X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizycie Kate!
    U mnie dzis początek 34tc, jeszcze tylko 7 tygodni!

Krokodylica, Polaj, kasha86, kate88:) lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Witam sie z rana. Ja dziś po 11'usg III trymestru. Trzymajcie kciuki.
    Ile przytylyscie już w ciąży? Mi w ostatnie tygodnie waga skoczyła o kilka kilogramów i jestem przerażona:(
    Trzymam kciuki za wizytę Paula!
    Ja ważyłam sie dzis rano, na plusie +6kg, pomimo, ze mnie ssie i jem dużo.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laski:)
    Ja mam +13kg teraz na szczescie wolniej rosne... Za tydzien mam USG III trymestru i mam nadzieje ze moja dzidzia bedzie duza, skads ten apetyt musi sie brac;p
    Kroko no odpuszcze kubelkowa, bo zalezy mi bardziej na tym by wozek byl lekki a finanse ograniczone.

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka kubełkowe wozki nie są zbyt zdrowa ani wygodne dla dzidziusia.Nie zaleca się nawet dłuższych spacerów w nosidełku (a nieraz ludzie tak wychodzą na spacery z niemowlakami) bo to niezdrowe dla małych kręgosłupów.Niemiwlak powinien leżeć na prostym materacyku,dlatego gondole są w sam raz na pierwsze pół roku.Nie powinno się też sadzać dzieci (nawet z podparciem) jeśli się nie potrafią usiąść bo to znaczy że ich kręgosłupy i mięśnie pleców są jeszcze na to za słabe.Sadzajac z podparciem narażamy prawidlowy rozwój szkieletowy maluszków.No a kubełkowy wózek wymusza taka pozycję trochę.Poza tym jak dzidziuś zaśnie (tym bardziej starszak) to nie może się wyprostować i jedzie śpiący w takim przykurczu z nogami w górze...
    Ja jestem przeciwnikiem tych kubełków i odradzam szczerze.

Krokodylica, Mama-Ali, kasha86 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z rana oczywiście :)
    Mam koszmarna nic za sobą.Dalej walczę z jakimś przeziębieniem czy co to jest,co przywlókla z tego szpitala.Juz jest trochę lepiej ale dalej do zdrowia trochę brakuje.Codzinniebwspomagambsie nebulizatorem córki,płucze zatoki i płucze gardło ta paskudna szałwia.Multum Wit.C i herbatek z miodem.
    A wczoraj żeby dopomóc najadłam się na nic bagietki z sosem czosnkowym.Mjistwo czosnku że myślałam że mi gardło wypali.Takie zdarte pewnie już.A głos mam jakbym w tym szpitalu melanże życia miała ;)
    Niby w nocy czosnek dawał o sobie znać.Tak mnie rozbolał brzuch i żołądek i taka mega zgaga się wlaczyla,że bałam się drgnąć.Myslal że to wszystko zwymiotuje.Jakos dotrwałam do rana,ale upocilam się strasznie i w ogóle budziłam chyba co pół godziny.Makabra taka nocna.
    Za to żeby sobie humor poprawić,bo czuję się jak stara brzydka baba to idę dzisiaj do fryzjera trochę podciąć włosy :) Jeszcze się jakoś może delikatnie pomaluje i nie będę straszyć w przedszkolu.Dzisiaj mamy pasowanie na przedszkolaka :) Człowiek leży i dogorywa,ale cały świat biegnie dalej i trzeba wytrwać ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na grudniowkach dzisiaj przywitaja jedno dzieciątko! :) dziewczyna ma cesarke. Niedługo my! :D

helagazela, Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Sara się wczoraj tak rozpychała że zaczyna być to trochę uwierające. No ale gdzieś te długie nóżki i rączki musi wcisnąć ;P

Miłego dnia :)

Powodzenia na wizytach i w przedszkolach :)
    Natki ciesz się, że masz dziewczynkę w brzuszku bo chłopaki przeważnie są więksi. Przynajmniej ja to widzę po moich ciążach. Mój synek na połówkowych ważył 416g a córcia 338g różnica jak widać jest jednak poczekam do momentu jak się urodzi. A jak byłam z synkiem w ciąży to miałam wrażenie, że nogi wyjdą moimi ustami - bo tak je prostował. Dodatkowo pięknie grał na żebrach :)

helagazela lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Trzymam kciuki za wizyty i za Twoją dzidzię Szmaragdowa.

Ja odprowadziłam córkę do przedszkola, masakra, mam bliziutko, a zasapałam się jak pies a w szatni musiałam usiąść bo czułam że zaraz zemdleję.
    Zuzia niby zdrowa ale coś mi się jej oczka rano nie podobały, takie szkliste. Kuźwa mam nadzieję że nie będzie znowu chora. :(
    Ciekawe ile tym razem pochodzi do przedszkola....

Ja nie wyrabiam na zakrętach, serio. A tu jeszcze dwa miesiące trzeba się tak kulać.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, powodzenia na wizytach :)

Ja dziś słaba i kaszląca, nawet mała niewiele się rusza, może na wieczór się rozkręci.

Miłego dnia Wam życzę

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!Ja dzis ide na jakipś spacer bo w koncu sloneczko wyszlo!

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska weź mi nawet nie mów, ja i bez czosnku mam taką zgagę że zdycham i nie śpię po nocach.
    Pasowanie na przedszkolaka, no tak, tu człowiek zdycha a tu dziecko czeka i trzeba iść.

Marzycielka ja mimo że ciąża daje mi ostro po d*pie chciałabym jednak wytrzymać do stycznia. :)

Myszka moja Łucja też dzisiaj leniwa póki co.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie piszecie o fryzjerze że też się na jutro zapisałam na farbowanie, może mi się chociaż trochę samopoczucie poprawi.

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie wezme tego kubelka hehe, najwyzej bedzie chustonoszenie jak nie bedzie chcialo w gondoli lezec.

Laski polecam imbir i miod, najlepiej z jakims koktajlem zblendowac. Moj koktajl to 1 kiwi, 1 banan, 1 jogurt grecki, mleka na oko,w zaleznosci co mam mrozonego - garsc malin lub truskawek, dorodna lyzka miodu lipowego, 2-3cm imbiru i blenduje. Wystarcza na dwa duze kubki ikeowe:) No i z buzi nie jedzie jak po czosnku:) Imbir i Miod zachowuja swoje cudowne wlasciwosci w niskich temperaturach, dlatego w herbatach i tymze cieplych trunkach nie beda mialy pozadanych dzialan. Mnie przez caly okres ciazy poki co nic nie chwycilo, pomimo ze zagladam do szpitala regularnie (mam wujka ciezko chorego i pomagam rodzinie (nie fizycznie) w sprawowaniu opieki nad nim)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela to co Ty robisz że masz tylko tyle? Zazdroszczę. Ja to 6+ miałam chyba w połowie ciąży:(

helagazela lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) Powodzenia na wizytach, kciuki za wszystkie dziewczyny i maluszki! Do nas wczoraj przyszły pierwsze paczki z wyprawki dla Martynki. :] Do końca tygodnia powinny dotrzeć pozostałe, więc póki co jestem uziemiona w domu ze względu na kurierów - już wolę cierpliwie zaczekać, by dostać przesyłkę niż chodzić później po sąsiadach i jakichś warzywniakach, bo nigdy nie wiadomo, gdzie co zostawią, jeśli nie zastaną nikogo w domu. Ja na nasze usg III trym. muszę jeszcze trochę zaczekać - do wtorku (wtedy będzie 31 +4 - trochę późno, ale jeszcze się zmieszczę w czasie między 28 tc a 32 tc). Mnie ost. prześladuje jakieś czarnowidztwo - czy wszystko będzie dobrze z malutką, czy nic nie umknęło lekarzowi albo czy ja nieświadomie nie zrobiłam czegoś, czego nie powinnam... Co do wagi... magiczne 10 na plusie już od jakiegoś czasu za mną, ale mam nadzieję, że w miarę szybko po porodzie uda mi się wrócić do rozm. sprzed ciąży. ;p Miłego dnia Wszystkim! ;]

XyZ
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana

kciuki za dzisiejsze wizyty :) czekam na relacje - my usg III trymestru mamy 20 listopada :)

eklerka u mnie też ograniczony budżet i waga wózka to priorytet - ja jeszcze się waham nad caretero compas i chicco urban, oba mają fajny wygląd, dobrą wagę i stosunkowo niską cenę, bliżej mi do caretero bo ma pompowane koła i lepszą amortyzację - spójrz sobie na yt recenzje może Ci też podpasuje

mój synuś też jakiś kaszel przyniósł - kaszle głównie po wstaniu z łóżka, ale nic więcej się nie dzieje więc do przedszkola chodzi :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale tu ruch dziś z rana :), fajnie :)

Powodzenia na wizytach! Niech dzieciaki pięknie nabierają masy :)
    A u mnie wczoraj i dziś jest taka impreza w brzuchu że chyba mi młody bokiem wyjdzie. Brzuch się huśta na boki. Mężu przepowiada że może chce się przekręcić, a ja wczoraj za radą położnej spróbowałam zrobić świecę. Taaaa. Jakby ktoś mnie zobaczył to byłaby kupa śmiechu. Z takim brzucholem nie da się podnieść dupy do góry :)

Powiem Wam że wchodzę do pokoju małego i patrze na te wory z ciuchami i nie wiem jak ja to wyprasuje...kompletnie nie mam siły. Męczę się jak stara baba, a pozycja siedząca jest najmniej komfortowa. JUż nawet zaczęłam szukać firmy która prasuje :D, ale nie uśmiecha mi się wydawać parę stów za to. No nic, będę musiała chyba podzielić sobie to jakoś sensownie i działać :/

Co do chorób dzieciaków, ja ciągle walcze z infekcją mojej małej. Póki co 1:0 dla nas. Ciekawe czy długo uda mi się odwlekać to w czasie...

Remont powoli posuwa się do przodu. Bardzo powoli...dziś majster ma wolne, jutro już rano wybywam z domu i wracam po południu bo nie jestem w stanie już tego znieść. Remont w 8 miesiącu ciąży to słaby pomysł. A jeszcze wszyscy mówią ze przy łazience jest największy burdel. Mam nadzieję ze moja piękna, nowa łazienka wszystko mi wynagrodzi :)

Dobrego dnia dziewczyny!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Witam sie z rana. Ja dziś po 11'usg III trymestru. Trzymajcie kciuki.
    Ile przytylyscie już w ciąży? Mi w ostatnie tygodnie waga skoczyła o kilka kilogramów i jestem przerażona:(

Ja mam już plus 15 kg - nie wiem jak to się stało, bo całą ciążę przybierałam w miarę równomiernie i chciałam przytyć max. 16 kg w sumie ... w jednym tyg. przytyłam prawie 3 kg ... fakt jest, że przez całą ciążę mało się ruszałam, no i slodycze uskuteczniam codziennie, ale brzucha nie mam jakiegoś ogromnego i może trochę ręce i twarz mi spuchła, ale myśle, że to woda ... Generalnie waga mnie przeraża ... w obwodach się nie mierzę :)
    Mama-Ali wrote:
    No własnie, co z tymi papmpersami? :)
    ja jakiś czas temu robiłam zakupy to babka chciała mi dać, ale po zeskanowaniu aplikacji nie zerowały się. Same nie wiedziały jak to ogarnąć i powiedziały że muszę czekać na maila z info o tym ze promocja jest przygotowana dla mnie. Że to niby taka personalizacja. Tylko zastanawiam się od czego zależy czy ktoś się łapie czy nie. Bo jak od kwot wydawanych tam to ja powinnam kilka paczek dostać :)

Miałam dokładnie taką samą sytuację i otrzymałam taką samą odpowiedź...
    Myszk@ wrote:

Na jutro do Śliża są wolne 3 wizyty, WOW, jeszcze tego nie widziałam

Serio?? Przegapiłam znów, dziś sprawdzalam i terminy dopiero na 04.2018 ...

Szmaragdowa trzymam mocno kciuki - w szpitalu ją wymierzą i pewnie będzie ok !!

Co do zgagi, jak byłam u lekarza dwa tyg temu przepisał mi na receptę lek Polprazol 20 mg - zgaga minęła w jeden dzień - bierze się jedną tabletkę rano (bo mnie zgaga męczyła od południa, więc lekarz kazał wziąć rano przed śniadaniem) i cały dzień nie miałam zgagi - wzięłam tylko 3 tabletki - i miałam spokój - teraz coś zgaga wraca (ale nie taka ostra jaką miałam) i chyba znów się poratuję tymi tabletkami.

Moja noc dziś ciężka też - pierwszy raz bolą mnie żebra - nie czuję tam kopniaków ani rozpychania, ale ból taki, że ułożyć się nie mogę i żadna pozycja mi nie odpowiada.
    Do tego przyszły mi wyniki posiewu moczu - wynik ujemny i w badaniu ogólnym bakterie nieliczne w polu widzenia, a mnie swędzi jak cholera - co robić ?:(

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +8 ,ale mam wrazenie,ze brzuch codziennie jest wiekszy,wiec pewnie jeszcze z 5 kg dojdzie,okropne to ale co zrobic

bl9cj44ju5b5nnuu.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ