X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka :) w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!! <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7028dad3d63e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:39

Vilu, helagazela, emi2016, Angela*, Krokodylica, Szmaragdowa, Oublier, inessa, Myszk@, Mama-Ali, BlackCatNorL, calza, kasha86, Flowwer, Nadin, ktosiowa, Morwa lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka :) w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!! <3
    Kochana wszystkiego dobrego dla Was !! Uda się napewno! Uważaj i dbaj o siebie :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa pamiętam, gratuluję i trzymam kciuki z całych sił :*:* niech fasolinka/i rosną zdrowo <3

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha jestem na tym wątku prawie od jego początków i też Cię pamiętam :) Strasznie się cieszę i wierzę, że tym razem będzie wszystko ok :) Odzywaj się czasem i dawaj znać co u Was :) ściskam Cię mocno :*

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dorka gratulacje córeczki :)

Kroko współczuję.Dostala kropelki? U nas zwykle sam Dicortineff przez 5 dni pomagał.Oby jej szybko przeszo.Teraz taka pogoda niestety i pół prZedszkolj chore i chodzi dalej i zaraza pozostałe dzieci.

Tak kropelki do ucha i apap podaję przeciwbólowo.
    Jeśli kropelki nie pomogą do jutra to w środę mam włączyć antybiotyk ale apap dostała z samego rana i do tej pory nie skarży się że ją boli więc chyba będzie ok.
    W czwartek mamy iść do kontroli.
    Oczywiście cały tydzień mamy z głowy jeśli chodzi o przedszkole.

Witam się w 30tc :)
    Jutro wizyta. :)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, ja rowniez pamietam i bardzo sie ciesze z Twoich wiesci, bedziemy tu za Ciebie mocno trzymac kciuki, wszystkiego dobrego!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha gratuluję :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a ostatnio myślałam co tam u Was, tym razem musi być dobrze :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Agniecha, miałam Ci własnie napisać żebyś się tutaj pochwaliła swoim szczęściem! <3. Jeszcze raz gratuluję!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa pewnie, że Cię pamiętamy! :):):) Tak bardzo, bardzo Ci kibicuję!! Zobaczysz, teraz się uda! :D

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa gratuluję i mocno trzymam kciuki byś mogła się cieszyć niedługo macierzyństwem :)

a ja już po drineczku :) w nocy lub nad ranem wyniki

mam pytanie, dopadła mnie jakaś infekcja int - szczypie i piecze - czy stosowałyście clotrimazolum w ciąży??, nic innego nie mam teraz w domu
    gina miałam mieć w środę ale przełożyli na sobotę, a już prawie tydzień mam objawy i nie chcę dłużej liczyć że same przejdą, troszkę lepiej jest po zastosowaniu płynu intymnego z kwasem mlekowym ale dalej swędzi :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka ja używałam i kremu i globulek. Podobno tylko w I trymestrze niewskazane.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa gratulacje :)

Ja już po wizycie, wszystko w porządku wizyta za 4 tyg :) Dzidzia troszkę podrosła, waży już 1088 g, przyrosła o 400 g... Jest raczej w dolnej granicy normy, Spodziewałam się większego przyrostu (oboje z mężem mamy 1,8m) , ale widać mała modelka nam się szykuje. Wg usg wymiar główki jak na 29 tc, a brzuszek 26... Szyjka i reszta w normie. Lekarz mówi że na razie w normie więc nie będę schizować, choć wolałabym żeby dzidzia przybrała więcej (matka polka tucząca się we mnie odzywa :D) Moja waga przy urodzeniu też nie porażała (3,2 kg) więc może dzidzia wdała się we mnie.
    Na paciorkowca i gardnellę dostałam na 5 dni antybiotyk :( więc będę się truć Amoksycykliną. Liczę że bakterie zginą.

2 listopada mam w medicover usg III trymestru, co mnie cieszy bo tak jakoś lepiej się czuję jak dzidzia jest częsciej podglądnięta :)

Szmaragdowa, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, ogromne gratulacje i tak samo kciuki :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder ja mam to samo ! Dziś byłam w Lux Medzie na badaniu III trym., mimo, że wizytę u swojego lekarza mam za tydzień, ale ciężko nie korzystać skoro mam w pakiecie :) a tak to jestem spokojniejsza. My tez mamy powyżej 1,8m i córka jest troszkę mniejsza niż wynika to z OM - o 5 dni, ale lekarka powiedziała, że mieści się w centylach, więc ok. Waży ok. 1175g. Ma dalej plamkę w serduszku ale podobno to cześć zastawki i jest ok.
    No i leży pośladkami a w zasadzie to stópkami w dół :) czyli jak się nie obróci to cc .. ale generalnie ona tak leży od początku i obraca się wokół wlasnej osi a nie, że robi fikołki jak większość dzieci, wiec może mieć problem z odwróceniem. No i podobno ma długie nogi (bo długa kość udowa) - to po mamusi :)

Myszk@, Maruder, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej :)

Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!! <3

Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.

Pozdrawiam Was dziewczyny :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko żartujesz? Już jest problem z wizytami u niego a co jak jeszcze ograniczy? Jak chciałam do innego lekarza iść bo do niego problem to każdy nosem kręcił że pytanie do lekarza prowadzącego...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej :)

Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!! <3

Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.

Pozdrawiam Was dziewczyny :)
    No,niestety już do mnie dzwonili w tej sprawie,bo miałam wizyty w poniedziałek ustawione ;/ Kazałam przenieść,bo nie mogę 1 m-c nie być u gina,a inny nie podejmie decyzji w sprawie moich leków i tej ciąży.Pare dni szukali,ale ostatecznie przenieśli na 3 dni poNzniej.Mam nadzieję że więcej wizyt w te poniedziałki nie mam poplanowanych.Musze to skontrolować w najbliższym czasie.

Do kogo idziecie na USG 3 trymestru? Jakiś lekarz w LM godny polecenia czy obojętne? Zapisałam się póki co do Gal.Dominikanskiej,a nie wiem jaki t sprzęt teraz.Bede wdzięczna za podpowiedź do kogo i gdzie.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie żartuje. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, ale ewidentnie jest problem z terminami.

Muska, ja jestem zapisana do dr Wilczyńskiej, ale pierwszy raz :) też w galerii dominikańskiej. Dam znać po wizycie.

Muska lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudził mnie głód. Muszę zjeść hmmm banana.
    Przy okazji witam się w pełnym 27 tyg. Zaczęty 7 miesiącu i III trymestrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 02:40

Szmaragdowa, Krokodylica, Vilu, BlackCatNorL, Muska, kate88:), helagazela, emi2016, moniczko. lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ