X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +14

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na diecie cukrzycowej i waga z stoi od 4 tyg :) wiadomo wahania sa to normalne ale srednio 13 na plusie.
    Mialam cel zeby nie przekroczyc 22 tak jak 5 lat temu moze sie uda.
    Dzisiaj jak bylam w pracy to mi powiedzieli ze na buzi jakos mnie mniej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak byłam na diete cukrzycowej to z małą przybrałam tylko 10-11 kg.

Ale teraz też nie jest źle, póki co 7-7,5 kg na plusie, więc liczę że nie będzie więcej.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jakie butelki kupowałyście/zamierzacie kupić dla Waszych maluszków ?
    Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:

http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

Co Wy na to ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:30

Angela* lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny :) Jakie butelki kupowałyście/zamierzacie kupić dla Waszych maluszków ?
    Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:

http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

Co Wy na to ?

Emi zakupiłam identyczne. Z córką avent bardzo mi sie sprawdzał:)

emi2016 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam dr brown's z szeroka szyjka. Nie mialam problemu z KP mimo uzywania butli nawet niekiedy raz dziennie.
    Teraz kupilam 1 tez z tej firmy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Co Wy na to ?

Mam identyczne dla dzieci z tym , że szklane :) i plastikowe w razie wu tez , ale zamierzam karmic szklana :)

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tommee tippee close nature :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Co Wy na to ?

Ja też taką kupiłam i Medelę jeszcze kupiłam - też tą, która nie zaburza ssania piersi ..
    Karmelova wrote:
    Kasha ale jakbyś miała jakieś bakterie w moczu to raczej by Cię piekło i bolało podczas wizyty w toalecie, ew jakieś bóle podbrzusza itp. Jeśli piecze Cię miejsce intymne to posiew należy zrobić albo z pochwy albo z szyjki macicy (decyzję podejmie lekarz) a najlepiej to wybrać się do niego na wizytę.

Calza gratulacje!!!

Wizytę mam za tydzień dopiero :( myślicie, że powinnam iść wcześniej ? już mnie tydzień trzyma ... nic mnie nie boli tylko swędzi. Choć podbrzusze czasem boli jak na okres i lędźwia, ale zakładam, że to 32 tc i już tak może być do końca ...

I potwierdzam z tymi wózkami - ja czekałam 5 tyg. a na mebelki 7 tyg.

Ja z zakupem laktatora wstrzymuje się do 24.11 - liczę na obniżki z okazji black friday :) i wybrałam elektryczny laktator medeli swing :)

Jej jak ja Wam zazdroszczę tej wagi .. ale jestem beznadziejna w trzymaniu diety :( dziś na obiad zrobiłam domowe burgery - duuużo warzyw i chutney gruszkowe zrobiłam - pycha !

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na tej diecie cukrzycowej czuje jak bym byla na odwyku bo jestem uzalezniona od slodyczy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ja niby tyle lat mam cukrzyce, ale z dietą ciagle mi ciężko:((

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie prowokacje :D i juz np.mam sprawdzone ze jak po śniadaniu cukier ok to mogę wypić kawe i do niej biała princessa albo knopers albo ciasteczka owsiane i cukier dobry (sprawdzałam co 15 minut ;) ).
    A dzisiaj pierwszy raz odważyłam się na frytki tylko ze z piekarnika i do tego filet z indyka i pomidorki koktajlowe i cukier po godzinie 106 :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelkę z lovi, bo potem są dodatkowe akcesoria do starszych dzieci: ustnik miękki i twardy. A nie chcę żadnych niekapków i bidonów ani kubków ze słomkami, bo we wszystkich w zakamarkach zbiera się gnijący syf z resztek napojów... próbowałam u Artura różnych rodzajów, wiec mówię z doświadczenia. Teraz z butelki z ustnikiem będę przechodzić na zwykły kubek.

Druga butelka to niezawodny habermann canpol, który uratował moją laktację przy synku. Musiał być dokarmiany, a ta butelka ma zwolniony przepływ, dziecko musi się postarać, by z niej ciągnąć - dzięki czemu nie rozleniwił się na pierś.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, chyba jednak zakupię tą aventu, skoro nie tylko mi się podoba :)
    A co do diety - ehhhhh... może pozostawię to bez komentarza :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    U mnie waga póki co +8 wiec wg mnie super bo z córką na tym etapie miałam już jakieś 15...
    Butelki dla córki miałam z nuka, to samo smoczki bo też i takie dawali w szpitalu, mała zalapala więc już nie kombinowałam, mam po niej jeszcze szklane z nuka chociaż teraz dostałam od teściowej położnej z lovi i to samo smoczki takie malutkie 0-2. Mam ich całą szafkę jakieś 10szt i butelek i smoczkow ;) więc mam nadzieję że małej przypasuje. Ogólnie teściowa mówiła że lovi są dobre, no ja ich nie znam bo w de ich nie ma

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko ja też wtedy nie pralam jej bo nie pomyślałam, ale teraz przeczytałam że przecież przynosimy ze szpitala razem z tą torba wszystkie bakteri. Chyba srokao o tym pisała i w sumie racja więc tym razem postanowiłam wyprać:)

Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
    No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi.

• Muska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
    No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi.
    W sumie w zimie to wystarczy walizkę na parę godzin na zewnątrz wystawić.Mroz powinien załatwić sprawę dość szybko ;) Taki plus porodu w styczniu mi się nasunął ;)
    Ja teraz miałam taką plastikowa walizkę na kółeczkach w szpitalu,malutka jak do bagażu podręcznego.Dla dzidziusia pewnie druga taka,ale to mąż mi dowiezie po porodzie już.Je wystarczy szmatką po plastikowym grzbiecie umyć i już.Ale też wystawie na dwór profilaktycznie,żeby bakterie wyginęły.
    U Nas pasowanie w przedszkolu spoko poszło.Krotko zrobili,akurat 0,5h w sam raz dla maluchów.Wiekszosc dzielna,śpiewała z panią i tanczyla, wierszyk były,ogólnie na plus.Tylko parę malców się tam popłakało że stresu...
    Mi też się łezka zakręciła jak zobaczyłam moja mała córeczkę jako przedszkolaka w tym ubraniu galowym.Hormony :)
    Dobrej nocki i do jutra.

Krokodylica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie co na hemoroidy. Paskudby zylak mi wyszedl i boli

• Maruder Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
    Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
    Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
    Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.

Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudem :/ kupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?

Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?

relgi09kotjuarzp.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
    Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
    Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
    Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.

Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudem :/ kupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?

Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?
    Jako farmaceuta powiem, Ci ze tez bardzo nie lubię jak ktoś kupuje na zaś. Ludzie kupują tony leków,bez sensu potem to przynoszą do apteki. Jeśli masz blisko w razie co aptekę 24h to bym nie kupowała. Ale Twoja decyzja.
    W przypadku paracetamolu podaje od 10 do 15 mg na kg masy ciała. Najmniejsza dawka paracetamolu w czapkach to 50 mg.

FreshMm lubi tę wiadomość

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ