X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Oby! Kurcze...już się przyzwyczaiłam do tej ciąży ;), już sobie układam plan informowania rodziny itd, powiedzenia mojej córeczce ze bedzie dzidzia ( chociaż ja to akurat mało obchodzi, mówi ze nie chce siosty ani brata, że mama jest jej i tata też :D). Poza tym nie mam zadnych plamien ani nic, co wskazywałoby na nieprawidłowości. Beta tez dobrze przyrastała...Jakoś tak z góry przyjęłam że będzie ok i teraz boję się rozczarowania...
    Oj, u Ciebie przy takich betach na pewno będzie serducho :)

Moja mała też tak na początku reagowała,a teraz już nawet wybiera imię już :P tak się spieszy :) ale ona ma 4 latka więc jeszcze nie rozumie wszystkiego :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia masz bardzo dobry przyrost... Wszystko będzie dobrze :) Żeby było coś nie tak to te przyrost musiałyby być bardzo słabe.
    Ja przy biochemicznej miałam jednego dnia wynik 12 a po 2dniach wyszło 20. To są złe wyniki i nic z tego wtedy nie wyszło. A u Ciebie jest wszystko ok. Zobacz, że te normy w poszczególnych tygodniach mają ogromne rozbieżności np w 6tc normą jest od chyba 1100 do 56tysi, więc każde dzieciątko rozwija się w swoim tempie :) Przede wszystkim się nie stresuj :)

• Raven Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie. Dopiero teraz nadrabiam cały wczorajszy dzień.

Halinova na kiedy masz termin?
    ?

Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie 22 maja. Zastanawiam się czy za tydzień nie pójść do innego sprawdzić czy jest serduszko... Mój gin nie miał już wolnego miejsca na przyszły tydzień

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    nie bylo mnie dwa dni a tu tyle wiadomosci !:p

Paola87 dobrze ze jest pecherzyk:D ale u was wszystko sie dzieje szybko, ja jeszcze 2 tygodnie musze czekac zeby wogole miec spokanie z polozna, a co dopiero krew i usg to wieki, bo ja w Angli mieszkam i tu niestety nie robia nic wczesniej, dla nich dopiero po 12 tygodniu dziecko sie liczy :( ale chyba pojade do polskiego ginekologa bo wczoraj mialam plamienie :( wiem ze to normalne ale bardzo mnie zdenerwowalo i jeszcze te bole brzucha mam od 2 dni.

Milego dnia wam zycze, bede czesciej zagladac zeby nie miec takich zaleglosci ;) pozdrawiam
    Znam Twój ból, w Holandii podobne podejście

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

?

Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie 22 maja. Zastanawiam się czy za tydzień nie pójść do innego sprawdzić czy jest serduszko... Mój gin nie miał już wolnego miejsca na przyszły tydzień
    O to idziemy "razem" na wizytę 22 maja ;) Ja za tydzień idę na szybciutki podgląd.

Raven lubi tę wiadomość

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Moja mała też tak na początku reagowała,a teraz już nawet wybiera imię już :P tak się spieszy :) ale ona ma 4 latka więc jeszcze nie rozumie wszystkiego :)
    Kurcze ja mojej coreczce jeszcze nie mówię. Po styczniowym poronieniu czuje ciągły niepokój... A tak chciałabym już jej powiedzieć bo ciągle pyta kiedy będzie miała rodzeństwo. 1 czerwca kończy 7 lat i marzy by zostać starsza siostra, oby się udało

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL, no u mnie wczoraj też był właśnie 5t1d, a poszłam do niego dlatego że miałam już od miesiąca skierowanie na usg, no i pomyślałam że coś podejrzymy przy okazji. Beta była 1799 więc stwierdził że przy takiej necie to już powinien być pęcherzyk. No i był tylko ten stary zapyziały szpitalny sprzęt go nie wykrył... Martwię się jednak nadal betą, że przyrost zwolnił, chyba pójdę jutro jeszcze raz i zbadam...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    BlackCatNorL, no u mnie wczoraj też był właśnie 5t1d, a poszłam do niego dlatego że miałam już od miesiąca skierowanie na usg, no i pomyślałam że coś podejrzymy przy okazji. Beta była 1799 więc stwierdził że przy takiej necie to już powinien być pęcherzyk. No i był tylko ten stary zapyziały szpitalny sprzęt go nie wykrył... Martwię się jednak nadal betą, że przyrost zwolnił, chyba pójdę jutro jeszcze raz i zbadam...
    Dziwny ten lekarz.... mi przy becie z 5 maja - ponad 3000, mówił, że pęcherzyk może być jeszcze nie widoczny...
    Pefka, że zrób sobie bete jeszcze jedną. Ja dzisiaj zrobiłam i bete i progesteron.... Jeśli nie podskoczy do minimum 30 to od dzisiaj zacznę brać Duphaston.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

?

Raven, bo albo coś zgubiłam albo się zamotalam. Kiedy Ty byłaś na USG? Nie jakoś kilka dni temu? I nie było jeszcze serduszka?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Kurcze ja mojej coreczce jeszcze nie mówię. Po styczniowym poronieniu czuje ciągły niepokój... A tak chciałabym już jej powiedzieć bo ciągle pyta kiedy będzie miała rodzeństwo. 1 czerwca kończy 7 lat i marzy by zostać starsza siostra, oby się udało
    Ja mam syna lat 11,5 i też nic mu nie mówimy jeszcze bo tak bardzo chce mieć siore albo brachola, że gdyby coś poszło nie tak to by bardzo cierpiał. Coś podejrzewa ale zbywam go. Przed młodszymi dzieciakami łatwiej ukryć :)

be_aduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post i go wcięło:-(

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziwny ten lekarz.... mi przy becie z 5 maja - ponad 3000, mówił, że pęcherzyk może być jeszcze nie widoczny...
    Pefka, że zrób sobie bete jeszcze jedną. Ja dzisiaj zrobiłam i bete i progesteron.... Jeśli nie podskoczy do minimum 30 to od dzisiaj zacznę brać Duphaston.

Ja przy becie 350 miałam uwidoczniony pecherzyk 2mm, choc opis byl ze pecherzyk niejednoznaczny. Wiec chyba dopiero się formował.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL a kiedy planujecie synkowi powiedzieć? Ja chyba przeczekam I trymestr.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak szybko tylko napisze co i jak.
    Nie powtórzyłam bety,lekarz mi odradził, powiedział że niepotrzebnie się nakręcam. Wczoraj miałam wizytę i USG, prawdopodbnie widział pęcherzyk,ale nie chciał mi na 100% potwierdzić, mówił że jeszcze za wcześnie. Dostałam duphaston i za dwa-trzy tyg do kontroli. Do tego czasu mam być dobrej myśli i nie szaleć z betą:-)
    P.S. mój post wkleił się do lipcówek 2017...

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Agusia, trzymam kciuki najmocniej jak potrafię żeby wszystko sie wyklarowało!
    My po prostu musimy zakończyć wszystkie ciąże dokładnie w takim składzie w jakim jesteśmy teraz+ druga część listy, jeszcze pusta ;).

dziękuję kochana, też modlę się aby ciąża się utrzymała.
    czytałam że w luxmedzie często wyniki wychodzą złe i są nie wiarygodne. nawet pisały kobitki o progesteronie że robiły był niski a w labo przy szpitalu był ok... dziwne.
    jutro mam nadzieję że beta podskoczy a proga zrobię w labo w szpitalu w pt i zobaczymy.
    super że u Was pojawiają się kropki na usg, że bety skaczą w górę jak szalone, że progi są w normie.
    cieszę się z wami chociaż ciężko mi to okazać.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Znam Twój ból, w Holandii podobne podejście

Mieszkasz w Holandi? a myslisz zeby isc prywatnie? Bo ja znow dzisiaj mialam plamienie i mysle czy nie isc prywatnie na usg, ale myslicie ze to nie jest za wczesnie jesli pojde??

Agusia- trzymaj sie kochana, jestesmy z toba, i ja tez mam nadzieje ze wszystkie ukonczymy ciaze w takim skladzie:) duzo nas :D

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Raven, bo albo coś zgubiłam albo się zamotalam. Kiedy Ty byłaś na USG? Nie jakoś kilka dni temu? I nie było jeszcze serduszka?
    Byłam 4 maja (wtwdy co tak bolał mnie brzuch) i zarodek miał 2,5 mm
    Wczoraj planowana wizyta u mojego gina i zarodek 5.mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 10:16

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven - nie wiem czy kojarzysz Caro, ale jej pęcherzyk sam nie urósł ten 1mm dziennie jak miała usg po 4 dniach to chyba tylko o 3mm urósł. A jest w 17tc :) a i mam koleżankę z wątku jak była na usg i też zarodek 5mm i nie widzieli serduszka, za tydzień widzieli piękne serduszko :)

Lidzia - nie martw sie na zapas. Ja w ciąży z córką w 30dc miałam betę 130 z groszami, to było 15-16dpo, 8 dni później była 1400, średni dwudniowy przyrost mniejszy niż u ciebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 10:30

Raven lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Byłam 4 maja (wtwdy co tak bolał mnie brzuch) i zarodek miał 2,5 mm
    Wczoraj planowana wizyta u mojego gina i zarodek 5.mm
    No pamiętam właśnie ta sytuację z bólem, ale coś mi tam jeszcze mignelo, ta wczorajsza wizyta właśnie. Kurcze, to chyba nie mam co się nakręcać że w czwartek serduszko zobaczę. Chociaż w sumie ma beta moja taka wysoka, może akurat.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kobietki powinnyście dostać zakaz robienia bet!!!!! Wszystko jest dobrze a teraz liczy sie juz tylko usg o tak Wam powiem :) !!!!!

My dopiero wstaliśmy i będziemy robić sobie śniadanko :) bałwanek głodny i nakazuje cos zjeść :D

madzia8lenka, Inez87, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ