X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9 tygodniu , przybij piątkę:D
    O tą ciążę staraliśmy się ponad rok, dokładnie rok i 3 miesiące.. po tabletkach anty miałam problem z owulacja, może ze dwa razy była i to przy bromergonie i na clo. Wkoncu dałam sobie z tymi monitoringami, lekami i testami owulacyjnymi spokój. Pogodzilam sie, ze tak szybko nam sie nie uda... I taka niespodzianka :D

Super! Czasem trzeba poprostu wyluzowac ..
    Jesli chodzi o antykoncepcje hormonalna to ja zawsze bylam na NIE nigdy nic nie przyjmowalam bo jakos balam sie skutkow ubocznych bo wiadomo ze zawsze jakies tam sa.. I takim o to sposobem jestem w 4 ciazy (1 wpadka ale za to jaka slodka)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3

Gratuluje piekny przyrost

Angela* lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. :/ No ale najważniejsze, że się udało :)
    U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Teraz już wiem, że tabletki antykoncepcyjne to najgorsze zło. Myślę, że to one mi ta rozregulowaly cykl. :/ No ale najważniejsze, że się udało :)
    U nas to jest 2 ciąża... ale niestety wciąż czekamy na pierwsze dziecko, które będzie z nami na tym świecie.

Dokladnie najwazniejsze ze sie udalo .. Teraz bedzie tylko lepiej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodze po miescie zalatwiam sprawy i czuje jak mam mokro tam na dole

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.. Lykacie kwas foliowy? Ja wlasnie chce sie zaopatrzyc dzisiaj

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie to 6 ciąża , ale mam nadzieję, że ta skończy się szczęśliwie i wreszcie będziemy mieli jakieś dziecko /dzieci na tym świecie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania ;) Coś proponujecie właśnie?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja chce się zaopatrzyć jutro, bo jeszcze parę tabletek mi zostało z poprzedniego opakowania ;) Coś proponujecie właśnie?
    Ja proponuję każdy kwas foliowy ,który jest metylowany. Nigdy nie wiadomo czy nie ma się mutacji MTHFR, jak się wcześniej tego nie badało. Ja badałam i ja mam tę mutację ,więc mi tylko taki kwas foliowy (w takiej właśnie formie) pozostał ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Wlasnie wracam z apteki i mialam do wyboru folik jakis tam i folik z witamina D zapytalam pania farmaceutke ktory powinnam brac w moum przypadku ona zapytala jeszcze koks i stwierdzila ze ten z witamina D ale powinnam jeszcze zapyrac polozna.. W moim przypadku to trudne na tym etapie bo wiecue ze moeszkam w uk i do poloznej narazie nie mam szans na wizyte a folik powinnam lykac juz.. Zapytam kolezanki ona jest aktualnie w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja proponuję każdy kwas foliowy ,który jest metylowany. Nigdy nie wiadomo czy nie ma się mutacji MTHFR, jak się wcześniej tego nie badało. Ja badałam i ja mam tę mutację ,więc mi tylko taki kwas foliowy (w takiej właśnie formie) pozostał ;)

Mutacji omg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas będzie to 6 ciąża , ale mam nadzieję, że ta skończy się szczęśliwie i wreszcie będziemy mieli jakieś dziecko /dzieci na tym świecie.

I tego ci zycze z calego serca.

Morwa lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie :) jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia :P

Agniechaaaa, Lovilovi, Morwa, Raven, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć dziewczyny,dzisiaj jest 8 dpo i test pozytywny. Wizyta jutro aby dostać tabletki na podtrzymanie :) jeśli będzie dobrze to ja będę miała termin na 8 stycznia :P

Witaj :)
    Tak szybko wyszedł test ? Super i gratulacje.. na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Femibion 1 ma kwas foliowy metylowany.

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj madzia8lenka, oplacało się prowadzić wątek kwietniowek ;) po cichu gratuluję!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mój progesteron- ponad 60 ng/Ml :D

Lovilovi, Morwa, Agniechaaaa, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali pięknie! musi być dobrze :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Przyszedł mój progesteron- ponad 60 ng/Ml :D
    Super :) bardzo ładny progesteron !

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny progesteron!!!! ❤️

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ