X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Podałaś progesteron??? Często zdążają sie plamienia w okresie około @ ale zawsze powinno sie je skonsultować z lekarEm

Progesteronu właśnie nie badalam... moze w piątek pójdę zbadać. :)
    Brzuch mnie przy tym plamieniu nie bolał

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3

Lovilovi, Agniechaaaa, Mama-Ali, Morwa, Raven, FreshMm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Progesteronu właśnie nie badalam... moze w piątek pójdę zbadać. :)
    Brzuch mnie przy tym plamieniu nie bolał

Koniecznie zbadaj bo moze masz niski poziom i trzeba bedzie brać duphaston albo luteine :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Nie panikowac.. Spokojnie doczekaj do 29/05 nic nie moze sie stac ..
    Ja mieszkam w uk i na pierwsza wizyte ide dopiero w 9 - 10 tygodniu ciazy bo wczesniej nie ma to sensu..

Nie panikuję, tylko chyba nieco niecierpliwa jestem ;). Chciałam iść po 7 tyg, żeby zobaczyć serduszko i na wyjeździe mieć spokojną głowę. Ale trudno... Zresztą jutro się dowiem kiedy ma wolne terminy.

Wiem, ze w UK to chyba nawet okolo 12 tyg pierwsza wizyta wychodzi.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny moje beta z dziś- > 12dpt 395.50 !
    10dpt byla 123.90 :)
    A 8dpt byla 28.69 :)
    Trzymam kciukasy za reszte bet i gratuluje dziewczyną pozytywnych testów, bet i pieknych przyrostow <3
    Pięknie <3 moje wyniki mają być około 20 ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny

Beta 346,2, niby wzrost prawie 150% ale nie czuję się spokojniejsza, wiec pewnie jeszcze jedną zrobię :)

Teraz czekam na proga, miałam zrobić jeszcze estradiol, ale z tego wszystkiego zapomniałam...
    Mamy bardzo podobne bety :D nie dziw się ,że nie ma już tak ogromnych przyrostów jak na samym początku , jest dobrze i tego się trzymamy :D piękna beta :) daj znać jaki będzie progesteron :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Nie panikuję, tylko chyba nieco niecierpliwa jestem ;). Chciałam iść po 7 tyg, żeby zobaczyć serduszko i na wyjeździe mieć spokojną głowę. Ale trudno... Zresztą jutro się dowiem kiedy ma wolne terminy.

Wiem, ze w UK to chyba nawet okolo 12 tyg pierwsza wizyta wychodzi.

Tak dokladnie.. Pierwsze usg miedzy 12 a 13 tygodniem bardzo wazne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z apetytem u was? U mnie wzmozony

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też większy apetyt :D i do tego strasznie bolą mnie piersi, nie mogę się dotknąć, bo idzie zwariować. I to chyba tyle z objawów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    U mnie też większy apetyt :D i do tego strasznie bolą mnie piersi, nie mogę się dotknąć, bo idzie zwariować. I to chyba tyle z objawów :)

Mnie piersi podobnie.. Nie moge sie dotknac i brzuch pobolewa.. Dzis rano czulam metaliczny posmak w buzi i szukam wody do picie a wczesniej nie pijam prawie wcale

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Dziewczyny jak z apetytem u was? U mnie wzmozony

Ja chwilami to bym zjadla konia z kopytami i popila wodą z ogórków kiszonych :-D

Zarra lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pięknie <3 moje wyniki mają być około 20 ;)

Czekam z niecierpliwością: )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja chwilami to bym zjadla konia z kopytami i popila wodą z ogórków kiszonych :-D

Ja tak mialam 3 dni temu ugotowalam dzieciom zupe pomidorowa a sama osobiscie nie przepadam za ta zupa ale tym razem wyjadalam dzieciom z talerza i nie moglam wyjsc z podziwu jaka dobrapimidorowka mi wyszla potem zagryzlam to czekolada i tak caly dzien .. Teraz sie troche opanowalam bo wiem czym takie niekontrolowane obrzarstwo grozi..w ostatnich dwoch ciazach mialam +30 kg

• Raven Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też znacznie większy apetyt :D
    U mnie wyniki są przeważnie ok 15

Lovilovi witamy :) na kiedy wychodzi Ci termin?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven ktora to twoja ciaza?

• Raven Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Raven ktora to twoja ciaza?
    Pierwsza.

Może dlatego też tak swiruje z tą beta ale zawsze u mnie była zerowa, raz pamiętam miałam wynik 1 z przecinkiem, poszłam zrobić drugi raz bo @ się spoznila i było 4 coś. Ale granicy 5 nigdy mi nie przekroczyła..

A twoja? Masz już dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 13:16

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Ja tak mialam 3 dni temu ugotowalam dzieciom zupe pomidorowa a sama osobiscie nie przepadam za ta zupa ale tym razem wyjadalam dzieciom z talerza i nie moglam wyjsc z podziwu jaka dobrapimidorowka mi wyszla potem zagryzlam to czekolada i tak caly dzien .. Teraz sie troche opanowalam bo wiem czym takie niekontrolowane obrzarstwo grozi..w ostatnich dwoch ciazach mialam +30 kg

Ja tez sie ograniczam :) zaczynam mieć zachcianki , ale nie objadam sie :) jem lekko i zdrowo :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    U mnie też znacznie większy apetyt :D
    U mnie wyniki są przeważnie ok 15

Lovilovi witamy :) na kiedy wychodzi Ci termin?

Z tym terminem to mam trochę problem... nie miałam regularnych cykli i jeżeli miałabym patrzeć na trzy ostatnie cykle, które były po 30/31 dni to termin wychodzi 31.12/01.01. Owulacji też nie pilowalam.. i nic nie wiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Z tym terminem to mam trochę problem... nie miałam regularnych cykli i jeżeli miałabym patrzeć na trzy ostatnie cykle, które były po 30/31 dni to termin wychodzi 31.12/01.01. Owulacji też nie pilowalam.. i nic nie wiem :D

Lovilovi u mnie tak bylo przy ostatniej ciazy wpadkana calego nawet nie wiedzialam kiedy mialam ostatnia@ a o ciazy dowiedzialam sie w 9 tygodniu.. Masakra.. Tyle czasu zylam w nieswiadomosci chociaz objawy mialam jak bol brzucha i sennosc ale raczej zwalalamto na spozniajacy sie okresi przemeczenie a tu taka niespodzianka.. Dlatego ta ciaza jest inna zupelnie planowana i wiem coni kiedy

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Lovilovi u mnie tak bylo przy ostatniej ciazy wpadkana calego nawet nie wiedzialam kiedy mialam ostatnia@ a o ciazy dowiedzialam sie w 9 tygodniu.. Masakra.. Tyle czasu zylam w nieswiadomosci chociaz objawy mialam jak bol brzucha i sennosc ale raczej zwalalamto na spozniajacy sie okresi przemeczenie a tu taka niespodzianka.. Dlatego ta ciaza jest inna zupelnie planowana i wiem coni kiedy

Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9 tygodniu , przybij piątkę:D
    O tą ciążę staraliśmy się ponad rok, dokładnie rok i 3 miesiące.. po tabletkach anty miałam problem z owulacja, może ze dwa razy była i to przy bromergonie i na clo. Wkoncu dałam sobie z tymi monitoringami, lekami i testami owulacyjnymi spokój. Pogodzilam sie, ze tak szybko nam sie nie uda... I taka niespodzianka :D

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ