Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Synek uzywal Dada i Huggies. Pampers go uczulal. Chusteczki wsxystkie powodowaly uczulenia z wyjatkiem Bobini sensitiv. Doszlo do tego ze uzywalam platkow i wody do pielegnacji i do kompletu sudocrem. A Bobini tylko na wyjscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 19:39
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Jeżeli chodzi o chusteczki to bardzo fajne są chusteczki (i ogólnie kosmetyki) z Dremy. Jak macie aplikację Rosmanowską to tam zarejestrujcie się na promocje dla dzieci. Teraz z aplikacją chusteczki zamiast 20 zł kosztują 10 zł. Na początek chcę je kupić, bo nie zawierają żadnej chemii. A jak taka promocja to i z 10 opakowań kupię jak będą
Jutro mam wolne a w niedzielę szkoła od 8 do 18
W ogóle coraz mocniej boli mnie oachwina/ spojonie łonowe aż do krzyża. Dzisiaj aż chodzić nie mogłam normalnie tylko kulałam. Zastanawiam się co to może być, bo jak dotykam palcami kości łonowej to nie boli a kilka dni temu bolała. To ciągnie jakby od pachwiny a nie od kości łonowej ale ból ciągnie się aż do krzyża.A mądra zrobiłam sobie dzisiaj spacer z jakieś 6-7 km i chyba przez to się pogorszyło.
-
Jeśli chodzi o chusteczki do pupy to bardzo dobry skład mają babydream ale te żółte ( bo jest ich kilka rodzajów) chyba nawet lepsze od dermy, a o wiele tańsze.
Zobaczcie sobie analizy chusteczek (pod kątem składów) na srokao. Natki ja widziałam że niektórzy narzekali na tą derme więc spróbuj sobie w domu na czymś zanim kupisz zapas. Producenci teraz zmieniają składy więc warto kontrolować na blogu -
Dziewczyny a czy któraś z Was bolą może żebra pod piersiami zaraz. Ja jak leżę, głównie na lewym boku to takie mam rwanie ciągnięcie, że ledwo wytrzymuje. Nie kojarzę czegoś takiego z pierwszej ciąży i zastanawiam się czy to normalne czy się oddzywają źle zrośnięte żebra z mojego ciążowego upadku?
-
Paula_29 wrote:Jeśli chodzi o chusteczki do pupy to bardzo dobry skład mają babydream ale te żółte ( bo jest ich kilka rodzajów) chyba nawet lepsze od dermy, a o wiele tańsze.
Zobaczcie sobie analizy chusteczek (pod kątem składów) na srokao. Natki ja widziałam że niektórzy narzekali na tą derme więc spróbuj sobie w domu na czymś zanim kupisz zapas. Producenci teraz zmieniają składy więc warto kontrolować na blogu -
nick nieaktualnyWlasnie jestem po drinku. Juz zapomnialam jakie to parszywe....fuuuuuu. pogoda w Gdyni marna. Szaro buro i siąpi deszcz.
Dzidzia pol nocy mi wariowala ja mialam znowu kretyńskie sny ehhh.
Fziewczyny spicie na lewym boku? Ja sie staram ale nie moge cala noc bo boli mnie biodro. Czasami spie na plecach czasami na prawym boku. Generalnie ciezko znalezc dobrą pozycję -
Ja przy córce używałam tylkp chusteczek z babydream żółte albo różowe i zresztą różowe do dzisian kupuje. Nie mają tego pheno coś i w sumie mają jedne z lepszych składów. Pampersowych używam do ścierania kurzu, butów, łazienki i innych porządków
a to dlatego że mam ich całą szafę kupiona za grosze, w de jak jest promo to 4pak wychodził za 1e a świetne są właśnie do takiego ścierania różnych powierzchni
.
Na lewym boku nie śpię, tzn zdarza się ale żeby specjalnie to nie, śpię w sumie tak.jak mi wygodnie więc różnie ale często na prawym boku..ostatnio nawet na blogu mamaginekolog było o tym spaniu że nie ma potwierdzonej teorii na temat lewego boku i nie trzeba się zmuszać. Tak jak nam.wygodnie tak i dziecku jak coś będzie nie tak to na pewno dziecko da znać
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Tak kiedyś slyszalam. Nie wiem na ile to ma sens. Generalnie dobrze mi sie spi na lewym ale od jakiegos czasu masakra. I jak za dlugo leze na boku to mnie biodra bola
. Jak już pisaliśmy wyżej nie trzeba spać na lewym, zmieniaj boczki i śpij spokojnie
-
Polaj wrote:Kate jak tam Twój cukier? Bo mi jakoś nie chce zejść na czczo poniżej 90. Dziś rano 97 masakra.
Dzisiaj na czczo 94generalnie pomiędzy 88-91. Najgorzej wywala mi po śniadaniu
wczoraj 142 ! Po dzisiejszym cukrze na czczo na śniadanie tylko jedna kromeczka z mala parowka z fileta i ogórek i cukier 107
-
Ja sama mam problemy skórne (łuszczyca odIedIczona po babci i mamie - obie siostry nie mają a ja mam
), więc na skład kosmetyków będę na pewno zwracała uwagę. Podobno te Rossmannowskie mają dobry skład więc porownam z Derma
możliwe że malutka będzie miała problemy ze skórą po mnie. Chociaż mam nadzieję że ją to ominie. Moja mama mówiła że po ciąży jej łuszczyca całkowicie zniknęła, więc się ludze że i ja będę miała tak samo
Ja od rana leżę bo ten ból spojenia nie daje mi normalnie funkcjonować
Mam dzisiaj iść do koleżanki na babyshower, ale chyba zrezygnuję bo będzie mi ciężko z tym bólem. Podejrzewam że się może obrazić
Sylwia trzymam kciuki za cukier
-
kate88:) wrote:Dzisiaj na czczo 94
generalnie pomiędzy 88-91. Najgorzej wywala mi po śniadaniu
wczoraj 142 ! Po dzisiejszym cukrze na czczo na śniadanie tylko jedna kromeczka z mala parowka z fileta i ogórek i cukier 107
Ja mam to samo, też wywala mi po śniadaniu.
-
Polaj wrote:Kate jak tam Twój cukier? Bo mi jakoś nie chce zejść na czczo poniżej 90. Dziś rano 97 masakra.
Warto po ostatnim posiłku wieczorem jeszcze się poruszać po domu, poprasować, coś porobić. U mnie zadziałało i teraz cukier na czczo ok.84
-
FreshMm wrote:Ja mam to samo, też wywala mi po śniadaniu.
Dzisiaj wypróbowałam system małe śniadanie większe 2 śniadanie i cukry ok wiec może to jakis sposóbFreshMm lubi tę wiadomość