X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Warto po ostatnim posiłku wieczorem jeszcze się poruszać po domu, poprasować, coś porobić. U mnie zadziałało i teraz cukier na czczo ok.84
    Ruchu mam sporo w ciągu dnia. Po drugiej kolacji koło 21 już nie mam siły na spacery po mieszkaniu. Dziś godzinę po śniadaniu 127 a dwie godziny po 95.
    Na czczo tylko raz miałam 90 a tak wynik między 92 a 107. Ciekawa jestem co lekarz powie na wizycie kontrolnej.

Trzymajcie się słodkie dziewczynki :)

FreshMm, Karmelova lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dzisiaj wypróbowałam system małe śniadanie większe 2 śniadanie i cukry ok wiec może to jakis sposób :)

Na pewno. U mnie jedna kanapka za dużo na pierwsze śniadanie i już cukier idzie w kosmos. Nie mogę przekroczyć 3 połówek . Za to po drugim śniadaniu cukier ok, zawsze dobrze.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ruchu mam sporo w ciągu dnia. Po drugiej kolacji koło 21 już nie mam siły na spacery po mieszkaniu. Dziś godzinę po śniadaniu 127 a dwie godziny po 95.
    Na czczo tylko raz miałam 90 a tak wynik między 92 a 107. Ciekawa jestem co lekarz powie na wizycie kontrolnej.

Trzymajcie się słodkie dziewczynki :)

Wierzę, niestety wieczorem najchętniej od razu szłabym spać. Ale się boję zastrzyków jeszcze mocniej, nie chcę tej insuliny...

Polaj lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zolte nie mają żadnych parabenow ani nawet konserwantów. Wpiszcie sobie srokao analiza chusteczek.

Dziewczyny dziś się tak zestresowalam w nocy. Obudziły mnie skurcze krzyżowe dokładnie takie jak porodowe i trochę trwało.już mi się płakać chciało, że już rodze ale na szczęście za jakieś nie całe pół godziny przeszło.strasznie się wystraszyłam i czuję teraz taki niepokój. Ktoś tak miał może?
    A co z tymi zebrami? Macie takie bóle?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie czasem w nocy też budzą jakieś pojedyncze, ale mocne skurcze, jakby mnie prad kopnął...na szczęście szybko przechodzą, zebra też mnie bolą ale jak mody mi tam przyladuje ;)
    Dzisiaj odebraliśmy wózek, jestem cała podekscytowana, wrzuciłam fotkę na grupę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:37

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie moje wyniki cukry 69 94 68. Mam chyba niedocukrzenie jakies

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Wierzę, niestety wieczorem najchętniej od razu szłabym spać. Ale się boję zastrzyków jeszcze mocniej, nie chcę tej insuliny...

Fresh zastrzyki z insuliny nic nie bola - tylko tak strasznie się nazywają:))
    U mnie walka z cukrami trwała już na dużo przed ciążą;/rozumiem Was i wiem jak ciężko czasami, zeby było dobrze. Ja przy cukrzycy czasami jestem bezsilina, bo nawet jak się bardzo pilnuje to i tak potrafi wskoczyć nawet 200:((

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Sluchajcie moje wyniki cukry 69 94 68. Mam chyba niedocukrzenie jakies

Miałam bardzo podobne wyniki w lipcu 78-91-77... dla lekarki były ok... zobaczymy co we wtorek mi wyjdzie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my szaleni jesteśmy na pizzy i za chwilę idziemy na seans Geostorm ;) Teściowie na weekend u nas to korzystamy z ostatnich chwil mojej wolności ;) Potem będę przywiązana do maluszka i wyjścia do kina odpadają na najbliższy rok :P Żeby nie było już się nie mogę doczekać karmienia ale to wtedy jakby inne życie...
    Niby dałam się wyciągnąć mimo tak poznaje godziny.Czuje się jak szalona ;) Najwyżej zasnę w kinie :P
    Miłej nocki :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam się w 3 trymestrze ;)

Muska, piąteczka ;) Moja córa też przechodziła pierwszy rok w wielorazówkach. Nie wiem czy przy drugim się to sprawdzi. No i nie mam pojęcia jak to będę suszyć, bo na kaloryferach niby nie można. Zobaczę "w praniu" ;)

Hmmm, ja pewnie jakaś nieogarnięta byłam, ale nie dałam rady nie używać chusteczek nawilżanych. Niby nie jest to problematyczne, ale tak naprawdę już utrzymanie cały czas ciepłej wody było jakimś wyzwaniem. Marzyłam o spokojnej toalecie, a co dopiero takie "luksusy" ;) teraz nic nie planuje w tej kwestii.

natki, współczuję :( u mnie za tydzień zjazd, mam 2 kolosy, konspekt pracy do przedstawienia, generalnie bleee...

Powiem Wam, że ja jakoś zapominam o tej ciąży. Mam tyle na głowie, że to jakoś "umyka". Nie dociera do mnie, że za 3 miesiące będzie kolejny maluch. Mimo starań - boję się. Poza tym kompletnie nic mi nie doskwiera. Glukozę robiłam w środę i wróciłam z badania rowerem. Na wadze jest +3kg, a brzuszka w zasadzie brak. Jak poszłam do prowadzącej ustalić inny termin zaliczenia to była w szoku, że w ogóle w ciąży jestem. Chyba też trochę psychika działa, bo wiem, że po prostu nie mogę się położyć i ponarzekać (z łezką w oku wspominam pierwszą ciążę pod tym względem). No, jedyne co mi dokucza to ciśnienie. Ostatnio cudowne 85/55... Generalnie jest tak beztrosko, że mam wrażenie, że jest za "pięknie" i zaraz coś się wydarzy...

Dobrej nocy Wam życzę ;)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Aś to tylko pogratulować dobrego samopoczucia. ;)

Ja oczywiście kiepska noc bo córka z katarem.
    Nie wiem czy jutro nie pójść z nią do dr, gorączki nie ma ale ten kaszel nie odpuszcza.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam napisać co powiedział lekarz. Okazało się, że wszystko ok. Kaszel z prawdopodobnie suchego powietrza. Jednak wilgotność na poziomie 40% czyli w normie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj a u mnie pokazuje 70 wilgotność więc wysoka.
    W sumie nie wiem czy iść do lekarza ale może lepiej niech ją osłucha.
    Zwłaszcza że od wczoraj znowu ma "glut po pas".

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej idz bedziesz spokojniejsza z dziecmi nigdy nie wiadomo ja to jest z tymi chorobami.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was bolą może żebra pod piersiami zaraz. Ja jak leżę, głównie na lewym boku to takie mam rwanie ciągnięcie, że ledwo wytrzymuje. Nie kojarzę czegoś takiego z pierwszej ciąży i zastanawiam się czy to normalne czy się oddzywają źle zrośnięte żebra z mojego ciążowego upadku?

Od ponad tygodnia się z czymś podobnym męczę, na poczatku było rwanie w żebrach ok 3-4 cm pod piersiami, po dwóch dniach skóra w tym miejscu zaczęła boleć jak poparzona, teraz rwanie się pojawia w niewygodnych pozycjach, czasem dochodzi kłujacy ból, a skóra w tym miejscu boli przy każdym dotyku. Moja gin nie wiedziała co to jest, więc spędziłam pół dnia z googlem i wychodzi mi, że to uszkodzenia nerwów i mięśni zwiazane z rozszerzajacymi się żebrami. Najczęściej to występuje u drobnych niskich ciężarówek, przechodzi ok 34-35 tc kiedy brzuch się opuści, a jedynym sposobem, żeby sobie ulżyć jest rozciaganie boków, częsty odpoczynek i ew. ciepłe lub zimne okłady.

Rozciaganie stosuję od trzech dni i rzeczywiście pomaga. Jak mnie solidnie zakłuje to potrafię się nawet zatrzymać i strzelić trikonasanę na chodniku ;)))

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Od ponad tygodnia się z czymś podobnym męczę, na poczatku było rwanie w żebrach ok 3-4 cm pod piersiami, po dwóch dniach skóra w tym miejscu zaczęła boleć jak poparzona, teraz rwanie się pojawia w niewygodnych pozycjach, czasem dochodzi kłujacy ból, a skóra w tym miejscu boli przy każdym dotyku. Moja gin nie wiedziała co to jest, więc spędziłam pół dnia z googlem i wychodzi mi, że to uszkodzenia nerwów i mięśni zwiazane z rozszerzajacymi się żebrami. Najczęściej to występuje u drobnych niskich ciężarówek, przechodzi ok 34-35 tc kiedy brzuch się opuści, a jedynym sposobem, żeby sobie ulżyć jest rozciaganie boków, częsty odpoczynek i ew. ciepłe lub zimne okłady.

Rozciaganie stosuję od trzech dni i rzeczywiście pomaga. Jak mnie solidnie zakłuje to potrafię się nawet zatrzymać i strzelić trikonasanę na chodniku ;)))
    Vilu mam dokładnie tak jak opisujesz choć nie mogę o sobie powiedzieć żebym jakaś drobna była. A co to za rozciąganie? Jak to robisz?

Vilu lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    W domu to tylko woda i płatki.
    Chusteczki nawilżane tylko na wyjścia.
    Ja zrobiłam ten błąd że używałam w domu chusteczek i potem córce sklejały się wargi sromowe więc przestrzegam.
    To samo babeczka mowila na zajeciach ze szkoly:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Vilu mam dokładnie tak jak opisujesz choć nie mogę o sobie powiedzieć żebym jakaś drobna była. A co to za rozciąganie? Jak to robisz?

Ja robię przede wszystkim trikonasanę (pozycja trójkata), po 3 minuty na każda stronę po kilka razy dziennie, ale jeśli przed ciaża nie uprawiałaś jogi, to lepiej nie rób tego na własna rękę. Pomaga mi też wyginanie pleców - w klęku podpartym tzw. koci grzbiet i jego odwrotność. Jeśli masz możliwość to wybierz się na jogę ciężarnych albo do fizjoterapeuty.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vilu. Na jogę się raczej nie wybiorę bo rozchodzi mi się spojenie a po rozciąganiu dolnych części ciała jest jeszcze gorzej. Ale do fizjoterapeuty chyba muszę.zarówno ze spojeniem jak i z tymi żebrami bo jak tak dalej pójdzie to zs chwilę się nie ruszę:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, córcia ma zapalenie uszka.

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ