X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Dziewczynki, wyraźnie obniżył mi się brzuch i zdecydowanie mniej ruchów czuję. To normalne prawda?

Chyba tak, bo u mnie to samo.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję wymiotow,mi też coraz częściej wracają mdłości. Ja na szczęście nie mam problemów z pełnią, ale za to mój M i Zuzia nie mogą spać a ja przy okaz nie śpię jak ZuZia nie śpi więc koło się zamyka.
    Mnie coraz częściej boli brzuch jak na okres. Trochę skurczowo. Ostatnio właściwie codziennie. Nie pamiętam czy to normalne bo Zuzia od 35 tyg miałam całą gamę bóli po upadku więc już nawet nie zwracałam uwagi na inne.powinnam się martwić?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeśli nie są regularne i nie więcej jak 10 w ciągu doby to raczej już norma 3 trymestru. Oczywiście warto by sprawdzić jak się ma szyjka.

Paula_29 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam częściej niż 10 w ciągu doby i bóle miesiączkowe też, a lekarz powiedział, że to normalne dla tych końcowych tygodni ciąży, sprawdził też szyjkę i jest ok :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to dobrze bo ja jeszcze jestem w proszku jeśli chodzi o walizkę i przygotowanie rzeczy. Wprawdzie mam już większość ale jeszcze nie ściągnięte ze strychu, nie wyprane, nie wyprasowane.
    A mam zamiar się zająć tym jak nam zrobią schody czyli pewnie dopiero koło świąt

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadły wątpliwości "czy na pewno wszystko mam, czy o wszystkim pomyślałam, czy Małej będzie ciepło, może powinnam jeszcze coś dokupić..."

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    A mnie dopadły wątpliwości "czy na pewno wszystko mam, czy o wszystkim pomyślałam, czy Małej będzie ciepło, może powinnam jeszcze coś dokupić..."
    Ja myślę o tym cały czas. Dzisiaj przyszła ostatnia rzecz dla maluszka, pościel. Od razu rozpakowałam, wsadziłam do pralki i wyprałam. Mąż się mnie pyta czy to znaczy że mamy wszystko dla Nikosia? Odpowiedziałam TAK ale aż w to nie wierzę, że wszystko udało się kupić, naszykowac i teraz tylko czekać :)

Nadin lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas myślę, czego może nam jeszcze brakować :P

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siku + zgaga + bezsenność... jak żyć? :(

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dzieciom trzeba przypomnieć, ze to nie jest nasza pełnia... to jest pełnia grudniowa i grudniowych Dzieci :). Nasza pełnia to 2 i 31 stycznia :)))
    31.01 mi pasi :P siedź tam dziecko to może zdążymy z remontem :o

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ogłaszam Wszem i wobec, że ciąża z dniem dzisiejszym donoszona :) Ale nie mówię zbyt głośno bo jak wspomniałam do 14.12 Młody ma grzecznie siedziec w brzuchu. Tym bardziej że dziś jestem sama w domu a maz kilkaset km ode mnie :( a warunki na drodze fatalne. Miłego dnia dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 07:48

helagazela, Vilu, kate88:), ktosiowa, Polaj, Muska, Paula_29, Krokodylica, ana167, inessa, natki89, moniczko., annaki, BlackCatNorL, Didi_85, Karmelova, Oublier, Eklerka13579, Aenu, kasha86, emi2016 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas starszak kaslal cała noc. Nic mu poza tym nie ma, nawet w ciagu dnia nie kaszle. Nie wiem co o tym myślec.
    Ja juz w korkach, pełno robot drogowych pootwierali i oczywiście nic nie robią, a ludzie klną, bo wszystko poblokowane. Jeszcze tylko trzy tygodnie do Swiat...

Nadin lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w nocy miałam tyle wycieczek na siku, ze aż mnie nogi bolą :D do tego śniło mi się, ze mężowi zabrali prawo jazdy, od razu napisałam mu smsa w nocy, żeby nie świrował za kółkiem bo do kompletu problemów brakuje nam tylko braku kierowcy :D liczę ze jednak wyjde z tego szpitala a wtedy na porodowke nie zawiozę się sama :P

Przez pełnię urodziło się w moim szpitalu 1 dziecko, wiec dla mnie teoria obalona :D

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja dziś rozpoczynamy 9 miesiąc

Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki :)
    Witam się już po lurowatej kawce.Corka w nocy nie kaszlała więc zaprowadziłam ja do przedszkola i ogarniam chatę.W przedszkolu maluchy miały gimnastykę na takiej sali w środku obok szatni i powiem wam że niektóre tak kaszlaly,ze kaszel mojej małej to pestka w porównaniu z tym co tam usłyszałam.Nie puscilabym takiego kaszlaka do dzieci... I jak tu maja być te zdrowe dzieci dalej zdrowe? Jestem trochę zła na nieodpowiedzialnych rodziców,zwłaszcza że boje się że mi dziecko zaraza i przeniesie się to na mnie albo na dzidziusia...
    Chyba wyciągnę maszynę do szycia i ibszyhe firankę dla synka,bo dostałam w prezencie od mojej mamy :) Karnisz już kupiony czeka na założenie na męża.Trzrba tylko stare graty wywieźć z pokoiku i nowe zmontować bo wczoraj je kupiliśmy i będzie komplet.
    Dziewczyny z Wrocławia,nie wiecie kto by chciał stare meble za symboliczną stówkę? Mam bardzo dobrze zachowane komodę i szafkę z PRL.Takie fajne,można ładnie odnowić.Sama chciałam ale nie ma kiedy,więc wolę komuś dać niech posłużą.Zal wyrzucić.Po babci mojego m.Jakbyscie słyszały to dajcie znać.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    spałam dziś jak zabita, chociaż raz się chyba przebudziłam jak zmieniałam bok spania, za to po wyjściu męża już nie usnęłam i jestem na nogach. Już był u mnie kurier, przywiózł mi legginsy zimowe i koszulę do karmienia, wczoraj zrobiłam zamówienie w aptece i 400 zł nie moje, masakra!
    Muska też byliśmy wczoraj w ikei, wolałam jechać w tygodniu lub sobotę, ale w tygodniu mąż po pracy zdechnięty i nie chciał znów się pchać w korki, a w sobotę kończył szlifować pokój i nawet już sufit pomalował, więc pojechaliśmy wczoraj, ale zapobiegawczo zapisałam sobie co chcę kupić/zobaczyć i lawirowaliśmy między spacerowiczami biorąc lub patrząc tylko to co chcieliśmy, koszmar! Może dlatego jeździmy tam aż raz do roku albo rzadziej, tylko jak coś naprawdę potrzeba.

Miłego dnia, mimo że u mnie ciemno, szaro i pada,
    Muszę obmyślić i zamówić prezenty!

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) nie mogę uwierzyc, że ja ranny ptaszek dopiero się obudziłam :) fakt faktem miałam 2 pobudki o 4 i o 7 ale chyba zaczynam spać na zapas :)

Muszę się pochwalić ze połowa mebelków skręcona, dzisiaj mąż skończy resztę i w tym tygodniu zaczynam pranie i prasowanie :) ale się ciszę! Muszę tylko tapetę zamówić co mąż ją zdąży przykleić :)

Mnie w nocy też razy brzuch zabolał i teraz też chwilę pobolewał jak na okres. Chyba się zwyczajnie szykujemy na ostatnią prostą :)

Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, a pochwalisz się efektem? Też mam maszynę do szycia, ale jak na razie odważam się tylko "reperować" ciuchy które mąż chce na robocze. Miał np. swoje ulubione dresy i nogawki mu się postrzępiły, ale tak je lubił, bo lekkie i przewiewne itp (nie to co ciężkie jeansy) i najlepsze do szpachlowania pokoju, no to mu skróciłam te nogawki. I raz dostałam dlugaśną firanę, a że w 4 pokojach mam po 2 ona, to przecięłam na pół i obszyłam żeby się nie pruła, ale nie jestem zbytnio zadowolona z efektu. Więc podziwiam, bo wiem że to niełatwe

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 miesiącu.
    Jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona.
    Zwazylam się i 10kg na plusie, nie jest źle.
    Ciekawe czy donoszę do terminu przy takim trybie życia....
    Dzisiaj rano znowu gonitwa do przedszkola a że chodniki nie poodśnieżane to myślałam że zdechnę z tym wózkiem...

Nadin, kate88:), emi2016 lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Muska, a pochwalisz się efektem? Też mam maszynę do szycia, ale jak na razie odważam się tylko "reperować" ciuchy które mąż chce na robocze. Miał np. swoje ulubione dresy i nogawki mu się postrzępiły, ale tak je lubił, bo lekkie i przewiewne itp (nie to co ciężkie jeansy) i najlepsze do szpachlowania pokoju, no to mu skróciłam te nogawki. I raz dostałam dlugaśną firanę, a że w 4 pokojach mam po 2 ona, to przecięłam na pół i obszyłam żeby się nie pruła, ale nie jestem zbytnio zadowolona z efektu. Więc podziwiam, bo wiem że to niełatwe
    Co ty myszka.Ja to tak amatorsko szyję.Czasem coś podchyle właśnie,albo firanki obszyje ;)
    Ostatnio zmniejszalam ubranka dla lalki córki z jej starych najmniejszych.
    Żadne cuda.Chociaz z większych wyzwań to uszyłam spodenki pampy dla córki jak była niemowlakiem :D
    Może teraz po porodzie znajdę więcej czasu na szycie.

My w Ikei też tylko po meble pojechaliśmy,ale samo lawirowanie w tym tłumie było męczące.Paczek meblowych wyszedł cały wózek plus pierdolki małe jak zawsze i na koniec te kolejki do kas...Poszliśmy do tej uprzywilejowanej.jakas starsza babka zaczęła się płuc że bez kolejki.Mowie jej że to kasa właśnie dla kobiet w ciąży i z małymi dziećmi.po czym zapytałam jej "A Pani tez w ciąży?" (Baba ok.50/60lat) odpowiedziała że nie,ale ona z synem (WTF? Syn w moim wieku).na to pani z córką "ależ oczywiście że Pani powinna przodem,przecież tu jest nawet napisane.Mamy takie nietolerancyjne społeczeństwo...".Stara baba przestała się pluc.Ale faktycznie przykre że takie sytuacje się zdarzają.Pani w kasie z uśmiechem oczywiście mnie skasowała przed wszystkimi,bo "powinna pani z tego przywileju korzystać".Ach,masakra.Ja z tym wielkim brzucholem,upocona juZ,a ta stara baba mimo że stoi w kolejce dla rodzin,to jeszcze komentuje że rodziny w ciąży i maleńkimi dziećmi chcą szybciej...naprawdę czasem się nie da wystać w takiej gigantycznej kolejce...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ