X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9 tygodniu , przybij piątkę:D
    O tą ciążę staraliśmy się ponad rok, dokładnie rok i 3 miesiące.. po tabletkach anty miałam problem z owulacja, może ze dwa razy była i to przy bromergonie i na clo. Wkoncu dałam sobie z tymi monitoringami, lekami i testami owulacyjnymi spokój. Pogodzilam sie, ze tak szybko nam sie nie uda... I taka niespodzianka :D

Super! Czasem trzeba poprostu wyluzowac ..
    Jesli chodzi o antykoncepcje hormonalna to ja zawsze bylam na NIE nigdy nic nie przyjmowalam bo jakos balam sie skutkow ubocznych bo wiadomo ze zawsze jakies tam sa.. I takim o to sposobem jestem w 4 ciazy (1 wpadka ale za to jaka slodka)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3

Gratuluje piekny przyrost

Angela* lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. :/ No ale najważniejsze, że się udało :)
    U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. :/ No ale najważniejsze, że się udało :)
    U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie.

Dokladnie najwazniejsze ze sie udalo .. Teraz bedzie tylko lepiej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodze po miescie zalatwiam sprawy i czuje jak mam mokro tam na dole

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.. Lykacie kwas foliowy? Ja wlasnie chce sie zaopatrzyc dzisiaj

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie to 6 ciąża , ale mam nadzieję, że ta skończy się szczęśliwie i wreszcie będziemy mieli jakieś dziecko /dzieci na tym świecie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania ;) Coś proponujecie właśnie?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania ;) Coś proponujecie właśnie?
    Ja proponuję każdy kwas foliowy ,który jest metylowany. Nigdy nie wiadomo czy nie ma się mutacji MTHFR, jak się wcześniej tego nie badało. Ja badałam i ja mam tę mutację ,więc mi tylko taki kwas foliowy (w takiej właśnie formie) pozostał ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Wlasnie wracam z apteki i mialam do wyboru folik jakis tam i folik z witamina D zapytalam pania farmaceutke ktory powinnam brac w moum przypadku ona zapytala jeszcze koks i stwierdzila ze ten z witamina D ale powinnam jeszcze zapyrac polozna.. W moim przypadku to trudne na tym etapie bo wiecue ze moeszkam w uk i do poloznej narazie nie mam szans na wizyte a folik powinnam lykac juz.. Zapytam kolezanki ona jest aktualnie w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja proponuję każdy kwas foliowy ,który jest metylowany. Nigdy nie wiadomo czy nie ma się mutacji MTHFR, jak się wcześniej tego nie badało. Ja badałam i ja mam tę mutację ,więc mi tylko taki kwas foliowy (w takiej właśnie formie) pozostał ;)

Mutacji omg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas będzie to 6 ciąża , ale mam nadzieję, że ta skończy się szczęśliwie i wreszcie będziemy mieli jakieś dziecko /dzieci na tym świecie.

I tego ci zycze z calego serca.

Morwa lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie :) jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia :P

Agniechaaaa, Lovilovi, Morwa, Raven, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie :) jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia :P

Witaj :)
    Tak szybko wyszedł test ? Super i gratulacje.. na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Femibion 1 ma kwas foliowy metylowany.

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj madzia8lenka, oplacało się prowadzić wątek kwietniowek ;) po cichu gratuluję!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mój progesteron- ponad 60 ng/Ml :D

Lovilovi, Morwa, Agniechaaaa, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali pięknie! musi być dobrze :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Przyszedł mój progesteron- ponad 60 ng/Ml :D
    Super :) bardzo ładny progesteron !

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny progesteron!!!! ❤️

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ