X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Seli ja w tym cyklu byłam w 13dc u gina nowego, super opinie miał a powiedział, że owu w tym cyklu nie będzie i dał skierowanie na hsg i kazał brać clo od przyszłego cyklu. Mam papier z wizyty na którym jest napisane: jajniki nieowulacyjne. A owulka się poajwiła i to 4dni pozniej i zaskoczyło :)

Ten tez ma super opinie i jest och i ach. Jeszcze rozumiem przeoczenie owulacji... Ale mowienie, ze nic nie przyjmie sie? ;p no i zalozyl z gory, ze zle wyniki bede miala. A jak mu napisalam sms o ciazy to zadzwonil i "ale, ze jak... jest pani w ciazy?" ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam na usg właściwie to w 1dpo i nie było widać żadnych objawów owulacji ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam monitoring. Tydzień wcześniej brak pęcherzyka dominującego tylko kilka małych na obu jajnikach, jak zawsze. To w 12 dc. A w 19 dc już ciałko żółte; )
    Lekarz też człowiek i sie pomylić może. Mój też bardzo szczęśliwy że ciąża :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był zdziwiony :P ale jest pod telefonem, szybko odpisuje i jest "pomocny" może przez tą pomyłkę czy jak... Nie wiem :) zobaczymy jak będzie na wizycie :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dziewczyny na który tydzień umawiacie wizyty? Bo nie wiem na którego mam się umawiać z moim ginem
    Na 15 umowilam :)

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy to mnie strasznie bolą piersi i sutki też! Spać nie mogę na nich taki ból. A jak chwile ich nie czuje to się zastanawiam czy wszystko okej

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;-) wychodzi na to że zabawie tu z wami do stycznia. Pierwsza wizyta 7.05 planuje. Ale nie wiem jak liczyć te tygodnie.
    Co do wizyty byłam w 12dp test był negatywny lekarz powiedział że pęcherzyk pękł ale skoro test nie wyszedł to możemy planować nowy cykl dał receptę która oczywiście wykupiłam. A w 15dc słaba kreska, beta potwierdziła więc jestem ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się nieśmiało przywitam.
    Dziś beta 19,35 to dopiero 9dpo, w pon powtórka, oby ładnie przyrosło :)
    Mam nadzieję,że zagoszczę tu na dłużej ;)
    Pozdrawiam i życzę nudnych ciąż :))

s1985 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa termin wg ovu 10.01 :)

s1985 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Witam się i ja ;-) wychodzi na to że zabawie tu z wami do stycznia. Pierwsza wizyta 7.05 planuje. Ale nie wiem jak liczyć te tygodnie.
    Co do wizyty byłam w 12dp test był negatywny lekarz powiedział że pęcherzyk pękł ale skoro test nie wyszedł to możemy planować nowy cykl dał receptę która oczywiście wykupiłam. A w 15dc słaba kreska, beta potwierdziła więc jestem ;-)
    Witaj kochana :)

Marryy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    To i ja się nieśmiało przywitam.
    Dziś beta 19,35 to dopiero 9dpo, w pon powtórka, oby ładnie przyrosło :)
    Mam nadzieję,że zagoszczę tu na dłużej ;)
    Pozdrawiam i życzę nudnych ciąż :))
    Hej hej... Beta urośnie ;)
    Będzie grupa na fb jak coś. Tzn juz jest

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    dziś rano dwie kreski na teście. Udało mi się zajść w ciążę w trzecim cyklu. Mam już dwie córki, więc to moja trzecia ciąża. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej.
    Pozdrawiam ciepło.

Marciiik, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim:) dołączam się do styczniówek, wg ovu termin na 1 stycznia 2019 r. :) 26 kwietnia 16dpo beta 218,33. Wczoraj robiłam przyrost, ale wyniki dopiero jutro wieczorem. Chyba niepotrzebnie nadal mierzę temperaturę, bo od dwóch dni trochę spadła i się stresuję :/
    Pozdrawiam!

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNDA wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dziś rano dwie kreski na teście. Udało mi się zajść w ciążę w trzecim cyklu. Mam już dwie córki, więc to moja trzecia ciąża. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej.
    Pozdrawiam ciepło.
    Hej... trzecie jak fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Cześć Wszystkim:) dołączam się do styczniówek, wg ovu termin na 1 stycznia 2019 r. :) 26 kwietnia 16dpo beta 218,33. Wczoraj robiłam przyrost, ale wyniki dopiero jutro wieczorem. Chyba niepotrzebnie nadal mierzę temperaturę, bo od dwóch dni trochę spadła i się stresuję :/
    Pozdrawiam!
    Hej... u mnie beta z 26 kwietnia 217 :)

Luucy lubi tę wiadomość

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bety nie robiłam i raczej się nie wybieram. Co ma być to będzie po prostu. Wizytę u lekarza planuję na 14 maja. Termin z owulacji wychodzi mi na 6 stycznia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ile nowych styczniowek :) każdej gratuluję :)

Marryy lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Pozdrawiam!
    U mnie też 1 stycznia :)
    Ja nie mierzę temperatury od pozytywej bety. Nie ma sensu, nie chcę się dodatkowo stresować. Jak na razie byle przetrwać do wizyty u gina :)

Luucy lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz nas więcej :) Fajnie :D

Ja betę robiłam, lekarz chciał i może dobrze - nie wiem. Tempki już nie mierzę bo skakała mocno. I staram się nie rozmyślać bo do terminu miesiączki miałam jakieś tam różne dolegliwości, teraz tylko piersi i wzdęcie. I czuje się świetnie :P więc nie będę sobie wymyślać czy to dobrze czy źle.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja właśnie tak samo. Brzuch bolał tylko w terminie okresu, teraz spokój. No ok, mam od czasu do czasu jakieś lekkie kłucia po lewej stronie i wkręcałam sobie pozamaciczną, ale dzisiaj kłuło po prawej więc to chyba tylko jajniki :) Albo zaparcia. Zorientowałam się, że przez ten czas, od kiedy wiem o ciąży, przytyłam już 2 kg przez te zaparcia :/ Mam brzuch lekko wzdęty, ale jem sałatki i lekkie posiłki, to nie jest tragicznie.
    Chcę myśleć, że będzie dobrze :) Jak zobaczę serduszko to odetchnę :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ