WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie z seksem szalu pewnie nie bedzie. Przynajmniej po synku nie bylo. Przez to ze mialam nacinane krocze to odwazylam sie na sex po 3 miefiacacch a i tak bolalo. Nie mowiac ze bylam tak wykonczona niespaniem ze to byla ostatnia rzecz na ktora mialam ochote

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Przy starzejacym sie lozysku trzeba sprawdzac przeplywy i przyrost dxiecka. W 35tc lozysko moze byc 3 stopnia. Z reszta wszystko zalezy od sprzetu lekarza - jak wyglada lozysko

Sprawdził przepływy w pępowinie i ilość wód płodowych i wszystko jest prawidłowo. Dziwne, bo wg USG 3 trymestru, które miałam 5 tyg temu łożysko było 1 st

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja u siebie podejrzewałam, ale całe szczęście fałszywy alarm. Trzeba zrobić pilnie próby wątrobowe (ALAT, ASPAT), poziom bilirubiny i kwasy wątrobowe. Na tym etapie ciąży cholestaza się zdarza, ważne, aby nie bagatelizować objawów. Mama na pewno oddzwoni i wyślę Cię do szpitala/laboratorium :*

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała styczność w tej lub poprzedniej ciąży ze zjawiskiem starzejącego się łożyska? Co prawda to już 35tc więc ono może się starzeć i lekarz kazał mi się absolutnie tym nie martwić, ale jak to ja... martwię się :(

Dzięki za odpowiedź. Zdaniem mamy po tym co jej opowiedziałam to może być cholestaza... tym bardziej, że sama to miała jak była ze mną w ciąży. W poniedziałek spróbuję załatwić skierowanie na badania a jak nie, to we wtorek pójdę prywatnie. Trochę mnie przygnębia wizja szpitala w okresie świątecznym... no i to, że na patologii ciąży pracuje moje nadopiekuńcza matka :P i będę tam najmniej anonimową pacjentką... zobaczymy jak to się potoczy.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest już podobno trzeci stopień ( stwierdzone w 35 tygodniu), ale to może tak być.
    lekarz sprawdzał przeplywy w mózgu i pępowinie, są ok, teraz mam wizyte we wtorek to pewnie też sprawdzi, ale na tym etapie to nie jest powód do zmartwień.
    W pierwszej ciazy miałam 3 stopień już w 28 tygodniu, pytali się czy nie pale, miałam robione przeplywy co 2 tygodnie o potem też KTG 1-2x w tygodniu. Córka urodziła się zdrowa w 39 tygodniu z masa ciała 3200g.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) uspokoiłyscie mnie. Też padło pytanie o palenie, dziwnie się wtedy poczułam, bo chucham na siebie i dmucham i nawet w głowie by mi nie było palenie :) tym bardziej, że przed ciążą też nie paliłam.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Trocge sie pożale wam. Slabo u nas z seksem. Maz ostatnio jakos nie wykazuje zainteresowania i nie wiem czy tak marnie juz wygladam czy o co chodzi. Fakt ze jakos nie inicjuje specjalnie ale rzadko to robilam a bylo ok. Teraz w ogole malo ruchawa jestem bo ciezko mi sie przekreca itp i leze czasami jak kloda ale przykro mi troche

U mnie sex był do 28 lipca... potem na początku sierpnia, na wakacjach nie było sposobności, na wizycie po wakacjach lekarka zabroniła na 4 tygodnie, bo łożysko przodujące... Już wtedy M mówił, ze dobrze, ze w sierpniu nie było... po 4 tygodniach dostaliśmy zielone światło... ja bardzo chciałam, M z obawami... ale było... No i niestety po troszkę podkrwawilam, ale wydawało mi sie, ze to jakieś obtarcia... wizyta lekarska to potwierdziła, ale na wszelki wypadek, żeby upewnić sie lekarka poprosiła o wstrzemięźliwość 2 tygodnie, do następnej wizyty... l wszystko jest Ok, mamy zielone światło, ale M sie boi, ze urodzę przedwcześnie po sexie... i koniec kropka... nie ma przebacz.... Przyjaciel M mu jeszcze naopowiadał, ze jemu było głupio kochać sie z żona jak była w ciąży, a przed porodem jak żona chciała, to po jechali na porodówkę... wiec dolał tylko oliwy do ognia... na sex w 2017 już nie liczę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 14:15

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks? Co to?

emi2016, Vilu, ana167 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to ten sex? :)

emi2016, ana167 lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz w tygodniu jest.
    Po porodzie moze byc roznie. Ostatnio 2 miesiace musielismy czekac i mozna powiedziec ze szalu nie ma.

*Sylwia lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie mamy ten sam problem :) Nie znam już znaczenia słowa SEKS, ale jak po porodzie się dorwę to z łóżka nie wypuszczę

emi2016 lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane ! Jeśli któraś z Was była na różowej stronie w czasie starań szukając informacji lub wsparcia to na pewno kojarzycie Flowwer - po 15 latach starań wyszła jej dziś pozytywna beta ! <3

moniczko., Krokodylica, Karmelova, inessa, Aenu, calza, kate88:) lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w C&A juz wszystkie na 56 wykupione a w smyku najmniejsze na 40/42 więc kiepsko. Ja oczywiście mówię o tych zimowych bo takie cienkie to mam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czapeczke po synku ktora mial na glowie w dniu wypisu nawet nie wiem jaki to rozmiar.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mimo wielkiej ochoty z obu stron też zaraz zapomnę co to seks. Jak widzę męża to mam ochotę zawlec go pod ten szpitalny prysznic i wykorzystać do cna. Jak mnie tu za długo zostawia to dojdzie do incydentów, nie ręczę za siebie :D

FreshMm, emi2016, Mama-Ali, Vilu lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też marnie. Mąż się boi żeby mała się przez to nie pospieszyła ale radzimy sobie innymi sposobami ;)

Dziewczyny a jak to jest z seksem po porodzie? Jest inaczej, luźniej, bardziej boleśnie a może tak samo albo i lepiej?

moniczko. lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze kilka razy po porodzie było bolesne w miejscu szycia krocza, więc byliśmy ostrożni. Ale potem w ogóle już nie było czuć blizny i seks był tak samo fajny jak przed ciążą.

emi2016, Szmaragdowa, Karmelova lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też posucha od 15tc chyba... za tydzień już sciagaja mi szewek i jak nic się nie zacznie to będziemy mogli coś podzialac:D Tz się śmieje, że zaraz po igraszkach będziemy jechać rodzić:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w moczu wyszedl mi kwas askorbinowy. Co to oznacza?

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dziewczyny w moczu wyszedl mi kwas askorbinowy. Co to oznacza?

To jest witamina C. Nic złego. Mi raz wyszedł w dużej ilości, ale przed badaniem piłam dużo herbaty z cytryną. Ginekolog nie robiła z tego problemu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mierzę sobie obwód brzucha i jak wczoraj miałam 97 cm, rano 99 cm, a teraz prawie 100 cm? Jak to możliwe, że tak szybko się zmienia? Z przeżarcia to raczej na pewno nie jest, bo jadłam niewiele

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ