WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Podczytuję Was od majówki nieśmiało... :)
    OM 2.04, termin wszystkie kalkulatory zgodnie wyliczają mi na 7.01.2018 :)

Mam na imię Ania, mam 35 lat, to moja 2 ciąża... pierwszą straciłam w styczniu 2017 w 12 tc :(

Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Trochę mniej się nakręcam niż za pierwszym razem... wtedy już w 5tc byłam na USG i wcale mnie ono nie uspokoiło... teraz czekam (nie)cierpliwie na koniec maja i dopiero pójdę na badanie i USG, to będzie już 8tc, więc juz na pewno będzie widać wszystko (o ile jest dobrze)... :)

Póki co jestem po 2 sikańcach :D pierwszy wyszedł już 3 dni przed terminem @ i próbuję utrzymac silną wolę żeby nie oszaleć z betowaniem jak ostatnio, więc nie byłam ani razu... :P

Tym przydługim wstępem witam się w Wami :) i mam nadzieję że zostanę tu z Wami przynajmniej do końca 2017 <3

Agniechaaaa, madzia8lenka, Inez87, Angela*, FreshMm, Morwa, Mama-Ali, BlackCatNorL, Raven, emerald_m, agulineczka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluje i witam :) rozgosc sie bo zostajemy tu minimum do Bożego Narodzenia :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agniecha <3

PS. uroczo nazywasz Swojego Pisklaczka <3 tak, doczytałam historię dlaczego i też wzrusza (choc mnie generalnie wszystko wzrusza.. nawet reklamy w tv :O )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzięki Agniecha <3

PS. uroczo nazywasz Swojego Pisklaczka <3 tak, doczytałam historię dlaczego i też wzrusza (choc mnie generalnie wszystko wzrusza.. nawet reklamy w tv :O )

Każda ma tu swoją historie bardziej lub mnie zloarzoną :) u mnie akurat zlorzylo sie tak, najwazniejsze, ze narazie jest wszystko dobrze ❤️

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super że się udało, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Każda ma tu swoją historie bardziej lub mnie zloarzoną :) u mnie akurat zlorzylo sie tak, najwazniejsze, ze narazie jest wszystko dobrze ❤️
    I wierzę w to, że tak zostanie :) wszystkie doczekamy się szczęśliwego rozwiązania <3

Wracam do pracy... z ciężkim sercem, bo najchętniej to bym ucięła sobie krótką drzemkę :P

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, bo kilkanaście stron temu pisałyście o pierogach... :D ja podczytując Was w weekend nalepilam 80szt. :P
    Jak ktoś nadal ma ochotę to zapraszam :D :D :D

Angela*, Inez87, Morwa, Lovilovi, emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann ruskie? To ja idę :) Tak za mną chodzą, że szok niestety u mnie nie można nigdzie kupić twarogu ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda witaj :)
    Gratuluję <3

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatj Rudaa :) ja z checia wpadne ! mam taki apetyt na wszystko ze szok ;)

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A właśnie, bo kilkanaście stron temu pisałyście o pierogach... :D ja podczytując Was w weekend nalepilam 80szt. :P
    Pierogi <3 biere, idę, odgrzewj :D
    Witaj :*

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:

Witaj :D
    Ale narobilas ochoty tymi pierogami:D
    Ja też chcę:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję wszystkim za tak mile przyjęcie <3

Pierogi z mięskiem (wołowinka), ale ruskie (takie prawdziwe.... <3) zamierzam robić w ten weekend :) :P

Jak coś zapraszam do Warszawy :D

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ruda w naszym gronie :* <3 a co do pierogów to uwielbiam !!!!

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam może narobię smaka czym innym :D.

Na imprezie ostatnio jadłam kaszę- niby nic- pęczak- ale gotowana na bulionie z dodatkiem grzybków i pietruchy! To był dodatek do rolady drobiowej, ale powiem Wam, że wymiata! Ja już znalazłam przepis i na pewno będę robić. To coś na pomysł risotto z grzybami, które uwieeeelbiam, ale uważam że pęczak jest jeszcze lepszy!

Angela* lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierogi to zamiast krwi chyba mi płyna w żyłach bo jem często- uwielbiam. Sama robię- ruskie z podprażonym boczkiem ( wszystko razem w farszu) albo z miesięm, ale do miesa dodaje duzo warzyw :). Uwielbiam tez pierogi z kaczką i do tego żurawina.

No i dzięki dziewczyny- zaczyna mi burczec w brzuchu :D

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ruda witaj :)
    Gratuluję <3

Angela, jakoś nie mogłam Cie dostrzec w ostatnich postach :), na rózowej stroie wyczytałam ze były dwa okruszki- kiedy potwierdzenie ciaży mnogiej? :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Hej :)
    Podczytuję Was od majówki nieśmiało... :)
    OM 2.04, termin wszystkie kalkulatory zgodnie wyliczają mi na 7.01.2018 :)

Mam na imię Ania, mam 35 lat, to moja 2 ciąża... pierwszą straciłam w styczniu 2017 w 12 tc :(

Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Trochę mniej się nakręcam niż za pierwszym razem... wtedy już w 5tc byłam na USG i wcale mnie ono nie uspokoiło... teraz czekam (nie)cierpliwie na koniec maja i dopiero pójdę na badanie i USG, to będzie już 8tc, więc juz na pewno będzie widać wszystko (o ile jest dobrze)... :)

Póki co jestem po 2 sikańcach :D pierwszy wyszedł już 3 dni przed terminem @ i próbuję utrzymac silną wolę żeby nie oszaleć z betowaniem jak ostatnio, więc nie byłam ani razu... :P

Tym przydługim wstępem witam się w Wami :) i mam nadzieję że zostanę tu z Wami przynajmniej do końca 2017 <3

Widzisz Ruda, na forum na cieżąrnych to łatwo sie zaprzyjaźnić, wystarczy mówić o jedzeniu bo my na ciągłym ssaniu :D
    Witaj!

emerald_m, Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    O to idziemy "razem" na wizytę 22 maja ;) Ja za tydzień idę na szybciutki podgląd.

A Ty nie miałaś miec wizyty 11 maja? :) Bo tak obserwowałam że mam z Toba i pietruchą i miałam zapytac na która godzine ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Angela, jakoś nie mogłam Cie dostrzec w ostatnich postach :), na rózowej stroie wyczytałam ze były dwa okruszki- kiedy potwierdzenie ciaży mnogiej? :)

Kochana bo ja tu jestem caly czas ale niekiedy nie nadazam :) 15 maja mam wizyte w klinicice , zrobią usg i potwierdzą ;)
    A czas to mi sie tak dluzy do tej wizyty że hej ... Jeszcze dziś wstalam i dopadly mnie mdłości ... Ale jakoś dam radę: )

Staramsie, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ