X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, aż mnie otrząsnęło że tak mało czasu :D mamy ten sam termin porodu, też wolę rodzić w styczniu

Mi już brzucho czasem ciąży i często dokucza zgaga, ale czekam niecierpliwie na tą moją kruszynkę :)

Szwagierka pożyczyła nam mnóstwo rzeczy: ciuszki, wagę, laktator i nosidło. Jestem przerażona tymi ciuszkami, jak Wy się w tym łapiecie? niektóre rzeczy mają odcięte metki i nie potrafię rozróżnić czy są mniejsze czy większe. Nie chcę teraz prać ciuszków na 74. Części rzeczy nie użyję, bo są na inną porę roku, ale wzięłam wszystko, może jednak szybko przyjdzie lato :D

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Emi sama się zastanawiam, ja też nie mogę dopisać dziecka bo mam już kartę od kilku lat więc też myślałam o tym. A czemu Ty się nie załapiesz?

Późną datę mam wpisaną w aplikacji - 2.02, nawet jeśli dostanę maila w ostatnim tygodniu grudnia, to i tak sądzę że już tych pieluszek nie będzie...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Natki, aż mnie otrząsnęło że tak mało czasu :D mamy ten sam termin porodu, też wolę rodzić w styczniu

Mi już brzucho czasem ciąży i często dokucza zgaga, ale czekam niecierpliwie na tą moją kruszynkę :)

Szwagierka pożyczyła nam mnóstwo rzeczy: ciuszki, wagę, laktator i nosidło. Jestem przerażona tymi ciuszkami, jak Wy się w tym łapiecie? niektóre rzeczy mają odcięte metki i nie potrafię rozróżnić czy są mniejsze czy większe. Nie chcę teraz prać ciuszków na 74. Części rzeczy nie użyję, bo są na inną porę roku, ale wzięłam wszystko, może jednak szybko przyjdzie lato :D

Myszka to możemy się ścigać, która pierwsza urodzi :D ja mogę rodzić od 2 stycznia, wcześniej mi się nie spieszy :P

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, 18.01.18 ładnie wygląda :D ja biorę ten termin, ale możliwe że już w styczniu będzie mi bardziej spieszno do rozwiązania

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kartą rossne zrobiłam tak że mam tam.juz wpisaną córkę od 3 lat i udało mi się zmienić w app jej datę ur na 25.10.2017 :D, dwa dni później moja mama która ma app z moimi danymi u siebie w tel poszla odebrac pampersy,bo ja jestem w de. Żadnego maila nie dostałam do dziś. Powiedziała że to dla córki i tyle dostała bez problemu. Kobieta tylko zeskanowała app.
    Może spróbujcie założyć nowe konto na nowy mail i dać tak żeby teraz wskoczył ten 34tydzien czy jak tam ma być albo dać że się urodziło i niech ktoś odbierze mąż albo cos

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Emi sama się zastanawiam, ja też nie mogę dopisać dziecka bo mam już kartę od kilku lat więc też myślałam o tym. A czemu Ty się nie załapiesz?
    Pampersy otrzymuje się za 1 grosik po skończonym 34 tyg. do 4 tyg. po porodzie. Rossman wie kiedy kończysz 34 tydz. ponieważ instalując apkę podawałaś dane dot. stopnia zaawansowania ciąży. Jeśli masz apkę od dawna i w programie "Rosnę" są zapisane dane pierwszego dziecka to nie ma szans żeby dopisać ciążę :/ Ale da się to obejść ... Dopiszcie drugie dziecko z np. dzisiejszą datą urodzenia i to wystarczy. Mi po 2 dniach na maila przyszło info, że mogę odebrać pampersy. Poszłam do Rosska i bez problemu po zeskanowaniu kodu mojej karty otrzymałam pieluszki. Ekspedientki nie sprawdzają czy jesteś w ciąży czy urodziłaś tylko skanują kod z karty i na tej podstawie otrzymujesz pieluszki.
    Jeśli dopiero zakładasz konto, (wtedy masz możliwość wprowadzenia informacji o ciąży)to trzeba poczekać na maila chyba 4 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 20:15

• annaki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że można obejść bo ;). Moja mama będzie szła po kolejną paczkę ;)

Melevis lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem po usg III trymestru
    wszystko w normie poza tym nieszczęsnym brzuszkiem :( jest mniejszy o 4 tygodnie :( przepływy lux, szyjka długa i zamknięta.
    Za tydzień mam iśc na kontrole do szpitala a za 2 tyg mam znów wizyte u swojego lekarza.
    Jeśli Jagna przez te 2 tygodnie nie przytyra w brzuszku to dostane skierowanie do szpitala żeby leżeć.
    Mam brać medargin i zobaczymy za 2 tyg

Nadin lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Oczywiście że można obejść bo ;). Moja mama będzie szła po kolejną paczkę ;)
    Jak to? Nie oszukuj ! Hehehe ;)

annaki lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka czemu chcesz kubełkową spacerowke? Ja osobiście odradzam.

Emi też nie mogę dodać dziecka drugiego do rossne i nici z pampersow.

Natki masakra totalna z tą szkołą.

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko pare znajomych mi doradzilo, ze to dobra alternatywa dla dziecka ktore jeszcze nie siedzi a jednoczesnie nie chce lezec w gondoli. Sama troche poczytalam o kubelkowej i niby bezpieczna, ale zdania sa tez czesto podzielone... Czemu odradzasz?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wspolczuje tego stresu, trzymam kciuki zeby wsio bylo dobrze!

l22nkrhm0evewuhw.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, mocne kciuki za Was. Jagna, ładuj masę <3

BlackCatNorL, Muska lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubełkowa jest niewygodna dla dziecka. Jak obniżasz plecki to nóżki idą do góry (nie można regulować osobno) i dziecko leży takie wygięte, nie da się rozłożyć na płasko, no i jak dziecko większe to nie ma się jak ułożyć wygodnie, a moja Zuzia np. bardzo dużo w wózku na zewnątrz spała.

Muska lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, kciuki!!! niech wszystko będzie dobrze

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tvp2 jest program o wczesniaczkach warzacych nawet 700 gram :(
    Boze... A nasze dzieci mają już po 2 kg

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa uświadom córkę, że najpierw masa, potem rzeźba ;) a tak serio to trzymam kciuki żeby było ok.

kasha86 lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) nie śpię już godziny bo pies mnie rozbudził :/ ale męża wyprawię do pracy i pójdę pewnie trochę dospac :)

Szmaragdowa trzymam kciuki żeby malutka nabrały masy :) wiem że szpital każda z nas przeraża ale lepiej też tam trafić niż martwić się te ostatnie tygodnie. Będzie dobrze :)

Sara się wczoraj tak rozpychała że zaczyna być to trochę uwierające. No ale gdzieś te długie nóżki i rączki musi wcisnąć ;P

Miłego dnia :)

Powodzenia na wizytach i w przedszkolach :)

kate88:), Paula_29, Polaj lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Szmaragdowa kciuki zaciśnięte :* napewno mała szybko przybierze :)

Wczoraj musiałam się ratować nospa i magnezem bo brzuch twardy jak kamień ale ma szczęście przeszło :)

No i witam się w 31 tygodniu i 8 miesiącu :D rany jak ten czas leci :) 8 miesiąc to brzmi dumnie :D

Dzisiaj o 10 wizyta i usg III trymestru :) wreszcie po 5 tygodniach czekania :) trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i mała trochę nadrobiła masy bo ostatnio ważyła malutko.

Miłego dnia i kciuki za resztę wizytujacych :)

Krokodylica, Polaj, Aenu, Nadin, ktosiowa lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Ja dziś po 11'usg III trymestru. Trzymajcie kciuki.
    Ile przytylyscie już w ciąży? Mi w ostatnie tygodnie waga skoczyła o kilka kilogramów i jestem przerażona:(

Krokodylica, Polaj lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ