X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Dzień dobry kobietki :) ja już po powtórnym badaniu krwi.. Wyniki po 18,strasznie się stresuję

to trzymam kciuki, ja się cieszę, że nie mam badań już żadnych bo ostatni robiłam co 2 dni... obie ręce pokutę :p

Jakie plany na majówkę? ja do piątku mam wolne i papierowe sprawy ogarniam ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj mocno, mocno :)

Ja dzis i w środę idę na cztery godz do pracy bo mamy dyżury :) piątek na szczęście wolny :) jakiś większych planów brak, pewnie trochę u moich rodziców, może jakieś zwiedzanie, jakiś zamek czy coś.. Bez szaleństw bo mam mało siły (wczoraj się przekonałam) :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko w piątunio 5 h ale to też dyżur i jest mało dzieciaków, jakaś 5-7 a nas ponad 10 osób :)

A ja nabrałam sił, na początku się męczyłam, spać bym mogła a teraz to wstaje wcześnie i power jest :) i mogę robić :D mam nadzieję, że tak zostanie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było zapisanych coś 17 ale wątpię żeby tyle przyszło :D

Zazdroszczę sił :) może do mnie jeszcze przyjdą, bo narazie jestem licha

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    U nas było zapisanych coś 17 ale wątpię żeby tyle przyszło :D

Zazdroszczę sił :) może do mnie jeszcze przyjdą, bo narazie jestem licha

Może taki początek? ja od 7 dpo do 14 miałam masakrę, mdłości, senność niesamowita, bóle brzucha, a teraz na luzie wszystko robię i popylam :D

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej też tak miałam ciąży że zadyszke szybko lapalam i zmęczona byłam teraz do tego w tej doszedł ból podbrzusza ale mowia że to normalne :) najważniejsze że w tej nie plamie, a tam niestety cały pierwszy trymestr

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno normalne, ja też miałam pobolewania, teraz zdarzy się takie lekkie uczucie jakbym okres miała :p

Onana36 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja też własnie mam dużo energii teraz i zasuwam, wszystko ogarniam i najważniejsze że mi się chce :D A na początku byłam zmęczona, brzuch bolał, senność dopadała w dzień, a bezsenność w nocy. A teraz padam jak Pluto i śpię do rana :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha :D ja zasuwam i ogarniam mieszkanie bo powinnam prace pisać :D hahahaha

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest między nami jedynie parę dni różnicy do ok tygodnia więc liczę w przyszłym tyg na powrót mocy hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no między nami to dokładnie 4 dni :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam według kalkulatora 4 tyg i 4 dni :p a suwaczek jaki masz, miałam podobny i nie działał mi :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz póki leżę i zbieram się do działania postanowiłam zaszaleć i też sobie zrobić a co hehe :D to zaledwie dwa dni :D fajnie :* jejku jak ja się ta beta dziś druga denerwuje, żeby ten przyrost był dobry

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobry! musi być :)

Kasiaas lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas ja też czekam Na wynik bety i proga. Do tego dostałam wczoraj wieczorem plamien więc denerwuje się podwójnie. na noc idę do pracy. Ale jeszcze popołudniu chce z badaniami do gina podejść. Pierwsza wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:10

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurcze Merryy duże te plamienia? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a bierzesz duphaston albo luteine? Nie martw się na zapas ja w poprzedniej ciąży miałam brązowe plamienia cały pierwszy trymestr, i nie miały nic wspólnego z późniejszą strata. Miałam poprostu polipa na szyjce więc przyczyny mogą być różne :* daj znać po wizycie

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikatne na papierze tylko jasno brązowe. Nie biorę leków dlatego robiłam proga. Biorę tylko te leki które brałam przed. Więc pójdę dzisiaj do gina mam nadzieję że mnie uspokoi.
    Trzymam kciuki za Twoja betę.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek robię cały cykl badań, bo moja rodzinna zaszalała :) Chciałam powtórzyć tylko przed wizytą betę, progesteron i tarczycowe, a dostałam od niej skierowanie na full: Morfologia z rozmazem, beta hcg, glukoza, żelazo, białko całkowite, lipidy, aspAT, alat, ggtp, kreatynina, mocznik, bilirubina, tsh, ft 3 i 4, progesteron, toxplasma, igm, igg, mocz :) I od razu chwaliła mojego ginekologa, że od początku wiedziała, że to będzie konkretny facet i dobry lekarz :) Bo nie pracuje tam długo, ale sprawdza się bardzo :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, plamienia w ciąży się zdarzają :) Dobrze, że idziesz do gina, może Dupka ci zapisze :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja również czekam na drugą betę.Przy czym badanie robiłam w sobotę, a okazało się, że wyniki najprawdopodobniej będą w środę rano - bo sobota jest traktowana jak dzień wolny a czeka się dzień roboczy. Masakra:/ Martwię się trochę progiem, w czwartek 16dpo było 18,44 ng/ml. Nie za mało?

010i3e3k3szwmdsp.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ