STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Seli, ja właśnie tak samo. Brzuch bolał tylko w terminie okresu, teraz spokój. No ok, mam od czasu do czasu jakieś lekkie kłucia po lewej stronie i wkręcałam sobie pozamaciczną, ale dzisiaj kłuło po prawej więc to chyba tylko jajniki Albo zaparcia. Zorientowałam się, że przez ten czas, od kiedy wiem o ciąży, przytyłam już 2 kg przez te zaparcia Mam brzuch lekko wzdęty, ale jem sałatki i lekkie posiłki, to nie jest tragicznie.
Chcę myśleć, że będzie dobrze Jak zobaczę serduszko to odetchnę
a ja mimo wzdęcia to straciłam kilogram tyle, że ja jem różnie, nawet nie koniecznie zdrowo bo mam tak, że jak chce mi się jeść to jem co by to nie było... bo potem nie jem... wczoraj były takie grzanki z pomidorem i pesto rano a do 19 nic nie zjadłam więcej. Potem suchy makaron ugotowany -
Ja pilnuję posiłków jak jestem w domu, a w tygodniu jem rano przed pracą śniadanie i dopiero ok 13.30-14 kolejny posiłek. Na l4 będzie łatwiej Jeszcze trochę, mam zamiar do końca maja wytrzymać. Chyba, że lekarz odradzi Egipt, bo lecimy 26 maja. Ale jeśli będzie trzeba to odwołamy wakacje
Jutro muszę polecieć po skierowanie do rodzinnej na badania tarczycowe, betę i może progesteron od razu. Zrobię 7 maja badania, żeby na wizytę tego 9 maja mieć świeże wszystko Po zwiększeniu dawki Euthyroxu z 50 do 75 bardzo dobrze się czuję. Może już mi wcześniej skoczyło TSH, a od stycznia do kwietnia nie badałam.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczynki kochane nie umiałam wytrzymać i zrobiłam test dIs rano mimo że od owulacji minal równy tydzień. DRUGA kreska wyszła bardzo bardzo bladziutka, ledwo widoczna, w czwartek ponownie testuje dziś w nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik. Jestem szczęśliwa
Marciiik lubi tę wiadomość
Julka1993 -
alex0806 wrote:Ja pilnuję posiłków jak jestem w domu, a w tygodniu jem rano przed pracą śniadanie i dopiero ok 13.30-14 kolejny posiłek. Na l4 będzie łatwiej Jeszcze trochę, mam zamiar do końca maja wytrzymać. Chyba, że lekarz odradzi Egipt, bo lecimy 26 maja. Ale jeśli będzie trzeba to odwołamy wakacje
Jutro muszę polecieć po skierowanie do rodzinnej na badania tarczycowe, betę i może progesteron od razu. Zrobię 7 maja badania, żeby na wizytę tego 9 maja mieć świeże wszystko Po zwiększeniu dawki Euthyroxu z 50 do 75 bardzo dobrze się czuję. Może już mi wcześniej skoczyło TSH, a od stycznia do kwietnia nie badałam.
ja nie miałabym problemu z jedzeniem o pewnej godzinie bo wcześniej jadłam spokojnie itp. teraz po prostu mi się nie chce jeść i trudno.
To sporo badań robisz, ja przed wizytą tylko tsh i ft3.
Julka - gratki
-
Ja tak sobie zaplanowałam, że zrobię tą betę jeszcze raz przed wizytą Czy dobrze przyrosła, czy będzie już coś widać na usg.
Ja mam tak z jedzeniem, że jem posiłek bardzo powoli, bo chociaż smakuje to słabo wchodzi. Jem, żeby jeść. Dzisiaj zjadłam jajeczniczkę ze szczypiorkiem i grzankę, a zaraz zrobię sobie koktajlLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja tak sobie zaplanowałam, że zrobię tą betę jeszcze raz przed wizytą Czy dobrze przyrosła, czy będzie już coś widać na usg.
Ja mam tak z jedzeniem, że jem posiłek bardzo powoli, bo chociaż smakuje to słabo wchodzi. Jem, żeby jeść. Dzisiaj zjadłam jajeczniczkę ze szczypiorkiem i grzankę, a zaraz zrobię sobie koktajl
mi koktajle i jogurty pitne wchodziły... teraz to nie mogę nic. i jak mam ochotę jem, jak nie to czekam na okazje w ciągu dnia by zjeść ;P
Ja zastanawiam się nad przeniesieniem nawet wizyty ale może lepiej pójść tego 9.05 bo potem to nie bardzo jest kiedy... a l4 wezmę zaraz po egzaminie bo potem i tak nie mogę liczyć na umowę -
alex0806 wrote:Teoretycznie wg moich wyliczeń już jutro powinno być ok 1000 beta Jakby rzeczywiście się podwajała co 48 h. A na tego 7 powinna być ponad 4000?
Nie wiem ciężko mi powiedzieć -
alex0806 wrote:Lepiej już nic nie wyliczam Wrzuciłam w kalkulator i byłoby ok z takim wynikiem :0 Zobaczymy.
Zmiksowałam sobie koktail na zielonej herbacie. Banan, ananas, jabłko, truskawki i jarmuż Ale pychota
A nie powinno się smoothie robić góra z trzema składnikami? ja mam ananasa do zrobienia ale nie mam bananów -
alex0806 wrote:ja po troszeczkę dałam wszystkiego A o tym że z trzema to nie słyszałam Pracowałam kiedyś w takich smoothie to mieszaliśmy dużo więcej składników
Mi Fit kolezanka powiedziala ;p
Nie chce mi sie isc na zakupy... musze stanik znalezc bo w obecnym cale sutki mi wychodza ;p i mysle by kupic sobie legginsy z calzedoni. -
Ja jutro poluję w lidlu na sukienki Akurat jak pójdę po skierowanie to polecę, bo mam obok przychodni lidla. Będą długie i krótkie, więc jak będzie fajny materiał to ze 3 wezmę za taką cenę Do Egiptu i na wakacje idealne.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja sukienki mam pokupowalam fajne w h&m . Ale problem ze stanikami jest.
-
nick nieaktualnyJulka1993 wrote:Dziewczynki kochane nie umiałam wytrzymać i zrobiłam test dIs rano mimo że od owulacji minal równy tydzień. DRUGA kreska wyszła bardzo bardzo bladziutka, ledwo widoczna, w czwartek ponownie testuje dziś w nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik. Jestem szczęśliwa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny