X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska mnie też wkurza jak do przedszkola chodzą chore dzieci.
    Ja już mam zrytą psychikę na tym punkcie i tylko czekam kiedy Zuzia znowu wróci chora...
    Byłam dzisiaj zapłacić za przedszkole i dyrektorka mówi żeby tak nie gnać, że dzieci długo jedzą śniadanie i nawet jak Zuzia przyjdzie 20 po ósmej to będzie ok także dla mnie git.
    A zanim zje śniadanie w domu, dzisiaj jeszcze przed wyjściem kupę no i weź się zbierz na czas.

No i trochę się wkurzyłam bo zabrali im zajęcia plastyczne a dali dwa razy w tygodniu po pół godziny niemieckiego, nosz kurde po co to.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Cześć babeczki :)
    Witam się już po lurowatej kawce.Corka w nocy nie kaszlała więc zaprowadziłam ja do przedszkola i ogarniam chatę.W przedszkolu maluchy miały gimnastykę na takiej sali w środku obok szatni i powiem wam że niektóre tak kaszlaly,ze kaszel mojej małej to pestka w porównaniu z tym co tam usłyszałam.Nie puscilabym takiego kaszlaka do dzieci... I jak tu maja być te zdrowe dzieci dalej zdrowe? Jestem trochę zła na nieodpowiedzialnych rodziców,zwłaszcza że boje się że mi dziecko zaraza i przeniesie się to na mnie albo na dzidziusia...
    Chyba wyciągnę maszynę do szycia i ibszyhe firankę dla synka,bo dostałam w prezencie od mojej mamy :) Karnisz już kupiony czeka na założenie na męża.Trzrba tylko stare graty wywieźć z pokoiku i nowe zmontować bo wczoraj je kupiliśmy i będzie komplet.
    Dziewczyny z Wrocławia,nie wiecie kto by chciał stare meble za symboliczną stówkę? Mam bardzo dobrze zachowane komodę i szafkę z PRL.Takie fajne,można ładnie odnowić.Sama chciałam ale nie ma kiedy,więc wolę komuś dać niech posłużą.Zal wyrzucić.Po babci mojego m.Jakbyscie słyszały to dajcie znać.

Muska Może wystaw od 1zl na Allegro. Jak się kiedyś przeprowadzałam udało mi się tak pozbyć biurka, stolika i regału i zarobić 200 zł :) a i Pan co to kupił bardzo się ucieszył bo potrzebowal.

Mi w 2 dni prawie 2 kg przybyły - już zbliżam się do 15 kg na plus.... chyba do 20 dobije... już przestałam się łudzić ze odrazu zmieszczę się w dawne ciuchy :(
    Polki co nie mam chociaż rozstępów, mimo ze olewam ostatnio balsaming bo stwierdziłam ze rozstępy sa genetyczne...

Miałam coś robić ale mam lenia i dzień łóżkowe barowy. Chyba pójdę w kimono.
    Dzidzia tez bardzo spokojna, dziś miała tylko czkawkę... ciagle się zastanawiam jak ona się tam mieści i czemu jest taka flegmatyczna... do tego mam jakieś schizy ze jej zaszkodze, bo sporo się schylam bo zapominam ze jestem w ciąży...

relgi09kotjuarzp.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, te wody płodowe spędzają mi sen z powiek. Od środy nie myślę o niczym innym. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, chociaż kazał mi przyjść za 3, ale nie wytrzymam. Najchętniej to poszłabym już teraz, natychmiast.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, ja tylko spojrzałam na te kolejki przy kasie pierwszeństwa i poszliśmy do samoobsługowej, stałam może 3-4 minuty i była nasza kolej :D no ale my mieliśmy mniejsze rzeczy, nie braliśmy mebli, mąż tylko obejrzał ich przesuwne systemy drzwiowe, największy był materacyk, a reszta to pierdoły, i tak chcialam jeszcze kupić koszyczki/pojemniczki żeby stały na komodzie obok przewijaka, ale nie miałam ich na kartce, a jak sobie o nich przypomniałam to mi się nic nie podobało, potem u kogoś w wózku widziałam takie że nawet bym wzięła, ale stwierdziłam że nie ma opcji, nie wracam się, az takie piękne nie były :D już kilka razy sobie myślałam że ten brzuch już jest taki ciężki, że może w końcu skorzystam z kasy pierwszeństwa, ale zwykle taśmy załadowane po brzegi, więc i tak bym musiała odstać aż ktoś zostanie skasowany i rezygnuję i albo idę do samoobsługowej albo do zwykłej i przeważnie szybko wychodzę a pewnie jeszcze nie zostałabym obsłużona w kasie pierwszeństwa.

Kroko, może nauczyciela od plastyki nie będzie i łatają dziurę edukacyjną? Też bym chyba wolała żeby moje dziecko miało zajęcia plastyczne niż niemiecki, chociaż to chyba zależy od prowadzącego

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Przez ta pelnie ksiezyca ktora perfidnie mi zagladala do sypialni, nie spie od 5tej a i dzidziulek byl bardzo aktywny.

Odnosnie seksu, Moj od jakiegos miesiaca w ogole sie nie przystawial, w weekend sie go zapytalam czy juz nie chce sie ze mna kochac, a on ze widzi, ze sie juz szybko mecze i nie chce mnie eksploatowac dodatkowo ani stresowac malej:D
    No to mu powiedzialam "wiem, ze brzuch juz przeszkadza,malej na pewno tym nie stresujesz i mozemy sprobowac dzis" No i koniec weekendu zakonczylismy happy endem:D

Nadin, ana167, Szmaragdowa, Karmelova, emi2016 lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pożarłam 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach i do tego gzik ze szczypiorkiem :) To był ten smak, który chodził za mną od tygodnia hehe :D

Krokodylica, ana167, kasha86 lubią tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 33tc :)

A ja sie chwale ;P i zale ;P
    W nocy nie musze wstawac dodatkowo na siusiu ;D to pewnie dlatego ,ze mala lezy w poprzeg :( boje sie ,ze sie nie przekreci, coraz bardziej czuje jaka jzu duza z niej dziewczynka :).

Ja sie wybieram w ta sobote do Ikei, ale az sie boje, strasznie tam duuuszno i pewnie bedzie masa ludzi.

A wiecie , pomyslelismy z mezem ,ze kupimy malej dwa misie z akcji TVN podaruj misia, dochod z misi trafi na chore dzieci ,a my bedziemy mieli super misie :).

kasha86, helagazela, kate88:) lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj pierwszy śnieg :D:D
    Czuję powoli święta... i wzięło mnie na wielkie porządki...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, to były ziemniaki czy pyrki? :D za mną chodzą plendze (placki ziemniaczane), ale mój mąż kręci nosem że tłuste, kiedyś i tak zrobię i nie będzie miał nic do gadania.

Aenu, ja święta czuję od kiedy zarobiłam ciasto na piernik staropolski :) porządki też za mną chodzą, ale staram się codziennie zrobić coś.
    Staram się postępować zgodnie z zasadami niebałaganki, ale że jestem okropną bałaganiarą to wymaga ode mnie nie lada wysiłku, mam jeszcze miesiąc i trochę aby się przestawić, potem się urodzi malutka i chciałabym być jakoś zorganizowana

BlackCatNorL, Aenu, inessa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Black, to były ziemniaki czy pyrki? :D za mną chodzą plendze (placki ziemniaczane), ale mój mąż kręci nosem że tłuste, kiedyś i tak zrobię i nie będzie miał nic do gadania.
    Pyry rasowe z gzikiem! Hehe ;)

helagazela, Myszk@, inessa lubią tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A ja właśnie pożarłam 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach i do tego gzik ze szczypiorkiem :) To był ten smak, który chodził za mną od tygodnia hehe :D

Ależ mi zrobiłaś ochotę !! Lecę do sklepu po ziemnioki, śmietanę i szczypiorek i robię!!

Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi - i zapomniałam o Antyg. HBs - przypomniałam sobie jak już byłam pod domem - no budyń zamiast mózgu :) muszę zaraz jechać jeszcze raz się kłóć :(

Ooo budyń - na to tez mam ochotę !! :))

W ogóle się dziś trochę zmartwiłam, bo od miesiąca przybralam 1 kg ... bardzo malutko ... wcześniej zdarzało mi się tyć o wiele więcej - w sumie mam już plus 17 kg ... nie możliwe, żebym spalała to co zjem, bo mało się ruszam, a nie jem samych warzyw - wręcz przeciwnie bym powiedziała :/
    No i odezwała mi się wczoraj moja noga - tydzień temu miałam usg żył i okazało się, że w lewej nodze cofa się krew i trzeba to zoperować - babeczka powiedziała byle nie doszło do zakrzepów czy coś takiego, pytała czy puchną nogi i czy boli - na tamta chwilę nie. A wczoraj wieczorem jak mnie zabolało to trzyma uczucie ciągnięcia do teraz :// co tu robić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:38

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:

Aenu, ja święta czuję od kiedy zarobiłam ciasto na piernik staropolski :) porządki też za mną chodzą, ale staram się codziennie zrobić coś.
    Staram się postępować zgodnie z zasadami niebałaganki, ale że jestem okropną bałaganiarą to wymaga ode mnie nie lada wysiłku, mam jeszcze miesiąc i trochę aby się przestawić, potem się urodzi malutka i chciałabym być jakoś zorganizowana

Myszka, dodaj starą cukinię+ ewentualnie trochę marchewki i smaż na mniejszej ilości oleju, ja czasem tak wolę bo faktycznie jakoś ziemniory same tego tłuszczu dużo więcej chłoną.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeesc.
    Eklerka - u nas tez szczesliwy weekend pod tym względem.

Generalnie czuej sie w łóżku jak wielka bania. mam problem, żeby sie przekrecic na drugi bok. A mąz do mnie woła grubasku.... bardzo smiesze.

Na plusie mam 16kg na razie niezmiennie od miesiąca. Ale nastawiam się na 20kg.

Ja jestem wykończona bo nasz suka ma ciaże urojona - a takiej chyba nidgy nie miała. Wyje po nocach. Kradnie synkowi miśki i sie z nimi wytłamsza. Chowa jedzie po katach..... dzisiaj już miałam kryzys i tylko sie darłam na wszytskich bo wyprowadzqali mnie z równowagi. Synek nie pomaga bo jakis piskliwy jest i miętoli się z psem wszędzie ehhhhh.

Ja zaczynam robic już prezenty bo potem może byc słabo.

Co do kas to jak byłam w ikei to tez poszłam do kasy pierwszeństa. Jakiś koleś coś burczał ale powiedziałm mu zdecydowanie ze to kasa pierwszeństwa i wejde przed niego i tyle. Cos tam gadał ale olalam go. W innych sklepach mnie nie przepuszcaą. W rossmannnie tez nie. Więc jak sa kasy pierwszeństwa to korzystam i amm innyc w dupie. U ludzi jest zneczulica i myslą tylko że wykorzutsujesz to specjalnie...

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D My dziś zaczynamy 37tc... (36t0d) - coraz bliżej:D

Miłego Dnia

Aenu, BlackCatNorL, Mama-Ali, helagazela, Nadin, inessa, Marzycielka111192, emi2016 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj na obiad ziemniaki z sosikiem, kapusta i skrzydełka ;)
    A jutro sos grzybowy z ziemniakami :D:D
    A w następnej kolejności gzika ;)

BlackCatNorL, inessa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ależ mi zrobiłaś ochotę !! Lecę do sklepu po ziemnioki, śmietanę i szczypiorek i robię!!
    I ser biały kup jeszcze koniecznie! Hehehe :D

kasha86 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezenty wszystkie przez neta. Zakupy, nawet już spożywcze, robie na bazarku gdzie nie ma kolejek bo nie daję rady stać.

A w ogóle córa mi się rozłożyła i dziś w domu. Oby na tym sie skończyło. Właściwie tylko kaszel ma.

A co do Ikei to w ciazy byłam raz- żeby obejrzeć szafę wybraną dla synka. I zjeść hot doga :D. Więcej nie mam zamiaru bo ikea jest pełna ludzi bez przerwy. My, jak jechalismy po coś, to już było coś konkretnego i przeważnie tuż przed zamknięciem ;), wtedy tłumy jakoś mniejsze. Ale mam wrażenie ze nie ma znaczenia czy to środek tygodnia czy weekend. Kiedyś lubiłam krążyć między półkami, teraz to kara. Może dlatego że mieszkanie w sumie całe urządzone, no i raczej troche inne meble i rzeczy do domu wybieramy, chyba że jakieś duperelki.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dzień dobry :D My dziś zaczynamy 37tc... (36t0d) - coraz bliżej:D

Miłego Dnia

Ooo, ja w czwartek zaczynam :), akurat mam wtedy wizytę. Ciekawa jestem czy młody się obrócił...czasem mi się wydaje że bardziej go czuje tak na dole, a za chwile znów z boku, albo bo obu bokach na raz. ZAstanawiam sie czy na pewno jedno tam siedzi? ;)
    Tak sobie marzę że jest w dobrej pozycji, bo zdecydowanie lepiej mi się oddycha i już nie biegam tak do wc- w nocy tylko 2 wizyty ;). Ale z tym oddychaniem to moze być kwestia tego, ze być może brzuch mi się obniżył i już tak nie uciska przepony.

No nic, jeszcze 3 dni niepewności ;)

helagazela lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a ja witam znad kawki :)
    Jakiś dzisiaj depresyjny dzień mam może przez ta pogode :/
    jutro wizyta u diabetologa ciekawe co powie :/ odebrałam dzisiaj wyniki hemoglobiny glikowaniej i jest super tylko pomimo coraz większych dawek insuliny cukier na czczo nie chce spaść :/ ach juz niech będzie styczeń :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dzień dobry :) a ja witam znad kawki :)
    Jakiś dzisiaj depresyjny dzień mam może przez ta pogode :/
    jutro wizyta u diabetologa ciekawe co powie :/ odebrałam dzisiaj wyniki hemoglobiny glikowaniej i jest super tylko pomimo coraz większych dawek insuliny cukier na czczo nie chce spaść :/ ach juz niech będzie styczeń :)
    Ja mam podobnie wahania od 85 do 108 w zależności od dnia.
    Obecnie już 22j podaję sobie na noc a max jaki mogę podać to 24. Nawet dziś pisałam maila do lekarza co dalej bo wizytę u diabetolog mam dopiero 18 grudnia. Szkoda gadać...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ