Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabulka30 wrote:Dziewczyny, orientujecie sie czy jest jakas roznica pomiedzy postepowaniem z dodatnim gbsem przy porodzie sn i planowanej cesarce? Dzisiaj odebralam wynik gbs i jest dodatni, mam miec planowana cesarke ale dopiero w 39+0 i martwie sie, ze jak zaczne rodzic wczesniej (wtedy bede musiala jechac do najblizszego szpitala - malego powiatowego szpitala) a nie do szpitala, w ktorym mam miec cesarke. Dodam, ze mam uczulenie na penicyline. No i tak zaczelam sie dzisiaj martwic ta sytuacja
-
nick nieaktualny
-
Ja w gemini kupowałam sporo nawet pieluchy tetrowe
laktator, butelki, smoczki, emolient, plyn do kąpieli, chusteczki mokre, pieluchy pampers i bella,!podkłady, majtki, kolorowe pieluchy, alantan, laktosan, wkładki laktacyjne, płatki kosmetyczne kindii, patyczki do uszu, katarek, sól do noska, płyn do prania, te wielkie coś bella mama, podkłady jednorazowe do prZewijania, podkłady na łóżko, espumisan, likomag...
Miałam dziś schiz ze dzidzia się nie rusza, ale chwile temu dała pokaz na brzuchu także jestem już spokojna.za tydzien mamy usg:) mam wrażenie ze być może zmieniła ułożenierano czkawka była bardziej na dole po prawej stronie i brzuch zaczął się inaczej ruszać, nie czuje już tuptanie na dole.
-
Dzień dobry.
Ja się melduje po kiepskiej nocy od 3 do 6 nie mogłam spać, w sumie nie wiem czemu. Dziś mam ostatnia wizyte, mam nadzieję, że wszystko pozamykane i że Młody wyczeka ładnie do terminu cc, które za tydzień w czwartek. Ciekawa jestem też ile przypakował przez te dwa tygodnie.
GBS dodatni przy planowym cc nie ma znaczenia, chyba że przed cieciem odejdą wody. -
Dzień dobry, u mnie dziś nocka taka se, ale to norma przez migrującą córkę.
Wynosiliśmy ją dwa razy, ale ciągle wracała. Do tego z coraz większym tabunem różności, typu- tetry, pluszaki, podusie, kocyki. A potem nad ranem miałam tak skopane plecy że jeszcze mnie bolą.
Na szczęście póki co jest lepiej, mała poszła do przedszkola bo nawet kaszel minął. Mam nadzieję że nie bedę miała telefonu żeby ją odebrać.
Mieszkanie po remontowo już całkiem odgruzowane, jupiii, więc teraz już naprawdę mogę się zrelaksować i czekać. Póki co, na wizytę czwartkową
I tak obserwujac wpisy o zakupach dopiero się zorientowałam że zapomniałam o smoczkach. Tzn mam jakiś jeden, do czegoś był dodawany, ale muszę chyba kupić kilka. Córa nie ssała smoczka w ogóle, więc dla mnie to nowy temat.
Powodzenia na wizytach i dobrego dnia! -
Hej dziewczyny , moje nocki tez kiepskie , najpierw porblem żeby usnac , a później bufzenie co godz na siku i od 5:30 koniec spania...
Dzis mam ostatnia wizyte , zobaczymy co u maluszkow i czy wszystko gra
Jezuu dziewczyny za tydzien ja juz będę po wszystkim i maluszki bede miala po drugiej stronie brzuszka
Milego dnia wszystkimBlackCatNorL, kasha86, Vilu, Polaj, Paula_29, ana167, Nadin, Żabulka30, Myszk@, Aenu, inessa, kate88:), Szmaragdowa, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Mąż poszedł córkę zaprowadzić do przedszkola więc piję mój napój kawopodobny i siadam do firmowych papierów.
MamaAli mam to samo, niby córce nic nie jest, niby zdrowa, ale oczka jakieś takie... "szkliste", mam nadzieję że nie będzie chora i tak samo obawiam się tel z przedszkola bo już raz tak dzwonili że gorączki dostała a to strasznie stresujące.Angela* lubi tę wiadomość
-
Rety Angela i Nadin, tozto juz tylko tydzien!!! Myślcie tu szybko o jakichś ostatnich życzeniach przednarodzinowych, oficjalnie w przyszłym tygodniu rozpoczynacie nowe życie!
Ja z jednej strony Wam zazdroszczę, bo juz tez sie nie mogę doczekać, a z drugiej mam jeszcze konkretne plany do Swiat, trzy ostatnie tygodnie pracy, sporo kwestii do pozamykana, oficjalne spotkania opłatkowe, przedświąteczne spotkania ze znajomymi, zakupy świąteczne, dekorowanie domu, przygotowanie Wigilii i Swiat dla rodziców, którzy w tym roku do nas przylatują...
Właśnie w temacie Swiat - podrzućcie jakies inspiracje na obiad w I i II dzien Swiat. Ja niemiesna, nie mam w ogóle pomysłu co zrobic. No i jak z zupa i deserem? Jecie przez trzy dni to samo czy gotujecie cos nowego na 25 i 26/12?Nadin, Angela* lubią tę wiadomość