X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pierwsze dziecko, w rodzinie nie mam nawet znajomych z dziecmi ;p a ja z plaskiego brzucha mam kraglutki, wzdety, wiec w zadne spodnie sie od tygodnia nie mieszcze.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    A ile ma latek?
    Juz 8 rok idzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie to pierwsze dziecko, w rodzinie nie mam nawet znajomych z dziecmi ;p a ja z plaskiego brzucha mam kraglutki, wzdety, wiec w zadne spodnie sie od tygodnia nie mieszcze.
    Ja to po ciąży mam trochę brzucha. Chociaż miałam operacje. Zszycia mięśni prostych zaopatrzenie przepukliny i trochę skóry mi usunęli

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Kreseczka mi ciemnieje dziś 12dpo. Ciągle się boje, że jednak dostane okres :(
    Ja też tempki nie mierze od pierwszego bladziocha, żeby się nie stresować.

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka _ zona wrote:
    Ja to po ciąży mam trochę brzucha. Chociaż miałam operacje. Zszycia mięśni prostych zaopatrzenie przepukliny i trochę skóry mi usunęli

O matko ;) Co Ty tu do mnie piszesz ;D ja totalnie zielona w sprawach porodu itp.

Ja chudne samoistnie na razie ale mimo wagi brzuch kragly, dobrze, ze na lato nie robilam zakupow ciuchowych i teraz dopasowuje ;) wracam wlasnie z kolejnych zakupow, bieliznianych ;) dobrze, ze wyplata niedlugo ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja mam kasę za suknię ślubną to też muszę trochę rzeczy ogarnąć przez to wzdęcie. Na szczęście lato idzie, można się wbijać w sukienkę i to ukryć :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, ja mam kasę za suknię ślubną to też muszę trochę rzeczy ogarnąć przez to wzdęcie. Na szczęście lato idzie, można się wbijać w sukienkę i to ukryć :)
    Ja niby luzne sukienki ale widac brzuszek ;D

dZhdp1.png

• Julka1993 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie na co się przejmować ciuchami w tym stanie we wszystkim będziemy piękne hah :D

Seli, Marryy lubią tę wiadomość

Julka1993
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Laski nie na co się przejmować ciuchami w tym stanie we wszystkim będziemy piękne hah :D

No tak, ale trzeba sie zmiescic w te ciuchy ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, chyba kiedyś miałyśmy przyjemność na grupie wroclawianek?

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ;) bo ja z Wrocławia ;) ale nicku nie kojarze ;p u kogo prowadzisz ciaze i... siebie? :D

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black
    Widzę że masz mutacje, ja również z tym że bez pai, co bierzesz z metyli? Tylko kw foliowy czy B12i b6 też? I włączyłas już zastrzyki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, prowadziłam się w celach rozmnożenia :D obecnie u Siejkowskiego (ginemedica)

Kasias, biorę komplet, czyli kw foliowy, b6, b 12, dodatkowo witaminę D 6000, jod, magnez, acard 75 i heparyne od 8 dpo :)
    Heparyne mam wskazana głownie przez pai i vr2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 19:31

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nim nie slyszalam... ;)ale tez jestem w gineamedice na razie.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję za odp :) czyli wszystko tak jak ja z tym że ja 4000j d3:) no i bez zastrzyków narazie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A magnez jaka dawka? B6 też metylowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    A magnez jaka dawka? B6 też metylowa?
    Magnez 400 mg z solgara, wszystko metylowane (kwas, b6 i 12)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1d6ab6a30ee.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O nim nie slyszalam... ;)ale tez jestem w gineamedice na razie.
    U kogo?

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    U kogo?

Na razie u Fabijanskiego. Mam go pod telefonem. Potem albo go zmienie albo bede miala dwoch bo jesli bede rodzic to na kaminskiego i chce chodzic do babeczki co pracuje tez tam.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :) ja już po powtórnym badaniu krwi.. Wyniki po 18,strasznie się stresuję

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ