Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio byłam w rossmanie po te pieluszki, ale chyba trafiłam na fajna babeczke... bo o nic nie pytała, zeskanowala tylko ten kod z aplikacji i tyle. Weszło? Weszło... pieluszki dostałam:D a przyznam, że nawet nie wiem czy e-maila dostalam... Ale chyba musiałam dostać.
Co do czapek - to mam ich od wyboru do koloru.. moja mama bardzo lubi robić na drutach i rozpieszcza ta swoją wnuczke:D Ale mam jedna ulubiona... mam nadzieję, że moja Iga też ja będzie lubila:D
Dodatkowo mamy sweterki, buciki z wełny, śpiworek w którym też jestem zakochana
Chyba moje bobo nie zmarznie:D
Co do pampersow to mamy właśnie ta paczkę pampers 1 22 sztuki, pampers 1 44 sztuki (bodajże) dada 1 (też chyba 44 sztuki).
Później pampers 2 duża paczka i dada duża paczka.
W poniedziałek skończymy 36tc.
Już mnie trochę ta ciąża męczy.. mała od dwóch dni chyba bardzo naciska na szyjke, co jakiś czas też czuje ból w odcinku dolnym kręgosłupa. Ciekawe czy długo wytrzymamy...jeszcze... ehhhKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Ta bezsenność jest straszna... mam nadzieję że synek posłucha i wyjdzie szybciej bo niewiem ile jeszcze dam tak radę
Paula_29, wronka, Muska lubią tę wiadomość
-
Mnie ten refluks i zgaga wykończy... kolacje jadłam koło 21:00 a do tej pory mi wszystko wraca mimo 2 rennie po kolacji
ma to jeden plus, bo z takimi sensacjami chyba już dużo nie przytyje.
Dziś pranie i prasowanie, bo tańsza taryfa na prąd.
Ciekawe czy dam radę wszystko uprasować, bo uprać na pewno:)
Jak już poprasuję to będę nadal rozkminiac co dokupić z ubran i może jutro po wannę podjadę.
Straram się nie myślec ani o porodzie ani o tym co po... będzie co ma być, na pewno damy radę i wszystko się jakoś poukłada.
-
Dobry:)
Tez dzisiaj nie pospalama teraz krzyż boli jak cholera
pewnie od tego wiercenia pół nocy
Czapeczki mam na 36-40
Pampersy mała paczka 1 do szpitala i dwie duże paki 2 do domu
Ja juz prawie zakonczylam gromadzenie wyprawkijeszcze tylko parę drobnych rzeczy typu klapki do szpitala i jestem gotowa
Pokrowca z materaca nie prałam ale podkład pod prześcieradło i prześcieradło juz wyprane i wyprasowane -
Hej dziewczyny
Ja tez dzis nie wyspana ...
Wogole zostal mi tydzien żeby sie porzadnie wyspać, a tu sie nie da
Osttanie doby przed cc to chyba nie bede spala wogoleale taka natura
U nas dzis śniegowo i mrozno
Ubieramy z cora choinke i lecimy do tescia na 50ostatnia imoreza zeby porzadnie pojesc wszystkiego
Paula - ja czapeczki malutkie zamawialam z c&a i z hm , ale z c&a sa mniejsze
Pokrowcow tez nie piorew tyg przeplukam tylko przescieradla i posciel i bedzie czekalo az mąż wszystko zlozy z mama jak bede w szpitalu
Dziewczyny milego dnia Wam zycze !Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Witam w sobotę. U nas noc spokojna, nawet mały nie boksował w brzuchu jakoś szczególnie albo zwyczajnie miałam mocny sen i nie czułam. Jak już zaczęłam o ruchach to też macie tak, że jednego dnia maluch rusza się bardzo żywiołowo i praktycznie cały czas, a jak drugiego jest spokojniejszy to świrujecie?
Od 3 dni piję dużo wody, dla mnie to aż za dużo. Nigdy nie czułam jakoś szczególnego pragnienia, będąc w ciąży też piłam raczej małe ilości, a teraz pluję sobie w brodę, że gdybym się wcześniej zmusiła to moje wody byłyby okZa to teraz nadrabiam, prawie 3 litry wody dziennie, uszami mi wychodzi
-
nick nieaktualnyBubu już niedlugo. Ja tez duzo nie pije. Jakos nie mam pragnienia.
Ja pralam wszystko z tym ze ubranka poscieli reczniki w 90st. Mam taka schize. To co dalo sie zdjac z wozka i nosidelka tez ale w 40st. Mam jeszcze 2 rzeczy do uprasowania i w zasadzie tyle. Dla dzidzi musse dokupic kosmetyki no i dla siebie nie mam do konca wyprawki.
Co do spania to dziec mi sie mocno rusza kolo 3 lub 4 w nocy i wtedy nie spie tylko drzemię.w tej ciaży na razie nie mam problemu ze zgaga no ale zobaczymy jeszcze.
Porownałam wczoraj parametry synka z podobnego wieku ciąży i kurcze byl sporo wiekszy. W 32tc wazyl 2100 a obecna dzidzia w 33tc 1900. Spora roznica..... mose dziewczynka bedzie???
Mialam dzisiaj znowu dziwaczny sen. Snilo mi sie ze urozilam tak ze dziecko mocno kopnelo i wyszlo przez brzuch potem mnie pozszywali ale nie urodzilam lozyska a wszyscy mieli to w dupie. Dziecko bylo dxiwnie duze i po kilku karmieniach wygladalo jak kilkuletnie ehhh. -
nick nieaktualnyTrocge sie pożale wam. Slabo u nas z seksem. Maz ostatnio jakos nie wykazuje zainteresowania i nie wiem czy tak marnie juz wygladam czy o co chodzi. Fakt ze jakos nie inicjuje specjalnie ale rzadko to robilam a bylo ok. Teraz w ogole malo ruchawa jestem bo ciezko mi sie przekreca itp i leze czasami jak kloda ale przykro mi troche
-
Hej dziewczyny... od kilku dni bardzo mnie swędzą wewnętrzne części stóp i dłoni. Podejrzewam cholestazę. Czy któraś z Was spotkała się z tym problemem? Próbowałam dodzwonić się do matki, która jest położną, ale nie może rozmawiać i ma oddzwonić później
Trochę się martwię
-
Sylwia jeszcze tylko kilka tygodni z niespodzianka brzuszkowa
Ja jak porownywalam polowkowe gdzie roznica byla 3 dniowa to synek mial 440g a corcia 324g wiec roznica duza. A teraz tez roznica sie ale juz duzo wieksza.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Sylwia - u mnie z seksem też słabo i też jest mi przykro.... Oczwyiście pierwsze co to myślę o tym, że jestem gruba i nie ruchawa, że się mężowi nie podobam itp.. Ale wiem, że miał teraz ciężki okres w pracy i nie ma co panikować, na pewno po porodzie wszystko wróci do normy (o ile Malutka da nam chwilę sam na sam). Wkurzają mnie tylko sny erotyczne prawie co noc
-
To u mnie dla odmiany spanie wróciło do lepszej normy, tj. jestem w stanie przespać 10 godzin z jedna przerwa na wc, której zwykle nawet nie rejestruję. Podejrzewam, że to po pobycie na patologii, gdzie ciężko było złapać więcej niż 3-4 godziny snu w ciagu nocy, a to i tak z przerwami (pomiary co 2h i ktg codziennie o 5 nad ranem to jakiś mistrz tortur wymyślił) - organizm potrzebuje odespać
Z seksem oficjalny zakaz do poczatku 38 tygodnia - to jest dopiero frustracja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 12:40
-
Oublier wrote:Hej dziewczyny... od kilku dni bardzo mnie swędzą wewnętrzne części stóp i dłoni. Podejrzewam cholestazę. Czy któraś z Was spotkała się z tym problemem? Próbowałam dodzwonić się do matki, która jest położną, ale nie może rozmawiać i ma oddzwonić później
Trochę się martwię
Ja u siebie podejrzewałam, ale całe szczęście fałszywy alarm. Trzeba zrobić pilnie próby wątrobowe (ALAT, ASPAT), poziom bilirubiny i kwasy wątrobowe. Na tym etapie ciąży cholestaza się zdarza, ważne, aby nie bagatelizować objawów. Mama na pewno oddzwoni i wyślę Cię do szpitala/laboratorium :*
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała styczność w tej lub poprzedniej ciąży ze zjawiskiem starzejącego się łożyska? Co prawda to już 35tc więc ono może się starzeć i lekarz kazał mi się absolutnie tym nie martwić, ale jak to ja... martwię się
-
nick nieaktualny