Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niska była, sprawdź przyrost :) To najważniejsze. Ja powtarzam przed wizytą w poniedziałek i powinnam mieć ok 4000 już, mam nadzieję że tak będzie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dopiero 3dpo? Czy 30? ;) ja jestem 17 dpo. A chyba sie pochwalilam za wczesnie bo po sniadaniu podbija mnie do wymiotow, sennosc zlapala i plecy bola ;p zrobie sobie drzemke ;D

Znowu ucięło mi posta... Pomyłka, 15 dpo.

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny beta 25,6 a progesteron 4,38 niski chyba?

Chyba minimum 10 powinien być...

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie też niska była, sprawdź przyrost :) To najważniejsze. Ja powtarzam przed wizytą w poniedziałek i powinnam mieć ok 4000 już, mam nadzieję że tak będzie :)

Alex jak Ty to liczysz? Bo ja miałam w czwartek 85.89 i jak się podwaja to w sobotę powinnam mieć 170, w poniedziałek 340, środa 680, piątek 1360, niedziela 2720, wtorek 5440... To tak wygląda jakoś mega dużo :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też co 2 dni liczyłam mniej więcej :) ale durna jestem, powinnam mieć ponad 8100 :) ale ponoć później już słabiej przyrasta

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    no też co 2 dni liczyłam mniej więcej :) ale durna jestem, powinnam mieć ponad 8100 :) ale ponoć później już słabiej przyrasta

To tak kosmicznie dużo :D ale też mi się wydaje, że już później tak nie przyrasta :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo :) nawet jakbym miała ok 7000 to jest w normie. Mam nadzieję, że tak pięknie rośnie. Wtedy na pewno będzie już widać na USG wszystko :)
    My zaraz jedziemy, zjemy tylko obiad. Te bataty tak pachną, że zaraz zjem wszystko zanim mąż wróci :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    noo :) nawet jakbym miała ok 7000 to jest w normie. Mam nadzieję, że tak pięknie rośnie. Wtedy na pewno będzie już widać na USG wszystko :)
    My zaraz jedziemy, zjemy tylko obiad. Te bataty tak pachną, że zaraz zjem wszystko zanim mąż wróci :D

hahaha :D ja tam nie liczę na serducho, będzie to jakiś 5 tydzień i 6 dzień :P więc może być za wcześnie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję, że będzie :) A jak nie to pójdę tydzień później :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie będę musiała iść później tylko nie wiem jak to będzie wyglądać bo albo mnie wciśnie... albo będę czekać wtedy do 15.06 ale normy dla 5 tyg to jest 7 tyś z hakiem, bo powyżej to już 6 tydzień, więc w środę nie powinnam mieć większej bety niż te 7 tysięcy :P ale ja tam nie chce powtarzać i badać, to już dla mnie bezsensu, jak masz za darmo to czemu nie, nic nie tracisz :) ja przeczekam spokojnie do wizyty.

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie lekarz powiedział że beta prawidłowo a progesteron dał duphaston. Endometrium cienkie ale powiedział że duphaston powinien pomoc a napewno nie zaszkodzi. Zaznaczył że jest ryzyko poronienia ale kazał dobrze myśleć i odpoczywać.

Marciiik lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Jestem po wizycie lekarz powiedział że beta prawidłowo a progesteron dał duphaston. Endometrium cienkie ale powiedział że duphaston powinien pomoc a napewno nie zaszkodzi. Zaznaczył że jest ryzyko poronienia ale kazał dobrze myśleć i odpoczywać.

To leż i odpoczywaj, myśl dobrze :) A ile bierzesz tabletek? Mi kazał 3x1 a progesteron mam 24... I tak sobie myślę czy nie mam za dużej dawki, ale jak kazał to biorę:P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dał duphaston i mówi że to powinno pomóc masz się nie martwić i myśleć pozytywnie :)

Ej dziewczyny może jeszcze wczas.. Może to głupie pytanie, ale u mnie jest 28stopni..pot mi się leje po tyłku, a co jak brzuch będzie.. Preferuję cię sukienki czy będziecie się męczyć w spodniach?

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To leż i odpoczywaj, myśl dobrze :) A ile bierzesz tabletek? Mi kazał 3x1 a progesteron mam 24... I tak sobie myślę czy nie mam za dużej dawki, ale jak kazał to biorę:P

Duphaston 2x1 ale zastanawiam się czy nie brać więcej. Napisałam SMS do swojego gina, ale jest na wakacjach

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff beta 318,80 :D kalkulator pokazuje że wynik w normie :) będę mamą!

Seli, wisienka94, Marciiik, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Skoro dał duphaston i mówi że to powinno pomóc masz się nie martwić i myśleć pozytywnie :)

Ej dziewczyny może jeszcze wczas.. Może to głupie pytanie, ale u mnie jest 28stopni..pot mi się leje po tyłku, a co jak brzuch będzie.. Preferuję cię sukienki czy będziecie się męczyć w spodniach?

ja od tygodnia nie mogę chodzić w spodniach, wydęło mnie, że tylko sukienki :) Musiałam zakupy zrobić. Jeszcze 1,5 tygodnia temu widać było mi żebra i kości biodrowe a dziś? (patrz avek :P )

Mary, rzeczywiście mała dawka....

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo matko to jest zdjęcie z teraz?! Ja myślałam że z jakiejś poprzedniej ciąży :p nie no ja w spodnie się zapielam ale cisna i martwię się żeby dzidzi mieszkanka nie uciskaly :p muszę iść na zakupy, zdecydowanie :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Oo matko to jest zdjęcie z teraz?! Ja myślałam że z jakiejś poprzedniej ciąży :p nie no ja w spodnie się zapielam ale cisna i martwię się żeby dzidzi mieszkanka nie uciskaly :p muszę iść na zakupy, zdecydowanie :D

Tak, nie byłam wcześniej w ciąży :P to moja pierwsza :D hahaha a mówię, jeszcze półtora tygodnia temu mi zazdrościli bo schudłam mocno :) a teraz też chudnę i przez ten tydzień od poniedziałku 1,5 kg :D nie wiem jak to jest z tym brzuchem, wielkie wzdęcie :D

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się :* ja tam uważam że mogę się nawet toczyć i mieć brzuch jak słoń byle było zdrowe :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 17:49

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwie :P mnie to bawi :D apetytu brak a brzuch rośnie :D

Kasiaas lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ