X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a jaki miałaś prog 7dpo?

Fleur lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Julka1993 Znajoma

Wysłany: 1 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam test, jutro z rana znowu testuje. Oby 2 kreska była już ciemniejsza. Boli mnie podbrzusze jak na okres już z 5 dni

Julka1993
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Mam test, jutro z rana znowu testuje. Oby 2 kreska była już ciemniejsza. Boli mnie podbrzusze jak na okres już z 5 dni
    Bóle okresowe są jak najbardziej normalne :) trzymam kciuki tank za test!

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Seli a jaki miałaś prog 7dpo?

16.78 :)

Julka a masz tej samej firmy? Trzymam kciuki, mnie bolał tak mocno okresowo brzuch jeszcze 2 dni po terminie okresu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 7dpo mialam 15 i moim zdaniem to super jest :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    To ja 7dpo mialam 15 i moim zdaniem to super jest :)

Ja też uważam, że to jest dobry, każdy jest dobry dla innej inaczej :) wzrosło mi w 11 dpo do 24

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 30.54 i po samym progu wiedziałam, że coś jest na rzeczy :) Bo mam ogólnie niski w drugiej fazie cyklu.

Tosia2323 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mi wzrosło tylko do 16 w 13dpo ale robilam w innym laboratorium więc może to mieć znaczenie

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że tak :)

Alex ja też byłabym pewna mając 30 :D haha nawet testu bym nie musiała robić :D

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie szczęśliwe, przyszłe mamunie! Cieszę się, że mogę do Was dołączyć! :) O mojej ciąży dowiedziałam się w tą niedzielę. Po prawie dwóch latach starań ta druga kreseczka jest jak gwiazdka z nieba :)

Marryy, Marciiik lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wojane wrote:
    Witam wszystkie szczęśliwe, przyszłe mamunie! Cieszę się, że mogę do Was dołączyć! :) O mojej ciąży dowiedziałam się w tą niedzielę. Po prawie dwóch latach starań ta druga kreseczka jest jak gwiazdka z nieba :)

Hej :D

dZhdp1.png

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 1 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja robiłam 7dpo i potem razem z betą by wiedzieć co się dzieje jeśli beta jest ujemna :) Mi lekarz mówił, że nie ma na nic szans, więc musiałam mieć papier z badaniami do podpórki, inaczej by mnie pewnie wyśmiał :P A też mi jedna na forum napisała, że taki prog jak ja mam to za mało na zdrową ciążę :p Po pierwszej becie doktorek kazał tylko powtórzyć betę i tsh, ft3 i ft4 bo to lubi skakać przy ciąży. I mi wystarczy, nie ma co się nakręcać, a tu widzę co rusz (nie tylko na tym wątku) pisze się o progesteronie, po co go badać niemal codziennie? Chyba większą szkodliwość ma te kucie i utrata krwi, stres. Takie moje zdanie :P A najlepiej to nie czytać głupot na forum, bo są tu i pożyteczne rzeczy jak i wiele głupot. Lepiej z wątpliwościami udać się do lekarza albo to skonsultować i lekarz wtedy zareaguje :)

Cześć Wszystkim wieczorową porą :)
    Odnośnie tych wszystkich badań, to teraz chyba taka „moda” panuje, bo są dziewczyny, które rzeczywiście muszą z różnych powodów, ale jest i całe mnóstwo, które popada w jakieś szaleństwo, a tym samym w niepokój. Wiem, że są dziedziczymy po stratach, ale nie dajmy się zwariować. Co ma być, to będzie. Osobiście nigdy nie robiłam ani bety, ani progesteronu, czekam po prostu. Test ciążowy pokazał dwie kreski, okresu brak, więc teraz tylko lekarz musi potwierdzić w odpowiednim czasie. Dlatego z wizytą czekam do 14 maja. Powinno być już słychać serduszko :)) Ale oczywiście każdy robi jak uważa :) Ja po prostu nie lubię się niepotrzebnie nakręcać, tym bardziej negatywnie.
    Pozdrawiam ciepło.

Marciiik lubi tę wiadomość

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 1 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wojane wrote:

Cześć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNDA wrote:
    Cześć Wszystkim wieczorową porą :)
    Odnośnie tych wszystkich badań, to teraz chyba taka „moda” panuje, bo są dziewczyny, które rzeczywiście muszą z różnych powodów, ale jest i całe mnóstwo, które popada w jakieś szaleństwo, a tym samym w niepokój. Wiem, że są dziedziczymy po stratach, ale nie dajmy się zwariować. Co ma być, to będzie. Osobiście nigdy nie robiłam ani bety, ani progesteronu, czekam po prostu. Test ciążowy pokazał dwie kreski, okresu brak, więc teraz tylko lekarz musi potwierdzić w odpowiednim czasie. Dlatego z wizytą czekam do 14 maja. Powinno być już słychać serduszko :)) Ale oczywiście każdy robi jak uważa :) Ja po prostu nie lubię się niepotrzebnie nakręcać, tym bardziej negatywnie.
    Pozdrawiam ciepło.
    Coś w tym jest. Ja w ciąży z corka nawet bety nie robiłam . Test pozytywny .. lekarz i ciąża :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę moda, trochę lekarze :) Ja czuję, że bez badania bety i przyrostu by mnie olał. Ale progesteron mu do niczego nie potrzebny :P

Jak tam mija majówka? Spokojnie? Ja się tak odnaleźć nie potrafię bo ja wolne do piątku a mąż co drugi dzień w domu :P i raz jest, raz go nie ma.... :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się od wczoraj wieczór.. Przestały mnie piersi boleć, są dalej nabrzmiale, nie plamie ani nic ale one prawie wcale nie bolą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 06:06

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas nie martw się :) mnie też bolą raz mocniej raz mniej. Najważniejsze, że nie plamisz i nie masz skurczy więc wszystko jest dobrze :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 2 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Dziewczyny martwię się od wczoraj wieczór.. Przestały mnie piersi boleć, są dalej nabrzmiale, nie plamie ani nic ale one prawie wcale nie bolą :(

Spokojnie, mnie też bolały mocno jeszcze wczoraj, a dziś totalnie nic :) Trza się cieszyć ;)

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Trochę moda, trochę lekarze :) Ja czuję, że bez badania bety i przyrostu by mnie olał. Ale progesteron mu do niczego nie potrzebny :P

Jak tam mija majówka? Spokojnie? Ja się tak odnaleźć nie potrafię bo ja wolne do piątku a mąż co drugi dzień w domu :P i raz jest, raz go nie ma.... :)

Mam identycznie i nie wiadomo co robić :) może jutro gdzieś wyskoczymy na cały dzień.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Mam identycznie i nie wiadomo co robić :) może jutro gdzieś wyskoczymy na cały dzień.

Ja dziś papierki muszę ogarnąć by jutro choć spacerek zaliczyć :D a i zakupy dziś chciałabym zrobić to jutro znów grill bym odpaliła :)

dZhdp1.png

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ