X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh u mnie chyba znowu ciąża biochemiczna
    Od wczoraj boli mnie brzuch . Chyba dostane @ ; (

• Julka1993 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka_żona trzymam kciuki aby @nie przyszła :* ja mam jeszcze 5dni do testowania, zwariuje przez ten czas... No ale trzeba czekać chociaż powiem Wam silnie że czuję, że coś się świeci :) to będzie mój 2 skarb, pierwszy ma rok i 3 miesiące :)

Julka1993
  • Julka1993 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka u mnie będzie to prawdopodobnie 15 styczeń :)

Julka1993
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nieśmiało się witam z koleżankami!
    Cieszę się, że widzę znajome nicki!
    Sanka, kochanie, wstępnie proszę mnie zapisać na 9 styczeń :) toż to urodze sobie dziecko w moje urodziny! :)

Hej! U mnie też 9 stycznia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka _ zona wrote:
    Ehhh u mnie chyba znowu ciąża biochemiczna
    Od wczoraj boli mnie brzuch . Chyba dostane @ ; (

Nie martw się kochana mnie też ciągle pobolewa, dziś termin okresu.. Dziewczyny na grupie powiedziały mi że to normalne że boli i żeby się tym nie przejmować dopóki nie jest to ostry ból i nie ma plamien. Poprostu nasze fasolki robią sobie miejsce i hormony szaleja

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) mnie bolalo mocno 2 dni przed terminem okresu juz. A od wczoraj nie czuje nic. Nie bylo plamien wiec jestem dobrej mysli ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że boli podbrzusze, to normalne;) ja mam mdłości (wiem, dziwne), ale w poprzedniej ciąży mdłości były 1 objawem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ustaliłam wizytę :) 8maja :D a w pon znowu powtórka bety :) dziś czuję się w miarę ale wstałam dopiero dwie godziny temu :p w nocy wstawalam siku.. Zaczyna się.. Tego nie lubie najbardziej, się człowiek nalazi

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Że boli podbrzusze, to normalne;) ja mam mdłości (wiem, dziwne), ale w poprzedniej ciąży mdłości były 1 objawem.

Ja mdlosci mialam ale mi przeszly 2 dni temu ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mdlosci mialam ale mi przeszly 2 dni temu ;p
    Jeszcze mogą wrócić:D nic straconego;-)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Jeszcze mogą wrócić:D nic straconego;-)
    Moga ;) mi nic nie jest straszne ;) aby tylko dzidzia byla zdrowa i sie rozwijala ;)

I tak na co dzien bywalo gorzej. Mam endometrioze i zylam w ogolnym bolu.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj... Nie zazdroszczę!
    Będzie dobrze, musi być!

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Ojjj... Nie zazdroszczę!
    Będzie dobrze, musi być!

Wierze ;) i tak nie bylo zle... to 7 cykl. Lekarz w 10 dc nie widzial nic, powiedzial, ze na ta chwile to leki bo nawet in vitro sie nie przyjmie ;p a tu 18 dc piekna owulka ;) na spokojnie na razie podchodze do tego, ciesze sie wszystkim i zobaczymy co zobaczy 9.05 ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja w tym cyklu byłam w 13dc u gina nowego, super opinie miał a powiedział, że owu w tym cyklu nie będzie i dał skierowanie na hsg i kazał brać clo od przyszłego cyklu. Mam papier z wizyty na którym jest napisane: jajniki nieowulacyjne. A owulka się poajwiła i to 4dni pozniej i zaskoczyło :)

Marciiik, Marryy lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na który tydzień umawiacie wizyty? Bo nie wiem na którego mam się umawiać z moim ginem

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę po majówce, na początku 6 tygodnia.
    Podobno wcześniej nie ma sensu, bo niewiele widać i lekarz nie będzie w stanie nic konkretnego powiedzieć.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść zaraz po pozytywnym teście.. Taka miałam umowę z gin, bo nie wiadomo czy nie będzie trzeba włączyć zastrzyków z heperyny (narazie biorę tylko acard) ale mój gin ma urlop majowy i mam wizytę na 8.05

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się grono styczniowych mamusiek 2019 powiększa. Gratuluje wszystkim pozytywnych testów i spokojnej ciąży

Marryy lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chyba po majowce pójdziemy; ) my z Seli 9 maja ;) to chyba dobry czas. Gin mi kazał przyjść w okolicy 6 tygodnia. Jak nie będzie serduszka to pójdę na kolejną za tydzień: )

Tosia2323 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki!
    My właśnie jesteśmy w drodze na Mazury a tam gdzie jedziemy nie ma zasięgu więc nie piszcie za dużo żeby potem udało mi się was wszystkie nadrobić ;)
    Co do objawów to ja nie mam absolutnie żadnych, ale w pierwszej ciąży również nie miałam więc wcale mnie to nie stresuje :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ