X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą ospą to cholera wie! Moj synek zachorował jak miał 4 latka i byłam pewna, że zarażę się od niego bo nie przechodziłam w dzieciństwie. Był bardzo wysypany, smarowałam mu pękajace krostki gołą ręką i czekałam z przerażeniem kiedy mnie wysypie... A tu nic! Nie zaraziłam się o dziwo :)
    Linię mam od jakiegoś czasu ale jasną i aż pod cycki podchodzącą.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam linii :) choć tyle ale to mnie w mojej sytuacji nie pociesza.

Dziś dzień morfo i TSH z ft4, plus mocz bo w pon wizyta...

Rano moim największym zmartwieniem był mały rozstępy na brzuchu plus to ze mam już 10 kg in plus :D niestety odebrałam wyniki wymazu z pochwy i załamka :( lactobacillus wyszło mi 0.
    Mam paciorkowca Streptococus b hemolityczny b, plus gardnelle... najgorsze ze nie miałam i nie mam żadnych objawów infekcji :( wizytę u gina mam w poniedziałek , nie wiem czy mogę poczekać te 4 dni?
    Na razie wspomagam się lactovaginalem.
    Chyba najbardziej martwi mnie ten paciorkowiec.
    Teraz sobie myśle ze waga i rozstępy to pikus, włączyło mi się czarnowidztwo :(

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza, picia herbaty z liści malin, łykaniu i nacieraniu się olejem z wiesiołka... wszystko to robiłam pod koniec (chyba od 34-36tc) i nie dość, że urodziłam 11 dni po terminie, to w porodzie mi raczej nie pomogło... chodziłam nawet na akupunkturę, żeby już wreszcie urodzić :P Także wiecie, teraz myślę, że co ma być to będzie i tyle :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tc pije się herbatę z liści malin bo nie pamiętam?

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    hehehe jest filmik, borze szumiący już widzę ten masaż z tym wielkim brzuchem, najwyżej męża poproszę :D

http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14883371,masaz-krocza-przed-porodem.html

Bardzo fajny filmik:D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dawno mnie tutaj nie było :) u nas wszystko ok, zaczęliśmy 30 tc :D Boże jak ten czas leci, strasznie szybko...

Co do lini to ja nie mam. I mam nadzieję, że się nie pojawi, bo przyznam szczerze że nie bardzo mi się to podoba :P
    No jak wyskoczy to trudno.

Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:

Rano moim największym zmartwieniem był mały rozstępy na brzuchu plus to ze mam już 10 kg in plus :D niestety odebrałam wyniki wymazu z pochwy i załamka :( lactobacillus wyszło mi 0.
    Mam paciorkowca Streptococus b hemolityczny b, plus gardnelle... najgorsze ze nie miałam i nie mam żadnych objawów infekcji :( wizytę u gina mam w poniedziałek , nie wiem czy mogę poczekać te 4 dni?

Ja mam juz z 11+kg a mam mlodsza ciaze od Twojej, rozstepow nie ma, ale czuje sie okropnie ciezka i nieatrakcyjna, do tego teraz ten niepokoj nog przed zasnieciem:( Nie zalamuj sie tym wymazem, to dosc powszechny intruz, ale ja bym zadzwonila do poradni dla swietego spokoju, powiedziala o wynikach. Wtedy zdecyduja czy przyspieszyc wizyte...

Gosiak, przynajmniej podjelas proby by sobie pomoc:) Ja tez podejme, moze bede w tej grupie zadowolonych:D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten zespół niespokojnych nóg, strasznie to upierdliwe i utrudnia zaśnięcie. :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A od którego tc pije się herbatę z liści malin bo nie pamiętam?
    Chyba od 36tc... ale też nie pamiętam dokładnie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:

z tym paciorkowcem to jest tak, że pewnie jestes nosicielką. Objawów infekcji miec nie bedziesz. tego sie nie leczy w ciąży. Ważne jednak żeby przed proodem min 4h dostac antybiotyk - inaczej dziecko moze sie zarazić. Poza tym nic sie nie dzieje. no i musisz uważac na wody płodowe tzn sączące się lub jak ci odejda to albo od razu antybiotyk bierz albo do szpitala - i wrzeszczec że masz gbs :-)
    W poprzedniej ciazy sporo przeryczałam jak sie dowiedziałam że mam gbsa.

Ja codziennie już 3 miesiąc łykam probiotyki. I na razie nie mam infekcji (chyba) :-)

Co do nietrzymania moczu to miałam po porodzie - faktycznie upierdliwe. teraz tez jak mam pełniejszy pęcherz i kichne to niestety poleci trochę.Mięsi kegla nie ćwicze bo zapominam. Chyba ze podczas seksu :-)

Po porodzie jak wszytsko bedzie ok i bedzie kasa to chce zrobic zabieg MonaLisa touch :-)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja mam linie, pod pepkiem jest ciemniejsza, nad pepkiem malo widoczna i tylko do polowy brzucha. :)
    Tez musze pomyslec o masazu krocza :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Ja mam juz z 11+kg a mam mlodsza ciaze od Twojej, rozstepow nie ma, ale czuje sie okropnie ciezka i nieatrakcyjna, do tego teraz ten niepokoj nog przed zasnieciem:( Nie zalamuj sie tym wymazem, to dosc powszechny intruz, ale ja bym zadzwonila do poradni dla swietego spokoju, powiedziala o wynikach. Wtedy zdecyduja czy przyspieszyc wizyte...

Gosiak, przynajmniej podjelas proby by sobie pomoc:) Ja tez podejme, moze bede w tej grupie zadowolonych:D

Zadzwoniłam do poradni sumienie przynajmniej mam czystsze, chociaż wydaje mi sie ze panikuje.... ale w końcu to kwestia zdrowia mojego dziecka, wiec to naturalne. Skontaktują się z lekarzami i dziś dadzą mi znać. Mogłabym iść jutro na medicover ,ale im nie ufam :(

Ehhh, mąż ma racje ze będę na dziecko chuchać i dmuchać.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam brązowej linii i w pierwszej ciąży jej nie miałam.
    Co do paciorkowca, to ja na początku miałam a teraz nie mam już bakterii na skutek stosowania lactovaginalu, więc moja ginka zaleciła mi stosować go do końca ciąży codziennie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    z tym paciorkowcem to jest tak, że pewnie jestes nosicielką. Objawów infekcji miec nie bedziesz. tego sie nie leczy w ciąży. Ważne jednak żeby przed proodem min 4h dostac antybiotyk - inaczej dziecko moze sie zarazić. Poza tym nic sie nie dzieje. no i musisz uważac na wody płodowe tzn sączące się lub jak ci odejda to albo od razu antybiotyk bierz albo do szpitala - i wrzeszczec że masz gbs :-)
    W poprzedniej ciazy sporo przeryczałam jak sie dowiedziałam że mam gbsa.

Ja codziennie już 3 miesiąc łykam probiotyki. I na razie nie mam infekcji (chyba) :-)

Co do nietrzymania moczu to miałam po porodzie - faktycznie upierdliwe. teraz tez jak mam pełniejszy pęcherz i kichne to niestety poleci trochę.Mięsi kegla nie ćwicze bo zapominam. Chyba ze podczas seksu :-)

Po porodzie jak wszytsko bedzie ok i bedzie kasa to chce zrobic zabieg MonaLisa touch :-)

Moja jakos seksu bardzo zmalala, przez mase. Kiedys kilka roznych pozycji przy jednej akcji, a teraz tylko sie ewentualnie kulne;p Masakra jakas

l22nkrhm0evewuhw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Moja jakos seksu bardzo zmalala, przez mase. Kiedys kilka roznych pozycji przy jednej akcji, a teraz tylko sie ewentualnie kulne;p Masakra jakas

hehehe ja podobnie :-) jestem raczej w jednej max 2 pozycjach bo samej cięzko mi sie przekręca. Mam nadzieję, że maz rozumie a nie uważa że leże jak kłoda :-) nie powiedział tego ale nie wiem co sobie mysli. A ja i tak mam problemy żeby wstac z łózka lub wysiąśc z samochodu :-)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    hehehe ja podobnie :-) jestem raczej w jednej max 2 pozycjach bo samej cięzko mi sie przekręca. Mam nadzieję, że maz rozumie a nie uważa że leże jak kłoda :-) nie powiedział tego ale nie wiem co sobie mysli. A ja i tak mam problemy żeby wstac z łózka lub wysiąśc z samochodu :-)
    Ze mnie tez licha bogini sexu :D a najlepsze cuda wyprawiam jak mam sie podniesc z wanny :D to jest istna masakra!

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa masaż krocza.Haha.W poprzedniej ciąży kupiłam olejek migdałowy i miałam robić.Sama to zrobiłam albo próbowałam moza że 3 razy.Nie da się z wielkim brzuchem.Jak ktoś umie to poproszę instrukcje jak się wygiąć ;) Mąż miał robić,więc z 1 raz próbował i powiedział że się boi że mnie boli albo że coś naderwie :P Tyle było z masażu...Teraz tez o nim myślę,moze jakoś się uda.Zrobie wiele żeby uniknąć nacięcia.
    U nas seks głównie na boczku,bo jak leżę na plecach to mały mnie ciśnie w brzuch i mi niewygodnie.Jak zaczynam Zagajac o seksik to maz mówi "co,szalona pozycja na boczku?" ;) No ale cóż poradzę że tylko tak mi wygodnie ;) W tamtej ciąży byłam jakoś bardziej wygimnastykowana chyba...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ^^ Widzę, że z seksem mam podobnie ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najlepiej albo siedząc na mężu na jeźdźca albo jak leże na plecach - ale mąz żeby nie gniótł mi brzucha to nie kladzie sie na mnie tylko na kleczaco :-)
    i w takiej pozycji dlugo nie wytrzymama :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez brzuch nie moge sie wydepilowac porzadnie. Cyrki robie zeby cos tam troche zdziałac. Nawet lusterko niewiele pomaga :-/

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ