X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał mój gin 3x1. Chcę żeby ten tydzień już minął i coś było wiadomo

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marry a możesz leżeć w domu i odpoczywać?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest trochę skomplikowana sprawa bo dzisiaj jestem w pracy na nocy i w czwartek mam dzień i noc i zaczynam urlop. Najwyżej od rodzinnego bym wzięła w środę do dnia urlopu l4

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Tu jest trochę skomplikowana sprawa bo dzisiaj jestem w pracy na nocy i w czwartek mam dzień i noc i zaczynam urlop. Najwyżej od rodzinnego bym wzięła w środę do dnia urlopu l4

a nie masz nic na żądanie ani nic? Rodzinny może 3 dni wstecz wystawić, a myślę że jak powiesz jaka jest sytuacja to Ci wystawi.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przemyśle to w i środę najwyżej pójdę. Zrobię bętę tylko żeby była ok. Narazie staram się odpoczywać. Dziękuję za wsparcie- bezcenne

Tosia2323 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Jutro przemyśle to w i środę najwyżej pójdę. Zrobię bętę tylko żeby była ok. Narazie staram się odpoczywać. Dziękuję za wsparcie- bezcenne

na spokojnie, odpoczywaj ile możesz :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary odpoczywaj i ani sie nie wahaj i bierz l4 na te kilka dni. Dzidzia najważniejsza i twoje dobre samopoczucie ;) gdzie pracujesz ze tak po nocy?
    Ja mam też mega wzdęcia i brzuch mi wyskoczył, ale nieco mniejszy niz Seli ;) jutro sobie zrobię zdjęcie to wam pokaże; p

Marryy lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy no ja też bym coś przykombinowala z l4 :) tylko żeby jeżeli dostaniesz lekarz nie wpisał ci oznaczenia ciążowego tylko zwykłe chorobowe (kasa mniejsza bo 80%)ale jak nie chcesz żeby dowiedzieli się już w pracy to tak lepiej :) odpoczywaj :*

Marryy lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy odpoczywaj jak najwięcej dla dzidziusia!!! Mój wynik proga dzisiejszy będzie dopiero w środe rano :( stres będzie bo w środę też robię powtorkę bety. Mnie narazie aż tak nie wzdyma no ale ja dopiero 13dpo :)

Marryy lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że te wzdęcia to i mnie męczą. Mąż się śmieje, że słyszy jak przez sen popuszczam :-D Ale brzucha bardzo wielkiego nie mam. Zmęczenie trochę mi odpuściło, brzuch też rzadziej pobolewa. Oby tak dalej :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zaczęły giga pryszcze pojawiać. Będzie dziewczynka jak nic ;p bo tak to ja nie miałam nigdy trądziku ani nic. A raz na ruski rok jakiś pryszcz przy okresie.
    Ja liczę na to że jak te wzdęcia zejdą to będzie trochę lżej; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie obstawiam chłopca, bo przytulanko było w samą owulację, a nawet się obawiałam, że może jest już po owulacji. Ciekawe, czy się sprawdzi :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mary odpoczywaj i ani sie nie wahaj i bierz l4 na te kilka dni. Dzidzia najważniejsza i twoje dobre samopoczucie ;) gdzie pracujesz ze tak po nocy?
    Ja mam też mega wzdęcia i brzuch mi wyskoczył, ale nieco mniejszy niz Seli ;) jutro sobie zrobię zdjęcie to wam pokaże; p

Staram się odpoczywać. Pracuje w recepcji więc całodobowo.

Co do wzdęc to mój brzuch prawie jak Seli. Wczoraj się śmiałam do męża że ciężko było w pracy go schować w sukience a to dopiero tak wcześnie. ;-) chce tych wzdęc i wszystkiego z tym związanego byle było dobrze.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było dzień albo dwa przed ;) nawet krzyczałam na męża ze nie było okazji dłużej tego pociągnąć i sobie odpuscilismy ;p i ze w kolejnym cyklu będzie co 2 dni i sie nie wywinie :p
    Ja w pracy muszę się ukrywać jeszcze z miesiąc. Jak wrócimy z wakacji to idę na l4 a nie chce żeby szefowa wiedziała o ciąży. Jedna dziewczynę tak gnoiła i jej źle życzyła ze że ta poroniła ;( to chore babsko jest. A pracuje w żłobku wiec musze iść szybko na wolne bo nie mam zamiaru dźwigać i czegokolwiek załapać od dzieci. A te nie szczepione niektóre i jakieś krztuśce albo inne cholery przyniosą.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U nas było dzień albo dwa przed ;) nawet krzyczałam na męża ze nie było okazji dłużej tego pociągnąć i sobie odpuscilismy ;p i ze w kolejnym cyklu będzie co 2 dni i sie nie wywinie :p
    Ja w pracy muszę się ukrywać jeszcze z miesiąc. Jak wrócimy z wakacji to idę na l4 a nie chce żeby szefowa wiedziała o ciąży. Jedna dziewczynę tak gnoiła i jej źle życzyła ze że ta poroniła ;( to chore babsko jest. A pracuje w żłobku wiec musze iść szybko na wolne bo nie mam zamiaru dźwigać i czegokolwiek załapać od dzieci. A te nie szczepione niektóre i jakieś krztuśce albo inne cholery przyniosą.

Masz rację idź jak tylko masz możliwość. Ja przrd urlopem pójdę raczej. A po urlopie zobaczę jak się to rozwinie wszystko. Mam nadzieję że dzidziuś będzie silny i poradzi sobie. A w pracy nie chce żeby wiedzieli bo obiecali Mi przedłużyć umowę która kończy się w czerwcu jak się dowiedzą to pozostaje mi nadzieja ze w dniu końca umowy będę po 12 tyg. Licząc od miesiączki to się zalapie.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakieś sposoby na bezsenność? Nie śpię od 4tej :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi umowy nie przedluza wiec pojde na l4, pracuje w szkole integracyjnej i mam agresywne dzieci. Moje bliskie kolezanki wiedza wiec mam pomoc :)

Mi brzuch nie przeszkadza. Zaparc nie mam, jest tylko napompowany :D

A pryszcze mi sie pojawiaja ale drobne bardzo.

Snilo mi sie, ze mialam 4 synow! I to mulatow, nie wiem co maz na to ;D hahaha

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie na bezsenność, włączenie tv . 15 minut i śpię ;-) chociaż ostatnio też się kręce pół nocy

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dla mnie na bezsenność, włączenie tv . 15 minut i śpię ;-) chociaż ostatnio też się kręce pół nocy

Ja spać bym mogła :D ale jak się zdarzy coś to TV z czymś nudnym :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Cześć dziewczyny, ja również czekam na drugą betę - w czwartek 218.Przy czym badanie robiłam w sobotę, a okazało się, że wyniki najprawdopodobniej będą w środę rano - bo sobota jest traktowana jak dzień wolny a czeka się dzień roboczy. Masakra:/ Martwię się trochę progiem, w czwartek 16dpo było 18,44 ng/ml. Nie za mało?

Beta z soboty - 492 mlU/ml - czy to wystarczający przyrost?

010i3e3k3szwmdsp.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ