X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlacCat jak masz tak kochanego Ginusia to bym mu zaufała :) bardzo się cieszę z udanej wizyty! Aż miło się czyta :)
    Ja sama biorę duphaston, ale to dlatego, że plamilam.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna wizyta :)!!!!! Kochana a pęcherzyk juz taki duży 8cm ???

Ja juz chce 23.05!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:11

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja też już po :) Mój ginuś najpierw nie chciał robić USG bo stwierdził, że to jeszcze za wcześnie i że jeśli miałam późną owulację to pęcherzyk może nie być widoczny ale przekonałam go, żebyśmy jednak podejrzeli :) Pęcherzunio jest około 8cm a w środku mała kropcia :):)
    Co do progesteronu to mój lekarz zabronił mi go sprawdzać i powiedział, że on opiera się na przyroście Bety i do momentu gdy zarodek jest widoczny na USG. Poprosiłam o receptę na Duphaston i otrzymałam ją ale jak to podkreślił ginuś, tylko dlatego, że mnie to uspokoi. Pan W. twierdzi, że jak kobieta ma poronić to poroni i żadne Duphastony nie pomogą ...:/ Mam się pokazać za tydzień żeby podekrzeć maleństwo, a 22 maja oficjalna wizyta - założenie karty ciąży itp. I teraz myślę co zrobić? Zbadać jutro ostatni raz betke i proga? Brać ten Duphaston (kupułam 40 szt.) ?? Ginuś powiedział że jak już zacznę brać to do 4 m-ca nie odstawiamy. Help! Co robić mądre główki? : ) Ps. Mam kropcie w bziuchu :):);):*)

Super wieści: ) zaufaj lekarzowi :)
    A pecherzyk napewno 8cm nie 8mm ? :)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    U mnie podejrzenie ciąży pozamacicznej i skierowanie do szpitala... Beta 1799 a nigdzie nie widać pęcherzyka...
    Za 2 godziny idę jeszcze do innego ginekologa...

O mój Boże oby nie trzymam kciuki żeby jednak nie

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Mamusie moje kochane :D nie wiem, co myśleć, w czwartek beta 7tysięcy a dziś, po 4 dniach już 28tysięcy :o co ona tak śmiga do góry? Potroila się w 4dni.

Ciaza mnoga jak nic :-)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jest pęcherzyk! W macicy! A na tamtym sprzęcie nic nie było widać... Lekarz tak mnie nastraszył, że niezwłocznie do szpitala bo to stan zagrożenia życia... Taki stres...

Uff super. Dopiero czytam na bieżąco ciesze się bardzo.
    U mnie dopiero w 9tc ciaze pozamaciczna znalezli

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się zbieram po powtórny wynik bety jestem ciekawa przyrostu :-)
    Trzja cie kciuki :-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak 0.8 cm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    No tak 0.8 cm :)

No właśnie cos mi nie pasowało :D

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Ciaza mnoga jak nic :-)
    może będzie wiadomo :D a Ty Tusia daj też znać jak beta :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Mogę dołączyć? Podczytuję Was od pierwszej strony. Według OF jestem dokładnie w 5 tyg. ciąży. Udało się w 13 cs. Zupełnie się nie spodziewałam, że się uda i już szykowaliśmy się do inseminacji w maju. Strasznie się cieszę i mam nadzieje, że wszystko będzie przebiegać prawidłowo. Póki co beta w :
    13 dpo - 99,2
    15 dpo - 277,3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:38

Agniechaaaa, Krokodylica, madzia8lenka, BlackCatNorL, Raven lubią tę wiadomość

• Halinova Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że jutro planuję zrobić 3cią bete i mam nadzieje - ostatnią.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny rosnących hcg, pęcherzyków i dzidziolków :* :* :*

U mnie była dziś niespodziewana wizyta z usg spowodowana porannym złym samopoczuciem i jest:
    1. Piękny pęcherzyk w macicy odpowiadający 5t0d (wg OM jest u mnie 5t2d)
    2. Kreseczka, która najpewniej jest dzieciątkiem, ale zbyt małym, by je prawidłowo zmierzyć
    3. Niestety, tak jak w obu poprzednich ciążach jest krwiak (na razie mały), dlatego dostałam receptę na luteinę i L4 na 2 tygodnie
    Kolejna wizyta 23.05

Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, idę spać, bo teraz na L4 będę odsypiać :D

Agniechaaaa, Mikuśka, madzia8lenka, BlackCatNorL, Raven lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Gratuluję Dziewczyny rosnących hcg, pęcherzyków i dzidziolków :* :* :*

U mnie była dziś niespodziewana wizyta z usg spowodowana porannym złym samopoczuciem i jest:
    1. Piękny pęcherzyk w macicy odpowiadający 5t0d (wg OM jest u mnie 5t2d)
    2. Kreseczka, która najpewniej jest dzieciątkiem, ale zbyt małym, by je prawidłowo zmierzyć
    3. Niestety, tak jak w obu poprzednich ciążach jest krwiak (na razie mały), dlatego dostałam receptę na luteinę i L4 na 2 tygodnie
    Kolejna wizyta 23.05

Spokojnego wieczoru i dobrej nocy, idę spać, bo teraz na L4 będę odsypiać :D

Odpoczywajcie :)

Kolejną wizytę mamy w ten sam dzien :D ❤️

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Odpoczywajcie :)

Kolejną wizytę mamy w ten sam dzien :D ❤️

Zauważyłam, fajnie mieć tak "z kimś" wizytę :D

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie raźniej :D

• Halinova Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też pytanie o Wasze objawy, konkretnie o piersi. Ja póki co nic nie czuje. Nie są ani większe ani nie bolą. Jedynym objawem ciążowym jest lekki ból brzucha.

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik dzisiejszej bety i na moje oko przyrost jest za mały 4 maja była 17570 dzisiaj jest 42260. Mam też niedobór witaminy D na którą dostałam receptę. Sama nie wiem już co o tym myśleć.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój "kropek" ma 10.1 mm

Raven lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Mam wynik dzisiejszej bety i na moje oko przyrost jest za mały 4 maja była 17570 dzisiaj jest 42260. Mam też niedobór witaminy D na którą dostałam receptę. Sama nie wiem już co o tym myśleć.

Dziewczyny powyżej 1000 przyrost bety jest juz rożny i nie musi sie idealnie podwajać!! Dlatego lepiej juz zakończyć badanie bety, teraz najwazniejsze sa wizyty a nerwy zdecydowanie zbędne

Inez87, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ