X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam biały serek :D rodzice przynieśli do domu a ja jak zobaczyłam to aż wsciku tylka dostałam ze muszę zjeść :) do tego pyszne kakao mmmmmmmm

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest pęcherzyk! W macicy! A na tamtym sprzęcie nic nie było widać... Lekarz tak mnie nastraszył, że niezwłocznie do szpitala bo to stan zagrożenia życia... Taki stres...

Agniechaaaa, Lovilovi, Morwa, dobuska, ktosiowa, Krokodylica, Anuśka, Inez87, BlackCatNorL, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Paola.... świetne wieści. Tak się cieszę. Nawet nic nie pisałam, ale martwiłam się o Ciebie bardzo :( :*:*

Raven, Kochana... ja się nie znam kompletnie, ale uważam, że skoro lekarz mówi, że jest dobrze to niepotrzebnie się zamartwiasz.

Agusia... przykro mi :(

Pietruszkanatki, przepiękna beta!!!! <3

Ja do 18.05 (wizyta) chyba oszaleje. Tak sie przejmuje. Do tego kluje mnie w jajnikach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola super :) mówiłam, ze wszystko bedzie dobrze ❤️❤️

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jest pęcherzyk! W macicy! A na tamtym sprzęcie nic nie było widać... Lekarz tak mnie nastraszył, że niezwłocznie do szpitala bo to stan zagrożenia życia... Taki stres...

Co za stresy !
    Dobrze,że się wszystko wyjaśniło... :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola super nowina!!
    Dzieki dziewczyny za wsparcie rodzice panikuja zeby bylo wszystko dobrze a ja czuje ze to biochemiczna i juz nie mam fasolki :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Wspaniała wiadomość!!! Najlepsza wiadomość dnia :) ogromnie się cieszę ,kamień z serca :*

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta w sobotę: 53
    Beta po 48 h: 154

emerald_m, Morwa, Agniechaaaa, Krokodylica, Anuśka, moniczko, Mama-Ali, Raven lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, świetna wiadomość :D I kamień z serca.

Raven, słuchaj lekarza. Jeśli mówi, że jest dobrze to jest :)

Agusia, bardzo współczuję Ci tego co przechodzisz. Niestety, znam to napięcie i oczekiwanie.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:

:D jupi! Piękny przyrost <3

ktosiowa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Ładnie się Ktosiek rozkręcił :D super przyrost ! <3

ktosiowa lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Gratuluję!!!!!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Super kochana! Bardzo sie ciesze! Współczuję stresu, który przezylas.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven jest zarodek, urosl wiec jest dobrze. Serduszko uslyszysz nastepnym razem. Nie analizuj za duzo, to ze zarodek rosnie 1 mm codziennie to tylko srednia i absolutnie nie ma co sobie wyliczac ile powinien miec danego dnia. Skoro lekarz twierdzi, ze jest w porządku to na pewno tak jest. Glowa do gory :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Ufff Paola.... świetne wieści. Tak się cieszę. Nawet nic nie pisałam, ale martwiłam się o Ciebie bardzo :( :*:*

Raven, Kochana... ja się nie znam kompletnie, ale uważam, że skoro lekarz mówi, że jest dobrze to niepotrzebnie się zamartwiasz.

Agusia... przykro mi :(

Pietruszkanatki, przepiękna beta!!!! <3

Ja do 18.05 (wizyta) chyba oszaleje. Tak sie przejmuje. Do tego kluje mnie w jajnikach...
    Zaczynam się bardzo martwić, że za duża... Jeśli zaraz nie przestanie się podwajac to za tydzień będzie już duuuzo wykraczac poza normy, a to wiadomo, nic dobrego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 20:38

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka, wcale nie jest za duża. Jest bardzo dobra :) trzeba się cieszyć, że przyrasta i przestać ja kontrolować. Teraz cierpliwie czekać na wizytę, kiedy idziesz?

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek i zastanawiam się, czy mówić o tej becie lekarzowi....
    Tyle że dziewczyny widzę że mają bete w podobnych czasie ciąży 4razy mniejszą. Eh

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po :) Mój ginuś najpierw nie chciał robić USG bo stwierdził, że to jeszcze za wcześnie i że jeśli miałam późną owulację to pęcherzyk może nie być widoczny ale przekonałam go, żebyśmy jednak podejrzeli :) Pęcherzunio jest około 8cm a w środku mała kropcia :):)
    Co do progesteronu to mój lekarz zabronił mi go sprawdzać i powiedział, że on opiera się na przyroście Bety i do momentu gdy zarodek jest widoczny na USG. Poprosiłam o receptę na Duphaston i otrzymałam ją ale jak to podkreślił ginuś, tylko dlatego, że mnie to uspokoi. Pan W. twierdzi, że jak kobieta ma poronić to poroni i żadne Duphastony nie pomogą ...:/ Mam się pokazać za tydzień żeby podekrzeć maleństwo, a 22 maja oficjalna wizyta - założenie karty ciąży itp. I teraz myślę co zrobić? Zbadać jutro ostatni raz betke i proga? Brać ten Duphaston (kupułam 40 szt.) ?? Ginuś powiedział że jak już zacznę brać to do 4 m-ca nie odstawiamy. Help! Co robić mądre główki? : ) Ps. Mam kropcie w bziuchu :):);):*)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 20:59

moniczko, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz i już się nie martw! :*

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja też już po :) Mój ginuś najpierw nie chciał robić USG bo stwierdził, że to jeszcze za wcześnie i że jeśli miałam późną owulację to pęcherzyk może nie być widoczny ale przekonałam go, żebyśmy jednak podejrzeli :) Pęcherzunio jest około 8cm a w środku mała kropcia :):)
    Co do progesteronu to mój lekarz zabronił mi go sprawdzać i powiedział, że on opiera się na przyroście Bety i do momentu gdy zarodek jest widoczny na USG. Poprosiłam o receptę na Duphaston i otrzymałam ją ale jak to podkreślił ginuś, tylko dlatego, że mnie to uspokoi. Pan W. twierdzi, że jak kobieta ma poronić to poroni i żadne Duphastony nie pomogą ...:/ Mam się pokazać za tydzień żeby podekrzeć maleństwo, a 22 maja oficjalna wizyta - założenie karty ciąży itp. I teraz myślę co zrobić? Zbadać jutro ostatni raz betke i proga? Brać ten Duphaston (kupułam 40 szt.) ?? Ginuś powiedział że jak już zacznę brać to do 4 m-ca nie odstawiamy. Help! Co robić mądre główki? : ) Ps. Mam kropcie w bziuchu :):);):*)

Ciesze sie bardzo mam nadzieje z u mnie tez bedzie juz cos widac. Co do dupka ja bym chyba jeszcze raz poszla na badania i wtedy zdecydowala

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ