X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie z seksem szalu pewnie nie bedzie. Przynajmniej po synku nie bylo. Przez to ze mialam nacinane krocze to odwazylam sie na sex po 3 miefiacacch a i tak bolalo. Nie mowiac ze bylam tak wykonczona niespaniem ze to byla ostatnia rzecz na ktora mialam ochote

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Przy starzejacym sie lozysku trzeba sprawdzac przeplywy i przyrost dxiecka. W 35tc lozysko moze byc 3 stopnia. Z reszta wszystko zalezy od sprzetu lekarza - jak wyglada lozysko

Sprawdził przepływy w pępowinie i ilość wód płodowych i wszystko jest prawidłowo. Dziwne, bo wg USG 3 trymestru, które miałam 5 tyg temu łożysko było 1 st

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja u siebie podejrzewałam, ale całe szczęście fałszywy alarm. Trzeba zrobić pilnie próby wątrobowe (ALAT, ASPAT), poziom bilirubiny i kwasy wątrobowe. Na tym etapie ciąży cholestaza się zdarza, ważne, aby nie bagatelizować objawów. Mama na pewno oddzwoni i wyślę Cię do szpitala/laboratorium :*

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała styczność w tej lub poprzedniej ciąży ze zjawiskiem starzejącego się łożyska? Co prawda to już 35tc więc ono może się starzeć i lekarz kazał mi się absolutnie tym nie martwić, ale jak to ja... martwię się :(

Dzięki za odpowiedź. Zdaniem mamy po tym co jej opowiedziałam to może być cholestaza... tym bardziej, że sama to miała jak była ze mną w ciąży. W poniedziałek spróbuję załatwić skierowanie na badania a jak nie, to we wtorek pójdę prywatnie. Trochę mnie przygnębia wizja szpitala w okresie świątecznym... no i to, że na patologii ciąży pracuje moje nadopiekuńcza matka :P i będę tam najmniej anonimową pacjentką... zobaczymy jak to się potoczy.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest już podobno trzeci stopień ( stwierdzone w 35 tygodniu), ale to może tak być.
    lekarz sprawdzał przeplywy w mózgu i pępowinie, są ok, teraz mam wizyte we wtorek to pewnie też sprawdzi, ale na tym etapie to nie jest powód do zmartwień.
    W pierwszej ciazy miałam 3 stopień już w 28 tygodniu, pytali się czy nie pale, miałam robione przeplywy co 2 tygodnie o potem też KTG 1-2x w tygodniu. Córka urodziła się zdrowa w 39 tygodniu z masa ciała 3200g.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) uspokoiłyscie mnie. Też padło pytanie o palenie, dziwnie się wtedy poczułam, bo chucham na siebie i dmucham i nawet w głowie by mi nie było palenie :) tym bardziej, że przed ciążą też nie paliłam.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Trocge sie pożale wam. Slabo u nas z seksem. Maz ostatnio jakos nie wykazuje zainteresowania i nie wiem czy tak marnie juz wygladam czy o co chodzi. Fakt ze jakos nie inicjuje specjalnie ale rzadko to robilam a bylo ok. Teraz w ogole malo ruchawa jestem bo ciezko mi sie przekreca itp i leze czasami jak kloda ale przykro mi troche

U mnie sex był do 28 lipca... potem na początku sierpnia, na wakacjach nie było sposobności, na wizycie po wakacjach lekarka zabroniła na 4 tygodnie, bo łożysko przodujące... Już wtedy M mówił, ze dobrze, ze w sierpniu nie było... po 4 tygodniach dostaliśmy zielone światło... ja bardzo chciałam, M z obawami... ale było... No i niestety po troszkę podkrwawilam, ale wydawało mi sie, ze to jakieś obtarcia... wizyta lekarska to potwierdziła, ale na wszelki wypadek, żeby upewnić sie lekarka poprosiła o wstrzemięźliwość 2 tygodnie, do następnej wizyty... l wszystko jest Ok, mamy zielone światło, ale M sie boi, ze urodzę przedwcześnie po sexie... i koniec kropka... nie ma przebacz.... Przyjaciel M mu jeszcze naopowiadał, ze jemu było głupio kochać sie z żona jak była w ciąży, a przed porodem jak żona chciała, to po jechali na porodówkę... wiec dolał tylko oliwy do ognia... na sex w 2017 już nie liczę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 14:15

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks? Co to?

emi2016, Vilu, ana167 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to ten sex? :)

emi2016, ana167 lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz w tygodniu jest.
    Po porodzie moze byc roznie. Ostatnio 2 miesiace musielismy czekac i mozna powiedziec ze szalu nie ma.

*Sylwia lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie mamy ten sam problem :) Nie znam już znaczenia słowa SEKS, ale jak po porodzie się dorwę to z łóżka nie wypuszczę

emi2016 lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane ! Jeśli któraś z Was była na różowej stronie w czasie starań szukając informacji lub wsparcia to na pewno kojarzycie Flowwer - po 15 latach starań wyszła jej dziś pozytywna beta ! <3

moniczko., Krokodylica, Karmelova, inessa, Aenu, calza, kate88:) lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w C&A juz wszystkie na 56 wykupione a w smyku najmniejsze na 40/42 więc kiepsko. Ja oczywiście mówię o tych zimowych bo takie cienkie to mam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czapeczke po synku ktora mial na glowie w dniu wypisu nawet nie wiem jaki to rozmiar.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mimo wielkiej ochoty z obu stron też zaraz zapomnę co to seks. Jak widzę męża to mam ochotę zawlec go pod ten szpitalny prysznic i wykorzystać do cna. Jak mnie tu za długo zostawia to dojdzie do incydentów, nie ręczę za siebie :D

FreshMm, emi2016, Mama-Ali, Vilu lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też marnie. Mąż się boi żeby mała się przez to nie pospieszyła ale radzimy sobie innymi sposobami ;)

Dziewczyny a jak to jest z seksem po porodzie? Jest inaczej, luźniej, bardziej boleśnie a może tak samo albo i lepiej?

moniczko. lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze kilka razy po porodzie było bolesne w miejscu szycia krocza, więc byliśmy ostrożni. Ale potem w ogóle już nie było czuć blizny i seks był tak samo fajny jak przed ciążą.

emi2016, Szmaragdowa, Karmelova lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też posucha od 15tc chyba... za tydzień już sciagaja mi szewek i jak nic się nie zacznie to będziemy mogli coś podzialac:D Tz się śmieje, że zaraz po igraszkach będziemy jechać rodzić:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w moczu wyszedl mi kwas askorbinowy. Co to oznacza?

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dziewczyny w moczu wyszedl mi kwas askorbinowy. Co to oznacza?

To jest witamina C. Nic złego. Mi raz wyszedł w dużej ilości, ale przed badaniem piłam dużo herbaty z cytryną. Ginekolog nie robiła z tego problemu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mierzę sobie obwód brzucha i jak wczoraj miałam 97 cm, rano 99 cm, a teraz prawie 100 cm? Jak to możliwe, że tak szybko się zmienia? Z przeżarcia to raczej na pewno nie jest, bo jadłam niewiele

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ