X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka ja po wizycie. Łucja siedzi głową do góry. Zasłoniła twarz ręką i dr nie mógł jej zrobić zdjęcia a jak szturchał brzuch głowicą żeby zabrała rękę to zapchała na twarz jeszcze drugą rękę i stopę hehe
    Waży 1300g :)
    Szyjka 3,5cm trzyma ładnie ufff
    Morfologia do d*py więc mam suplementować żelazo.

helagazela, kate88:), WhyMe, makasa, BlackCatNorL, Nadin, natki89, inessa, Muska, Szmaragdowa, Polaj, FreshMm, Myszk@, kasha86, Didi_85 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stach już też głową w dół, wszystko ok, 1650 waży i za 4 tyg mam przyjść skontrolować przyrost wagi i ułożenie ;)

ana167, Katiś, kate88:), makasa, helagazela, BlackCatNorL, Nadin, inessa, Krokodylica, Muska, Szmaragdowa, Polaj, FreshMm, Myszk@, kasha86, Didi_85, ktosiowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawal baby Kroko, w dodatku upartej... Szykuje sie charakterna kobitka ;-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stach już też głową w dół, wszystko ok, 1650 waży i za 4 tyg mam przyjść skontrolować przyrost wagi i ułożenie ;)

super !!! :-)

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Moniczko ja byłam na Wołowskiej u dr Jadwigi Grabowskiej. Jestem zadowolona. Pani bardzo sympatyczna, sprawdziła co trzeba, wytłumaczyła i jeszcze pożartowała. Dodatkowo bardzo chciała zrobić nam ładne zdjęcie ale dzidziutek nie współpracował, no i nie oszukujmy się - sprzęt w lux medzie nie jest najwyższej klasy. Nawet jak byłam u Śliża to mówił, żeby się umawiać w konkretne dni, bo raz jest w gabinecie z gorszym usg a raz z lepszym. Ja do niego nie mogłam znaleźć żadnej wizyty - takie terminy - umówiłam się miesiąc temu na końcówkę listopada ;p i tak sobie ten termin wisi. No w Lux Medzie dobrych ginekologów jak na lekarstwo dlatego takie terminy. Wiem, że jeszcze Grobelak jest fajny, ale terminy podobne - ale może można chodzić na zmianę.

Grobelaka polecam! Moja gin.prowadząca wysłała mnie do niego na usg prenatalne. Bardzo pozytywny człowiek i naprawdę fajny lekarz. :)

XyZ
  • makasa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale już dzieciaczki duże.Kroko i Gosiak super,gratulacje cudownych wieści:)

Ja już się nie mogę doczekać.Wizytę mam 30.10.Specjalnie umówiłam się na wieczór żeby mój mąż ze mną mógł pójść.Mam nadzieje że tym razem będzie płakał ze szczęście a nie ze smutku(ponad rok temu zabrałam go na badania usg i okazało się że dzieciątku nie bije serduszko:(strasznie mi było smutno a on biedny nie wiedział jak mnie pocieszać a sam też się popłakał)
    Także tym razem wiem że wszystko będzie super.Tylko pan doktor nie powiedział mi że będzie to dokładne badanie USG w 30 tyg i nie wiem czy nastawiać się już teraz czy na to czy ustali inny termin hym?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)
    Ja też 30 wybieram się na randkę z ginem ;)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie dobre wieści z wizyt :))

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ciesze z super wiesci!
    Ja jeszcze 3 tyg musze czekac ;(

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3majcie kciuki za wizyte - to już za godzinkę :-)

WhyMe, helagazela, Krokodylica, Lagostina, FreshMm lubią tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    3majcie kciuki za wizyte - to już za godzinkę :-)
    Trzyyymaaaamyyy ! :) bedzie dobrze.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Kawal baby Kroko, w dodatku upartej... Szykuje sie charakterna kobitka ;-)

Oj tak, 3 charakterne baby w chałupie plus mój mąż choleryk.... o losie ;)

WhyMe lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)

Ja dziś odwiedziłam z rana laboratorium, miałam nadzieję, że po miesięcznej suplementacji zelazem... hemoglobina choć trochę ruszy w górę, niestety spadła. Miesiąc temu 11.1, a dziś 10.5
    W piątek mam wizytę... doktorka chyba nie będzie zadowolona :/

• Nadin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi 10,5 to jeszcze nie jest tragedia jak na 3 trymestr ciazy

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wro, zwiedzalyscie już porodowki w mieście i okolicy? Pytam, bo wybieram się jutro na Borowska. Miałam w planach jeszcze Brochów, ale gdy zobaczyłam, kto jest tam zastępcą ordynatora to jakoś tak... skreslilam na ten moment ten szpital...

XyZ
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają jakieś doświadczenie ze szpitalem Bielańskim w Warszawie. Czy macie jakąś poleconą położną? Ja mam 2 nazwiska (Izabela Wittbrodt i Joanna Pulkowska), ale szukam oczywiście najlepszej położnej. Jakieś sugestie?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Dziewczyny z Wro, zwiedzalyscie już porodowki w mieście i okolicy? Pytam, bo wybieram się jutro na Borowska. Miałam w planach jeszcze Brochów, ale gdy zobaczyłam, kto jest tam zastępcą ordynatora to jakoś tak... skreslilam na ten moment ten szpital...
    Lagostina,w obecnej sytuacji nie ma co tam się pchać.Nie oprowadzają po bloku bo jest wszystko przepełnione.Jest jakaś je.....a katastrofa :(
    W ogóle w każdym ze szpitali jest dramat i położne są tak zmęczone że warcza na wszystkich.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam wózek podwójny przez telefon, pani ma mi wysłać za pobraniem.
    Mam nadzieję że wszystko z nim będzie ok bo nie było nic blisko tak żeby pojechać pooglądać.

Nadin, Muska lubią tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:

Ja jeszcze nie, ale zamierzam jechać na Chałubińskiego i do Oleśnicy zwiedzić, jak już się trochę sytuacja uspokoi i Kamieńskiego otworzą :)

kasha86 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Lovi 10,5 to jeszcze nie jest tragedia jak na 3 trymestr ciazy

No tak... Ale po tabletkach powinno chyba podskoczyc ? A nie spaść jeszcze bardziej?

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ