Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja wlasnie wracam z malej imprezki z okazji obrony znajomego. Wciągnęłam 2 wielkie ciastka czekowadowe i drugie bez chyba zadvokatem. I tak sie zastanawiam nad tym adwokatem. Bylo tak pyszne, że nie mogłam przestać.
Co sądzicie? Chyba nie mozna tego uznac za alkohol co?
Zastanaawiam sie zawsze jak jem takie kupne ciasta nad kremami no ale chyba nie ma żadnego przypału i nie ma niebezpieczeństwa zatrucia się jakas listeria czy salmonella co? -
nick nieaktualny
-
Sylwia moze suczce sie udzielilo od Ciebie:D Odnosnie adwokata, zaszalalam i jakis czas temu zrobilam Kostke Alpejska (czaso-kosztochlonne, pyszne ciasto) to tez dodalam ajerkoniaku, alkohol wyparowal przy gotowaniu kremu, wcale go nie bylo czuc. Te kupne ciasta jak dla mnie, maja konserwanty w koncu potrafia stac i stac, no chyba ze mowimy o jakiejs dobrej cukierni...
Ja dzis na obiad barszcz ukrainski z piatku... Da sie jeszcze zjesc:)
Za mna natomiast chodzi seromakowiec, ale nie mam przepisu. Moze ma ktoras jakis sprawdzony? -
Mówiła mi żebym do niej pisała jak bym miała jakieś pytania.
Akurat przyjmuje na NFZ ale jak trzeba to przyjmie mnie z dnia na dzień. Czekam na jej informacje. Dziś akurat przyjmuje od 8 - 18 więc na odpowiedź liczę raczej jutro. Przynajmniej napisałam jej wszystkie poranne pomiary. Niech kobieta decyduje
Sylwia dla mnie to te ciastka a adwokatem to głównie aromat. Osobiście alkoholu nie tknęłam w ciąży pod czystą postacią jednak do sosu mięsnego dodaję wino bo tak odparuje podczas gotowania ale mogę się mylić.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
U mnie dzisiaj jak w restauracji ja mam leczo, córka rosół a mąż bigos
a to dlatego że wszystkiego zostało po trochę więc trzeba wykończyć. Jutro już mielone dla wszystkich.
Święta w sumie mam już z głowy bo w związku z tym że nie jedziemy do pl to teściowa była 2 tyg temu i przywiozła uszka pierogi mięsa szynki itp nawet zakwas na barszcz. Więc tylko barszczyk zrobię i jakąś rybę i upiekę mięso i będzie ok. Na nas 3 to i tak będzie za dużo żarcia pewnie. Prezentów od jakiegoś czasu nie robimy sobie bo za duża rodzina jedynie dzieciom ale córka już ma pełną szafę bo kupiłam szybciej więc tylko zapakować i pod choinkę. Współczuję wam i ż rzyganiem i sikaniem ja ani jednego ani drugiego nie mam. Tzn może z raz na 1-2 tyg idę w nocy siku. Jakoś mnie nie ciśnie albo może nie czuje bo śpię tak mocno i chyba szkoda mi wstawać. Za to rano pędem bo już prawie po nogach leci.
Co do seksu to jak bym to nie miała to chyba mój chłop mógłby się spakować;P. W sumie sam jest zadowolony i mówi że w ciąża w tym wypadku chyba mi służy. No fakt libido chyba 1000...co te hormony robią. A może to dlatego że później nie ma się co oszukiwać ale seks będzie chyba ostatnią rzeczą o.jakiej będę marzyć. Pewnie będę wolała się wyspać tak jak to było przy córce. Ogólnie po poprzednim cc w sumie szybko zaszaleliśmy bo już po 3 tyg zamiast 6 Ale było wręcz super bo chyba hormony ciągle szalaly a później to już tak mniej mniej mniej i w końcu seks raz na miesiąc to i tak było za dużo;). No po prostu libido spadło na łeb -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:kurde jakos tak mam wyruty sumienia teraz że jednak zjadłam to cistko z alkoholem... fakt ze w trakcie jedzenia sie zorientowałam ale mogłam nie kończyc
Nie wiem czym się przejmujesz
Ciastko jak ciastko. Zresztą już teraz nic z tym nie zrobiszKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Do mnie właśnie przyjechało zamówienie z Gemini i śpiworek do fotelika
jeszcze trochę i wszystko będzie skompletowane.
Ja na obiad mam dzisiaj soczewicę z kurczakiem w sosie pomidorowo paprykowym z przepisu A.Lewandowskiej. liczę, że po porodzie będę fit jak onapóki co na plusie mam 12 i myślę że 15 to max bo teraz praktycznie waga stoi w miejscu od miesiąca.
Jak robię ciasta to też z Moich Wypieków i rzadziej z Kwestii Smaku
-
kasha86 wrote:
No i odezwała mi się wczoraj moja noga - tydzień temu miałam usg żył i okazało się, że w lewej nodze cofa się krew i trzeba to zoperować - babeczka powiedziała byle nie doszło do zakrzepów czy coś takiego, pytała czy puchną nogi i czy boli - na tamta chwilę nie. A wczoraj wieczorem jak mnie zabolało to trzyma uczucie ciągnięcia do teraz/ co tu robić ?
Może pogadaj z lekarzem swoim prowadzącym żeby wlaczyl Ci clexane, ja to będę brala juz do konca ciąży, to są zastrzyki na rozrzedzenie krwiJagna24.01.2018
-
ana167 wrote:Ja szukam przepisow na ciasta na blogu moje wypieki. Lubię tez kwestiasmaku.
Oj tak, też lubię moje wypieki, ale zawsze muszę obciąć cukier inaczej jest dla nas za słodko, ale my nie słodzimy herbaty ani kawy.
Eklerka też jakiś czas temu miałam zrobić seromak, właśnie z moich wypiekow, ale jakoś mi umknęło no i nie zrobiłam
MamaAli, ale jemu chodzi o to że to smażone, ciekawe że jakoś schabowy mu nie jest tłusty
Sylwia, jeśli to kupne ciasto to wątpię by mialo w sobie alkohol, raczej tylko aromatnawet jeśli, to była tak śladowa ilość że pewnie porównywalna do tej co jest w zwykłym kefirze, więc spokojnie, nie miej wyrzutów sumienia
nie dajmy się zwariować
-
BlackCatNorL wrote:I ser biały kup jeszcze koniecznie! Hehehe
Tak, wiem wiem - tego mam zapas w lodówce, tak samo jak jogurtów i mleka ... staram się jeść dużo nabiału dla dzidziutka w każdej postaci, bo podobno teraz najwięcej tego potrzebuje.
New Baby
Julia -
Jeśli o wypiekach mowa to ja ostatnio pierwszy raz robiłam Brownie i wyszło przepyszne. Sama zjadłam prawie całą blachę
Co do tego ajerkoniaku czy innego alkoholu w ciastku to ja bym nie popadała w skrajności. To tylko niewielka ilość dla aromatu i smaku
Ja na przykład zjadłam ten baton Pawełek czy jak mu tam, chociaż też podobno zawiera alkohol, ale nie mogłam się oprzeć.
-
Szmaragdowa wrote:Może pogadaj z lekarzem swoim prowadzącym żeby wlaczyl Ci clexane, ja to będę brala juz do konca ciąży, to są zastrzyki na rozrzedzenie krwi
No jutro powiem o tym mojemu gin., a w środę mam wizytę u kardiologa. A to na rozrzedzenie trzeba coś brać, żeby się zakrzep nie zrobił? Czytałam o tych zastrzykach, dobe przed cc nie można ich brać chyba .. a to najgorzej jak masz skierowanie na cc, a akcja zacznie się wcześniej niż umówiony termin.. no i to samemu trzeba robić te zastrzyki ? Bo ja to przy pobraniu krwi nawet obracam wzrok ..
New Baby
Julia -
Nie lubie was ciągle tylko smaka mi robicie tymi przechwalankami co to na obiad macie, albi jakue pyszne ciasto jecie. A ja tu na diecie szpitalnej ileż można, przestane was czytać dopóki nie wyjdziemy ze szpitala.
natki89, BlackCatNorL, Aenu lubią tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Kurde, robiłam dziś glukozę na czczo z krwi i wyszło 99,2 (a norma to 70-99), czy to oznacza, że pod koniec zrobila mi się cukrzyca ciążowa? Jak robiłam krzywą miałam na czczo 84,6 ...
Przed badaniem nie jadłam nic prawie 12 h ....może dieta pomoże Ci unormować cukier.