X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Podałaś progesteron??? Często zdążają sie plamienia w okresie około @ ale zawsze powinno sie je skonsultować z lekarEm

Progesteronu właśnie nie badalam... moze w piątek pójdę zbadać. :)
    Brzuch mnie przy tym plamieniu nie bolał

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3

Lovilovi, Agniechaaaa, Mama-Ali, Morwa, Raven, FreshMm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Progesteronu właśnie nie badalam... moze w piątek pójdę zbadać. :)
    Brzuch mnie przy tym plamieniu nie bolał

Koniecznie zbadaj bo moze masz niski poziom i trzeba bedzie brać duphaston albo luteine :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Nie panikowac.. Spokojnie doczekaj do 29/05 nic nie moze sie stac ..
    Ja mieszkam w uk i na pierwsza wizyte ide dopiero w 9 - 10 tygodniu ciazy bo wczesniej nie ma to sensu..

Nie panikuję, tylko chyba nieco niecierpliwa jestem ;). Chciałam iść po 7 tyg, żeby zobaczyć serduszko i na wyjeździe mieć spokojną głowę. Ale trudno... Zresztą jutro się dowiem kiedy ma wolne terminy.

Wiem, ze w UK to chyba nawet okolo 12 tyg pierwsza wizyta wychodzi.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3
    Pięknie <3 moje wyniki mają być około 20 ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny

Beta 346,2, niby wzrost prawie 150% ale nie czuję się spokojniejsza, wiec pewnie jeszcze jedną zrobię :)

Teraz czekam na proga, miałam zrobić jeszcze estradiol, ale z tego wszystkiego zapomniałam...
    Mamy bardzo podobne bety :D nie dziw się ,że nie ma już tak ogromnych przyrostów jak na samym początku , jest dobrze i tego się trzymamy :D piękna beta :) daj znać jaki będzie progesteron :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Nie panikuję, tylko chyba nieco niecierpliwa jestem ;). Chciałam iść po 7 tyg, żeby zobaczyć serduszko i na wyjeździe mieć spokojną głowę. Ale trudno... Zresztą jutro się dowiem kiedy ma wolne terminy.

Wiem, ze w UK to chyba nawet okolo 12 tyg pierwsza wizyta wychodzi.

Tak dokladnie.. Pierwsze usg miedzy 12 a 13 tygodniem bardzo wazne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z apetytem u was? U mnie wzmozony

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też większy apetyt :D i do tego strasznie bolą mnie piersi, nie mogę się dotknąć, bo idzie zwariować. I to chyba tyle z objawów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    U mnie też większy apetyt :D i do tego strasznie bolą mnie piersi, nie mogę się dotknąć, bo idzie zwariować. I to chyba tyle z objawów :)

Mnie piersi podobnie.. Nie moge sie dotknac i brzuch pobolewa.. Dzis rano czulam metaliczny posmak w buzi i szukam wody do picie a wczesniej nie pijam prawie wcale

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Dziewczyny jak z apetytem u was? U mnie wzmozony

Ja chwilami to bym zjadla konia z kopytami i popila wodą z ogórków kiszonych :-D

Zarra lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pięknie <3 moje wyniki mają być około 20 ;)

Czekam z niecierpliwością: )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja chwilami to bym zjadla konia z kopytami i popila wodą z ogórków kiszonych :-D

Ja tak mialam 3 dni temu ugotowalam dzieciom zupe pomidorowa a sama osobiscie nie przepadam za ta zupa ale tym razem wyjadalam dzieciom z talerza i nie moglam wyjsc z podziwu jaka dobrapimidorowka mi wyszla potem zagryzlam to czekolada i tak caly dzien .. Teraz sie troche opanowalam bo wiem czym takie niekontrolowane obrzarstwo grozi..w ostatnich dwoch ciazach mialam +30 kg

• Raven Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też znacznie większy apetyt :D
    U mnie wyniki są przeważnie ok 15

Lovilovi witamy :) na kiedy wychodzi Ci termin?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven ktora to twoja ciaza?

• Raven Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Raven ktora to twoja ciaza?
    Pierwsza.

Może dlatego też tak swiruje z tą beta ale zawsze u mnie była zerowa, raz pamiętam miałam wynik 1 z przecinkiem, poszłam zrobić drugi raz bo @ się spoznila i było 4 coś. Ale granicy 5 nigdy mi nie przekroczyła..

A twoja? Masz już dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 13:16

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Ja tak mialam 3 dni temu ugotowalam dzieciom zupe pomidorowa a sama osobiscie nie przepadam za ta zupa ale tym razem wyjadalam dzieciom z talerza i nie moglam wyjsc z podziwu jaka dobrapimidorowka mi wyszla potem zagryzlam to czekolada i tak caly dzien .. Teraz sie troche opanowalam bo wiem czym takie niekontrolowane obrzarstwo grozi..w ostatnich dwoch ciazach mialam +30 kg

Ja tez sie ograniczam :) zaczynam mieć zachcianki , ale nie objadam sie :) jem lekko i zdrowo :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    U mnie też znacznie większy apetyt :D
    U mnie wyniki są przeważnie ok 15

Lovilovi witamy :) na kiedy wychodzi Ci termin?

Z tym terminem to mam trochę problem... nie miałam regularnych cykli i jeżeli miałabym patrzeć na trzy ostatnie cykle, które były po 30/31 dni to termin wychodzi 31.12/01.01. Owulacji też nie pilowalam.. i nic nie wiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Z tym terminem to mam trochę problem... nie miałam regularnych cykli i jeżeli miałabym patrzeć na trzy ostatnie cykle, które były po 30/31 dni to termin wychodzi 31.12/01.01. Owulacji też nie pilowalam.. i nic nie wiem :D

Lovilovi u mnie tak bylo przy ostatniej ciazy wpadkana calego nawet nie wiedzialam kiedy mialam ostatnia@ a o ciazy dowiedzialam sie w 9 tygodniu.. Masakra.. Tyle czasu zylam w nieswiadomosci chociaz objawy mialam jak bol brzucha i sennosc ale raczej zwalalamto na spozniajacy sie okresi przemeczenie a tu taka niespodzianka.. Dlatego ta ciaza jest inna zupelnie planowana i wiem coni kiedy

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Lovilovi u mnie tak bylo przy ostatniej ciazy wpadkana calego nawet nie wiedzialam kiedy mialam ostatnia@ a o ciazy dowiedzialam sie w 9 tygodniu.. Masakra.. Tyle czasu zylam w nieswiadomosci chociaz objawy mialam jak bol brzucha i sennosc ale raczej zwalalamto na spozniajacy sie okresi przemeczenie a tu taka niespodzianka.. Dlatego ta ciaza jest inna zupelnie planowana i wiem coni kiedy

Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9 tygodniu , przybij piątkę:D
    O tą ciążę staraliśmy się ponad rok, dokładnie rok i 3 miesiące.. po tabletkach anty miałam problem z owulacja, może ze dwa razy była i to przy bromergonie i na clo. Wkoncu dałam sobie z tymi monitoringami, lekami i testami owulacyjnymi spokój. Pogodzilam sie, ze tak szybko nam sie nie uda... I taka niespodzianka :D

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ