Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia_pia wrote:HCG ILOŚCIOWO TOTAL 57,4
PROGESTERON 1,19
LUTEINA 2X2 TAB
byłam w szpitalu dostałam luteinę
w środę znowu wyniki
na usg macica czysta
endo 10,1 mm
brak pęcherzyka ani ciałka żółtego.
Kochana moim zdaniem na USG za wcześnie poszłaś często w tak wczesnej ciąży nie widać tym bardziej ze beta HCG jeszcze niskie.
Bądź spokojna kiedy miałaś OM? -
Tusia_87 wrote:Szpital w Warszawie na Solcu
Za betę płacimy 27zl
Plus 5zl za pobranie krwi się płacińskiego bez względu na to ile badań się robi to jednorazowo 5zl -
Agusia_pia wrote:HCG ILOŚCIOWO TOTAL 57,4
PROGESTERON 1,19
LUTEINA 2X2 TAB
byłam w szpitalu dostałam luteinę
w środę znowu wyniki
na usg macica czysta
endo 10,1 mm
brak pęcherzyka ani ciałka żółtego. -
nick nieaktualnyPietrucha widocznie kropek dzis dodaje Ci sił
Agusia_pia progesteron napewno dobrze wpisałaś???? Ja mam 14 z czymś a leków mam oooo wiele więcej
Crinon 1xdzienniw
Lutinus 4tAb dziennie
Duphaston 6tab dziennie
(Do tego estrofem, encorton, i plastry)
Przy takiej becie jeszcze na usg nic nie bedzie widać wiec tym sie nie przejmuj.pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Agusia-pia, to Twoja pierwsza, czy kolejna beta? Progesteron niski, ale dostałaś lutkę, więc odbije. Przy takich wartościach hcg na usg ma prawo nie być widać pęcherzyka. Powtórz betę i wszystko się wyjaśni. Bardzo, bardzo mam nadzieję, że na plus dla Ciebie.
A jak plamienia? Lekarz mówił coś na ich temat?21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Hey ja po wizycie
pęcherzyk jest ciałko żółte widać zmiana terminu porodu na 6.01.2018r.
ale okazalo sie jeszcze ze jest torbiel na jajniku niby powiedział ze mam sie nie martwić ze sie wchłonie ale juz stresa mamAgniechaaaa, emerald_m, Krokodylica, BlackCatNorL, Morwa, Raven lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMikuśka wrote:Hey ja po wizycie
ale okazalo sie jeszcze ze jest torbiel na jajniku niby powiedział ze mam sie nie martwić ze sie wchłonie ale juz stresa mam
Spokojnie jest dobrze !!! Widziałaś swoją dzidzie wiec proszę o radosc torbiel sie wchłonie ❤️emerald_m lubi tę wiadomość
-
Mikuśka wrote:Hey ja po wizycie
ale okazalo sie jeszcze ze jest torbiel na jajniku niby powiedział ze mam sie nie martwić ze sie wchłonie ale juz stresa mam
Nie stresuj się torbiel często się pojawia - to wina ciałka żółtego. Do 12 tygodnia zniknie
Ja też miałam a teraz nie ma po niej śladu. -
Hej laski melduję się z pracy.
U mnie niewiele jest prywatnych laboratoriów i tam gdzie robie beta 30zł
W szpitalu nigdy nie robiłam.
Agusia pia na tym etapie nie ma szans żeby było widać coś na usg.
Ja mam pierwszą wizytę w czwartek, ciekawe co tam ujrzę. -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:Hej laski melduję się z pracy.
U mnie niewiele jest prywatnych laboratoriów i tam gdzie robie beta 30zł
W szpitalu nigdy nie robiłam.
Agusia pia na tym etapie nie ma szans żeby było widać coś na usg.
Ja mam pierwszą wizytę w czwartek, ciekawe co tam ujrzę.
Oby jak najwiecej:) !!!!! Jakie te wizyty są ekscytująceKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Dodzwoniłam się do mojego doktorka kochanego! Powiedział mi żebym dzisiaj podjechała do niego na króciutką wizytę poza konkursem (między pacjentkami) to podejrzymy co się tam dzieje i zdecydujemy co z suplementacją progsa Czuję się taka zaopiekowana! No cudowny ginuś!
Agniechaaaa, Krokodylica, pietruszkanatki, moniczko, helagazela, Tusia_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlackCatNorL wrote:Dodzwoniłam się do mojego doktorka kochanego! Powiedział mi żebym dzisiaj podjechała do niego na króciutką wizytę poza konkursem (między pacjentkami) to podejrzymy co się tam dzieje i zdecydujemy co z suplementacją progsa Czuję się taka zaopiekowana! No cudowny ginuś!
Suuuuuper!!!BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Dodzwoniłam się do mojego doktorka kochanego! Powiedział mi żebym dzisiaj podjechała do niego na króciutką wizytę poza konkursem (między pacjentkami) to podejrzymy co się tam dzieje i zdecydujemy co z suplementacją progsa Czuję się taka zaopiekowana! No cudowny ginuś!
A w czwartek może już będziehelagazela, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Kochana moim zdaniem na USG za wcześnie poszłaś często w tak wczesnej ciąży nie widać tym bardziej ze beta HCG jeszcze niskie.
Bądź spokojna kiedy miałaś OM? -
emerald_m wrote:Agusia-pia, to Twoja pierwsza, czy kolejna beta? Progesteron niski, ale dostałaś lutkę, więc odbije. Przy takich wartościach hcg na usg ma prawo nie być widać pęcherzyka. Powtórz betę i wszystko się wyjaśni. Bardzo, bardzo mam nadzieję, że na plus dla Ciebie.
A jak plamienia? Lekarz mówił coś na ich temat?
to moja pierwsza beta, kolejna w środę. lekarz powiedział że plamienia mogą być od zagnieżdżenia i dał luteinę, kazał się nie denerwować. -
Agniechaaaa wrote:Pietrucha widocznie kropek dzis dodaje Ci sił
Agusia_pia progesteron napewno dobrze wpisałaś???? Ja mam 14 z czymś a leków mam oooo wiele więcej
Crinon 1xdzienniw
Lutinus 4tAb dziennie
Duphaston 6tab dziennie
(Do tego estrofem, encorton, i plastry)
Przy takiej becie jeszcze na usg nic nie bedzie widać wiec tym sie nie przejmuj.
tak nic nie pomyliłam. też jestem w szoku że taki niski bo w 23 dc miałam 18,8 ale jest też tłumaczenie że lab mi źle oznaczyło... no ale to mocno naciągane. zobaczymy za tydz zrobię proga znowu o ile beta urośnie do środy -
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj mam zachcianke na botwinke, właśnie wróciłam z malych zakupów i zabieram się za obiad
Agusia_pia faktycznie bardzo malutki ten Twój progesteron, ale dostałaś tabletki więc wszystko będzie dobrze. Głowa do góry, też miałam plamienie, po dwóch dniach zrobiłam betę i wyszła wtedy 144 A byłam pewna,że to zaczyna się @.