X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +14

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na diecie cukrzycowej i waga z stoi od 4 tyg :) wiadomo wahania sa to normalne ale srednio 13 na plusie.
    Mialam cel zeby nie przekroczyc 22 tak jak 5 lat temu moze sie uda.
    Dzisiaj jak bylam w pracy to mi powiedzieli ze na buzi jakos mnie mniej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak byłam na diete cukrzycowej to z małą przybrałam tylko 10-11 kg.

Ale teraz też nie jest źle, póki co 7-7,5 kg na plusie, więc liczę że nie będzie więcej.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jakie butelki kupowałyście/zamierzacie kupić dla Waszych maluszków ?
    Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:

http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

Co Wy na to ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:30

Angela* lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny :) Jakie butelki kupowałyście/zamierzacie kupić dla Waszych maluszków ?
    Będę potrzebowała czasem dokarmić Małą- np. jak wyjdę do lekarza i chciałabym butelkę ze smoczkiem który nie zniechęci Małej do kp... Myślałam o takiej:

http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i6006848951.html?reco_id=182897b5-ca2a-11e7-a9b7-246e9677f3c0&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

Co Wy na to ?

Emi zakupiłam identyczne. Z córką avent bardzo mi sie sprawdzał:)

emi2016 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam dr brown's z szeroka szyjka. Nie mialam problemu z KP mimo uzywania butli nawet niekiedy raz dziennie.
    Teraz kupilam 1 tez z tej firmy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Co Wy na to ?

Mam identyczne dla dzieci z tym , że szklane :) i plastikowe w razie wu tez , ale zamierzam karmic szklana :)

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tommee tippee close nature :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Co Wy na to ?

Ja też taką kupiłam i Medelę jeszcze kupiłam - też tą, która nie zaburza ssania piersi ..
    Karmelova wrote:
    Kasha ale jakbyś miała jakieś bakterie w moczu to raczej by Cię piekło i bolało podczas wizyty w toalecie, ew jakieś bóle podbrzusza itp. Jeśli piecze Cię miejsce intymne to posiew należy zrobić albo z pochwy albo z szyjki macicy (decyzję podejmie lekarz) a najlepiej to wybrać się do niego na wizytę.

Calza gratulacje!!!

Wizytę mam za tydzień dopiero :( myślicie, że powinnam iść wcześniej ? już mnie tydzień trzyma ... nic mnie nie boli tylko swędzi. Choć podbrzusze czasem boli jak na okres i lędźwia, ale zakładam, że to 32 tc i już tak może być do końca ...

I potwierdzam z tymi wózkami - ja czekałam 5 tyg. a na mebelki 7 tyg.

Ja z zakupem laktatora wstrzymuje się do 24.11 - liczę na obniżki z okazji black friday :) i wybrałam elektryczny laktator medeli swing :)

Jej jak ja Wam zazdroszczę tej wagi .. ale jestem beznadziejna w trzymaniu diety :( dziś na obiad zrobiłam domowe burgery - duuużo warzyw i chutney gruszkowe zrobiłam - pycha !

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na tej diecie cukrzycowej czuje jak bym byla na odwyku bo jestem uzalezniona od slodyczy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ja niby tyle lat mam cukrzyce, ale z dietą ciagle mi ciężko:((

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie prowokacje :D i juz np.mam sprawdzone ze jak po śniadaniu cukier ok to mogę wypić kawe i do niej biała princessa albo knopers albo ciasteczka owsiane i cukier dobry (sprawdzałam co 15 minut ;) ).
    A dzisiaj pierwszy raz odważyłam się na frytki tylko ze z piekarnika i do tego filet z indyka i pomidorki koktajlowe i cukier po godzinie 106 :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelkę z lovi, bo potem są dodatkowe akcesoria do starszych dzieci: ustnik miękki i twardy. A nie chcę żadnych niekapków i bidonów ani kubków ze słomkami, bo we wszystkich w zakamarkach zbiera się gnijący syf z resztek napojów... próbowałam u Artura różnych rodzajów, wiec mówię z doświadczenia. Teraz z butelki z ustnikiem będę przechodzić na zwykły kubek.

Druga butelka to niezawodny habermann canpol, który uratował moją laktację przy synku. Musiał być dokarmiany, a ta butelka ma zwolniony przepływ, dziecko musi się postarać, by z niej ciągnąć - dzięki czemu nie rozleniwił się na pierś.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, chyba jednak zakupię tą aventu, skoro nie tylko mi się podoba :)
    A co do diety - ehhhhh... może pozostawię to bez komentarza :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    U mnie waga póki co +8 wiec wg mnie super bo z córką na tym etapie miałam już jakieś 15...
    Butelki dla córki miałam z nuka, to samo smoczki bo też i takie dawali w szpitalu, mała zalapala więc już nie kombinowałam, mam po niej jeszcze szklane z nuka chociaż teraz dostałam od teściowej położnej z lovi i to samo smoczki takie malutkie 0-2. Mam ich całą szafkę jakieś 10szt i butelek i smoczkow ;) więc mam nadzieję że małej przypasuje. Ogólnie teściowa mówiła że lovi są dobre, no ja ich nie znam bo w de ich nie ma

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko ja też wtedy nie pralam jej bo nie pomyślałam, ale teraz przeczytałam że przecież przynosimy ze szpitala razem z tą torba wszystkie bakteri. Chyba srokao o tym pisała i w sumie racja więc tym razem postanowiłam wyprać:)

Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
    No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi.

• Muska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tylko że jak na mój gust pranie w tych 30 czy 40 stopniach nie zniszczy bakterii.
    No ale wyprać w sumie nie zaszkodzi.
    W sumie w zimie to wystarczy walizkę na parę godzin na zewnątrz wystawić.Mroz powinien załatwić sprawę dość szybko ;) Taki plus porodu w styczniu mi się nasunął ;)
    Ja teraz miałam taką plastikowa walizkę na kółeczkach w szpitalu,malutka jak do bagażu podręcznego.Dla dzidziusia pewnie druga taka,ale to mąż mi dowiezie po porodzie już.Je wystarczy szmatką po plastikowym grzbiecie umyć i już.Ale też wystawie na dwór profilaktycznie,żeby bakterie wyginęły.
    U Nas pasowanie w przedszkolu spoko poszło.Krotko zrobili,akurat 0,5h w sam raz dla maluchów.Wiekszosc dzielna,śpiewała z panią i tanczyla, wierszyk były,ogólnie na plus.Tylko parę malców się tam popłakało że stresu...
    Mi też się łezka zakręciła jak zobaczyłam moja mała córeczkę jako przedszkolaka w tym ubraniu galowym.Hormony :)
    Dobrej nocki i do jutra.

Krokodylica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie co na hemoroidy. Paskudby zylak mi wyszedl i boli

• Maruder Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
    Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
    Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
    Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.

Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudem :/ kupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?

Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?

relgi09kotjuarzp.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Zamknęłam wstępnie wyprawkę apteczną ufff...
    Jutro kocyki i rożki plus tekstylia typu śpiworek do fotelika i gondoli.
    Czy jak kupuję śpiworek do fotelika i gondoli, potrzebuję jeszcze kombinezon?
    Bo myślę tylko na śpiworku poprzestać.

Z apteki kupiłam właściwie wszystko z mojej listy, oprócz bezdotykowego termometra... czytałam opinie i to mnie nie przekonuje. Raz byłam u lekarza i pamiętam ze mialam gorączkę 38 stopni a oni stwierdzili ze nie mam badając mnie takim cudem :/ kupię chyba zwykły elektryczny. Jakich termometrów Wy używacie?

Nie kupiłam też paracetamolu w czopkach, bo nie wiedziałam jaką kupić dawkę. Byłam w aptece zapytać to mnie odesłali i popatrzyli jak na kosmitkę... panie stwierdziły że lepiej kupić jak będzie taka potrzeba a nie na zaś. A wy kupujecie paracetamol? Jak tak to w jakiej dawce?
    Jako farmaceuta powiem, Ci ze tez bardzo nie lubię jak ktoś kupuje na zaś. Ludzie kupują tony leków,bez sensu potem to przynoszą do apteki. Jeśli masz blisko w razie co aptekę 24h to bym nie kupowała. Ale Twoja decyzja.
    W przypadku paracetamolu podaje od 10 do 15 mg na kg masy ciała. Najmniejsza dawka paracetamolu w czapkach to 50 mg.

FreshMm lubi tę wiadomość

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ