Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia_pia wrote:tak nic nie pomyliłam. też jestem w szoku że taki niski bo w 23 dc miałam 18,8 ale jest też tłumaczenie że lab mi źle oznaczyło... no ale to mocno naciągane. zobaczymy za tydz zrobię proga znowu o ile beta urośnie do środy
agusia, beta jest ok, ale progesteron...no nie wyglada to zbyt dobrze.
moim zdaniem to progesteron tuż przed @, ale mam nadzieję że się myle, albo faktycznie jakis bład labo.
Poza tym przy takim progesteronie to nie wiem, ale dawki chyba powinny byc takie jak przy invitro,bo wyglada na to ze nie masz "swojego" progesteronu. a bierzesz jeszcze jakiś duphaston? Bo jeśli tak, to moze byc wytłumaczenie, on nie pokaze Ci sie w baadniu a utrzyma ciąże.
Ciężka sprawa... -
BlackCat, ale masz fajnego gineczka zamelduj, co tam wypatrzycie.
Agusia, bardzo mocne kciuki za to żeby beta dobrze przyrastała. A powiedz mi, ile jesteś dni po owu?
Zaczynam wierzyć, że tym razem się uda. Wczoraj i dziś już nie ma śladu plamień. Śluz ładny, jasny, kremowy. I najważniejsze - moja beta podwaja się co 46h!!! Od soboty przyrost 106%.
4.05. było 259,70mlU/ml
6.05. było 502.30mlU/ml (przyrost 91% i lekkie zwątpienie, czy jest dobrze)
8.05. jest 1022mlU/ml (przyrost 106%)
Bardzo się cieszę. Mi w tych straconych ciążach beta rosła słabo, a i jej wartości były mizerne. Błagam, niech ta ciąża trwa.
http://i701.photobucket.com/albums/ww20/zraymar/avatares%20de%20%20anime/plis.gifMorwa, BlackCatNorL, ktosiowa, Ikarzyca, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Lovilovi wrote:A ja dzisiaj mam zachcianke na botwinke, właśnie wróciłam z malych zakupów i zabieram się za obiad
Agusia_pia faktycznie bardzo malutki ten Twój progesteron, ale dostałaś tabletki więc wszystko będzie dobrze. Głowa do góry, też miałam plamienie, po dwóch dniach zrobiłam betę i wyszła wtedy 144 A byłam pewna,że to zaczyna się @.
badałam progesteron w 23 dc tym cyklu i był 18.8 więc nie brałam nic bo był ok, teraz taki spadek i te plamienia ehh. -
Mama-Ali wrote:agusia, beta jest ok, ale progesteron...no nie wyglada to zbyt dobrze.
moim zdaniem to progesteron tuż przed @, ale mam nadzieję że się myle, albo faktycznie jakis bład labo.
Poza tym przy takim progesteronie to nie wiem, ale dawki chyba powinny byc takie jak przy invitro,bo wyglada na to ze nie masz "swojego" progesteronu. a bierzesz jeszcze jakiś duphaston? Bo jeśli tak, to moze byc wytłumaczenie, on nie pokaze Ci sie w baadniu a utrzyma ciąże.
Ciężka sprawa...
wiesz nie biorę nic więcej bo w 23 dc miałam proga na poziomie 18.8 wiec gin powiedziała że jest super a teraz taki mały no ale zobaczymy czy beta urośnie w środę i czy nie poleci wszystko -
emerald_m wrote:BlackCat, ale masz fajnego gineczka zamelduj, co tam wypatrzycie.
Agusia, bardzo mocne kciuki za to żeby beta dobrze przyrastała. A powiedz mi, ile jesteś dni po owu?
Zaczynam wierzyć, że tym razem się uda. Wczoraj i dziś już nie ma śladu plamień. Śluz ładny, jasny, kremowy. I najważniejsze - moja beta podwaja się co 46h!!! Od soboty przyrost 106%.
4.05. było 259,70mlU/ml
6.05. było 502.30mlU/ml (przyrost 91% i lekkie zwątpienie, czy jest dobrze)
8.05. jest 1022mlU/ml (przyrost 106%)
Bardzo się cieszę. Mi w tych straconych ciążach beta rosła słabo, a i jej wartości były mizerne. Błagam, niech ta ciąża trwa.
http://i701.photobucket.com/albums/ww20/zraymar/avatares%20de%20%20anime/plis.gif
nie wiem ovf mi wyznaczył owu na 17 kwietni czyli 21 dni?? -
Agniechaaaa wrote:Miałam Zacytować nie polubić stranie dziwi mnie tak niski wynik hmmmm
Ale trzymam za Was kciuki!!!
mnie też i dlatego już nie mam nadziei że to się utrzyma -
nick nieaktualnypaola87 wrote:U mnie podejrzenie ciąży pozamacicznej i skierowanie do szpitala... Beta 1799 a nigdzie nie widać pęcherzyka...
Za 2 godziny idę jeszcze do innego ginekologa...
Kochana przed kolejną wizytą wypij duzo wody!! Podobno to pomaga w obrazie na usg!! Jestem przekonana, ze wszystko z Wami bedzie dobrze ❤️❤️ -
Mamusie moje kochane nie wiem, co myśleć, w czwartek beta 7tysięcy a dziś, po 4 dniach już 28tysięcy :o co ona tak śmiga do góry? Potroila się w 4dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 16:11
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja nie wytrzymalam zadzwonilam do mojego gina przyjedzie jutro szybciej zeby mnie przyjac kochany. Mam nadzieje ze bedzie cos widac bo bardzo sie denerwuje.
Paola87 nie denerwuj sie mam nadzieje ze u drugiego lekarza zobaczy pecherzyk
-
pietruszkanatki wrote:Pięknie! I o której się wybierasz? Ja do mojego też dzwoniłam, bo też między pacjentami w czwartek wchodzę, ale kazał jeszcze raz w środę, bo teraz nie wie, o której dokładnie zacznie przyjmować prywatnie. Ale już mnie chyba wreszcie pamięta, bo mówił, że ostatnio nie widzieliśmy jeszcze serduszka, bo to 5 tydzień był
A w czwartek może już będzie
Jestem taka podekscytowana! Pęcherzyk to już powinien być widoczny co?
Ale Ci zazdraszczam tego serdusia! Ja to sobie jeszcze na te cudne widoczki poczekam troszkę!
A do czwartku to już tak blisko
-
pietruszkanatki wrote:Mamusie moje kochane nie wiem, co myśleć, w czwartek beta 7tysięcy a dziś, po 4 dniach już 28tysięcy :o co ona tak śmiga do góry? Potroila się w 4dni.
Tylko gratulowac
-
paola87 wrote:U mnie podejrzenie ciąży pozamacicznej i skierowanie do szpitala... Beta 1799 a nigdzie nie widać pęcherzyka...
Za 2 godziny idę jeszcze do innego ginekologa...paola87 lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:U mnie w 5t 3d miała 18 657 także wymiatasz :p dzisiaj już nie badałam