X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Do tego przyszły mi wyniki posiewu moczu - wynik ujemny i w badaniu ogólnym bakterie nieliczne w polu widzenia, a mnie swędzi jak cholera - co robić ?:(

Może doraźnie smarowanie clotrimazolum przyniosłoby jakąś ulgę? U mnie działa.

Dziewczyny, jakich rozmiarów/pojemności będziecie mieć torbę do szpitala? Nie mam żadnej poza walizkami na kółkach, więc szukam czegoś na allegro, ale jakoś nie mogę się odnieść do tych gabarytów, które podają sprzedawcy - czy będą wystarczające...

kasha86 lubi tę wiadomość

XyZ
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Serio?? Przegapiłam znów, dziś sprawdzalam i terminy dopiero na 04.2018 ...

Szmaragdowa trzymam mocno kciuki - w szpitalu ją wymierzą i pewnie będzie ok !!

Co do zgagi, jak byłam u lekarza dwa tyg temu przepisał mi na receptę lek Polprazol 20 mg - zgaga minęła w jeden dzień - bierze się jedną tabletkę rano (bo mnie zgaga męczyła od południa, więc lekarz kazał wziąć rano przed śniadaniem) i cały dzień nie miałam zgagi - wzięłam tylko 3 tabletki - i miałam spokój - teraz coś zgaga wraca (ale nie taka ostra jaką miałam) i chyba znów się poratuję tymi tabletkami.

Moja noc dziś ciężka też - pierwszy raz bolą mnie żebra - nie czuję tam kopniaków ani rozpychania, ale ból taki, że ułożyć się nie mogę i żadna pozycja mi nie odpowiada.
    Do tego przyszły mi wyniki posiewu moczu - wynik ujemny i w badaniu ogólnym bakterie nieliczne w polu widzenia, a mnie swędzi jak cholera - co robić ?:(

Kasha mnie tez swedzi po kazdym goleniu (a uzywam za kazdym razem nowa!), po stosunku i po badaniu lekarskim. Ale dwa razy przesmaruje Clotrimazolem i przechodzi. Ph jest inne w ciazy i grzyby sie szybko mnoza.

Mama Ali echhh bedziesz miala nowa lazienke:) Moje marzenie moze sie spelni za dwa lata;D

SwinkaMinka przejrze te wozki:)

kasha86, Mama-Ali lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Może doraźnie smarowanie clotrimazolum przyniosłoby jakąś ulgę? U mnie działa.

Dziewczyny, jakich rozmiarów/pojemności będziecie mieć torbę do szpitala? Nie mam żadnej poza walizkami na kółkach, więc szukam czegoś na allegro, ale jakoś nie mogę się odnieść do tych gabarytów, które podają sprzedawcy - czy będą wystarczające...

A można w ciąży używać clotrimazolum - myślałam, że nie..

Mi mówiono, że dobrze wziąć taką na kółkach walizkę, bo łatwiej ją transportować między salami - ja zamierzam wziąć wielkościowo właśnie taką jak do bagażu podręcznego do samolotu.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaczynamy 33 tc ;) ale ten czas leci...

Krokodylica, Didi_85, ana167, kate88:), emi2016 lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dlatego mam zamiar zrobic zamowienie na Gemini... W razie czego cos będzie,jak dziec bedzie chcial wyjść wcześniej..
    Polecam "wapteka", zawsze robilam w gemini ale tu jest taniej a jeszcze przesyłka od 190 gratis, nie od 300

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    A można w ciąży używać clotrimazolum - myślałam, że nie..

Mi mówiono, że dobrze wziąć taką na kółkach walizkę, bo łatwiej ją transportować między salami - ja zamierzam wziąć wielkościowo właśnie taką jak do bagażu podręcznego do samolotu.
    Można, ja taką miałam ale doczytałam tym razem że nawet taką walizkę powinno się wyprać po powrocie bo.mnóstwo zarazkow się przynosi a taką wyprać ciężko, więc chyba tym razem wezmę dwie mniejsze

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam clotrimazolum z polecenia gina

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam torbę w szpitalu ale jej nie prałam, nie myślałam o tym.

Clotrimazolum nie można chyba tylko w 1 trymestrze.

Mi jest tak słabo że zaraz zejdę. Ciśnienie w normie.

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 1.01 chociaż czuje że rozpakuje się w grudniu. Więc torba też już wyciągnięta i w tym tygodniu mam nadzieję że ja spakuje

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie nasze awatary?????

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też wtedy nie pralam jej bo nie pomyślałam, ale teraz przeczytałam że przecież przynosimy ze szpitala razem z tą torba wszystkie bakteri. Chyba srokao o tym pisała i w sumie racja więc tym razem postanowiłam wyprać:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki! Widzę, że ostro pisałyście przez kilka dni - przeczytałam, ale nie dam rady odpisać :O Nic nie pisałam, bo przygotowywałam się do obrony magisterki i (FANFARY) obroniłam się! Także jestę magistrę :D

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie laktatorów - stwierdzam, że z zakupem poczekam do stycznia, nie będę przed świętami z taką kasą szaleć (zwłaszcza, że wydaję kasę na inne rzeczy non stop...).

Co do moich koleżanek, które miały być na Baby Shower a się wypięły na nas - żadna się nie odezwała. Rozmawiałam z K. i stwierdziłam, że do tej, u której byliśmy na weselu odezwę się za jakiś tydzień, a raczej do jej męża (szczerze się martwimy, to nie jest typowe dla niej zachowanie). Może coś się dzieje u nich, a my jesteśmy zapatrzeni na siebie...

Ja obecnie jestem +7kg, wczoraj pierwszy raz zjadłam coś po 22 (starałam się tego nie robić). W nocy podobno byłam okropnie marudna, bo twardo spałam, a przez sen wołałam o kanapki z serem i picie :D ale ze mnie marudna dupa :D Biedny K. się znowu nie wyspał :D

Nie wiem jak wy, ale w III trymestrze znowu jestem mega śpiąca, mogłabym całymi dniami leżeć, jeść i spać... To okropne, czuję się jak jakiś pasożyt :P Z drugiej strony ciągle mam ochotę sprzątać, ale męczę się tak szybko, jakbym przebiegła co najmniej 5km!

20 listopada (poniedziałek) mamy wizytę i USG III trymestru, nie mogę się już doczekać! Swoją drogą mamy wizyty co 4 tygodnie - dla mnie to za długo... Martwię się o dzieciaczka, i już od tygodnia jestem jak na szpilkach czy wszystko ok...

Co do terminów porodu - mamy termin na 28 stycznia, ale siedzi mi w głowie, że spotkamy się z Naszym Filipem 17 stycznia :) Nie mogę się doczekać, z każdym dniem kocham tego Szkraba bardziej i bardziej chcę go przytulić :) No ale na razie niech siedzi w brzuszku i rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:27

Mama-Ali, Myszk@, helagazela, Polaj, Muska, emi2016, kasha86, .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Mały jest dalej chłopcem, jąderka już zstąpiły więc nie ma wątpliwości. Waży prawie 1600, przepływy wszystkie w porządku, serduszko dobrze, teraz znowu leży główką na dół więc się chyba średnio raz w tygodniu obraca. Łożysko niby ok, nie wiem czy położenie dziecka ma na to wpływ? Bo tydzień temu było za nisko. Dostaliśmy piękne zdjęcie i w ogóle wszystko ok:)

calza, Didi_85, Mama-Ali, Myszk@, helagazela, Nadin, Karmelova, kate88:), ana167, BlackCatNorL, Polaj, Aenu, natki89, emi2016, inessa, kasha86, Krokodylica, ktosiowa, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny naskrobałyście aż trudno nadrobić :)

I ile ciekawych rzeczy się człowiek dowie! (nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak gondola kubełkowa). W każdym razie co do wózka to my zastanawiamy się nad Melody Paradise Baby tylko z gondolą. Cenowo jest bardzo ok i mam nadzieję, że spodoba nam się również na żywo. Mieliśmy mieć pożyczony wózek od mojej koleżanki no ale niestety nie wyszło :/ Później chcemy zainwestować w jakąś lepszą spacerówkę a niestety te wózki 2 w 1 czy 3 w 1 nas nie przekonują.

Co do wagi to ja już mam jakieś +14kg a tyle to ja chciałam mieć maksymalnie. Taa marzenie ściętej głowy :D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha ale jakbyś miała jakieś bakterie w moczu to raczej by Cię piekło i bolało podczas wizyty w toalecie, ew jakieś bóle podbrzusza itp. Jeśli piecze Cię miejsce intymne to posiew należy zrobić albo z pochwy albo z szyjki macicy (decyzję podejmie lekarz) a najlepiej to wybrać się do niego na wizytę.

Calza gratulacje!!!

calza lubi tę wiadomość

bl9czbmh9bslxcao.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jeszcze nie mają wózków - pamiętajcie, że czas oczekiwania na wózek to czasem 6-8tyg. + okres pomiędzy świętami a połową stycznia to okres, kiedy nie dostaniecie wózków od ręki! Potwierdzaliśmy to w kilku sklepach. Po prostu pomiędzy grudniem a styczniem firmy z wózkami i fotelikami robią remanent, zmienia się często kolorystyka i oni przyjmują w tym czasie zamówienia, ale produkcja stoi w miejscu...

mjvyi09k1yghelay.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeejj czemu nie mam avatara i nie mogę go nawet zmienić :(

mjvyi09k1yghelay.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo coś dziś forum się co chwilę wiesza i to pewnie dlatego.

Polaj bo zapomniałam zapytać: jak tam po insuline? Ile miałaś cukru rano?

bl9czbmh9bslxcao.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) mała 1300 (mała jest ale w normie, gin obstawia ze będzie kolo 3 kg finalnie) :)
    Szyjka 3,8 cm, twarda, łożysko, wszystkie przepływy, ilość wody itd.ok :)
    Oczywiście hrabianka od jakiś 3 miesięcy w ten samej pozycji czyli miednicowo :/ liczę ze się jeszcze przekręci :)
    Przez ostatnie 5 tygodni waga nie drgnela (cukrzycowa dieta robi swoje) wiec nadal +6 kg
    No i czy się obróci czy nie i tak ze względu na cukrzycę najpóźniej w 39 tygodniu rodzimy.
    Zdjęcia znowu brak bo ciągle buzke ma wklejona w łożysko (z przodu). Kolejna wizyta 14.12 :)
    A i dostalam kartę ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyć :)

Mama-Ali, Lagostina, Myszk@, helagazela, natki89, Polaj, Paula_29, emi2016, Didi_85, kasha86, .aś., ktosiowa, calza lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Bo coś dziś forum się co chwilę wiesza i to pewnie dlatego.

Polaj bo zapomniałam zapytać: jak tam po insuline? Ile miałaś cukru rano?
    Wczoraj 96 a dzis rano 91 idzie w dol. Ciekawa jestem jak bedzie jutro.

Nie bylo mnie pol dnia a tu tyle tematow.
    Kasha jak mnie cos zaczelo swedziec to dzwonilam do lekarza i tez kazal smarowac Clotrimazolem niestety guzik to dalo bo grzybka bylo juz za duzo o skonczylo sie globulkami. Najlepiej jak pojdziesz do lekarza.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ