X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra tak, w piatek ide na bete jestem po transferze 1zarodka (5dniowego)

Raven wcześniej (przed in vitro) mówiłam ze bedzie ze mna chodziła ale na usg dopochwowe nur bedzie patrzył. Ale teraz jest to tak wszystko wyczekane, ze jeśli tylko bedzie chciał to moze być od pierwszego usg malucha :) nie bede mu tego odbierać

Raven lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Krew oddana. Nie wiem co sobie myślą o mnie kobitki które siedzą w rejestracji :P
    He he ja się kiedyś zapytałam babek w rejestracji czy już nie mają dość takiej napalonej, co to co dwa dni przychodzi na betę :) I powiedziały, że wszyscy tak robią :) Ufff :D

Ja chłopa na pierwsze USG (dopochwowe) nie zabieram... Dopiero jak będzie przez brzuch to go zabiorę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 09:31

Angela*, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Krew oddana. Nie wiem co sobie myślą o mnie kobitki które siedzą w rejestracji :P

To ich praca wiec niech sobie mysla co chca

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kojarzą bardzo dobrze, bo babka w rejestracji jest nowa i jeszcze nie ogarnia tych wszystkich badań. Ciągle myli się przy wpisywania beta hsg . Albo chce mi robić samo hcg a raz wpisała nawet HCV zamiast bety :p jak tylko mnie widzi to drży ze strachu na samą myśl, że znowu się pomyli i odrazu na wstępie pyta czy to co zawsze. A pani, która pobiera krew wita mnie z uśmiechem na twarzy mówiąc: "o dzień dobry to znowu pani" , a ja jej odpowiadam: "tak to znowu ja. Mogę tym razem druga żyłkę?"

Angela*, Anuśka, Raven, FreshMm, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kurde, ale kusicie z tymi betami, to zupełnie jak przy alkoholiku rozmawiać o wódce :D walczę od rana z sobą aby nie iść na betę bo tak sobie przecież obiecałam :p

I co wygrałas ze soba ? Idziesz na betę, czy nie ? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

Nic złego, one po to tam siedzą :-D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    I co wygrałas ze soba ? Idziesz na betę, czy nie ? :)
    Jaką betę ? Ja na betę , no coś ty ? ;) oddałam krew godzinę temu :p

Agniechaaaa, Krokodylica, Angela*, Raven, FreshMm lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jaką betę ? Ja na betę , no coś ty ? ;) oddałam krew godzinę temu :p

Szalonaaaa !!! :-D.
    Ja dziś zrobilam moja 3 bete i ostatnią: )

Morwa lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba , że będziecie tak tu kusić, to pewnie w piątek zrobię znowu :-D

Morwa, Raven lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Chciałabym nieśmiało do was dołączyć... ostatnia @ 25.03.2017 , 25.04.2017 test pozytywny i beta 144,8 :)

Morwa, Agniechaaaa, Anuśka, Raven, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Chciałabym nieśmiało do was dołączyć... ostatnia @ 25.03.2017 , 25.04.2017 test pozytywny i beta 144,8 :)
    Witaj :*

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi witamy :)

Dziewczyny szalejecie z tymi betami ;) Ale skoro czujecie taką potrzebę, to co zrobić ;) Ja w pierwszej ciąży zrobiłam raz w 16dpo. A o dziecko staraliśmy się 11 m-cy więc też nie tak mało. Teraz byłam 2 razy i chyba już nie pójdę, no chyba, że mnie natchniecie ;)

Ja mam dylemat.
    wczoraj dzwoniłam do swojej pani doktor (właściwie byłam u niej tylko raz po porodzie, ale ma dobre opinie i wydawała mi się kompetentna, zresztą pracuje też w szpitalu), żeby się umówić na wizytę. Usłyszałam, ze mam zadzwonić w czwartek to zajrzy do kalendarza, ale pewnie nie ma nic wolnego do 20 maja...
    Ja od 19 do 28 maja planowałam wyjazd.
    No i mam dylemat :/ Pierwsza wizyta 29 maja? Strasznie późno, z kolei nie chce chyba iść do pierwszego lepszego lekarza, bo już to przerabiałam w pierwszej ciąży. Trafiłam na babkę, która na mojej pierwszej wizycie w 7 tyg ciąży nagadała mi, że się nie robi usg ot tak sobie, że ją to niesamowicie drażni, z łaski je w końcu zrobiła, mówiąc - no coś tam widać, FHR dodatnie (tak jak bym wiedziała wtedy, że oznacza to bicie serduszka). Nie zleciła żadnych badań, nic...Nie odwróciła nawet monitoru w moją stronę (serduszka nie było słychac tylko widac pikanie), dała mi wydruk z usg i tyle. Nie chce drugi raz przez takie coś przechodzić, bo nie tak wyobrażałam sobie pierwszą ciążową wizytę. Później już chodziłam do innej i było wszystko ok.

Po porodzie musiałam znaleźć innego lekarza, bo w pierwszej ciąży byliśmy w miarę świeżo po przeprowadzce i postanowiłam dojeżdżać do lekarki,do starego miejsca zamieszkania, do której chodziłam jeszcze przed ciążą. Teraz już nie chce dojeżdżać po 60km, bo to było męczące, zwłaszcza pod koniec ciąży, gdzie musiałam być średnio co 1,5 tyg, dlatego znalazłam lekarkę tu na miejscu, przypadła mi do gustu, no ale te terminy ma takie odległe... co robic?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 maja (zaraz po moim powrocie, jeśli będzie oczywiście wolna wizyta) będzie dokładnie 8+6, czyli 9 tydz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:59

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Witajcie dziewczyny, dołączam i ja :)
    Mój termin to 5.01.2018 :)
    Mama już jedną córe , ma 8 lat , a teraz czekamy na rodzeństwo: ) jutro moja ostatnia beta i w piątek wizyta u gin :)

Witaj :)

Zarra witaj również, powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie :):*
    Ja trochę się martwię o swojego groszka, bo 23.04 miałam brązowy sluz.. (dzień przed terminem @) akurat myślałam, że idzie @, na drugi dzień już było czysto i 25.04 zrobiłam test i betę. Miała któraś z was takie plamienie? Mogło być to plamienie implantacyjne? Bo nie wiem czy panikowac i lecieć w piątek do doktorki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja trochę się martwię o swojego groszka, bo 23.04 miałam brązowy sluz.. (dzień przed terminem @) akurat myślałam, że idzie @, na drugi dzień już było czysto i 25.04 zrobiłam test i betę. Miała któraś z was takie plamienie? Mogło być to plamienie implantacyjne? Bo nie wiem czy panikowac i lecieć w piątek do doktorki...

Podałaś progesteron??? Często zdążają sie plamienia w okresie około @ ale zawsze powinno sie je skonsultować z lekarEm

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Nie martw sie to normalne ja tak mialam w dwoch ciazach i to przez dluzszy czas plamilam na brazowo.. Zdrowe donoszone dzieci mam.. Grunt to pozytywne myslenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Lovi witamy :)

Dziewczyny szalejecie z tymi betami ;) Ale skoro czujecie taką potrzebę, to co zrobić ;) Ja w pierwszej ciąży zrobiłam raz w 16dpo. A o dziecko staraliśmy się 11 m-cy więc też nie tak mało. Teraz byłam 2 razy i chyba już nie pójdę, no chyba, że mnie natchniecie ;)

Ja mam dylemat.
    wczoraj dzwoniłam do swojej pani doktor (właściwie byłam u niej tylko raz po porodzie, ale ma dobre opinie i wydawała mi się kompetentna, zresztą pracuje też w szpitalu), żeby się umówić na wizytę. Usłyszałam, ze mam zadzwonić w czwartek to zajrzy do kalendarza, ale pewnie nie ma nic wolnego do 20 maja...
    Ja od 19 do 28 maja planowałam wyjazd.
    No i mam dylemat :/ Pierwsza wizyta 29 maja? Strasznie późno, z kolei nie chce chyba iść do pierwszego lepszego lekarza, bo już to przerabiałam w pierwszej ciąży. Trafiłam na babkę, która na mojej pierwszej wizycie w 7 tyg ciąży nagadała mi, że się nie robi usg ot tak sobie, że ją to niesamowicie drażni, z łaski je w końcu zrobiła, mówiąc - no coś tam widać, FHR dodatnie (tak jak bym wiedziała wtedy, że oznacza to bicie serduszka). Nie zleciła żadnych badań, nic...Nie odwróciła nawet monitoru w moją stronę (serduszka nie było słychac tylko widac pikanie), dała mi wydruk z usg i tyle. Nie chce drugi raz przez takie coś przechodzić, bo nie tak wyobrażałam sobie pierwszą ciążową wizytę. Później już chodziłam do innej i było wszystko ok.

Po porodzie musiałam znaleźć innego lekarza, bo w pierwszej ciąży byliśmy w miarę świeżo po przeprowadzce i postanowiłam dojeżdżać do lekarki,do starego miejsca zamieszkania, do której chodziłam jeszcze przed ciążą. Teraz już nie chce dojeżdżać po 60km, bo to było męczące, zwłaszcza pod koniec ciąży, gdzie musiałam być średnio co 1,5 tyg, dlatego znalazłam lekarkę tu na miejscu, przypadła mi do gustu, no ale te terminy ma takie odległe... co robic?
    Nie panikowac.. Spokojnie doczekaj do 29/05 nic nie moze sie stac ..
    Ja mieszkam w uk i na pierwsza wizyte ide dopiero w 9 - 10 tygodniu ciazy bo wczesniej nie ma to sensu..

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Beta 346,2, niby wzrost prawie 150% ale nie czuję się spokojniejsza, wiec pewnie jeszcze jedną zrobię :)

Teraz czekam na proga, miałam zrobić jeszcze estradiol, ale z tego wszystkiego zapomniałam...

Agniechaaaa, Morwa, Anuśka, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Witaj.. Gratuluje pozytywnego testu

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ