SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja właśnie tak samo. Brzuch bolał tylko w terminie okresu, teraz spokój. No ok, mam od czasu do czasu jakieś lekkie kłucia po lewej stronie i wkręcałam sobie pozamaciczną, ale dzisiaj kłuło po prawej więc to chyba tylko jajniki :) Albo zaparcia. Zorientowałam się, że przez ten czas, od kiedy wiem o ciąży, przytyłam już 2 kg przez te zaparcia :/ Mam brzuch lekko wzdęty, ale jem sałatki i lekkie posiłki, to nie jest tragicznie.
    Chcę myśleć, że będzie dobrze :) Jak zobaczę serduszko to odetchnę :)

a ja mimo wzdęcia to straciłam kilogram :P tyle, że ja jem różnie, nawet nie koniecznie zdrowo :P bo mam tak, że jak chce mi się jeść to jem co by to nie było... bo potem nie jem... wczoraj były takie grzanki z pomidorem i pesto rano a do 19 nic nie zjadłam więcej. Potem suchy makaron ugotowany :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilnuję posiłków jak jestem w domu, a w tygodniu jem rano przed pracą śniadanie i dopiero ok 13.30-14 kolejny posiłek. Na l4 będzie łatwiej :) Jeszcze trochę, mam zamiar do końca maja wytrzymać. Chyba, że lekarz odradzi Egipt, bo lecimy 26 maja. Ale jeśli będzie trzeba to odwołamy wakacje :)
    Jutro muszę polecieć po skierowanie do rodzinnej na badania tarczycowe, betę i może progesteron od razu. Zrobię 7 maja badania, żeby na wizytę tego 9 maja mieć świeże wszystko :) Po zwiększeniu dawki Euthyroxu z 50 do 75 bardzo dobrze się czuję. Może już mi wcześniej skoczyło TSH, a od stycznia do kwietnia nie badałam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Julka1993 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane nie umiałam wytrzymać i zrobiłam test dIs rano mimo że od owulacji minal równy tydzień. DRUGA kreska wyszła bardzo bardzo bladziutka, ledwo widoczna, w czwartek ponownie testuje :) dziś w nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik. Jestem szczęśliwa :)

Marciiik lubi tę wiadomość

Julka1993
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka gratulacje :) proponuję od razu zrobić betę, najwięcej ci powie. Ja miałam cień cienia cienia na teście :D Na drugi dzień bladziocha cieniowego :D A beta była w ten dzień 23,1.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja pilnuję posiłków jak jestem w domu, a w tygodniu jem rano przed pracą śniadanie i dopiero ok 13.30-14 kolejny posiłek. Na l4 będzie łatwiej :) Jeszcze trochę, mam zamiar do końca maja wytrzymać. Chyba, że lekarz odradzi Egipt, bo lecimy 26 maja. Ale jeśli będzie trzeba to odwołamy wakacje :)
    Jutro muszę polecieć po skierowanie do rodzinnej na badania tarczycowe, betę i może progesteron od razu. Zrobię 7 maja badania, żeby na wizytę tego 9 maja mieć świeże wszystko :) Po zwiększeniu dawki Euthyroxu z 50 do 75 bardzo dobrze się czuję. Może już mi wcześniej skoczyło TSH, a od stycznia do kwietnia nie badałam.

ja nie miałabym problemu z jedzeniem o pewnej godzinie bo wcześniej jadłam spokojnie itp. teraz po prostu mi się nie chce jeść :P i trudno.

To sporo badań robisz, ja przed wizytą tylko tsh i ft3.

Julka - gratki :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie zaplanowałam, że zrobię tą betę jeszcze raz przed wizytą :) Czy dobrze przyrosła, czy będzie już coś widać na usg.
    Ja mam tak z jedzeniem, że jem posiłek bardzo powoli, bo chociaż smakuje to słabo wchodzi. Jem, żeby jeść. Dzisiaj zjadłam jajeczniczkę ze szczypiorkiem i grzankę, a zaraz zrobię sobie koktajl :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja tak sobie zaplanowałam, że zrobię tą betę jeszcze raz przed wizytą :) Czy dobrze przyrosła, czy będzie już coś widać na usg.
    Ja mam tak z jedzeniem, że jem posiłek bardzo powoli, bo chociaż smakuje to słabo wchodzi. Jem, żeby jeść. Dzisiaj zjadłam jajeczniczkę ze szczypiorkiem i grzankę, a zaraz zrobię sobie koktajl :)

mi koktajle i jogurty pitne wchodziły... teraz to nie mogę nic. i jak mam ochotę jem, jak nie to czekam na okazje w ciągu dnia by zjeść ;P

Ja zastanawiam się nad przeniesieniem nawet wizyty ale może lepiej pójść tego 9.05 bo potem to nie bardzo jest kiedy... a l4 wezmę zaraz po egzaminie bo potem i tak nie mogę liczyć na umowę :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie wg moich wyliczeń już jutro powinno być ok 1000 beta :) Jakby rzeczywiście się podwajała co 48 h. A na tego 7 powinna być ponad 4000?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Teoretycznie wg moich wyliczeń już jutro powinno być ok 1000 beta :) Jakby rzeczywiście się podwajała co 48 h. A na tego 7 powinna być ponad 4000?

Nie wiem :P ciężko mi powiedzieć :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej już nic nie wyliczam :) Wrzuciłam w kalkulator i byłoby ok z takim wynikiem :0 Zobaczymy.

Zmiksowałam sobie koktail na zielonej herbacie. Banan, ananas, jabłko, truskawki i jarmuż :) Ale pychota :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Lepiej już nic nie wyliczam :) Wrzuciłam w kalkulator i byłoby ok z takim wynikiem :0 Zobaczymy.

Zmiksowałam sobie koktail na zielonej herbacie. Banan, ananas, jabłko, truskawki i jarmuż :) Ale pychota :)

A nie powinno się smoothie robić góra z trzema składnikami? :D ja mam ananasa do zrobienia ale nie mam bananów :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po troszeczkę dałam wszystkiego :) A o tym że z trzema to nie słyszałam :) Pracowałam kiedyś w takich smoothie to mieszaliśmy dużo więcej składników :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    ja po troszeczkę dałam wszystkiego :) A o tym że z trzema to nie słyszałam :) Pracowałam kiedyś w takich smoothie to mieszaliśmy dużo więcej składników :)

Mi Fit kolezanka powiedziala ;p

Nie chce mi sie isc na zakupy... musze stanik znalezc bo w obecnym cale sutki mi wychodza ;p i mysle by kupic sobie legginsy z calzedoni.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro poluję w lidlu na sukienki :D Akurat jak pójdę po skierowanie to polecę, bo mam obok przychodni lidla. Będą długie i krótkie, więc jak będzie fajny materiał to ze 3 wezmę za taką cenę :) Do Egiptu i na wakacje idealne.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sukienki mam ;) pokupowalam fajne w h&m . Ale problem ze stanikami jest.

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubrania z poprzedniej ciąży, a że córka z grudnia a teraz fasolka na styczeń wychodzi to nawet w pory roku ubrania będą spasowane :)))

s1985 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Dziewczynki kochane nie umiałam wytrzymać i zrobiłam test dIs rano mimo że od owulacji minal równy tydzień. DRUGA kreska wyszła bardzo bardzo bladziutka, ledwo widoczna, w czwartek ponownie testuje :) dziś w nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik. Jestem szczęśliwa :)
    Julka gratuluję. Moja kreseczka tez była ledwo widoczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja sukienki mam ;) pokupowalam fajne w h&m . Ale problem ze stanikami jest.
    Mama ginekolog pokazywała na instastory fajne z hm na ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja mam ubrania z poprzedniej ciąży, a że córka z grudnia a teraz fasolka na styczeń wychodzi to nawet w pory roku ubrania będą spasowane :)))
    Moha córka tez z grudnia ;)

Isia86 lubi tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka _ zona wrote:
    Moha córka tez z grudnia ;)
    A ile ma latek?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ