WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny od kilku dni mierzę sobie obwód brzucha i jak wczoraj miałam 97 cm, rano 99 cm, a teraz prawie 100 cm? Jak to możliwe, że tak szybko się zmienia? Z przeżarcia to raczej na pewno nie jest, bo jadłam niewiele

Może dzidziuś zmienia pozycję, obniża się albo coś i brzuch zmienia kształt, przez co wydaje się, jakby nagle urósł? Zmierz jeszcze przez kolejne dni :)

Bubu93 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu ja też bym obstawiała, że dziecko zmienia położenie. Mój brzuch to przybiera czasami takie kształty, że to jest wbrew prawom fizyki :D

Bubu93, kasha86 lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    U nas też marnie. Mąż się boi żeby mała się przez to nie pospieszyła ale radzimy sobie innymi sposobami ;)

Dziewczyny a jak to jest z seksem po porodzie? Jest inaczej, luźniej, bardziej boleśnie a może tak samo albo i lepiej?
    Ja miałam cc więc nie widziałam różnicy.
    Ja narzekałam na dużą suchość ale co igraszki było coraz lepiej :)

emi2016, Karmelova lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    U nas też marnie. Mąż się boi żeby mała się przez to nie pospieszyła ale radzimy sobie innymi sposobami ;)

Dziewczyny a jak to jest z seksem po porodzie? Jest inaczej, luźniej, bardziej boleśnie a może tak samo albo i lepiej?
    Seks uprawiałam miesiąc po porodzie. Czułam się jakbym traciła dziewictwo...bardzo ciasno(nie miałam nacinanego krocza).
    A teraz co do seksu to raz na tydzień jest... ale już coraz gorzej, bo nie mogę w mojej ulubionej pozycji :(

• Muska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:

To jak drugi pierwszy raz ;)
    Ja miałam mega stres przed tym jak bedzie,mąż też...

Potem wszystko wraca do normy.Jest super.Maz mówi że różnicy nie czuje,w sensie że nie jest luźniej.u mnie lepiej ale to może że względu pozbycia się już jakichkolwiek oporów po porodzie razem ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny od kilku dni mierzę sobie obwód brzucha i jak wczoraj miałam 97 cm, rano 99 cm, a teraz prawie 100 cm? Jak to możliwe, że tak szybko się zmienia? Z przeżarcia to raczej na pewno nie jest, bo jadłam niewiele
    Ja tam zawsze wieczorem mam większy brzuch ;) W pierwszej ciąży też tak samo było. Słowo daję,obwód zwiększa się naprawdę widocznie.do południa znowu mniejszy i tak codziennie...
    No i czasami dzidziuś inaczej się układa,wtedy też brzuch się potrafi znacząco wypiąć do przodu.

Bubu93 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam sie troche poskarze,szyja mi sie żaczyna rozwierac,krzycza na mnie w tym szpitalu nawet jak na moment wstaje,ze mam lezec i powiedzieli ze do porodu juz mnie nie wypuszcza

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dzisiaj (po 2 czy nawet 3 miesiącach nieudanych prób) udało się nawet coś podzialac w temacie seksu, ale teraz czuję skutki... brzuch twardy, jakby ciągle był na skurczu, mocny ucisk na szyjkę i mam wrażenie, że zaraz mała stamtąd wypadnie.

anouk11 lubi tę wiadomość

XyZ
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    A ja Wam sie troche poskarze,szyja mi sie żaczyna rozwierac,krzycza na mnie w tym szpitalu nawet jak na moment wstaje,ze mam lezec i powiedzieli ze do porodu juz mnie nie wypuszcza
    Didi, pewnie wiedzą, co mówią... Może nie koniecznie powinni krzyczeć, ale wszystko dla dobra Twojego i maluszka!:* Skurcze też się już pojawiają czy póki co tylko szyjka się rozwiera?

Didi_85 lubi tę wiadomość

XyZ
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Didi, pewnie wiedzą, co mówią... Może nie koniecznie powinni krzyczeć, ale wszystko dla dobra Twojego i maluszka!:* Skurcze też się już pojawiają czy póki co tylko szyjka się rozwiera?
    pojawiaja,teraz na wieczornym ktg takie jakies zapisy niezbyt byly,dlatego zrobili badanie i wrabali kolejny zaśtrzyk rozkurczoy

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:

:(((

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnietez marnie. Jeszcze naz pies ma ciaze urojona i piszczy pół kocy... masakra

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się dzisiaj śniła cesarka i od 4 też mam sen z głowy...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    To u mnie dla odmiany spanie wróciło do lepszej normy, tj. jestem w stanie przespać 10 godzin z jedna przerwa na wc, której zwykle nawet nie rejestruję. Podejrzewam, że to po pobycie na patologii, gdzie ciężko było złapać więcej niż 3-4 godziny snu w ciagu nocy, a to i tak z przerwami (pomiary co 2h i ktg codziennie o 5 nad ranem to jakiś mistrz tortur wymyślił) - organizm potrzebuje odespać :)

Z seksem oficjalny zakaz do poczatku 38 tygodnia - to jest dopiero frustracja...

a czemu od 38 tyg. zakaz seksu? myślałam, że wtedy to można spokojnie hulać skoro ciąża donoszona?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    a czemu od 38 tyg. zakaz seksu? myślałam, że wtedy to można spokojnie hulać skoro ciąża donoszona?

No właśnie będzie można hulać. A do tego czasu nic, bo skurcze..

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mlody zaczal rzygac i chyba nici z dzisiejszego spotkania z mikolajem :(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Didi trzymam kciuki żeby maluszek został jeszcze w brzuszku :)

Mi się dzisiaj śniło że miałam już rodzić :) ale zdążyłam się obudzić :)

Codziennie, zanim spojrzę za okno, liczę że w końcu będzie śnieg. Dzisiaj tez mam taką nadzieję, bo jedziemy wieczorem z mężem pochodzić po świątecznie oświetlonym Gdańsku :)

Wczoraj byłam z przyjaciółkami na kawce i z okazji mini babyshower dostałam przepiękny kocyk i kurę babci Dany w jednorożce z La Millu <3 nie mogę się na to napatrzeć :) i jeszcze zawieszka na smoczek z koralików z imieniem Sara :) ale mi zrobiły niespodziankę :)

Nie mogę uwierzyć że za 3 tyg mam donoszą ciążę :)

Miłej niedzieli :*

Szmaragdowa, Didi_85, Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Didi trzymaj się..
    Ja spac nie mogę, jajies czarne mysli man w głowie..

Widzę, że nie tylko ja się zamartwiam. Nie wiem dlaczego, ale też mnie dopadają jakieś czarne wizję :( spać się nie da, koszmary się dnia, katastrofa

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam, może to dlatego że późno poszliśmy spać bo dzisiaj mąż w domu więc nie musiałam się tak męczyć przy usypianiu. My jutro zaczynamy 37 tydzien... wczoraj wreszcie spakowalam wszystko do torby, przez parę dni wszystko czekało na przewijaku ale jakoś wzbraniałam się od tej torby :D teraz już klamka zapadła, wszystko spakowane i naszykowane, do porodu zostało 29 dni. MASAKRA!! :) zaraz całe nasze życie zmieni się o 180 stopni :)

Nadin, Krokodylica, inessa, ana167, Muska, kasha86, natki89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna, już po śniadaniu jesteśmy, mały po jedzeniu chyba uciął sobie drzemkę. Co do czarnych myśli, ostatnio mam tylko takie. Wolałabym już wiedzieć na 100% w jaki sposób będę rodzić, żeby się do tego jakoś psychicznie przygotować, a tu 14.12 dopiero kardiolog. No i mały jak do tej pory ułożony pośladkowo. Myślicie, że ma jeszcze szansę się odwrócić? Jutro 33 tydzień.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ