WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Czekamy! Kiedy będziesz testować?
    Dziekuje za ciepłe słowa, testuje za 10 dni :)
    Życze wam spokojnych juz 8 miesiecy :* <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Staramsie Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Witamy. Na kiedy wychodzi Ci termin? :)

Belly wylicza na 14go stycznia

Raven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    To ja Wam może narobię smaka czym innym :D.

Na imprezie ostatnio jadłam kaszę- niby nic- pęczak- ale gotowana na bulionie z dodatkiem grzybków i pietruchy! To był dodatek do rolady drobiowej, ale powiem Wam, że wymiata! Ja już znalazłam przepis i na pewno będę robić. To coś na pomysł risotto z grzybami, które uwieeeelbiam, ale uważam że pęczak jest jeszcze lepszy!

Ja wczoraj miałam pęczak z groszkiem zielonym i masełkiem... ślinka cieknie :P :P :P

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie jak burza nie zdąże nadrobić Was :)

Uaktualniam się w tabelce pierwszą wizytę będę miała 24 maja jednak bo na 22 była u dr na NFZ ale trzeba stać w kolejce i przyjmuje między 10 a 14 więc podziękuję jeszcze się w życiu nastoję :)
    Idziemy więc do lekarza który prowadził moje obie ciąże skontaktowałam się z nim i u niego będziemy prowadzić ciąże prywatnie i później odrazu w szpitalu pracuje więc on będzie przyjmować maleństwo <3

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zabrałam sie dzis za oglądanie seriali :D
    No i git! Ja marzę o L4 ale mam taką odpowiedzialną pracę, że nie mogę tak odejść z dnia na dzień :(
    Zero zastępstwa! Mam nadzieję, że uda mi się do połowy lipca pozamykać sprawy i znaleźć kogoś na swoje miejsce, kto mi nie narobi bałaganu w papierach :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Staramsie :* <3

Agness12 czekamy i my na Ciebie :)

Naprawdę dziewczyny aby Was nadrobić to jest ciężko,do tego musiałabym notatki robić aby na końcu wiedzieć co napisać o każdej :P

A mnie dopadły dzisiaj pierwsze mdłości ,a fujjjjj....

Staramsie, Agness12, Ikarzyca lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Staramsie Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Witam Staramsie :* <3

Agness12 czekamy i my na Ciebie :)

Naprawdę dziewczyny aby Was nadrobić to jest ciężko,do tego musiałabym notatki robić aby na końcu wiedzieć co napisać o każdej :P

A mnie dopadły dzisiaj pierwsze mdłości ,a fujjjjj....

Ja też dziś pierwszy raz:/ do tego okropna zgaga

• makasa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobitki;)Można jeszcze dołaczyć???...
    Jestem Paulina z Lublina.Mam 29 lat.

Wlasnie dzis rano zakupilam test ciazowy bo przez ostatnie dwa tygodnie zasypiam na stojaco wiec stwierdzialam ze musi byc cos na rzeczy.I pozytyw jak ta lalala:):)Ciesze sie i jestem przerazona,mój mąż rowniez:)

Najgorsze jest to że dwa tygodnie temu dostałam awans w pracy i jutro jest moj pierwszy dzien na nowym stanowisku kierowniczym...to sie nabede dlugo;/

Raven, BlackCatNorL, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i termin wychodzi mi na 12 styczeń:)

Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Aaa i termin wychodzi mi na 12 styczeń:)
    Witaj :* a kiedy miałaś ostatnio miesiączkę? Potrzebuję info do uzupełnienia tabelki by ruszył Twój suwaczek :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Paulina w naszym gronie :) :*

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:

Wlasnie dzis rano zakupilam test ciazowy bo przez ostatnie dwa tygodnie zasypiam na stojaco wiec stwierdzialam ze musi byc cos na rzeczy.I pozytyw jak ta lalala:):)Ciesze sie i jestem przerazona,mój mąż rowniez:)

Najgorsze jest to że dwa tygodnie temu dostałam awans w pracy i jutro jest moj pierwszy dzien na nowym stanowisku kierowniczym...to sie nabede dlugo;/
    Zapraszamy. :)
    Nareszcie ktoś z moich stron :D

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Staramsie Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Zapraszamy. :)
    Nareszcie ktoś z moich stron :D

Dziewczyny ja też z Lublina:)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:

Witaj! Miałam identyczną sytuację 12 lat temu! :) Pracowałam do końca 8 m- ca bez 1 dnia L4! Ale po macierzyńskim i wychowawczym zmieniłam pracę bo nie dało rady pogodzić macierzyństwa z obowiązkami zawodowymi. Szef był wyrozumiały, ale po macierzyńskim kazał wracać natychmiast a ja nie byłam w stanie maluszka zostawić na 9h z nianią ( kiedyś macierzyński wynosił 4 m-ce).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 14:58

• Raven Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramsie wrote:
    Dziewczyny ja też z Lublina:)
    Ja do Lublina to jeszcze trochę km mam ale to najbliższe większe miasto

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • makasa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven to Ty z jakiej miejscowości?

Dziękuję za miłe przyjecie:)

Om mialam 06.04.2017-przynajmniej tak mi sie wydaje...zawsze zapisuje w kalendarzu a z kwietnia nie zapisalam:p

W sierpniu poprzedniego roku też byłam w ciąży ale w 11 tyg okazało się ze jest puste jajeczko i musialam mieć zabieg...także tym razem podchodzę bardzo spokojnie do tego wszystkiego.Nikomu napewno nie powiemy do 12 tyg.
    Trzeba być dobrej myśli :):)

Raven lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina, a co się martwisz, przynajmniej załapałaś się na awans i będzie (chyba?) więcej kasy na macierzyńskim :*

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Najnowsze Świeżynki :)

Dziewczyny drukujecie tyle, ze ciężko nadrobić ;)

Paulina, gratuluję awansu! Super sprawa :)

Staramsie i madzialenka - a te mdłości to macie rano? Bo mi sie wydaje ze raczej u mnie z porannymi spokój ale od 14 zaczyna się jakby coraz mocniej ;) to chyba właśnie one bo już tak z 3 dzień mam...

Morwa szacun za ogarnianie tabelki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 15:16

Morwa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Raven to Ty z jakiej miejscowości?

Dziękuję za miłe przyjecie:)

Om mialam 06.04.2017-przynajmniej tak mi sie wydaje...zawsze zapisuje w kalendarzu a z kwietnia nie zapisalam:p

W sierpniu poprzedniego roku też byłam w ciąży ale w 11 tyg okazało się ze jest puste jajeczko i musialam mieć zabieg...także tym razem podchodzę bardzo spokojnie do tego wszystkiego.Nikomu napewno nie powiemy do 12 tyg.
    Trzeba być dobrej myśli :):)

Paulina, to podobnie u mnie, udało sie zobaczyć dwie kreski w sierpniu ale niestety okaząło sie że jest puste jajo. Tylko ja przygotowywałam się do tego własciwie od początku. Od początku bety nie rosły za dobrze a zrobiłam ich mnóstwo. Pierwsza chyba tylko była na styk. Do tego plamienia i ciągłe wrażenie ze tej ciąży praktycznie nie ma. Intuicja mnie wtedy nie zawiodła. Niestety.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanko do Was bo widzę wiele z Was ma bardzo wczesne terminy wizyt.Np 11 czy 16 maj tzn one może są dla mnie wczesne :P

Nie odbierzcie mnie źle ale jeżeli idziecie na wizytę z USG to moim zdaniem te wizyty za wcześnie macie.
    Wiadomo człowiek chciałby wiedzieć już natychmiast co i jak ale często nawet i w 6 tc nie widać nic na aparacie.
    My zdecydowaliśmy że pójdziemy w 8tc wtedy będzie widać już glutka małego i serduszko :)
    Wcześniejsza wizyta nie miałaby sensu raczej.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ