X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Podczytuję Was od majówki nieśmiało... :)
    OM 2.04, termin wszystkie kalkulatory zgodnie wyliczają mi na 7.01.2018 :)

Mam na imię Ania, mam 35 lat, to moja 2 ciąża... pierwszą straciłam w styczniu 2017 w 12 tc :(

Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Trochę mniej się nakręcam niż za pierwszym razem... wtedy już w 5tc byłam na USG i wcale mnie ono nie uspokoiło... teraz czekam (nie)cierpliwie na koniec maja i dopiero pójdę na badanie i USG, to będzie już 8tc, więc juz na pewno będzie widać wszystko (o ile jest dobrze)... :)

Póki co jestem po 2 sikańcach :D pierwszy wyszedł już 3 dni przed terminem @ i próbuję utrzymac silną wolę żeby nie oszaleć z betowaniem jak ostatnio, więc nie byłam ani razu... :P

Tym przydługim wstępem witam się w Wami :) i mam nadzieję że zostanę tu z Wami przynajmniej do końca 2017 <3

Agniechaaaa, madzia8lenka, Inez87, Angela*, FreshMm, Morwa, Mama-Ali, BlackCatNorL, Raven, emerald_m, agulineczka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluje i witam :) rozgosc sie bo zostajemy tu minimum do Bożego Narodzenia :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agniecha <3

PS. uroczo nazywasz Swojego Pisklaczka <3 tak, doczytałam historię dlaczego i też wzrusza (choc mnie generalnie wszystko wzrusza.. nawet reklamy w tv :O )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzięki Agniecha <3

PS. uroczo nazywasz Swojego Pisklaczka <3 tak, doczytałam historię dlaczego i też wzrusza (choc mnie generalnie wszystko wzrusza.. nawet reklamy w tv :O )

Każda ma tu swoją historie bardziej lub mnie zloarzoną :) u mnie akurat zlorzylo sie tak, najwazniejsze, ze narazie jest wszystko dobrze ❤️

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super że się udało, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Każda ma tu swoją historie bardziej lub mnie zloarzoną :) u mnie akurat zlorzylo sie tak, najwazniejsze, ze narazie jest wszystko dobrze ❤️
    I wierzę w to, że tak zostanie :) wszystkie doczekamy się szczęśliwego rozwiązania <3

Wracam do pracy... z ciężkim sercem, bo najchętniej to bym ucięła sobie krótką drzemkę :P

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, bo kilkanaście stron temu pisałyście o pierogach... :D ja podczytując Was w weekend nalepilam 80szt. :P
    Jak ktoś nadal ma ochotę to zapraszam :D :D :D

Angela*, Inez87, Morwa, Lovilovi, emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann ruskie? To ja idę :) Tak za mną chodzą, że szok niestety u mnie nie można nigdzie kupić twarogu ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda witaj :)
    Gratuluję <3

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatj Rudaa :) ja z checia wpadne ! mam taki apetyt na wszystko ze szok ;)

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A właśnie, bo kilkanaście stron temu pisałyście o pierogach... :D ja podczytując Was w weekend nalepilam 80szt. :P
    Pierogi <3 biere, idę, odgrzewj :D
    Witaj :*

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:

Witaj :D
    Ale narobilas ochoty tymi pierogami:D
    Ja też chcę:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję wszystkim za tak mile przyjęcie <3

Pierogi z mięskiem (wołowinka), ale ruskie (takie prawdziwe.... <3) zamierzam robić w ten weekend :) :P

Jak coś zapraszam do Warszawy :D

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ruda w naszym gronie :* <3 a co do pierogów to uwielbiam !!!!

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam może narobię smaka czym innym :D.

Na imprezie ostatnio jadłam kaszę- niby nic- pęczak- ale gotowana na bulionie z dodatkiem grzybków i pietruchy! To był dodatek do rolady drobiowej, ale powiem Wam, że wymiata! Ja już znalazłam przepis i na pewno będę robić. To coś na pomysł risotto z grzybami, które uwieeeelbiam, ale uważam że pęczak jest jeszcze lepszy!

Angela* lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierogi to zamiast krwi chyba mi płyna w żyłach bo jem często- uwielbiam. Sama robię- ruskie z podprażonym boczkiem ( wszystko razem w farszu) albo z miesięm, ale do miesa dodaje duzo warzyw :). Uwielbiam tez pierogi z kaczką i do tego żurawina.

No i dzięki dziewczyny- zaczyna mi burczec w brzuchu :D

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ruda witaj :)
    Gratuluję <3

Angela, jakoś nie mogłam Cie dostrzec w ostatnich postach :), na rózowej stroie wyczytałam ze były dwa okruszki- kiedy potwierdzenie ciaży mnogiej? :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Hej :)
    Podczytuję Was od majówki nieśmiało... :)
    OM 2.04, termin wszystkie kalkulatory zgodnie wyliczają mi na 7.01.2018 :)

Mam na imię Ania, mam 35 lat, to moja 2 ciąża... pierwszą straciłam w styczniu 2017 w 12 tc :(

Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Trochę mniej się nakręcam niż za pierwszym razem... wtedy już w 5tc byłam na USG i wcale mnie ono nie uspokoiło... teraz czekam (nie)cierpliwie na koniec maja i dopiero pójdę na badanie i USG, to będzie już 8tc, więc juz na pewno będzie widać wszystko (o ile jest dobrze)... :)

Póki co jestem po 2 sikańcach :D pierwszy wyszedł już 3 dni przed terminem @ i próbuję utrzymac silną wolę żeby nie oszaleć z betowaniem jak ostatnio, więc nie byłam ani razu... :P

Tym przydługim wstępem witam się w Wami :) i mam nadzieję że zostanę tu z Wami przynajmniej do końca 2017 <3

Widzisz Ruda, na forum na cieżąrnych to łatwo sie zaprzyjaźnić, wystarczy mówić o jedzeniu bo my na ciągłym ssaniu :D
    Witaj!

emerald_m, Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    O to idziemy "razem" na wizytę 22 maja ;) Ja za tydzień idę na szybciutki podgląd.

A Ty nie miałaś miec wizyty 11 maja? :) Bo tak obserwowałam że mam z Toba i pietruchą i miałam zapytac na która godzine ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Angela, jakoś nie mogłam Cie dostrzec w ostatnich postach :), na rózowej stroie wyczytałam ze były dwa okruszki- kiedy potwierdzenie ciaży mnogiej? :)

Kochana bo ja tu jestem caly czas ale niekiedy nie nadazam :) 15 maja mam wizyte w klinicice , zrobią usg i potwierdzą ;)
    A czas to mi sie tak dluzy do tej wizyty że hej ... Jeszcze dziś wstalam i dopadly mnie mdłości ... Ale jakoś dam radę: )

Staramsie, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ