Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Do tego przyszły mi wyniki posiewu moczu - wynik ujemny i w badaniu ogólnym bakterie nieliczne w polu widzenia, a mnie swędzi jak cholera - co robić ?
Może doraźnie smarowanie clotrimazolum przyniosłoby jakąś ulgę? U mnie działa.
Dziewczyny, jakich rozmiarów/pojemności będziecie mieć torbę do szpitala? Nie mam żadnej poza walizkami na kółkach, więc szukam czegoś na allegro, ale jakoś nie mogę się odnieść do tych gabarytów, które podają sprzedawcy - czy będą wystarczające...kasha86 lubi tę wiadomość
XyZ
-
kasha86 wrote:Serio?? Przegapiłam znów, dziś sprawdzalam i terminy dopiero na 04.2018 ...
Szmaragdowa trzymam mocno kciuki - w szpitalu ją wymierzą i pewnie będzie ok !!
Co do zgagi, jak byłam u lekarza dwa tyg temu przepisał mi na receptę lek Polprazol 20 mg - zgaga minęła w jeden dzień - bierze się jedną tabletkę rano (bo mnie zgaga męczyła od południa, więc lekarz kazał wziąć rano przed śniadaniem) i cały dzień nie miałam zgagi - wzięłam tylko 3 tabletki - i miałam spokój - teraz coś zgaga wraca (ale nie taka ostra jaką miałam) i chyba znów się poratuję tymi tabletkami.
Moja noc dziś ciężka też - pierwszy raz bolą mnie żebra - nie czuję tam kopniaków ani rozpychania, ale ból taki, że ułożyć się nie mogę i żadna pozycja mi nie odpowiada.
Do tego przyszły mi wyniki posiewu moczu - wynik ujemny i w badaniu ogólnym bakterie nieliczne w polu widzenia, a mnie swędzi jak cholera - co robić ?
Kasha mnie tez swedzi po kazdym goleniu (a uzywam za kazdym razem nowa!), po stosunku i po badaniu lekarskim. Ale dwa razy przesmaruje Clotrimazolem i przechodzi. Ph jest inne w ciazy i grzyby sie szybko mnoza.
Mama Ali echhh bedziesz miala nowa lazienke:) Moje marzenie moze sie spelni za dwa lata;D
SwinkaMinka przejrze te wozki:)kasha86, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Lagostina wrote:Może doraźnie smarowanie clotrimazolum przyniosłoby jakąś ulgę? U mnie działa.
Dziewczyny, jakich rozmiarów/pojemności będziecie mieć torbę do szpitala? Nie mam żadnej poza walizkami na kółkach, więc szukam czegoś na allegro, ale jakoś nie mogę się odnieść do tych gabarytów, które podają sprzedawcy - czy będą wystarczające...
A można w ciąży używać clotrimazolum - myślałam, że nie..
Mi mówiono, że dobrze wziąć taką na kółkach walizkę, bo łatwiej ją transportować między salami - ja zamierzam wziąć wielkościowo właśnie taką jak do bagażu podręcznego do samolotu.
New Baby
Julia -
ana167 wrote:Dlatego mam zamiar zrobic zamowienie na Gemini... W razie czego cos będzie,jak dziec bedzie chcial wyjść wcześniej..
-
kasha86 wrote:A można w ciąży używać clotrimazolum - myślałam, że nie..
Mi mówiono, że dobrze wziąć taką na kółkach walizkę, bo łatwiej ją transportować między salami - ja zamierzam wziąć wielkościowo właśnie taką jak do bagażu podręcznego do samolotu. -
Kroko ja też wtedy nie pralam jej bo nie pomyślałam, ale teraz przeczytałam że przecież przynosimy ze szpitala razem z tą torba wszystkie bakteri. Chyba srokao o tym pisała i w sumie racja więc tym razem postanowiłam wyprać
-
Hej Babeczki! Widzę, że ostro pisałyście przez kilka dni - przeczytałam, ale nie dam rady odpisać
Nic nie pisałam, bo przygotowywałam się do obrony magisterki i (FANFARY) obroniłam się! Także jestę magistrę
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie laktatorów - stwierdzam, że z zakupem poczekam do stycznia, nie będę przed świętami z taką kasą szaleć (zwłaszcza, że wydaję kasę na inne rzeczy non stop...).
Co do moich koleżanek, które miały być na Baby Shower a się wypięły na nas - żadna się nie odezwała. Rozmawiałam z K. i stwierdziłam, że do tej, u której byliśmy na weselu odezwę się za jakiś tydzień, a raczej do jej męża (szczerze się martwimy, to nie jest typowe dla niej zachowanie). Może coś się dzieje u nich, a my jesteśmy zapatrzeni na siebie...
Ja obecnie jestem +7kg, wczoraj pierwszy raz zjadłam coś po 22 (starałam się tego nie robić). W nocy podobno byłam okropnie marudna, bo twardo spałam, a przez sen wołałam o kanapki z serem i picieale ze mnie marudna dupa
Biedny K. się znowu nie wyspał
Nie wiem jak wy, ale w III trymestrze znowu jestem mega śpiąca, mogłabym całymi dniami leżeć, jeść i spać... To okropne, czuję się jak jakiś pasożytZ drugiej strony ciągle mam ochotę sprzątać, ale męczę się tak szybko, jakbym przebiegła co najmniej 5km!
20 listopada (poniedziałek) mamy wizytę i USG III trymestru, nie mogę się już doczekać! Swoją drogą mamy wizyty co 4 tygodnie - dla mnie to za długo... Martwię się o dzieciaczka, i już od tygodnia jestem jak na szpilkach czy wszystko ok...
Co do terminów porodu - mamy termin na 28 stycznia, ale siedzi mi w głowie, że spotkamy się z Naszym Filipem 17 styczniaNie mogę się doczekać, z każdym dniem kocham tego Szkraba bardziej i bardziej chcę go przytulić
No ale na razie niech siedzi w brzuszku i rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:27
Mama-Ali, Myszk@, helagazela, Polaj, Muska, emi2016, kasha86, .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja już po usg. Mały jest dalej chłopcem, jąderka już zstąpiły więc nie ma wątpliwości. Waży prawie 1600, przepływy wszystkie w porządku, serduszko dobrze, teraz znowu leży główką na dół więc się chyba średnio raz w tygodniu obraca. Łożysko niby ok, nie wiem czy położenie dziecka ma na to wpływ? Bo tydzień temu było za nisko. Dostaliśmy piękne zdjęcie i w ogóle wszystko ok:)
calza, Didi_85, Mama-Ali, Myszk@, helagazela, Nadin, Karmelova, kate88:), ana167, BlackCatNorL, Polaj, Aenu, natki89, emi2016, inessa, kasha86, Krokodylica, ktosiowa, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Ale dziewczyny naskrobałyście aż trudno nadrobić
I ile ciekawych rzeczy się człowiek dowie! (nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak gondola kubełkowa). W każdym razie co do wózka to my zastanawiamy się nad Melody Paradise Baby tylko z gondolą. Cenowo jest bardzo ok i mam nadzieję, że spodoba nam się również na żywo. Mieliśmy mieć pożyczony wózek od mojej koleżanki no ale niestety nie wyszłoPóźniej chcemy zainwestować w jakąś lepszą spacerówkę a niestety te wózki 2 w 1 czy 3 w 1 nas nie przekonują.
Co do wagi to ja już mam jakieś +14kg a tyle to ja chciałam mieć maksymalnie. Taa marzenie ściętej głowy[/url]
-
Kasha ale jakbyś miała jakieś bakterie w moczu to raczej by Cię piekło i bolało podczas wizyty w toalecie, ew jakieś bóle podbrzusza itp. Jeśli piecze Cię miejsce intymne to posiew należy zrobić albo z pochwy albo z szyjki macicy (decyzję podejmie lekarz) a najlepiej to wybrać się do niego na wizytę.
Calza gratulacje!!!calza lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, które jeszcze nie mają wózków - pamiętajcie, że czas oczekiwania na wózek to czasem 6-8tyg. + okres pomiędzy świętami a połową stycznia to okres, kiedy nie dostaniecie wózków od ręki! Potwierdzaliśmy to w kilku sklepach. Po prostu pomiędzy grudniem a styczniem firmy z wózkami i fotelikami robią remanent, zmienia się często kolorystyka i oni przyjmują w tym czasie zamówienia, ale produkcja stoi w miejscu...
-
Ja po wizycie
mała 1300 (mała jest ale w normie, gin obstawia ze będzie kolo 3 kg finalnie)
Szyjka 3,8 cm, twarda, łożysko, wszystkie przepływy, ilość wody itd.ok
Oczywiście hrabianka od jakiś 3 miesięcy w ten samej pozycji czyli miednicowoliczę ze się jeszcze przekręci
Przez ostatnie 5 tygodni waga nie drgnela (cukrzycowa dieta robi swoje) wiec nadal +6 kg
No i czy się obróci czy nie i tak ze względu na cukrzycę najpóźniej w 39 tygodniu rodzimy.
Zdjęcia znowu brak bo ciągle buzke ma wklejona w łożysko (z przodu). Kolejna wizyta 14.12
A i dostalam kartę ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyćMama-Ali, Lagostina, Myszk@, helagazela, natki89, Polaj, Paula_29, emi2016, Didi_85, kasha86, .aś., ktosiowa, calza lubią tę wiadomość
-
Karmelova wrote:Bo coś dziś forum się co chwilę wiesza i to pewnie dlatego.
Polaj bo zapomniałam zapytać: jak tam po insuline? Ile miałaś cukru rano?
Nie bylo mnie pol dnia a tu tyle tematow.
Kasha jak mnie cos zaczelo swedziec to dzwonilam do lekarza i tez kazal smarowac Clotrimazolem niestety guzik to dalo bo grzybka bylo juz za duzo o skonczylo sie globulkami. Najlepiej jak pojdziesz do lekarza.kasha86 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012