechodziłam w dzieciństwie. Był bardzo wysypany, smarowałam mu pękajace krostki gołą ręką i czekałam z przerażeniem kiedy mnie wysypie... A tu nic! Nie zaraziłam się o dziwo :)
    Linię mam od jakiegoś czasu ale jasną i aż pod cycki podchodzącą.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam linii :) choć tyle ale to mnie w mojej sytuacji nie pociesza.

Dziś dzień morfo i TSH z ft4, plus mocz bo w pon wizyta...

Rano moim największym zmartwieniem był mały rozstępy na brzuchu plus to ze mam już 10 kg in plus :D niestety odebrałam wyniki wymazu z pochwy i załamka :( lactobacillus wyszło mi 0.
    Mam paciorkowca Streptococus b hemolityczny b, plus gardnelle... najgorsze ze nie miałam i nie mam żadnych objawów infekcji :( wizytę u gina mam w poniedziałek , nie wiem czy mogę poczekać te 4 dni?
    Na razie wspomagam się lactovaginalem.
    Chyba najbardziej martwi mnie ten paciorkowiec.
    Teraz sobie myśle ze waga i rozstępy to pikus, włączyło mi się czarnowidztwo :(

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza, picia herbaty z liści malin, łykaniu i nacieraniu się olejem z wiesiołka... wszystko to robiłam pod koniec (chyba od 34-36tc) i nie dość, że urodziłam 11 dni po terminie, to w porodzie mi raczej nie pomogło... chodziłam nawet na akupunkturę, żeby już wreszcie urodzić :P Także wiecie, teraz myślę, że co ma być to będzie i tyle :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tc pije się herbatę z liści malin bo nie pamiętam?

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    hehehe jest filmik, borze szumiący już widzę ten masaż z tym wielkim brzuchem, najwyżej męża poproszę :D

http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14883371,masaz-krocza-przed-porodem.html

Bardzo fajny filmik:D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dawno mnie tutaj nie było :) u nas wszystko ok, zaczęliśmy 30 tc :D Boże jak ten czas leci, strasznie szybko...

Co do lini to ja nie mam. I mam nadzieję, że się nie pojawi, bo przyznam szczerze że nie bardzo mi się to podoba :P
    No jak wyskoczy to trudno.

Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:

Rano moim największym zmartwieniem był mały rozstępy na brzuchu plus to ze mam już 10 kg in plus :D niestety odebrałam wyniki wymazu z pochwy i załamka :( lactobacillus wyszło mi 0.
    Mam paciorkowca Streptococus b hemolityczny b, plus gardnelle... najgorsze ze nie miałam i nie mam żadnych objawów infekcji :( wizytę u gina mam w poniedziałek , nie wiem czy mogę poczekać te 4 dni?

Ja mam juz z 11+kg a mam mlodsza ciaze od Twojej, rozstepow nie ma, ale czuje sie okropnie ciezka i nieatrakcyjna, do tego teraz ten niepokoj nog przed zasnieciem:( Nie zalamuj sie tym wymazem, to dosc powszechny intruz, ale ja bym zadzwonila do poradni dla swietego spokoju, powiedziala o wynikach. Wtedy zdecyduja czy przyspieszyc wizyte...

Gosiak, przynajmniej podjelas proby by sobie pomoc:) Ja tez podejme, moze bede w tej grupie zadowolonych:D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten zespół niespokojnych nóg, strasznie to upierdliwe i utrudnia zaśnięcie. :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A od którego tc pije się herbatę z liści malin bo nie pamiętam?
    Chyba od 36tc... ale też nie pamiętam dokładnie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:

z tym paciorkowcem to jest tak, że pewnie jestes nosicielką. Objawów infekcji miec nie bedziesz. tego sie nie leczy w ciąży. Ważne jednak żeby przed proodem min 4h dostac antybiotyk - inaczej dziecko moze sie zarazić. Poza tym nic sie nie dzieje. no i musisz uważac na wody płodowe tzn sączące się lub jak ci odejda to albo od razu antybiotyk bierz albo do szpitala - i wrzeszczec że masz gbs :-)
    W poprzedniej ciazy sporo przeryczałam jak sie dowiedziałam że mam gbsa.

Ja codziennie już 3 miesiąc łykam probiotyki. I na razie nie mam infekcji (chyba) :-)

Co do nietrzymania moczu to miałam po porodzie - faktycznie upierdliwe. teraz tez jak mam pełniejszy pęcherz i kichne to niestety poleci trochę.Mięsi kegla nie ćwicze bo zapominam. Chyba ze podczas seksu :-)

Po porodzie jak wszytsko bedzie ok i bedzie kasa to chce zrobic zabieg MonaLisa touch :-)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja mam linie, pod pepkiem jest ciemniejsza, nad pepkiem malo widoczna i tylko do polowy brzucha. :)
    Tez musze pomyslec o masazu krocza :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Ja mam juz z 11+kg a mam mlodsza ciaze od Twojej, rozstepow nie ma, ale czuje sie okropnie ciezka i nieatrakcyjna, do tego teraz ten niepokoj nog przed zasnieciem:( Nie zalamuj sie tym wymazem, to dosc powszechny intruz, ale ja bym zadzwonila do poradni dla swietego spokoju, powiedziala o wynikach. Wtedy zdecyduja czy przyspieszyc wizyte...

Gosiak, przynajmniej podjelas proby by sobie pomoc:) Ja tez podejme, moze bede w tej grupie zadowolonych:D

Zadzwoniłam do poradni sumienie przynajmniej mam czystsze, chociaż wydaje mi sie ze panikuje.... ale w końcu to kwestia zdrowia mojego dziecka, wiec to naturalne. Skontaktują się z lekarzami i dziś dadzą mi znać. Mogłabym iść jutro na medicover ,ale im nie ufam :(

Ehhh, mąż ma racje ze będę na dziecko chuchać i dmuchać.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam brązowej linii i w pierwszej ciąży jej nie miałam.
    Co do paciorkowca, to ja na początku miałam a teraz nie mam już bakterii na skutek stosowania lactovaginalu, więc moja ginka zaleciła mi stosować go do końca ciąży codziennie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    z tym paciorkowcem to jest tak, że pewnie jestes nosicielką. Objawów infekcji miec nie bedziesz. tego sie nie leczy w ciąży. Ważne jednak żeby przed proodem min 4h dostac antybiotyk - inaczej dziecko moze sie zarazić. Poza tym nic sie nie dzieje. no i musisz uważac na wody płodowe tzn sączące się lub jak ci odejda to albo od razu antybiotyk bierz albo do szpitala - i wrzeszczec że masz gbs :-)
    W poprzedniej ciazy sporo przeryczałam jak sie dowiedziałam że mam gbsa.

Ja codziennie już 3 miesiąc łykam probiotyki. I na razie nie mam infekcji (chyba) :-)

Co do nietrzymania moczu to miałam po porodzie - faktycznie upierdliwe. teraz tez jak mam pełniejszy pęcherz i kichne to niestety poleci trochę.Mięsi kegla nie ćwicze bo zapominam. Chyba ze podczas seksu :-)

Po porodzie jak wszytsko bedzie ok i bedzie kasa to chce zrobic zabieg MonaLisa touch :-)

Moja jakos seksu bardzo zmalala, przez mase. Kiedys kilka roznych pozycji przy jednej akcji, a teraz tylko sie ewentualnie kulne;p Masakra jakas

l22nkrhm0evewuhw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Moja jakos seksu bardzo zmalala, przez mase. Kiedys kilka roznych pozycji przy jednej akcji, a teraz tylko sie ewentualnie kulne;p Masakra jakas

hehehe ja podobnie :-) jestem raczej w jednej max 2 pozycjach bo samej cięzko mi sie przekręca. Mam nadzieję, że maz rozumie a nie uważa że leże jak kłoda :-) nie powiedział tego ale nie wiem co sobie mysli. A ja i tak mam problemy żeby wstac z łózka lub wysiąśc z samochodu :-)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    hehehe ja podobnie :-) jestem raczej w jednej max 2 pozycjach bo samej cięzko mi sie przekręca. Mam nadzieję, że maz rozumie a nie uważa że leże jak kłoda :-) nie powiedział tego ale nie wiem co sobie mysli. A ja i tak mam problemy żeby wstac z łózka lub wysiąśc z samochodu :-)
    Ze mnie tez licha bogini sexu :D a najlepsze cuda wyprawiam jak mam sie podniesc z wanny :D to jest istna masakra!

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa masaż krocza.Haha.W poprzedniej ciąży kupiłam olejek migdałowy i miałam robić.Sama to zrobiłam albo próbowałam moza że 3 razy.Nie da się z wielkim brzuchem.Jak ktoś umie to poproszę instrukcje jak się wygiąć ;) Mąż miał robić,więc z 1 raz próbował i powiedział że się boi że mnie boli albo że coś naderwie :P Tyle było z masażu...Teraz tez o nim myślę,moze jakoś się uda.Zrobie wiele żeby uniknąć nacięcia.
    U nas seks głównie na boczku,bo jak leżę na plecach to mały mnie ciśnie w brzuch i mi niewygodnie.Jak zaczynam Zagajac o seksik to maz mówi "co,szalona pozycja na boczku?" ;) No ale cóż poradzę że tylko tak mi wygodnie ;) W tamtej ciąży byłam jakoś bardziej wygimnastykowana chyba...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ^^ Widzę, że z seksem mam podobnie ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najlepiej albo siedząc na mężu na jeźdźca albo jak leże na plecach - ale mąz żeby nie gniótł mi brzucha to nie kladzie sie na mnie tylko na kleczaco :-)
    i w takiej pozycji dlugo nie wytrzymama :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez brzuch nie moge sie wydepilowac porzadnie. Cyrki robie zeby cos tam troche zdziałac. Nawet lusterko niewiele pomaga :-/

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ