X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i masz rację nic mnie nie boli i tak się zapominam :-)
    Co do dpo ciężko powiedzieć zastrzyk był 11.04 ale musialo się udać troche później bo 13 dzień po zastrzyku jeszcze test nic nie pokazał dopiero 15 zaczęła beta się pokazywać.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze bety :) ja wracają c z pracy pół miasta obeszłam :) dwie bluzki które jak coś będą rosły że mną są :D mam też oliwke do skóry :) biorę się powoli za obiad a jak wasz dzień?

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam zakupy i wróciłam i leżę na sofie, próbuje pisać. Brzuch opadł, ale przyszły mdłości mega i podbija mnie na wymioty :P A do tego bym spała.

ANNDA lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam, dopiero się obudziłam ;-) jeszcze chwila i jadę po wynik

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę robić obiad i idę w Twoje ślady Marryy :p drzemka popołudniowa musi być bo już padam na ryjek

• Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik z 25,6 wskoczył na 68,1 po 48h czyli ok?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost ok :) a ile jesteś dpo?

• Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na początku strony ze u mnie ciężko to wyliczyć ;-) bo patrząc od @ to miałam ja 29.03

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry przyrost ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa przepraszam :) czasem mi coś ucieka, nie znam jeszcze na tyle waszych nickow żeby je powiązac zawsze z konkretną wcześniejszą wypowiedzią :) przyrost dobry to najważniejsze :) może później byla bo tak patrząc (nic nie sugerując) sam poziom trochę byłby niski na owu w 29.03 :) ja miałam owu 15.04(monitoring) i przedwczoraj było 316. Chyba że u mnie jakieś bliźniaki się czaja haha kiedy wybierasz się do lekarza?

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 11dpo mialam 28 a w 14 87 :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie w 12dpo 63,17, a 15dpo 316,80. Z tą beta to chyba tak jak z każdym organizmem, każdy inny :) najważniejsze że wszystkie rosną :D rosnijmy w siłę!

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    No to u mnie w 12dpo 63,17, a 15dpo 316,80. Z tą beta to chyba tak jak z każdym organizmem, każdy inny :) najważniejsze że wszystkie rosną :D rosnijmy w siłę!

No tak, bo możesz mieć np. zagnieżdżenie 7 albo 6 dnia a ja np. miałam 7-8 po owulacji :) dlatego beta inna a inna osoba mogła mieć 11 dpo :) różnie to bywa.

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Aa przepraszam :) czasem mi coś ucieka, nie znam jeszcze na tyle waszych nickow żeby je powiązac zawsze z konkretną wcześniejszą wypowiedzią :) przyrost dobry to najważniejsze :) może później byla bo tak patrząc (nic nie sugerując) sam poziom trochę byłby niski na owu w 29.03 :) ja miałam owu 15.04(monitoring) i przedwczoraj było 316. Chyba że u mnie jakieś bliźniaki się czaja haha kiedy wybierasz się do lekarza?

@ była 29.04 owulacja powinna być coś koło 11.04 bo wtedy przyjęłam zastrzyk ale wychodzi na to że pęcherzyk nie pękł zaraz po nim tylko trochę później.
    Też trochę się martwię że beta niska w tym dniu bo dzisiaj jest 35dzien cyklu. Ale lekarz powiedział że nie ważne ile wynosi tylko jak przerasta bo to świadczy o prawidłowości a to czy jest wysoka czy niska zależy kiedy się udało. Rozmawiałam z nim przez tel przed chwila powiedział że jest dobrze powtórzyć w niedzielę i przyjść do niego ma dyżur na oddziale.

Kasiaas lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No tak, bo możesz mieć np. zagnieżdżenie 7 albo 6 dnia a ja np. miałam 7-8 po owulacji :) dlatego beta inna a inna osoba mogła mieć 11 dpo :) różnie to bywa.

Tak, ja miałam 7dnia :) miałam wtedy małe brązowe plamienie i skurcze w podbrzuszu i od tamtej pory podbrzusze zaszło pobolewac:D zaszlam w ciążę w zoo haha:p

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Tak, ja miałam 7dnia :) miałam wtedy małe brązowe plamienie i skurcze w podbrzuszu i od tamtej pory podbrzusze zaszło pobolewac:D zaszlam w ciążę w zoo haha:p

nie no, wtedy się zagnieździło, zapłodniło wcześniej :) u mnie trwało dwa dni 7-8dpo a 9dpo beta 2.33 :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    @ była 29.04 owulacja powinna być coś koło 11.04 bo wtedy przyjęłam zastrzyk ale wychodzi na to że pęcherzyk nie pękł zaraz po nim tylko trochę później.
    Też trochę się martwię że beta niska w tym dniu bo dzisiaj jest 35dzien cyklu. Ale lekarz powiedział że nie ważne ile wynosi tylko jak przerasta bo to świadczy o prawidłowości a to czy jest wysoka czy niska zależy kiedy się udało. Rozmawiałam z nim przez tel przed chwila powiedział że jest dobrze powtórzyć w niedzielę i przyjść do niego ma dyżur na oddziale.

Najważniejsze że jesteś w kontakcie z lekarzem i on mówi że jest ok :) w takim razie oby tak dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    nie no, wtedy się zagnieździło, zapłodniło wcześniej :) u mnie trwało dwa dni 7-8dpo a 9dpo beta 2.33 :P

Chodziło mi o to że niby w ciąży się jest właśnie od zagnieżdżenie więc dlatego się śmieje że w zoo zaszlam :p nie mówię o zapłodnieniu :) znam doskonale cała "procedurę" jak to się odbywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się że mnie śmieje że po tych trzech latach starań i w tym ciąży półrocznej mogłabym być lekarzem ginekologiem tylko aparatu usg mi brakuje bo już na kilometr wyczuwam lekarza konowala, niektorzy takie głupoty gadali że szok :p a cykle to przez ten czas poznałam na wylot

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Chodziło mi o to że niby w ciąży się jest właśnie od zagnieżdżenie więc dlatego się śmieje że w zoo zaszlam :p nie mówię o zapłodnieniu :) znam doskonale cała "procedurę" jak to się odbywa

to jakby ta patrzeć to ja w Lidlu :) ale, że maleństwo się wgryzało dwa dni to nie wiem :) czułam mocne ukucia w jedną stronę w macicy. i czułam się 3 dni przeokropnie a jak się dobrze przyspawało i beta zaczęła rosnąć to wszystko odpuściło.

Kasiaas lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ