X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Mój to się że mnie śmieje że po tych trzech latach starań i w tym ciąży półrocznej mogłabym być lekarzem ginekologiem tylko aparatu usg mi brakuje bo już na kilometr wyczuwam lekarza konowala, niektorzy takie głupoty gadali że szok :p a cykle to przez ten czas poznałam na wylot

Ja mam krótką historię ale mam podobnie :) czego ja się nasłuchałam.... Łącznie z rakiem. Z mężem mieliśmy rozpocząć procedurę adopcyjną w sierpniu. Bo podobno tak mega źle ze mną. Mam jeden jajnik, endometriozę i jakieś inne wymysły, w które nie do końca wierzę :P

A jeśli mogę zapytać, co było przyczyną poronienia? 26 tydzień to dość późno, podobno ratuje się maluchy w inkubatorach.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w takim razie mnie olsnilo ;-) 15dnia po zastrzyku beta u mnie była 3,1 więc dopiero 13- 14 dnia po nim zaczęło się zagniezdzac? To był 23-24.04 Czułam wtedy prawa stronę.

Kasiaas lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małej serduszko przestało bic jak była w brzuszku więc nie było możliwości jej uratować a że nic wcześniej nie wskazywało na jakieś nieprawidłowości to nikt nawet myślał o wyciąganiu jej przed terminem. Przyczyna jest nieznana, zrobiłam chyba ze 100badan, genetyczne, immunologiczne, hemetologiczne wyszły tylko trzy rzeczy i to albo słabo dodatnie albo w ogóle mało prawdopodobne żeby w ogóle wpłynęły. Więc w kolejną ciążę idę jak w bombę.. I mam nadzieję że znowu nie obudzę się w którymś tyg za połowa ciąży i nie bd czuć maleństwa.. Traumatyczne przeżycie, tak samo jak poród i pogrzeb. Ale musi być teraz dobrze! :) (badania prenatalne też robiłam i wszystko było niby ok.. Nir wiadomo może właśnie lekarz konowal)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:15

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny w takim razie mnie olsnilo ;-) 15dnia po zastrzyku beta u mnie była 3,1 więc dopiero 13- 14 dnia po nim zaczęło się zagniezdzac? To był 23-24.04 Czułam wtedy prawa stronę.

Zagnieżdżenie następuje do 12 dnia, nie powinno później, więc owulacje musiałaś mieć po prostu później po zastrzyku.

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• wisienka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 145 !!!! Super :) nadrobie pozniej bo jesteśmy w zoo :)

Marryy, Kasiaas lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie dobrze!! Zabawimy tu wszystkie do stycznia. I będziemy wtedy wspominać jakie byłyśmy panikary z beta i progiem itp :-)

wisienka94 lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Małej serduszko przestało bic jak była w brzuszku więc nie było możliwości jej uratować a że nic wcześniej nie wskazywało na jakieś nieprawidłowości to nikt nawet myślał o wyciąganiu jej przed terminem. Przyczyna jest nieznana, zrobiłam chyba ze 100badan, genetyczne, immunologiczne, hemetologiczne wyszły tylko trzy rzeczy i to albo słabo dodatnie albo w ogóle mało prawdopodobne żeby w ogóle wpłynęły. Więc w kolejną ciążę idę jak w bombę.. I mam nadzieję że znowu nie obudzę się w którymś tyg za połowa ciąży i nie bd czuć maleństwa.. Traumatyczne przeżycie, tak samo jak poród i pogrzeb. Ale musi być teraz dobrze! :) (badania prenatalne też robiłam i wszystko było niby ok.. Nir wiadomo może właśnie lekarz konowal)

Domyślam się, dla każdej matki to trauma... Ale nie może być zawsze źle. Ja sobie powtarzam, że piorun nie uderza w te samo drzewo dwa razy.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dziewczyny, chyba bym się nie zdecydowała na drugą próbę jakbym nie wierzyła że w końcu musi być dobrze :D mam takie pytanie orientujecie się przy jakiej becie widać już serduszko? Czy w ogóle coś takiego istnieje jak taki próg bety.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    No pewnie dziewczyny, chyba bym się nie zdecydowała na drugą próbę jakbym nie wierzyła że w końcu musi być dobrze :D mam takie pytanie orientujecie się przy jakiej becie widać już serduszko? Czy w ogóle coś takiego istnieje jak taki próg bety.

Podobno przy 1000 widać już coś a słyszałam pogłoski, że przy 7000 powinno być serce ale ile w tym prawdy to nie wiem :)

dZhdp1.png

• Marryy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rozmowie telefonicznej przed chwilą lekarz mi o tym mówił że widać coś powinno byc od 800 nie zawsze, ale od 1000 napewno coś powinno się pokazać co do serduszka to Nie wiem.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho to indywidualna sprawa raczej :) z resztą jak wszystko tu :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Kasiu, ogólna zasada jest taka, że przy hcg>1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, w praktyce wszystko zależy od sprzętu, bo są przypadki gdzie widać przy hcg 700, albo nie widać przy 1500 :) Mówi się, ze kobiety, które mają cykle dokładnie 28 dniowe, w 32 dc MOGĄ już zobaczyć pęcherzyk - raczej nie wcześniej niż ok 4 tygodnie i 5 dni.
    Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5+2 do 5+5. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy ma średnicę 8-10 mm
    Echo zarodka widać najczęściej przy średnicy pęcherzyka 10-25 mm (a sam pęcherzyk rośnie ok 0,6-1 mm na dobę). Ok 2 dni po pechęrzyku żółtkowym.
    Ok 5+5 pojawia się tętno u zarodka – ma on wtedy zazwyczaj około 3 mm długości. Tętno MUSI się pojawić do czasu jak zarodek ma 6 mm (czyli ok 6+1)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:54

Seli, Kasiaas lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kasiu, ogólna zasada jest taka, że przy hcg>1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, w praktyce wszystko zależy od sprzętu, bo są przypadki gdzie widać przy hcg 700, albo nie widać przy 1500 :) Mówi się, ze kobiety, które mają cykle dokładnie 28 dniowe, w 32 dc MOGĄ już zobaczyć pęcherzyk - raczej nie wcześniej niż ok 4 tygodnie i 5 dni.
    Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy ma średnicę 8-10 mm
    Echo zarodka widać najczęściej przy średnicy pęcherzyka 10-25 mm (a sam pęcherzyk rośnie ok 0,6-1 mm na dobę). Ok 2 dni po pechęrzyku żółtkowym.
    Około 5 tyg 5 dni pojawia się tętno u zarodka – ma on wtedy zazwyczaj około 3 mm długości. Tętno MUSI się pojawić do czasu jak zarodek ma 6 mm (czyli ok 6 tyg +1 dzień)

Ja miałam ten cykl 29 dniowy, bo miałam na przemian 26 i 29 jak w zegareczku :) Idę w 6+1 dc, ciekawe co zobaczę :) sprzęt jest raczej dobry, ale jak nie to i kolejny tydzień poczekam.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zarezerwowałam 2 wizyty na 5+6 i 6+6 :) normalnie bym poszła na te drugą, bo jest u mojego prowadzącego, ale kończy mi się powoli luteina i heparyna i nie dam rady czekać do 18 maja, poza tym.... w tym cyklu miałam 2 jajca i liczę na 2 zające :D muszę to sprawdzić, bo spać nie będę mogła

Kasiaas, Marryy, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    ja sobie zarezerwowałam 2 wizyty na 5+6 i 6+6 :) normalnie bym poszła na te drugą, bo jest u mojego prowadzącego, ale kończy mi się powoli luteina i heparyna i nie dam rady czekać do 18 maja, poza tym.... w tym cyklu miałam 2 jajca i liczę na 2 zające :D muszę to sprawdzić, bo spać nie będę mogła

hahaha :D to trzymam kciuki :) ja nie mam pojęcia co u mnie się działo, ale wizyty dalszej nie miałam szans zarezerwować, tą miałam już zamówioną w lutym... takie terminy :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hahaha :D to trzymam kciuki :) ja nie mam pojęcia co u mnie się działo, ale wizyty dalszej nie miałam szans zarezerwować, tą miałam już zamówioną w lutym... takie terminy :P
    U mnie na pewno 1 pękło w niedzielę 15.04, w poniedziałek na monitoringu drugie dalej się trzymało, ale 19.04 już żadnego nie było:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaas wrote:
    Hej,
    Sorki że sie wtrace, ale przypadkiem rzucil mi sie w oczy post na Waszym wątku:-) ja mam podobne mutacje jak Ty- mthfr i obecna ciążę mam prowadzoną na heparynie, acardzie i biore metylowane witaminy. W pierwszej ciągu mojemu dziekcu rowniez zatrzymalo sie serduszko tylko duzo wczesniej, w 11 tygodniu. Moj ginekolog byl prawie pewny, ze to przez mthfr. Mam nadzieje, że Ciebie ginekolodzy nie olali i jestes pod specjalnym nadzorem i na lekarstwach?

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    U mnie na pewno 1 pękło w niedzielę 15.04, w poniedziałek na monitoringu drugie dalej się trzymało, ale 19.04 już żadnego nie było:D

mi nie robił monitoringu bo w 10 dc stwierdził,że to bezsensu... :P także.. ten :) a wiem, że potrafiłam mieć 3 pęknięcia :) w sensie w różnych odstępach ale tylko jedna owulacja była mocna w cyklu.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    mi nie robił monitoringu bo w 10 dc stwierdził,że to bezsensu... :P także.. ten :) a wiem, że potrafiłam mieć 3 pęknięcia :) w sensie w różnych odstępach ale tylko jedna owulacja była mocna w cyklu.
    trojaczki też spoko :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    trojaczki też spoko :D

Ale wtedy tamte 2 pęknięcia raczej były puste albo ze słabą komórką ;P

dZhdp1.png

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ