Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLovilovi wrote:Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9 tygodniu , przybij piątkę
O tą ciążę staraliśmy się ponad rok, dokładnie rok i 3 miesiące.. po tabletkach anty miałam problem z owulacja, może ze dwa razy była i to przy bromergonie i na clo. Wkoncu dałam sobie z tymi monitoringami, lekami i testami owulacyjnymi spokój. Pogodzilam sie, ze tak szybko nam sie nie uda... I taka niespodzianka
Super! Czasem trzeba poprostu wyluzowac ..
Jesli chodzi o antykoncepcje hormonalna to ja zawsze bylam na NIE nigdy nic nie przyjmowalam bo jakos balam sie skutkow ubocznych bo wiadomo ze zawsze jakies tam sa.. I takim o to sposobem jestem w 4 ciazy (1 wpadka ale za to jaka slodka) -
nick nieaktualnyAngela* wrote:Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
10dpt byla 123.90
A 8dpt byla 28.69
Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow
Gratuluje piekny przyrostAngela* lubi tę wiadomość
-
Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. No ale najważniejsze, że się udało
U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie. -
nick nieaktualnyLovilovi wrote:Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. No ale najważniejsze, że się udało
U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie.
Dokladnie najwazniejsze ze sie udalo .. Teraz bedzie tylko lepiej!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lovilovi wrote:Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania Coś proponujecie właśnie?
-
nick nieaktualnyLovilovi wrote:Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania Coś proponujecie właśnie?
Wlasnie wracam z apteki i mialam do wyboru folik jakis tam i folik z witamina D zapytalam pania farmaceutke ktory powinnam brac w moum przypadku ona zapytala jeszcze koks i stwierdzila ze ten z witamina D ale powinnam jeszcze zapyrac polozna.. W moim przypadku to trudne na tym etapie bo wiecue ze moeszkam w uk i do poloznej narazie nie mam szans na wizyte a folik powinnam lykac juz.. Zapytam kolezanki ona jest aktualnie w ciazy -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Ja proponuję każdy kwas foliowy ,który jest metylowany. Nigdy nie wiadomo czy nie ma się mutacji MTHFR, jak się wcześniej tego nie badało. Ja badałam i ja mam tę mutację ,więc mi tylko taki kwas foliowy (w takiej właśnie formie) pozostał
Mutacji omg -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia
Agniechaaaa, Lovilovi, Morwa, Raven, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
madzia8lenka wrote:Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia
Witaj
Tak szybko wyszedł test ? Super i gratulacje.. na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki -
nick nieaktualny