Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
BlackCatNorL wrote:Ja też już po Mój ginuś najpierw nie chciał robić USG bo stwierdził, że to jeszcze za wcześnie i że jeśli miałam późną owulację to pęcherzyk może nie być widoczny ale przekonałam go, żebyśmy jednak podejrzeli Pęcherzunio jest około 8cm a w środku mała kropcia
Co do progesteronu to mój lekarz zabronił mi go sprawdzać i powiedział, że on opiera się na przyroście Bety i do momentu gdy zarodek jest widoczny na USG. Poprosiłam o receptę na Duphaston i otrzymałam ją ale jak to podkreślił ginuś, tylko dlatego, że mnie to uspokoi. Pan W. twierdzi, że jak kobieta ma poronić to poroni i żadne Duphastony nie pomogą ... Mam się pokazać za tydzień żeby podekrzeć maleństwo, a 22 maja oficjalna wizyta - założenie karty ciąży itp. I teraz myślę co zrobić? Zbadać jutro ostatni raz betke i proga? Brać ten Duphaston (kupułam 40 szt.) ?? Ginuś powiedział że jak już zacznę brać to do 4 m-ca nie odstawiamy. Help! Co robić mądre główki? : ) Ps. Mam kropcie w bziuchu :*)
Super wieści: ) zaufaj lekarzowi
A pecherzyk napewno 8cm nie 8mm ? -
paola87 wrote:Dziewczyny jest pęcherzyk! W macicy! A na tamtym sprzęcie nic nie było widać... Lekarz tak mnie nastraszył, że niezwłocznie do szpitala bo to stan zagrożenia życia... Taki stres...
Uff super. Dopiero czytam na bieżąco ciesze się bardzo.
U mnie dopiero w 9tc ciaze pozamaciczna znalezli -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
Mogę dołączyć? Podczytuję Was od pierwszej strony. Według OF jestem dokładnie w 5 tyg. ciąży. Udało się w 13 cs. Zupełnie się nie spodziewałam, że się uda i już szykowaliśmy się do inseminacji w maju. Strasznie się cieszę i mam nadzieje, że wszystko będzie przebiegać prawidłowo. Póki co beta w :
13 dpo - 99,2
15 dpo - 277,3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:38
Agniechaaaa, Krokodylica, madzia8lenka, BlackCatNorL, Raven lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Dziewczyny rosnących hcg, pęcherzyków i dzidziolków :* :* :*
U mnie była dziś niespodziewana wizyta z usg spowodowana porannym złym samopoczuciem i jest:
1. Piękny pęcherzyk w macicy odpowiadający 5t0d (wg OM jest u mnie 5t2d)
2. Kreseczka, która najpewniej jest dzieciątkiem, ale zbyt małym, by je prawidłowo zmierzyć
3. Niestety, tak jak w obu poprzednich ciążach jest krwiak (na razie mały), dlatego dostałam receptę na luteinę i L4 na 2 tygodnie
Kolejna wizyta 23.05
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, idę spać, bo teraz na L4 będę odsypiaćAgniechaaaa, Mikuśka, madzia8lenka, BlackCatNorL, Raven lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreshMm wrote:Gratuluję Dziewczyny rosnących hcg, pęcherzyków i dzidziolków :* :* :*
U mnie była dziś niespodziewana wizyta z usg spowodowana porannym złym samopoczuciem i jest:
1. Piękny pęcherzyk w macicy odpowiadający 5t0d (wg OM jest u mnie 5t2d)
2. Kreseczka, która najpewniej jest dzieciątkiem, ale zbyt małym, by je prawidłowo zmierzyć
3. Niestety, tak jak w obu poprzednich ciążach jest krwiak (na razie mały), dlatego dostałam receptę na luteinę i L4 na 2 tygodnie
Kolejna wizyta 23.05
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, idę spać, bo teraz na L4 będę odsypiać
Odpoczywajcie
Kolejną wizytę mamy w ten sam dzien ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInez87 wrote:Mam wynik dzisiejszej bety i na moje oko przyrost jest za mały 4 maja była 17570 dzisiaj jest 42260. Mam też niedobór witaminy D na którą dostałam receptę. Sama nie wiem już co o tym myśleć.
Dziewczyny powyżej 1000 przyrost bety jest juz rożny i nie musi sie idealnie podwajać!! Dlatego lepiej juz zakończyć badanie bety, teraz najwazniejsze sa wizyty a nerwy zdecydowanie zbędneInez87, Krokodylica lubią tę wiadomość