Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka
w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7028dad3d63e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:39
Vilu, helagazela, emi2016, Angela*, Krokodylica, Szmaragdowa, Oublier, inessa, Myszk@, Mama-Ali, BlackCatNorL, calza, kasha86, Flowwer, Nadin, ktosiowa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka
w środę powtórka mam nadzieje, ze bedzie Nam dane zostac rodzicami w połowie 2018r. Całuje Was wszystkie i trzymajcie sie!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7028dad3d63e.pngAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Muska wrote:Dorka gratulacje córeczki
Kroko współczuję.Dostala kropelki? U nas zwykle sam Dicortineff przez 5 dni pomagał.Oby jej szybko przeszo.Teraz taka pogoda niestety i pół prZedszkolj chore i chodzi dalej i zaraza pozostałe dzieci.
Tak kropelki do ucha i apap podaję przeciwbólowo.
Jeśli kropelki nie pomogą do jutra to w środę mam włączyć antybiotyk ale apap dostała z samego rana i do tej pory nie skarży się że ją boli więc chyba będzie ok.
W czwartek mamy iść do kontroli.
Oczywiście cały tydzień mamy z głowy jeśli chodzi o przedszkole.
Witam się w 30tc
Jutro wizyta. -
Agniechaaaa wrote:czesc wszystkim byłam zapisana na ten wątek niestety koleje losu potoczyły sie inaczej (moze niektóre mnie jeszcze pamiętają)ale chciałam sie pochwalic pierwszym krokiem w dobrym kierunku. 13.10 o godz 13 miałam transfer(był to 4transfer) 2ostatnich mrożonych blastek dzis 10dpt poszłam zrobić bete, w piatek miałam krwawienie które bardzo mnie zaniepokoiło i ogólnie zero objawow i po godz 10 odebrałam wynik i to taka niespodzianka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7028dad3d63e.png
Agniecha, miałam Ci własnie napisać żebyś się tutaj pochwaliła swoim szczęściem!. Jeszcze raz gratuluję!
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Agniechaaa gratuluję i mocno trzymam kciuki byś mogła się cieszyć niedługo macierzyństwem
a ja już po drineczkuw nocy lub nad ranem wyniki
mam pytanie, dopadła mnie jakaś infekcja int - szczypie i piecze - czy stosowałyście clotrimazolum w ciąży??, nic innego nie mam teraz w domu
gina miałam mieć w środę ale przełożyli na sobotę, a już prawie tydzień mam objawy i nie chcę dłużej liczyć że same przejdą, troszkę lepiej jest po zastosowaniu płynu intymnego z kwasem mlekowym ale dalej swędziAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa gratulacje
Ja już po wizycie, wszystko w porządku wizyta za 4 tygDzidzia troszkę podrosła, waży już 1088 g, przyrosła o 400 g... Jest raczej w dolnej granicy normy, Spodziewałam się większego przyrostu (oboje z mężem mamy 1,8m) , ale widać mała modelka nam się szykuje. Wg usg wymiar główki jak na 29 tc, a brzuszek 26... Szyjka i reszta w normie. Lekarz mówi że na razie w normie więc nie będę schizować, choć wolałabym żeby dzidzia przybrała więcej (matka polka tucząca się we mnie odzywa
) Moja waga przy urodzeniu też nie porażała (3,2 kg) więc może dzidzia wdała się we mnie.
Na paciorkowca i gardnellę dostałam na 5 dni antybiotykwięc będę się truć Amoksycykliną. Liczę że bakterie zginą.
2 listopada mam w medicover usg III trymestru, co mnie cieszy bo tak jakoś lepiej się czuję jak dzidzia jest częsciej podglądnięta
Szmaragdowa, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Maruder ja mam to samo ! Dziś byłam w Lux Medzie na badaniu III trym., mimo, że wizytę u swojego lekarza mam za tydzień, ale ciężko nie korzystać skoro mam w pakiecie
a tak to jestem spokojniejsza. My tez mamy powyżej 1,8m i córka jest troszkę mniejsza niż wynika to z OM - o 5 dni, ale lekarka powiedziała, że mieści się w centylach, więc ok. Waży ok. 1175g. Ma dalej plamkę w serduszku ale podobno to cześć zastawki i jest ok.
No i leży pośladkami a w zasadzie to stópkami w dółczyli jak się nie obróci to cc .. ale generalnie ona tak leży od początku i obraca się wokół wlasnej osi a nie, że robi fikołki jak większość dzieci, wiec może mieć problem z odwróceniem. No i podobno ma długie nogi (bo długa kość udowa) - to po mamusi
Myszk@, Maruder, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej
Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!!
Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.
Pozdrawiam Was dziewczynyAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
moniczko. wrote:Kasha, u jakiej doktorki byłaś w lux med na usg? Ja mam w czwartek u Wilczyńskiej
Agniecha, bardzo się cieszę i trzymam kciuki!!
Dziewczyny z Wrocka, pacjenteczki doktora Śliża, wiecie, że On w lux med będzie od teraz tylko dwa razy w tygodniu? Mam nadzieję, ze uda się do końca ciąży z wizytami.
Pozdrawiam Was dziewczyny
Do kogo idziecie na USG 3 trymestru? Jakiś lekarz w LM godny polecenia czy obojętne? Zapisałam się póki co do Gal.Dominikanskiej,a nie wiem jaki t sprzęt teraz.Bede wdzięczna za podpowiedź do kogo i gdzie. -
Przebudził mnie głód. Muszę zjeść hmmm banana.
Przy okazji witam się w pełnym 27 tyg. Zaczęty 7 miesiącu i III trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 02:40
Szmaragdowa, Krokodylica, Vilu, BlackCatNorL, Muska, kate88:), helagazela, emi2016, moniczko. lubią tę wiadomość
Pola
Hania