Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez na diecie cukrzycowej i waga z stoi od 4 tyg
wiadomo wahania sa to normalne ale srednio 13 na plusie.
Mialam cel zeby nie przekroczyc 22 tak jak 5 lat temu moze sie uda.
Dzisiaj jak bylam w pracy to mi powiedzieli ze na buzi jakos mnie mniej.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Hej dziewczyny
Jakie butelki kupowałyście/zamierzacie kupić dla Waszych maluszków ?
Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:
http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product
Co Wy na to ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:30
Angela* lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Hej dziewczyny
Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:
http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product
Co Wy na to ?
Emi zakupiłam identyczne. Z córką avent bardzo mi sie sprawdzałemi2016 lubi tę wiadomość
-
Co Wy na to ?
Mam identyczne dla dzieci z tym , że szklanei plastikowe w razie wu tez , ale zamierzam karmic szklana
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Co Wy na to ?
Ja też taką kupiłam i Medelę jeszcze kupiłam - też tą, która nie zaburza ssania piersi ..
Karmelova wrote:Kasha ale jakbyś miała jakieś bakterie w moczu to raczej by Cię piekło i bolało podczas wizyty w toalecie, ew jakieś bóle podbrzusza itp. Jeśli piecze Cię miejsce intymne to posiew należy zrobić albo z pochwy albo z szyjki macicy (decyzję podejmie lekarz) a najlepiej to wybrać się do niego na wizytę.
Calza gratulacje!!!
Wizytę mam za tydzień dopieromyślicie, że powinnam iść wcześniej ? już mnie tydzień trzyma ... nic mnie nie boli tylko swędzi. Choć podbrzusze czasem boli jak na okres i lędźwia, ale zakładam, że to 32 tc i już tak może być do końca ...
I potwierdzam z tymi wózkami - ja czekałam 5 tyg. a na mebelki 7 tyg.
Ja z zakupem laktatora wstrzymuje się do 24.11 - liczę na obniżki z okazji black fridayi wybrałam elektryczny laktator medeli swing
Jej jak ja Wam zazdroszczę tej wagi .. ale jestem beznadziejna w trzymaniu dietydziś na obiad zrobiłam domowe burgery - duuużo warzyw i chutney gruszkowe zrobiłam - pycha !
New Baby
Julia -
Ja robie prowokacje
i juz np.mam sprawdzone ze jak po śniadaniu cukier ok to mogę wypić kawe i do niej biała princessa albo knopers albo ciasteczka owsiane i cukier dobry (sprawdzałam co 15 minut
).
A dzisiaj pierwszy raz odważyłam się na frytki tylko ze z piekarnika i do tego filet z indyka i pomidorki koktajlowe i cukier po godzinie 106 -
Ja kupiłam butelkę z lovi, bo potem są dodatkowe akcesoria do starszych dzieci: ustnik miękki i twardy. A nie chcę żadnych niekapków i bidonów ani kubków ze słomkami, bo we wszystkich w zakamarkach zbiera się gnijący syf z resztek napojów... próbowałam u Artura różnych rodzajów, wiec mówię z doświadczenia. Teraz z butelki z ustnikiem będę przechodzić na zwykły kubek.
Druga butelka to niezawodny habermann canpol, który uratował moją laktację przy synku. Musiał być dokarmiany, a ta butelka ma zwolniony przepływ, dziecko musi się postarać, by z niej ciągnąć - dzięki czemu nie rozleniwił się na pierś.
-
Witam i ja
U mnie waga póki co +8 wiec wg mnie super bo z córką na tym etapie miałam już jakieś 15...
Butelki dla córki miałam z nuka, to samo smoczki bo też i takie dawali w szpitalu, mała zalapala więc już nie kombinowałam, mam po niej jeszcze szklane z nuka chociaż teraz dostałam od teściowej położnej z lovi i to samo smoczki takie malutkie 0-2. Mam ich całą szafkę jakieś 10szt i butelek i smoczkowwięc mam nadzieję że małej przypasuje. Ogólnie teściowa mówiła że lovi są dobre, no ja ich nie znam bo w de ich nie ma
-
Paula_29 wrote:Kroko ja też wtedy nie pralam jej bo nie pomyślałam, ale teraz przeczytałam że przecież przynosimy ze szpitala razem z tą torba wszystkie bakteri. Chyba srokao o tym pisała i w sumie racja więc tym razem postanowiłam wyprać
Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi. -
Krokodylica wrote:Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi.Taki plus porodu w styczniu mi się nasunął
Ja teraz miałam taką plastikowa walizkę na kółeczkach w szpitalu,malutka jak do bagażu podręcznego.Dla dzidziusia pewnie druga taka,ale to mąż mi dowiezie po porodzie już.Je wystarczy szmatką po plastikowym grzbiecie umyć i już.Ale też wystawie na dwór profilaktycznie,żeby bakterie wyginęły.
U Nas pasowanie w przedszkolu spoko poszło.Krotko zrobili,akurat 0,5h w sam raz dla maluchów.Wiekszosc dzielna,śpiewała z panią i tanczyla, wierszyk były,ogólnie na plus.Tylko parę malców się tam popłakało że stresu...
Mi też się łezka zakręciła jak zobaczyłam moja mała córeczkę jako przedszkolaka w tym ubraniu galowym.Hormony
Dobrej nocki i do jutra.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.
Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudemkupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?
Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?
-
Maruder wrote:Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.
Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudemkupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?
Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?
W przypadku paracetamolu podaje od 10 do 15 mg na kg masy ciała. Najmniejsza dawka paracetamolu w czapkach to 50 mg.FreshMm lubi tę wiadomość