X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka :) w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!! <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7028dad3d63e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:39

Vilu, helagazela, emi2016, Angela*, Krokodylica, Szmaragdowa, Oublier, inessa, Myszk@, Mama-Ali, BlackCatNorL, calza, kasha86, Flowwer, Nadin, ktosiowa, Morwa lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka :) w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!! <3
    Kochana wszystkiego dobrego dla Was !! Uda się napewno! Uważaj i dbaj o siebie :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa pamiętam, gratuluję i trzymam kciuki z całych sił :*:* niech fasolinka/i rosną zdrowo <3

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha jestem na tym wątku prawie od jego początków i też Cię pamiętam :) Strasznie się cieszę i wierzę, że tym razem będzie wszystko ok :) Odzywaj się czasem i dawaj znać co u Was :) ściskam Cię mocno :*

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dorka gratulacje córeczki :)

Kroko współczuję.Dostala kropelki? U nas zwykle sam Dicortineff przez 5 dni pomagał.Oby jej szybko przeszo.Teraz taka pogoda niestety i pół prZedszkolj chore i chodzi dalej i zaraza pozostałe dzieci.

Tak kropelki do ucha i apap podaję przeciwbólowo.
    Jeśli kropelki nie pomogą do jutra to w środę mam włączyć antybiotyk ale apap dostała z samego rana i do tej pory nie skarży się że ją boli więc chyba będzie ok.
    W czwartek mamy iść do kontroli.
    Oczywiście cały tydzień mamy z głowy jeśli chodzi o przedszkole.

Witam się w 30tc :)
    Jutro wizyta. :)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, ja rowniez pamietam i bardzo sie ciesze z Twoich wiesci, bedziemy tu za Ciebie mocno trzymac kciuki, wszystkiego dobrego!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha gratuluję :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a ostatnio myślałam co tam u Was, tym razem musi być dobrze :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Agniecha, miałam Ci własnie napisać żebyś się tutaj pochwaliła swoim szczęściem! <3. Jeszcze raz gratuluję!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa pewnie, że Cię pamiętamy! :):):) Tak bardzo, bardzo Ci kibicuję!! Zobaczysz, teraz się uda! :D

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa gratuluję i mocno trzymam kciuki byś mogła się cieszyć niedługo macierzyństwem :)

a ja już po drineczku :) w nocy lub nad ranem wyniki

mam pytanie, dopadła mnie jakaś infekcja int - szczypie i piecze - czy stosowałyście clotrimazolum w ciąży??, nic innego nie mam teraz w domu
    gina miałam mieć w środę ale przełożyli na sobotę, a już prawie tydzień mam objawy i nie chcę dłużej liczyć że same przejdą, troszkę lepiej jest po zastosowaniu płynu intymnego z kwasem mlekowym ale dalej swędzi :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka ja używałam i kremu i globulek. Podobno tylko w I trymestrze niewskazane.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa gratulacje :)

Ja już po wizycie, wszystko w porządku wizyta za 4 tyg :) Dzidzia troszkę podrosła, waży już 1088 g, przyrosła o 400 g... Jest raczej w dolnej granicy normy, Spodziewałam się większego przyrostu (oboje z mężem mamy 1,8m) , ale widać mała modelka nam się szykuje. Wg usg wymiar główki jak na 29 tc, a brzuszek 26... Szyjka i reszta w normie. Lekarz mówi że na razie w normie więc nie będę schizować, choć wolałabym żeby dzidzia przybrała więcej (matka polka tucząca się we mnie odzywa :D) Moja waga przy urodzeniu też nie porażała (3,2 kg) więc może dzidzia wdała się we mnie.
    Na paciorkowca i gardnellę dostałam na 5 dni antybiotyk :( więc będę się truć Amoksycykliną. Liczę że bakterie zginą.

2 listopada mam w medicover usg III trymestru, co mnie cieszy bo tak jakoś lepiej się czuję jak dzidzia jest częsciej podglądnięta :)

Szmaragdowa, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, ogromne gratulacje i tak samo kciuki :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder ja mam to samo ! Dziś byłam w Lux Medzie na badaniu III trym., mimo, że wizytę u swojego lekarza mam za tydzień, ale ciężko nie korzystać skoro mam w pakiecie :) a tak to jestem spokojniejsza. My tez mamy powyżej 1,8m i córka jest troszkę mniejsza niż wynika to z OM - o 5 dni, ale lekarka powiedziała, że mieści się w centylach, więc ok. Waży ok. 1175g. Ma dalej plamkę w serduszku ale podobno to cześć zastawki i jest ok.
    No i leży pośladkami a w zasadzie to stópkami w dół :) czyli jak się nie obróci to cc .. ale generalnie ona tak leży od początku i obraca się wokół wlasnej osi a nie, że robi fikołki jak większość dzieci, wiec może mieć problem z odwróceniem. No i podobno ma długie nogi (bo długa kość udowa) - to po mamusi :)

Myszk@, Maruder, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej :)

Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!! <3

Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.

Pozdrawiam Was dziewczyny :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko żartujesz? Już jest problem z wizytami u niego a co jak jeszcze ograniczy? Jak chciałam do innego lekarza iść bo do niego problem to każdy nosem kręcił że pytanie do lekarza prowadzącego...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej :)

Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!! <3

Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.

Pozdrawiam Was dziewczyny :)
    No,niestety już do mnie dzwonili w tej sprawie,bo miałam wizyty w poniedziałek ustawione ;/ Kazałam przenieść,bo nie mogę 1 m-c nie być u gina,a inny nie podejmie decyzji w sprawie moich leków i tej ciąży.Pare dni szukali,ale ostatecznie przenieśli na 3 dni poNzniej.Mam nadzieję że więcej wizyt w te poniedziałki nie mam poplanowanych.Musze to skontrolować w najbliższym czasie.

Do kogo idziecie na USG 3 trymestru? Jakiś lekarz w LM godny polecenia czy obojętne? Zapisałam się póki co do Gal.Dominikanskiej,a nie wiem jaki t sprzęt teraz.Bede wdzięczna za podpowiedź do kogo i gdzie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie żartuje. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, ale ewidentnie jest problem z terminami.

Muska, ja jestem zapisana do dr Wilczyńskiej, ale pierwszy raz :) też w galerii dominikańskiej. Dam znać po wizycie.

Muska lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudził mnie głód. Muszę zjeść hmmm banana.
    Przy okazji witam się w pełnym 27 tyg. Zaczęty 7 miesiącu i III trymestrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 02:40

Szmaragdowa, Krokodylica, Vilu, BlackCatNorL, Muska, kate88:), helagazela, emi2016, moniczko. lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ