X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał mój gin 3x1. Chcę żeby ten tydzień już minął i coś było wiadomo

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marry a możesz leżeć w domu i odpoczywać?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest trochę skomplikowana sprawa bo dzisiaj jestem w pracy na nocy i w czwartek mam dzień i noc i zaczynam urlop. Najwyżej od rodzinnego bym wzięła w środę do dnia urlopu l4

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Tu jest trochę skomplikowana sprawa bo dzisiaj jestem w pracy na nocy i w czwartek mam dzień i noc i zaczynam urlop. Najwyżej od rodzinnego bym wzięła w środę do dnia urlopu l4

a nie masz nic na żądanie ani nic? Rodzinny może 3 dni wstecz wystawić, a myślę że jak powiesz jaka jest sytuacja to Ci wystawi.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przemyśle to w i środę najwyżej pójdę. Zrobię bętę tylko żeby była ok. Narazie staram się odpoczywać. Dziękuję za wsparcie- bezcenne

Tosia2323 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Jutro przemyśle to w i środę najwyżej pójdę. Zrobię bętę tylko żeby była ok. Narazie staram się odpoczywać. Dziękuję za wsparcie- bezcenne

na spokojnie, odpoczywaj ile możesz :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary odpoczywaj i ani sie nie wahaj i bierz l4 na te kilka dni. Dzidzia najważniejsza i twoje dobre samopoczucie ;) gdzie pracujesz ze tak po nocy?
    Ja mam też mega wzdęcia i brzuch mi wyskoczył, ale nieco mniejszy niz Seli ;) jutro sobie zrobię zdjęcie to wam pokaże; p

Marryy lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy no ja też bym coś przykombinowala z l4 :) tylko żeby jeżeli dostaniesz lekarz nie wpisał ci oznaczenia ciążowego tylko zwykłe chorobowe (kasa mniejsza bo 80%)ale jak nie chcesz żeby dowiedzieli się już w pracy to tak lepiej :) odpoczywaj :*

Marryy lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy odpoczywaj jak najwięcej dla dzidziusia!!! Mój wynik proga dzisiejszy będzie dopiero w środe rano :( stres będzie bo w środę też robię powtorkę bety. Mnie narazie aż tak nie wzdyma no ale ja dopiero 13dpo :)

Marryy lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że te wzdęcia to i mnie męczą. Mąż się śmieje, że słyszy jak przez sen popuszczam :-D Ale brzucha bardzo wielkiego nie mam. Zmęczenie trochę mi odpuściło, brzuch też rzadziej pobolewa. Oby tak dalej :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zaczęły giga pryszcze pojawiać. Będzie dziewczynka jak nic ;p bo tak to ja nie miałam nigdy trądziku ani nic. A raz na ruski rok jakiś pryszcz przy okresie.
    Ja liczę na to że jak te wzdęcia zejdą to będzie trochę lżej; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie obstawiam chłopca, bo przytulanko było w samą owulację, a nawet się obawiałam, że może jest już po owulacji. Ciekawe, czy się sprawdzi :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mary odpoczywaj i ani sie nie wahaj i bierz l4 na te kilka dni. Dzidzia najważniejsza i twoje dobre samopoczucie ;) gdzie pracujesz ze tak po nocy?
    Ja mam też mega wzdęcia i brzuch mi wyskoczył, ale nieco mniejszy niz Seli ;) jutro sobie zrobię zdjęcie to wam pokaże; p

Staram się odpoczywać. Pracuje w recepcji więc całodobowo.

Co do wzdęc to mój brzuch prawie jak Seli. Wczoraj się śmiałam do męża że ciężko było w pracy go schować w sukience a to dopiero tak wcześnie. ;-) chce tych wzdęc i wszystkiego z tym związanego byle było dobrze.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było dzień albo dwa przed ;) nawet krzyczałam na męża ze nie było okazji dłużej tego pociągnąć i sobie odpuscilismy ;p i ze w kolejnym cyklu będzie co 2 dni i sie nie wywinie :p
    Ja w pracy muszę się ukrywać jeszcze z miesiąc. Jak wrócimy z wakacji to idę na l4 a nie chce żeby szefowa wiedziała o ciąży. Jedna dziewczynę tak gnoiła i jej źle życzyła ze że ta poroniła ;( to chore babsko jest. A pracuje w żłobku wiec musze iść szybko na wolne bo nie mam zamiaru dźwigać i czegokolwiek załapać od dzieci. A te nie szczepione niektóre i jakieś krztuśce albo inne cholery przyniosą.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U nas było dzień albo dwa przed ;) nawet krzyczałam na męża ze nie było okazji dłużej tego pociągnąć i sobie odpuscilismy ;p i ze w kolejnym cyklu będzie co 2 dni i sie nie wywinie :p
    Ja w pracy muszę się ukrywać jeszcze z miesiąc. Jak wrócimy z wakacji to idę na l4 a nie chce żeby szefowa wiedziała o ciąży. Jedna dziewczynę tak gnoiła i jej źle życzyła ze że ta poroniła ;( to chore babsko jest. A pracuje w żłobku wiec musze iść szybko na wolne bo nie mam zamiaru dźwigać i czegokolwiek załapać od dzieci. A te nie szczepione niektóre i jakieś krztuśce albo inne cholery przyniosą.

Masz rację idź jak tylko masz możliwość. Ja przrd urlopem pójdę raczej. A po urlopie zobaczę jak się to rozwinie wszystko. Mam nadzieję że dzidziuś będzie silny i poradzi sobie. A w pracy nie chce żeby wiedzieli bo obiecali Mi przedłużyć umowę która kończy się w czerwcu jak się dowiedzą to pozostaje mi nadzieja ze w dniu końca umowy będę po 12 tyg. Licząc od miesiączki to się zalapie.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakieś sposoby na bezsenność? Nie śpię od 4tej :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi umowy nie przedluza wiec pojde na l4, pracuje w szkole integracyjnej i mam agresywne dzieci. Moje bliskie kolezanki wiedza wiec mam pomoc :)

Mi brzuch nie przeszkadza. Zaparc nie mam, jest tylko napompowany :D

A pryszcze mi sie pojawiaja ale drobne bardzo.

Snilo mi sie, ze mialam 4 synow! I to mulatow, nie wiem co maz na to ;D hahaha

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie na bezsenność, włączenie tv . 15 minut i śpię ;-) chociaż ostatnio też się kręce pół nocy

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dla mnie na bezsenność, włączenie tv . 15 minut i śpię ;-) chociaż ostatnio też się kręce pół nocy

Ja spać bym mogła :D ale jak się zdarzy coś to TV z czymś nudnym :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Cześć dziewczyny, ja również czekam na drugą betę - w czwartek 218.Przy czym badanie robiłam w sobotę, a okazało się, że wyniki najprawdopodobniej będą w środę rano - bo sobota jest traktowana jak dzień wolny a czeka się dzień roboczy. Masakra:/ Martwię się trochę progiem, w czwartek 16dpo było 18,44 ng/ml. Nie za mało?

Beta z soboty - 492 mlU/ml - czy to wystarczający przyrost?

010i3e3k3szwmdsp.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ