Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Ali wrote:Oby! Kurcze...już się przyzwyczaiłam do tej ciąży , już sobie układam plan informowania rodziny itd, powiedzenia mojej córeczce ze bedzie dzidzia ( chociaż ja to akurat mało obchodzi, mówi ze nie chce siosty ani brata, że mama jest jej i tata też ). Poza tym nie mam zadnych plamien ani nic, co wskazywałoby na nieprawidłowości. Beta tez dobrze przyrastała...Jakoś tak z góry przyjęłam że będzie ok i teraz boję się rozczarowania...
Oj, u Ciebie przy takich betach na pewno będzie serducho
Moja mała też tak na początku reagowała,a teraz już nawet wybiera imię już tak się spieszy ale ona ma 4 latka więc jeszcze nie rozumie wszystkiego -
Lidzia masz bardzo dobry przyrost... Wszystko będzie dobrze Żeby było coś nie tak to te przyrost musiałyby być bardzo słabe.
Ja przy biochemicznej miałam jednego dnia wynik 12 a po 2dniach wyszło 20. To są złe wyniki i nic z tego wtedy nie wyszło. A u Ciebie jest wszystko ok. Zobacz, że te normy w poszczególnych tygodniach mają ogromne rozbieżności np w 6tc normą jest od chyba 1100 do 56tysi, więc każde dzieciątko rozwija się w swoim tempie Przede wszystkim się nie stresuj -
Witam nowe mamusie. Dopiero teraz nadrabiam cały wczorajszy dzień.
Halinova na kiedy masz termin?
?
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie 22 maja. Zastanawiam się czy za tydzień nie pójść do innego sprawdzić czy jest serduszko... Mój gin nie miał już wolnego miejsca na przyszły tydzieńZosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Paula95 wrote:nie bylo mnie dwa dni a tu tyle wiadomosci !:p
Paola87 dobrze ze jest pecherzyk:D ale u was wszystko sie dzieje szybko, ja jeszcze 2 tygodnie musze czekac zeby wogole miec spokanie z polozna, a co dopiero krew i usg to wieki, bo ja w Angli mieszkam i tu niestety nie robia nic wczesniej, dla nich dopiero po 12 tygodniu dziecko sie liczy ale chyba pojade do polskiego ginekologa bo wczoraj mialam plamienie wiem ze to normalne ale bardzo mnie zdenerwowalo i jeszcze te bole brzucha mam od 2 dni.
Milego dnia wam zycze, bede czesciej zagladac zeby nie miec takich zaleglosci pozdrawiam -
Raven wrote:Witam nowe mamusie. Dopiero teraz nadrabiam cały wczorajszy dzień.
?
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie 22 maja. Zastanawiam się czy za tydzień nie pójść do innego sprawdzić czy jest serduszko... Mój gin nie miał już wolnego miejsca na przyszły tydzieńRaven lubi tę wiadomość
-
madzia8lenka wrote:Moja mała też tak na początku reagowała,a teraz już nawet wybiera imię już tak się spieszy ale ona ma 4 latka więc jeszcze nie rozumie wszystkiego
-
BlackCatNorL, no u mnie wczoraj też był właśnie 5t1d, a poszłam do niego dlatego że miałam już od miesiąca skierowanie na usg, no i pomyślałam że coś podejrzymy przy okazji. Beta była 1799 więc stwierdził że przy takiej necie to już powinien być pęcherzyk. No i był tylko ten stary zapyziały szpitalny sprzęt go nie wykrył... Martwię się jednak nadal betą, że przyrost zwolnił, chyba pójdę jutro jeszcze raz i zbadam...
-
paola87 wrote:BlackCatNorL, no u mnie wczoraj też był właśnie 5t1d, a poszłam do niego dlatego że miałam już od miesiąca skierowanie na usg, no i pomyślałam że coś podejrzymy przy okazji. Beta była 1799 więc stwierdził że przy takiej necie to już powinien być pęcherzyk. No i był tylko ten stary zapyziały szpitalny sprzęt go nie wykrył... Martwię się jednak nadal betą, że przyrost zwolnił, chyba pójdę jutro jeszcze raz i zbadam...
Pefka, że zrób sobie bete jeszcze jedną. Ja dzisiaj zrobiłam i bete i progesteron.... Jeśli nie podskoczy do minimum 30 to od dzisiaj zacznę brać Duphaston.
-
Raven wrote:Witam nowe mamusie. Dopiero teraz nadrabiam cały wczorajszy dzień.
?
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie 22 maja. Zastanawiam się czy za tydzień nie pójść do innego sprawdzić czy jest serduszko... Mój gin nie miał już wolnego miejsca na przyszły tydzień -
be_aduska wrote:Kurcze ja mojej coreczce jeszcze nie mówię. Po styczniowym poronieniu czuje ciągły niepokój... A tak chciałabym już jej powiedzieć bo ciągle pyta kiedy będzie miała rodzeństwo. 1 czerwca kończy 7 lat i marzy by zostać starsza siostra, oby się udało
be_aduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BlackCatNorL wrote:Dziwny ten lekarz.... mi przy becie z 5 maja - ponad 3000, mówił, że pęcherzyk może być jeszcze nie widoczny...
Pefka, że zrób sobie bete jeszcze jedną. Ja dzisiaj zrobiłam i bete i progesteron.... Jeśli nie podskoczy do minimum 30 to od dzisiaj zacznę brać Duphaston.
Ja przy becie 350 miałam uwidoczniony pecherzyk 2mm, choc opis byl ze pecherzyk niejednoznaczny. Wiec chyba dopiero się formował. -
nick nieaktualnyHej. Tak szybko tylko napisze co i jak.
Nie powtórzyłam bety,lekarz mi odradził, powiedział że niepotrzebnie się nakręcam. Wczoraj miałam wizytę i USG, prawdopodbnie widział pęcherzyk,ale nie chciał mi na 100% potwierdzić, mówił że jeszcze za wcześnie. Dostałam duphaston i za dwa-trzy tyg do kontroli. Do tego czasu mam być dobrej myśli i nie szaleć z betą
P.S. mój post wkleił się do lipcówek 2017...Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Agusia, trzymam kciuki najmocniej jak potrafię żeby wszystko sie wyklarowało!
My po prostu musimy zakończyć wszystkie ciąże dokładnie w takim składzie w jakim jesteśmy teraz+ druga część listy, jeszcze pusta .
dziękuję kochana, też modlę się aby ciąża się utrzymała.
czytałam że w luxmedzie często wyniki wychodzą złe i są nie wiarygodne. nawet pisały kobitki o progesteronie że robiły był niski a w labo przy szpitalu był ok... dziwne.
jutro mam nadzieję że beta podskoczy a proga zrobię w labo w szpitalu w pt i zobaczymy.
super że u Was pojawiają się kropki na usg, że bety skaczą w górę jak szalone, że progi są w normie.
cieszę się z wami chociaż ciężko mi to okazać. -
be_aduska wrote:Znam Twój ból, w Holandii podobne podejście
Mieszkasz w Holandi? a myslisz zeby isc prywatnie? Bo ja znow dzisiaj mialam plamienie i mysle czy nie isc prywatnie na usg, ale myslicie ze to nie jest za wczesnie jesli pojde??
Agusia- trzymaj sie kochana, jestesmy z toba, i ja tez mam nadzieje ze wszystkie ukonczymy ciaze w takim skladzie:) duzo nas
-
pietruszkanatki wrote:Raven, bo albo coś zgubiłam albo się zamotalam. Kiedy Ty byłaś na USG? Nie jakoś kilka dni temu? I nie było jeszcze serduszka?
Wczoraj planowana wizyta u mojego gina i zarodek 5.mmWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 10:16
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Raven - nie wiem czy kojarzysz Caro, ale jej pęcherzyk sam nie urósł ten 1mm dziennie jak miała usg po 4 dniach to chyba tylko o 3mm urósł. A jest w 17tc a i mam koleżankę z wątku jak była na usg i też zarodek 5mm i nie widzieli serduszka, za tydzień widzieli piękne serduszko
Lidzia - nie martw sie na zapas. Ja w ciąży z córką w 30dc miałam betę 130 z groszami, to było 15-16dpo, 8 dni później była 1400, średni dwudniowy przyrost mniejszy niż u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 10:30
Raven lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Raven wrote:Byłam 4 maja (wtwdy co tak bolał mnie brzuch) i zarodek miał 2,5 mm
Wczoraj planowana wizyta u mojego gina i zarodek 5.mm -
nick nieaktualnyEh kobietki powinnyście dostać zakaz robienia bet!!!!! Wszystko jest dobrze a teraz liczy sie juz tylko usg o tak Wam powiem !!!!!
My dopiero wstaliśmy i będziemy robić sobie śniadanko bałwanek głodny i nakazuje cos zjeśćmadzia8lenka, Inez87, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość