X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Lovi moja siostra z pierwszym dzieckiem tez nie mogła tabsami podniesc Fe i dostala zastrzyki.. Wtedy podskoczylo.

Nie strasz :D masakra :(

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też dziś po wizycie. Morfologia odrobinę się poprawiła po żelazie ale tak jak podejrzewałam test obciążenia glukozą nie wyszedł dobrze: 100-163-149. Czyli po wyniku na czczo wyszła cukrzyca :( Od niecałego tygodnia mierzę sobie cukry i jak na razie wyniki z glukometru są całkiem ok więc na początek dieta bez insuliny (i mam nadzieję, że tak zostanie).

Gosiak, Kroko super dzieciaki :) Gratuluję!

Sylwia trzymam kciuki za wizytę. Daj znać co i jak.

Nadin lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja jestem uskrzydlona tym że szyjka ładnie trzyma. :)
    Morfo też mam beznadziejną i żelazo kazał łykać ale jestem sceptycznie do tego nastawiona hehe :) bo i bez tego mam mdłości a po zelazie to już w ogóle rzygać mi się chce na maksa.

Nadin lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynałam ciaze z Hgb 10,8 zażywam co drugi trzeci dzień łagodne żelazo z firmy Solgar, nie mam nie przyjemnych dolegliwości typu zaparcia czy nudności, a Hgb miesiąc temu 12,3 ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czeka morfologia ale za tydzien do tego krzywa po raz drugi na sama mysl juz mi niedobrze.

Mam nadzieje ze dzis sie wyspie i nie bedzie powtorki nocy. Ide spac za chwile bo padam na twarz.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nie dał sie namowic na mierzenie dzidzi. Sprawdzil tetno 129 położenie glowka w dół i tyle.... usg dokladne 14.11

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały czas Was czytam, ale jakos nie mam kiedy pisac. Gratuluje udanych wizyt i oby tylko same dobre wieści do nas dochodziły:)) Ja mam wizyte w czwartek i juz jestem cała zestresowana:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Emotka29 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza wizyta. Usg III trymestru. Syn Dominik bez dwoch zdan. Wazy 1505 g. 30+0 na wczoraj.

kasha86, FreshMm, helagazela, Krokodylica, ana167, Szmaragdowa, inessa, Polaj, kate88:) lubią tę wiadomość

Bedzie dobdzie...
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja jeszcze nie, ale zamierzam jechać na Chałubińskiego i do Oleśnicy zwiedzić, jak już się trochę sytuacja uspokoi i Kamieńskiego otworzą :)
    Oj niechcący polubiłam - a tu nie ma co lubić:( dziś moja doula powiedziała, ze nie otworzą prędko Kamienskiego, bo rozmawiała z położna stamtąd, a wczoraj lekarka z lux medu tez to powiedziała.. i rzeczywiście położne są okropnie zmęczone, często szybko podają oksytocynę, żeby szybciej poszło, bo obok na korytarzy rodzi już następna kobieta ... jeszcze dziś mnie nastraszyli, ze okres między świetami a nowym rokiem na poród jest najgorszy (a ja tam mniej więcej rodzę), bo niestety nie dość, że brakuje personelu to zmiany dostaje najgorszy personel ;(( boże jestem przerażona :((

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Oj niechcący polubiłam - a tu nie ma co lubić:( dziś moja doula powiedziała, ze nie otworzą prędko Kamienskiego, bo rozmawiała z położna stamtąd, a wczoraj lekarka z lux medu tez to powiedziała.. i rzeczywiście położne są okropnie zmęczone, często szybko podają oksytocynę, żeby szybciej poszło, bo obok na korytarzy rodzi już następna kobieta ... jeszcze dziś mnie nastraszyli, ze okres między świetami a nowym rokiem na poród jest najgorszy (a ja tam mniej więcej rodzę), bo niestety nie dość, że brakuje personelu to zmiany dostaje najgorszy personel ;(( boże jestem przerażona :((

To stresujące, faktycznie, ale pamiętaj, że niektóre rzeczy zależy od nas... musimy być stanowcze i walczyć o swoje prawa, rozmawiać z położnymi, wspierać je, żeby nie poddały się wypaleniu, ale też nie pozwolić traktować się po macoszemu. Na pewno pomaga pozytywne nastawienie i stanowczość.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:

Ehhh, mój termin porodu to 04.01 więc też może wypaść między świętami, a nowym rokiem, tego się nie zaplanuje... Musimy być silne i nastawione mimo wszystko pozytywnie. Ja słyszałam, że Kamieńskiego mają otworzyć w listopadzie, podobno zatrudnili nową kadrę, ale za to zamykają Trzebnicę.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja staram się nastawić pozytywnie, ale naprawdę to co się dzieje na porodówkach we Wrocławiu to nadaje się na jakiś dokument .. tak Trzebnicę zamykają - tez z powodu braku personelu. Kamienskiego miało być otwarte w październiku, a drugi termin był na 02.11, ale podobno nie otworzą ...

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro ide na słodkiego drinka z rana, obym tego nie wyrzygała :D
    Dziś brzuchowi puściłam ze słuchawek muzykę stymulującą dzieciaczka i w środku było istne bajlando :D
    Ide spać bo czuje, że już przymieram z głodu a tu trzeba być na czczo

Jagna <3 24.01.2018
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    No ja staram się nastawić pozytywnie, ale naprawdę to co się dzieje na porodówkach we Wrocławiu to nadaje się na jakiś dokument .. tak Trzebnicę zamykają - tez z powodu braku personelu. Kamienskiego miało być otwarte w październiku, a drugi termin był na 02.11, ale podobno nie otworzą ...

:(

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Maruder Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze do usg w listopadzie moja dzidzia podrośnie... zaczęłam się wkręcać ze jest za mała.... jak widzę u was takie piekne przyrosty to zastanawiam się co robię nie tak... a morfo mam ponoć idealna :(

Dziś zaczęłam antybiotyk, mam tam jakieś kapsułki twarde Amotaks... i jak nigdy się nie zastanawiałam zaczęłam rozkminiac czy je sie połyka :D jest sugestia ze można robić zawiesinę doustną... Ja połykam i zastanawiam się czy nie podejść do apteki zapytać... normalnie kalafior ciążowy zamiast mózgu....

To samo z trilac, przeczytałam pierwszy raz w życiu ulotkę i tam jest napisane ze ten proszek się rozpuszcza. Zawsze to jadłam jak tabletki, i teraz nie wiem czy łykać czy jednak rozpuścić wcześniej...

To są chyba problemy kobiety która ma za dużo czasu na analizę treści ulotek i wymiarów z usg :) najgorsze ze się tym faktycznie przejmuje, a to przecież błachostki.

relgi09kotjuarzp.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się wagą nie przejmuję, dopóki lekarz mówi że jest ok to znaczy że ma rację.
    Nie ma co porównywać z innymi dziećmi. :)
    Ponoć można się spodziewać że kolejne dzieci będą podobne wagowo do pierwszego, Zuzia miała 3720g przy porodzie więc niemało.
    A i wczoraj gin się śmiał że sobie teraz nafrabiam bo przytyłam 3 kg od ostatniej wizyty... muszę w końcu zamienić pączki i czekoladki na warzywa i owoce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powinnam. Jak mam już 13kg na plusie i waże 78kg. Ale co tam. Jedyny moment żeby bezkarnie jesc ciastka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder nie zastanawiaj sie za dlugo nad ulotkaki. W srodku sa same bzdury. Swoja droga z wielu lekow mozna zrobic zawiesine ale to dla osob ktore maka problemy z przelykaniemja w poprzedniej ciazy bralam amotaks.
    Mi gin mowil ze nie leczy sie paciorkowca no chyva ze u ciebie jest infekcja z górnej polki

• helagazela Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie ta waga Maruder, taka uroda malej! Nigdzie nie jest napisane, ze drobniejsze dzieci sa mniej zdrowe, w PL jest troche taki kult okraglych noworodkow i rzeczywiscie dzieci rodza sie srednio troche wieksze. Ale ciezarne tez przybieraja srednio sporo wiecej, wiec to ma pewnie jakies przelozenie. Z drugiej strony sama ciesze sie kazdym przyrostem mojego juniora, wiec wiem, ze podswiadomie wypatrujemy tych dodatkowych gramow.
    Dopoty dopoki lekarz mowi, ze jest w normie, to bym sie nie przejmowala.

Ja wizyte mam w piatek i juz nie moge sie doczekac, a dzis zaczynam 31tc, hurra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:27

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia jeszcze śpi, szok. :)
    Dobrze, sen leczy. Niby uszko już ją nie boli ale katar dalej dokucza, w nocy słabo śpi to teraz nadrabia. :)

A ja leżę sobie obok i korzystam z tego że dzisiaj mogę tyle czasu poleniuchować. :)

Przed chwilą pociekło mi i to dość sporo z prawego cycorka. Szybko. :) cieszę się bo bardzo bym chciała Łucję karmić piersią.

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ