X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel czekamy na Ciebie. Dołączysz?

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek wrote:
    Elmuszka super ze udało się zaszczepić, ja tez się nie mogę doczekać kiedy ja w końcu zaszczepimy tym ostatnim 6w1. Meningokoki tez bierzemy ale po roku, tak nam doradzili ze wtedy tylko 1 dawka.
    Jak Zosia zniosła szczepieni?

Wy to biedni jesteście z tymi szczepieniami..

Co do szczepionki, to dawkowanie chyba zależy. Ale mi dziś lekarka tłumaczyła, że Bexsero, czyli meningo z grupy B podane po 6 miesiącu ma schemat 2+1.
    I w sumie tak jest w ulotce:
    https://pl.gsk.com/pl/produkty/bexsero-zawiesina-do-wstrzykiwa%C5%84-w-ampu%C5%82ko-strzykawce/

A te pozostałe memingo (C, Y coś tam jeszcze) to po 12 m ż jest jedna dawka.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Hej z racji tego ze nie ma mnie już w grupie na fb to tutaj też nie będę się udzielać...powodzenia dziewczyny !!!

Ja to bym chciała napissać, żeby się nikt nie obrażał że nie został przyjęty do grupy... tutaj "znamy" się od czasów ciąż, niektóre dziewczyny pewnie są na Belly jeszcze dłużej. Tam widać nasze nazwiska, zdjęcia, dzieci, mężów... ponajmy się tutaj, a z czasem możemy przenieść znajomość na FB.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam się Was zapytać: czy ktoś jest tu kto karmi piersią? pogubiłam się kto odstawiał, kto nie...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Ruda! Ja się nie chcę wypowiadać za ogół, chodzi o to, że te dziewczyny co zaglądają tu od jakiegoś czasu już się trochę poznały i zaufały sobie na tyle, żeby wrzucać na FB bardziej prywatne fotki. I widze, że Ty jeteś mega aktywna na forum, ale nie w styczniówkach (nic dziwnego, skoro rodziłaś w lutym ) ;) daj się poznać tutaj, a chętnie zobaczymy się potem na FB :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was dziecko miało tak że krecilo5 głową na nie tak jak by ? Moja tak zaczęła robić i nie wiem czy to powód do niepokoju ;/

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm moja tak nie robi. Ale tak świadomie, podoba jej się taki ruch i go powtarza? czy to takie nieświadome?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze nieświadome w różnych sytuacjach tak robi...

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    U nas warzywa są na nie. Nic nie wchodzi.
    Dziś sama jej gotowałam, a ona nie.
    Ja siły nie mam do niej. Zje łyżeczkę i koniec. Nie wiem co teraz. Nic to dziecko nie będzie jadło.
    Jutro próbuję ugotować jej coś i dać w łapę. Skoro innych kusi danie w łapę to może i ona będzie chętna to zjeść 😂

Może coś w tym być.. w sumie córka koleżanki w ogóle nie lubiła papek i dopiero jak dostała w caloscinto jakoś poszło rozszerzanie :))
    U Hani narazie się nie sprawdza bo za głęboko sobie wsadza xd i się dławi a ja dostaje zawału.. wyrywa mi łyżeczkę no ale jak nam jej dać.. muszę poszukać taka z ogranicznikiem

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, to może zajrzyj do pediatry, pewnie to nic takiego, ale lepiej sprawdzic, może jakiś tik nerwowy? czy coś innego.

Lisa, ja Zośce daję kawałki jedzenia i chyba lepiej jej to idzie, jedzenia łyżeczką nie umie załapać w ogóle... też sobir za głęboko wkłada jedzenie, ale jakoś na razie umie się wycofać w odpowiednim momencie.
    A jak z krzesełkiem do karmienia, wybrałaś coś?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wysłałam link do mojego facebooka ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie myślałam że to może być tik...obserwuję i pójdę do pediatry :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam te dzieci. Nie je warzyw, je kaszkę i 5-6 razy 120ml to jak ona ma dobrze wyglądać jak je tak malutko.

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam używane krzesełko Smiki ale była radość :) Nawet 2 zębory widać użarła dzisiaj męża że aż podskoczył :D

2f42f879a4aa.jpg

d7db6e971ae5.jpg

ruda90, OlinkaO, Magdoczka, Martoszka, Sewcia lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Oczywiście Ruda! Ja się nie chcę wypowiadać za ogół, chodzi o to, że te dziewczyny co zaglądają tu od jakiegoś czasu już się trochę poznały i zaufały sobie na tyle, żeby wrzucać na FB bardziej prywatne fotki. I widze, że Ty jeteś mega aktywna na forum, ale nie w styczniówkach (nic dziwnego, skoro rodziłaś w lutym ) ;) daj się poznać tutaj, a chętnie zobaczymy się potem na FB :)
    Dokładnie 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie ząbki Emilki!!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spwce, mozesz mi zrobic fotke jak ten ppdnozek jest przyczepiony od dolu?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ząbki :) Mój to jednego ma ze 3 mm, a drugi z 1 mm, takie bardziej dziąsło pęknięte. Ale jak gryzie, to czuć ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a czemu na fb podałaś nam inny nick niż masz tutaj?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel fajny ten fotelik, my mamy sapphire evo, niby nie ma żadnej regulacji ale jestem zadowolona ☺️

Dobra teraz mam wolne, lecę na fb nadrabiać bo szalejecie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 22:32

4k73pm2.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ