X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niska była, sprawdź przyrost :) To najważniejsze. Ja powtarzam przed wizytą w poniedziałek i powinnam mieć ok 4000 już, mam nadzieję że tak będzie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dopiero 3dpo? Czy 30? ;) ja jestem 17 dpo. A chyba sie pochwalilam za wczesnie bo po sniadaniu podbija mnie do wymiotow, sennosc zlapala i plecy bola ;p zrobie sobie drzemke ;D

Znowu ucięło mi posta... Pomyłka, 15 dpo.

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny beta 25,6 a progesteron 4,38 niski chyba?

Chyba minimum 10 powinien być...

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie też niska była, sprawdź przyrost :) To najważniejsze. Ja powtarzam przed wizytą w poniedziałek i powinnam mieć ok 4000 już, mam nadzieję że tak będzie :)

Alex jak Ty to liczysz? Bo ja miałam w czwartek 85.89 i jak się podwaja to w sobotę powinnam mieć 170, w poniedziałek 340, środa 680, piątek 1360, niedziela 2720, wtorek 5440... To tak wygląda jakoś mega dużo :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też co 2 dni liczyłam mniej więcej :) ale durna jestem, powinnam mieć ponad 8100 :) ale ponoć później już słabiej przyrasta

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    no też co 2 dni liczyłam mniej więcej :) ale durna jestem, powinnam mieć ponad 8100 :) ale ponoć później już słabiej przyrasta

To tak kosmicznie dużo :D ale też mi się wydaje, że już później tak nie przyrasta :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo :) nawet jakbym miała ok 7000 to jest w normie. Mam nadzieję, że tak pięknie rośnie. Wtedy na pewno będzie już widać na USG wszystko :)
    My zaraz jedziemy, zjemy tylko obiad. Te bataty tak pachną, że zaraz zjem wszystko zanim mąż wróci :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    noo :) nawet jakbym miała ok 7000 to jest w normie. Mam nadzieję, że tak pięknie rośnie. Wtedy na pewno będzie już widać na USG wszystko :)
    My zaraz jedziemy, zjemy tylko obiad. Te bataty tak pachną, że zaraz zjem wszystko zanim mąż wróci :D

hahaha :D ja tam nie liczę na serducho, będzie to jakiś 5 tydzień i 6 dzień :P więc może być za wcześnie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję, że będzie :) A jak nie to pójdę tydzień później :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie będę musiała iść później tylko nie wiem jak to będzie wyglądać bo albo mnie wciśnie... albo będę czekać wtedy do 15.06 ale normy dla 5 tyg to jest 7 tyś z hakiem, bo powyżej to już 6 tydzień, więc w środę nie powinnam mieć większej bety niż te 7 tysięcy :P ale ja tam nie chce powtarzać i badać, to już dla mnie bezsensu, jak masz za darmo to czemu nie, nic nie tracisz :) ja przeczekam spokojnie do wizyty.

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie lekarz powiedział że beta prawidłowo a progesteron dał duphaston. Endometrium cienkie ale powiedział że duphaston powinien pomoc a napewno nie zaszkodzi. Zaznaczył że jest ryzyko poronienia ale kazał dobrze myśleć i odpoczywać.

Marciiik lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Jestem po wizycie lekarz powiedział że beta prawidłowo a progesteron dał duphaston. Endometrium cienkie ale powiedział że duphaston powinien pomoc a napewno nie zaszkodzi. Zaznaczył że jest ryzyko poronienia ale kazał dobrze myśleć i odpoczywać.

To leż i odpoczywaj, myśl dobrze :) A ile bierzesz tabletek? Mi kazał 3x1 a progesteron mam 24... I tak sobie myślę czy nie mam za dużej dawki, ale jak kazał to biorę:P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dał duphaston i mówi że to powinno pomóc masz się nie martwić i myśleć pozytywnie :)

Ej dziewczyny może jeszcze wczas.. Może to głupie pytanie, ale u mnie jest 28stopni..pot mi się leje po tyłku, a co jak brzuch będzie.. Preferuję cię sukienki czy będziecie się męczyć w spodniach?

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To leż i odpoczywaj, myśl dobrze :) A ile bierzesz tabletek? Mi kazał 3x1 a progesteron mam 24... I tak sobie myślę czy nie mam za dużej dawki, ale jak kazał to biorę:P

Duphaston 2x1 ale zastanawiam się czy nie brać więcej. Napisałam SMS do swojego gina, ale jest na wakacjach

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff beta 318,80 :D kalkulator pokazuje że wynik w normie :) będę mamą!

Seli, wisienka94, Marciiik, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Skoro dał duphaston i mówi że to powinno pomóc masz się nie martwić i myśleć pozytywnie :)

Ej dziewczyny może jeszcze wczas.. Może to głupie pytanie, ale u mnie jest 28stopni..pot mi się leje po tyłku, a co jak brzuch będzie.. Preferuję cię sukienki czy będziecie się męczyć w spodniach?

ja od tygodnia nie mogę chodzić w spodniach, wydęło mnie, że tylko sukienki :) Musiałam zakupy zrobić. Jeszcze 1,5 tygodnia temu widać było mi żebra i kości biodrowe a dziś? (patrz avek :P )

Mary, rzeczywiście mała dawka....

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo matko to jest zdjęcie z teraz?! Ja myślałam że z jakiejś poprzedniej ciąży :p nie no ja w spodnie się zapielam ale cisna i martwię się żeby dzidzi mieszkanka nie uciskaly :p muszę iść na zakupy, zdecydowanie :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Oo matko to jest zdjęcie z teraz?! Ja myślałam że z jakiejś poprzedniej ciąży :p nie no ja w spodnie się zapielam ale cisna i martwię się żeby dzidzi mieszkanka nie uciskaly :p muszę iść na zakupy, zdecydowanie :D

Tak, nie byłam wcześniej w ciąży :P to moja pierwsza :D hahaha a mówię, jeszcze półtora tygodnia temu mi zazdrościli bo schudłam mocno :) a teraz też chudnę i przez ten tydzień od poniedziałku 1,5 kg :D nie wiem jak to jest z tym brzuchem, wielkie wzdęcie :D

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się :* ja tam uważam że mogę się nawet toczyć i mieć brzuch jak słoń byle było zdrowe :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 17:49

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwie :P mnie to bawi :D apetytu brak a brzuch rośnie :D

Kasiaas lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ