X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój progesteron z wczoraj to 16ng/ml. Martwie się :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Beta z soboty - 492 mlU/ml - czy to wystarczający przyrost?

Beta musi przyrosnąć przynajmniej 66% w ciągu 48 tu widać się podwoiła :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam lekarz zaleca tak sprawdzanie progesteronu co chwila?... Bo po pierwsze progesteron skacze... a jeśli nie ma plamień to nie ma jego niedoboru. Po co się stresować dodatkowo? To szkodzi tylko bardziej niż czemukolwiek służy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzałam pierwszy raz wczoraj razem z betą. Mój lekarz nawet nie wie jeszcze, że ja w ciąży :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Ja sprawdzałam pierwszy raz wczoraj razem z betą. Mój lekarz nawet nie wie jeszcze, że ja w ciąży :)

To nie ma co się martwić tylko porozmawiać z lekarzem :)

dZhdp1.png

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam raz z pierwszą betą i nie był za wysoki 18,3 ng/ml i nie sprawdzam już. Poczekam na wizytę, podobno progesteron skacze w ciągu dnia.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ładny przyrost ;) nie ma sie co martwić; )
    Jak tam dziewczyny plany na majówkę? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w sklepie, wzięłam z półki dwie paczki wkładek higienicznych i zaczęłam szukać podpasek :-D Mąż się pyta, po co mi podpaski. Ja mówię, że mi się kończą. Po czym uświadomiłam sobie, że przecież jestem w ciąży :-D Chyba do mnie to jeszcze nie dociera :-)

Marryy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam chwilę przed testem zapas :) Majówka w domu, bo mąż pracuje, ale zamierzam odpoczywać, nadrabiać seriale itp.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe :D ale wkładki się przydadzą :)

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy no też właśnie słyszałam, że prog skacze :) i dziękuje za pocieszenie :)
    Ja w tym cyklu nie kupiłam podpasek ani testów owu na zapas bo powtarzałam sobie, że teraz napewno się uda i się udało.
    Dziwne, że mam taki niski prog jak tak mnie bolą piersi.

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Luucy no też właśnie słyszałam, że prog skacze :) i dziękuje za pocieszenie :)
    Ja w tym cyklu nie kupiłam podpasek ani testów owu na zapas bo powtarzałam sobie, że teraz napewno się uda i się udało.
    Dziwne, że mam taki niski prog jak tak mnie bolą piersi.

Progesteron bada się do 9 rano... on skacze. Poza tym normy (w moim laboratorium) są od 11 do 44! i każdej z nas organizm potrzebuje innej ilości by było dobrze :) nie musi to być 30 czy 40 :) może wystarczy te 15 czy nawet 11 :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podpasek nie kupowałam i te które mi zostały upchnęłam głęboko do szafki w łazience :D Mam nadzieję, że dłuuuuuugo ich nie użyję. Wkładki owszem, bo zalewa mnie kremowy, galaretowaty śluz.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje plany na majówkę podobne jak Lucy nadrabiam seriale. Mialam Jechać do męża na ryby ale są ważniejsze sprawy ;-) podpaski miałam. Kupić ostatnio ale sobie przypomniałam i mam nadzieje ze nie będzie potrzeby dluuugo.
    Co do plamien które miałam to po powrocie wczoraj od gina ani razu się nie pojawiły. Przy badaniu mówił że bardzo delikatne i jasne. Nie wiem czy to dobrze że już ich nie ma czy właśnie źle.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Progesteron bada się do 9 rano... on skacze. Poza tym normy (w moim laboratorium) są od 11 do 44! i każdej z nas organizm potrzebuje innej ilości by było dobrze :) nie musi to być 30 czy 40 :) może wystarczy te 15 czy nawet 11 :)
    U mnie też są normy od 11 do 44 :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie naskrobaly tu a ja dopiero że snu zimowego się budzę :p dzień dobry! Dziś znowu spałam 12h haha. U nas przytulanki były co dwa dni przed owu, w i jeszcze raz po, a owu była monitorowania więc wszystko się może zdążyć chodź mi to szczerze obojętne byle by zdrowe i donosic tym razem :)

Wkładki też dokupilam bo też skuzioru co nie miara. A co do progesteronu ja nie badalam wcale, babeczka w klinice jak bylismy sprawdzić czy pęcherzyk pękł dała mi duphaston raz dziennie i tak sobie lykam :)

A z planów na majówkę to dziś jedziemy na grilla do rodziców.. Mój chce im już mówić bo jest przyrost.. Ma szajbe po ostatniej stracie.. Mówi że musimy zakładać dobrze to tak będzie i nie czekać na coś złego to wywołamy.

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę przy laptopie, ale chyba ciasteczka zrobię :) jutro mąż pracuje więc domowo:) no i tonę w papierzyskach :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my powiedzieliśmy rodzicom od razu po becie :) Wierzymy, że będzie dobrze. Nie mam za sobą strat i mam nadzieję, że nie będę miała :) Wszystko jak na razie jest w porządku, biorę Duphaston 2 razy dziennie, nie plamię. W środę za tydzień idę do gina na pierwsze USG :) Mam nadzieję, że będzie dobrze. Mąż mówi, że już jest dobrze i mam tak myśleć :)

Kasiaas lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy od razu rodzicom, znajomym bliższym i wczoraj też dziadkom męża :P Nie zamierzam się przejmować co będzie, trzeba myśleć pozytywnie :)

Kasiaas lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* no to chyba przystane na to też żeby powiedzieć, ja jednak cały czas z rezerwa jestem.. Bardzo się boję mimo wszystko a mój jak taki dobry chochlik, pewnie ma rację :)

Alex ja właśnie też na szczęście nie plamie, a poprzednim razem tak, beta ładnie rośnie ja czuję się normalnie czyli (ciążowo) chyba nie ma co się zamartwiac :)

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ