X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jutro pójdę do rossmana jeśli będzie ładna pogoda i zobaczymy czy dadzą mi pieluszki. :)

Jejku dziewczyny normalnie padam na ryj, o 19 już ziewam i oczy mi się same zamykają, jakaś senność mnie ogarnia.
    Idę już do wyrka po nie ogarniam.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupiłyście czapeczki na rozmiar 38 lub 40? gdzie patrzę to tych małych już nie ma

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w rossmanie po te pieluszki, ale chyba trafiłam na fajna babeczke... bo o nic nie pytała, zeskanowala tylko ten kod z aplikacji i tyle. Weszło? Weszło... pieluszki dostałam:D a przyznam, że nawet nie wiem czy e-maila dostalam... Ale chyba musiałam dostać.

Co do czapek - to mam ich od wyboru do koloru.. moja mama bardzo lubi robić na drutach i rozpieszcza ta swoją wnuczke:D Ale mam jedna ulubiona... mam nadzieję, że moja Iga też ja będzie lubila:D
    Dodatkowo mamy sweterki, buciki z wełny, śpiworek w którym też jestem zakochana :)
    Chyba moje bobo nie zmarznie:D

Co do pampersow to mamy właśnie ta paczkę pampers 1 22 sztuki, pampers 1 44 sztuki (bodajże) dada 1 (też chyba 44 sztuki).
    Później pampers 2 duża paczka i dada duża paczka. :)

W poniedziałek skończymy 36tc.
    Już mnie trochę ta ciąża męczy.. mała od dwóch dni chyba bardzo naciska na szyjke, co jakiś czas też czuje ból w odcinku dolnym kręgosłupa. Ciekawe czy długo wytrzymamy...jeszcze... ehhh :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta bezsenność jest straszna... mam nadzieję że synek posłucha i wyjdzie szybciej bo niewiem ile jeszcze dam tak radę :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ta bezsenność jest straszna... mam nadzieję że synek posłucha i wyjdzie szybciej bo niewiem ile jeszcze dam tak radę :/
    Prawdziwa bezsenność to sie dopiero zacznie jak synek "wyjdzie" hehe :D

Paula_29, wronka, Muska lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten refluks i zgaga wykończy... kolacje jadłam koło 21:00 a do tej pory mi wszystko wraca mimo 2 rennie po kolacji :( ma to jeden plus, bo z takimi sensacjami chyba już dużo nie przytyje.

Dziś pranie i prasowanie, bo tańsza taryfa na prąd.
    Ciekawe czy dam radę wszystko uprasować, bo uprać na pewno:)

Jak już poprasuję to będę nadal rozkminiac co dokupić z ubran i może jutro po wannę podjadę.

Straram się nie myślec ani o porodzie ani o tym co po... będzie co ma być, na pewno damy radę i wszystko się jakoś poukłada.

relgi09kotjuarzp.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jak to jest że jak trzeba iść do przedszkola to ciężko tą moją gadzinę zwlec z łóżka o 7 a jak jest sobota to wstaje o 6? :/

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Prawdziwa bezsenność to sie dopiero zacznie jak synek "wyjdzie" hehe :D
    Już wolę nie spać i coś robić niż nie spać i patrzeć się w sufit :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:)
    Tez dzisiaj nie pospalam :/ a teraz krzyż boli jak cholera :/ pewnie od tego wiercenia pół nocy ;)

Czapeczki mam na 36-40 :)

Pampersy mała paczka 1 do szpitala i dwie duże paki 2 do domu :)

Ja juz prawie zakonczylam gromadzenie wyprawki :D jeszcze tylko parę drobnych rzeczy typu klapki do szpitala i jestem gotowa ;) :D

Pokrowca z materaca nie prałam ale podkład pod prześcieradło i prześcieradło juz wyprane i wyprasowane :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja tez dzis nie wyspana ...
    Wogole zostal mi tydzien żeby sie porzadnie wyspać, a tu sie nie da :(
    Osttanie doby przed cc to chyba nie bede spala wogole :( ale taka natura :)
    U nas dzis śniegowo i mrozno ;)
    Ubieramy z cora choinke i lecimy do tescia na 50 :) ostatnia imoreza zeby porzadnie pojesc wszystkiego :D

Paula - ja czapeczki malutkie zamawialam z c&a i z hm , ale z c&a sa mniejsze :)
    Pokrowcow tez nie piore :) w tyg przeplukam tylko przescieradla i posciel i bedzie czekalo az mąż wszystko zlozy z mama jak bede w szpitalu :)
    Dziewczyny milego dnia Wam zycze ! :)

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę. U nas noc spokojna, nawet mały nie boksował w brzuchu jakoś szczególnie albo zwyczajnie miałam mocny sen i nie czułam. Jak już zaczęłam o ruchach to też macie tak, że jednego dnia maluch rusza się bardzo żywiołowo i praktycznie cały czas, a jak drugiego jest spokojniejszy to świrujecie?

Od 3 dni piję dużo wody, dla mnie to aż za dużo. Nigdy nie czułam jakoś szczególnego pragnienia, będąc w ciąży też piłam raczej małe ilości, a teraz pluję sobie w brodę, że gdybym się wcześniej zmusiła to moje wody byłyby ok :( Za to teraz nadrabiam, prawie 3 litry wody dziennie, uszami mi wychodzi :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu już niedlugo. Ja tez duzo nie pije. Jakos nie mam pragnienia.
    Ja pralam wszystko z tym ze ubranka poscieli reczniki w 90st. Mam taka schize. To co dalo sie zdjac z wozka i nosidelka tez ale w 40st. Mam jeszcze 2 rzeczy do uprasowania i w zasadzie tyle. Dla dzidzi musse dokupic kosmetyki no i dla siebie nie mam do konca wyprawki.
    Co do spania to dziec mi sie mocno rusza kolo 3 lub 4 w nocy i wtedy nie spie tylko drzemię.w tej ciaży na razie nie mam problemu ze zgaga no ale zobaczymy jeszcze.
    Porownałam wczoraj parametry synka z podobnego wieku ciąży i kurcze byl sporo wiekszy. W 32tc wazyl 2100 a obecna dzidzia w 33tc 1900. Spora roznica..... mose dziewczynka bedzie???
    Mialam dzisiaj znowu dziwaczny sen. Snilo mi sie ze urozilam tak ze dziecko mocno kopnelo i wyszlo przez brzuch potem mnie pozszywali ale nie urodzilam lozyska a wszyscy mieli to w dupie. Dziecko bylo dxiwnie duze i po kilku karmieniach wygladalo jak kilkuletnie ehhh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trocge sie pożale wam. Slabo u nas z seksem. Maz ostatnio jakos nie wykazuje zainteresowania i nie wiem czy tak marnie juz wygladam czy o co chodzi. Fakt ze jakos nie inicjuje specjalnie ale rzadko to robilam a bylo ok. Teraz w ogole malo ruchawa jestem bo ciezko mi sie przekreca itp i leze czasami jak kloda ale przykro mi troche

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... od kilku dni bardzo mnie swędzą wewnętrzne części stóp i dłoni. Podejrzewam cholestazę. Czy któraś z Was spotkała się z tym problemem? Próbowałam dodzwonić się do matki, która jest położną, ale nie może rozmawiać i ma oddzwonić później :/ Trochę się martwię

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeszcze tylko kilka tygodni z niespodzianka brzuszkowa :)
    Ja jak porownywalam polowkowe gdzie roznica byla 3 dniowa to synek mial 440g a corcia 324g wiec roznica duza. A teraz tez roznica sie ale juz duzo wieksza.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis odebralam te pieluszki za grosz :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - u mnie z seksem też słabo i też jest mi przykro.... Oczwyiście pierwsze co to myślę o tym, że jestem gruba i nie ruchawa, że się mężowi nie podobam itp.. Ale wiem, że miał teraz ciężki okres w pracy i nie ma co panikować, na pewno po porodzie wszystko wróci do normy (o ile Malutka da nam chwilę sam na sam). Wkurzają mnie tylko sny erotyczne prawie co noc :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dla odmiany spanie wróciło do lepszej normy, tj. jestem w stanie przespać 10 godzin z jedna przerwa na wc, której zwykle nawet nie rejestruję. Podejrzewam, że to po pobycie na patologii, gdzie ciężko było złapać więcej niż 3-4 godziny snu w ciagu nocy, a to i tak z przerwami (pomiary co 2h i ktg codziennie o 5 nad ranem to jakiś mistrz tortur wymyślił) - organizm potrzebuje odespać :)

Z seksem oficjalny zakaz do poczatku 38 tygodnia - to jest dopiero frustracja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 12:40

wff2tv73b0vlt43s.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Hej dziewczyny... od kilku dni bardzo mnie swędzą wewnętrzne części stóp i dłoni. Podejrzewam cholestazę. Czy któraś z Was spotkała się z tym problemem? Próbowałam dodzwonić się do matki, która jest położną, ale nie może rozmawiać i ma oddzwonić później :/ Trochę się martwię

Ja u siebie podejrzewałam, ale całe szczęście fałszywy alarm. Trzeba zrobić pilnie próby wątrobowe (ALAT, ASPAT), poziom bilirubiny i kwasy wątrobowe. Na tym etapie ciąży cholestaza się zdarza, ważne, aby nie bagatelizować objawów. Mama na pewno oddzwoni i wyślę Cię do szpitala/laboratorium :*

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała styczność w tej lub poprzedniej ciąży ze zjawiskiem starzejącego się łożyska? Co prawda to już 35tc więc ono może się starzeć i lekarz kazał mi się absolutnie tym nie martwić, ale jak to ja... martwię się :(

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy starzejacym sie lozysku trzeba sprawdzac przeplywy i przyrost dxiecka. W 35tc lozysko moze byc 3 stopnia. Z reszta wszystko zalezy od sprzetu lekarza - jak wyglada lozysko

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ