WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Didi wspolczuje - oby synek jeszcze troszke posiedzial w brzuszku :)
    My po wczorajszej Tescia 50 dobrze ,pojedzeni , zadowoleni, az sama sie sobie dziwie ze wysiedzialam do 1.00:) szok ! :)

Moje torby juz spakowane od jakiegos mieisaca :) mam w sumie 2 , jedna duza moja na kolkach i jedna mniejsza dzieci na kolkach ;) w sumie to tylko tydz zostal wiec różnie może byc ... :)
    We wtorek ostatnia wizyta i później szpital, wow jak to leci. .. :)
    Co do sexu- mamy zakaz od poczatku az do porodu: ) ale nie jest nam smutno z tego powodu :) mam tylko nadzieję, że po porodzie wszystko wroci do normy :)

Dziewczyny milego dnia dla Wszystkich :)

inessa lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom trzeba przypomnieć, ze to nie jest nasza pełnia... to jest pełnia grudniowa i grudniowych Dzieci :). Nasza pełnia to 2 i 31 stycznia :)))

inessa, FreshMm, emi2016, ana167, BlackCatNorL, Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, ze to rzyganie po porodzie sie skończy! ;((((

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny, ale macie Sajgon z tymi wymiotami... Nie zazdroszczę. Ja mimo, że jutro kończę 37 tydzień to absolutnie nie chciałabym urodzić przed wyznaczonym terminem cc(14.12) bo logistycznie wszystko mam przygotowane na ten właśnie dzień, no ale wiadimi, że różnie może być. We wypiek mam ostatnia wizyte to zobaczymy co słychać u Synka i w podwoziu ;)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dzieciom trzeba przypomnieć, ze to nie jest nasza pełnia... to jest pełnia grudniowa i grudniowych Dzieci :). Nasza pełnia to 2 i 31 stycznia :)))

Otóż to! :D

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. To ja jak na razie w całej ciąży wymiotowałam tylko raz i do tej pory to źle wspominam :/

A co do pełni to ja się piszę na tą 2 stycznia :D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciazy tylko raz wymiotowalam... I to jeszcze przez ta nieszczęsna nospe :P która mi bardzo nie posmakowala. A tak to nawet mdłości nie miałam, ciąża bezobjawowa można powiedzieć:)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich objawow ciazy to tylko pozazdroscic :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.My dzisiaj musieliśmy do Ikei skoczyć po meble dla dzieci.Makabra jakaś.Chyba cały Wrocław tam był.Ja nie wiem czemu ludzie tam chodzą dla relaksu... Toz to tortury prawie były...my wyboru nie mieliśmy bo musieliśmy zorganizować teściów do opieki nad córką w tym czasie.Ale nawet 4 godziny zakupów w okresie przedświątecznym to jak tortury :P
    Potem Leroy na koniec po odbiór zamówienia i na koniec jesteśmy u teściów na obiedzie.Przynajmniej tyle dzisiaj dobrego.Obiad pyszny,podany pod nos.Ostatnio moje marzenie ;)
    Nasza mała jakaś oodziebiona była,pisał o tym,to wczoraj poszła spać u nas w łóżku.Siedzimy z mężem w salonie i słyszę na niani że kaszle mocno,to poszła sprawdzić jak sytuacja.Cale szczęście.Ja wchodzę do naszej sypialni a mała cała obrzygana...Jessssusie kochany,ale się wystraszyłam.Nawet się nie obudziła.Glownie miała wszystko na sobie i na poduszkach,ale kołdra też ucierpiała.Wymioujace maluchy to chyba jedne z gorszych rzeczy.Trzeba było ją przebrać,a że była w t cała to musiałam ją na śpiocha pod prysznic wsadzić.Buedne dziecko,wystraszone,polewane woda.No możecie sobie wyobrazić. Ok jeszcze jako wisienka na torcie- ten obrzydliwy zapach kwasu...aż mi żołądek podjedzal do gardła,a dziecko trzeba utulić...
    Na szczęście pot zasnęła bez problemu,a mi została zmiana pościeli i pralka do wstawienia.A potem żeby noc była lepsza to pilnowanie jej żeby się nie zakrztusiła.Skonczylo się na tym że mąż spał u niej na podłodze obok łóżka przez 3 godziny...
    Niestety u małych dzieci pozbycie się flegmy zalegającej polega na zwymiotowaniu jej...żeby było lepiej to powiem w że wczoraj był barszczyk i kisiel z owoców leśnych :P to sobie wyobraźcie efekt :P

Także moje marzenia ostatnio ograniczają się do wyspania się (nierealne),zjedzenia przygotowanego przez kogoś obiadku (może 1 raz na tydzień jest szansa) i nie bycia posiadaczką całodobowej zgagi (też nierealne).Już o komforcie spania nie napiszę,ani o sikaniu co chwilę,równie w nocy ;) Jest bosko :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska biedaczko, no nocka wymarzona! :/ Barszczykowe rzygańce, no miodzio!
    A tą zgagę to bym @#$&@....! Grrrr
    My wyprawiany urodziny młodemu w centrum rozrywki, na szczęście namy animatorkę zabaw, która ogarnia ekipę :) A my kawusia, ciasteczko, relaksik ;) Gdyby jeszcze mój córek w brzuchu nie atakował mi pęcherza to było by idealnie :/

Muska lubi tę wiadomość

• Vilu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze zgaga - ja co prawda jeszcze nie miałam potrzeby wypróbować na sobie skuteczności tego remedium, ale jedna z ciotek cierpiaca na koszmarne zgagi po resekcji większości żoładka polecała mi zaparzanie herbatki z kopru włoskiego, anyżu i majeranku. Ponoć przechodzi prawie od razu. Bezpieczne dla kobiet w ciaży.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Dziewczyny ze zgaga - ja co prawda jeszcze nie miałam potrzeby wypróbować na sobie skuteczności tego remedium, ale jedna z ciotek cierpiaca na koszmarne zgagi po resekcji większości żoładka polecała mi zaparzanie herbatki z kopru włoskiego, anyżu i majeranku. Ponoć przechodzi prawie od razu. Bezpieczne dla kobiet w ciaży.
    Niestety anyż to u mnie od razu hafcik ;) Nie ma bata żebym cokolwiek o tym smaku przełknęła... A szkoda,bo bym spróbowała takiego sposobu.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wyraźnie obniżył mi się brzuch i zdecydowanie mniej ruchów czuję. To normalne prawda?

FreshMm lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w sali tuz przy porodówce i ta pełnia to jakaś ściema, tłumów tu żadnych nie ma

Jagna <3 24.01.2018
  • elize Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Jestem w sali tuz przy porodówce i ta pełnia to jakaś ściema, tłumów tu żadnych nie ma

I słyszysz odgłosy czy jest dobrze wyciszone? ;)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na patologii 5 lat temu to łóżek zabrakło i robili z Sal 2 osobowych 3 lub nawet 4 osobowe.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Niestety anyż to u mnie od razu hafcik ;) Nie ma bata żebym cokolwiek o tym smaku przełknęła... A szkoda,bo bym spróbowała takiego sposobu.

Z tych trzech składników najsilniejsze działanie ma ponoć majeranek :) Może spróbuj zaparzyć bez anyżu.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:

Dopiero się noc zaczyna :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Dziewczynki, wyraźnie obniżył mi się brzuch i zdecydowanie mniej ruchów czuję. To normalne prawda?

Może dzidzia śpi :) albo ma słabszy dzień.
    Mniej ruchow to chyba przed porodem

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    I słyszysz odgłosy czy jest dobrze wyciszone? ;)

Oceniam po tym ze żaden tatuś nie siedzi pod sala :D a zwykle troche tych biedaków z tobołami tu siedzi

FreshMm, Muska lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ