X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jeszcze ściśle tajne :-) może jak będę mieć już jakieś zdjęcie z usg, to wtedy powiemy rodzicom i teściom. W pracy zamierzam powiedzieć po 1 trymestrze :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    U nas wszystko jeszcze ściśle tajne :-) może jak będę mieć już jakieś zdjęcie z usg, to wtedy powiemy rodzicom i teściom. W pracy zamierzam powiedzieć po 1 trymestrze :-)

My podobnie chyba poczekamy do usg. Chociaż czekałam na przyrost i dopiero jutro się zapisuje do gina, ale mam nadzieję, że będzie termin na przyszły tydzień.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak chciałam ale mój mówi że tyle się staraliśmy tyle przeszliśmy że teraz pozostaje już tylko wierzyć że na pewno jest wszystko ok i cieszenie się :)

Luucy lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo sie ciesze ;) z reszta oboje kipimy radoscia i nie da sie ukryc tego ;)
    A co bedzie to nigdy nie wiadomo, a przyciagac zle mysli? Bezsensu ;)

Kasiaas, Magdoczka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie właśnie dowiedziałam że w piątek też mam urlop więc zyc nie umierać; ) i w środę 9 maja też biorę bo idę do lekarza ;) cudownie, akurat najważniejszy okres rozwoju ciąży i mogę odpocząć ;)

Kasiaas lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u mnie :) jutro idę 6-10 i później do poniedziałku wolne :D a w pt jadę na zakupy, może jakieś sukienki upatrze
    Chodźcie kobietki na fejsa :p tu jakos dziko się pisze :)

https://www.facebook.com/groups/217811638974348/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:35

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, zazdraszczam :) ja w piątek od 8 do 12.30 :P a w środę mam najwięcej godzin, ale u mnie nie ma możliwości urlopu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
    Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 :D) trzymajcie kciuki za bliźniaki!

Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz pomyślałam że w sumie taki mamy ten czas na ciążę ciężki, ja np mam bardzo sucha skórę latem i muszę używać balsamu, znacie jakieś firmy/kosmetyki nawilżające dla kobiet w ciąży?

• Julka1993 Znajoma

Wysłany: 1 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic :( teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sens :(

Julka1993
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic :( teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sens :(
    Julka, najszybsze testy, które polecam to bobotest żółty albo hydrex fioletowy. Tylko musisz pilnować czasu 5 minut, bo lubią oszukać po czasie szarą kreską. Na czułość nie patrz, to pic na wodę :)
    Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:25

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Zazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
    Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 :D) trzymajcie kciuki za bliźniaki!

Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!

A ja uważam, że jeśli ktoś nie ma wskazań to po co się stresować? I waha się o 70 % w ciągu dnia! I jeśli się nie robi do 9 rano a różnie no to wahania są. Nie popadajmy w paranoje.

A beta bardzo ładna :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie . Na grupie na fb jest kilka dziewczyn. Na tel ciężko pisać na forum
    A propo mówienia. Wiedza tylko dwie moje bliskie koleżanki. Nie powiem nikomu póki sami nie zobaczą :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb przyjdę jak będę na L4 w pracy :) Na razie nie chcę aby przez przypadek coś się wyświetliło, ani nic.

Marciiik, Magdoczka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja robiłam proga o 8.30 czyli przed 9tą. Czyli wynik jest miarodajny. Ja jutro powtarzam bete. Jak będzie przyrost to mówię najbliższym a reszta się dowie jak będzie widać :) na uczelni napewno nikomu nie powiem dopóki brzuszek nie będzie pokaźny. My też z mężem się bardzo cieszymy i ja nie dopuszczam złych myśli nawet! Także musi być dobrze :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przecież na nikomu nie narzucam :) chcecie to badajcie proga, nie chcecie to nie badajcie. Ja badam i suplementuje, bo mi ten hormon zrobił dużo złego wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja na fb przyjdę jak będę na L4 w pracy :) Na razie nie chcę aby przez przypadek coś się wyświetliło, ani nic.
    Czekamy :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piszę ogólnie bo widzę panikę :P Co innego jak ktoś miał już problemy i ma wskazania ku temu a co innego jak się po prostu co chwila robi :P

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrobiłam proga bo wszyscy robią :) nie mam żadnych plamień ani nic takiego :) ale ja jestem z tych panikar trochę :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 7dpo i potem razem z betą by wiedzieć co się dzieje jeśli beta jest ujemna :) Mi lekarz mówił, że nie ma na nic szans, więc musiałam mieć papier z badaniami do podpórki, inaczej by mnie pewnie wyśmiał :P A też mi jedna na forum napisała, że taki prog jak ja mam to za mało na zdrową ciążę :p Po pierwszej becie doktorek kazał tylko powtórzyć betę i tsh, ft3 i ft4 bo to lubi skakać przy ciąży. I mi wystarczy, nie ma co się nakręcać, a tu widzę co rusz (nie tylko na tym wątku) pisze się o progesteronie, po co go badać niemal codziennie? Chyba większą szkodliwość ma te kucie i utrata krwi, stres. Takie moje zdanie :P A najlepiej to nie czytać głupot na forum, bo są tu i pożyteczne rzeczy jak i wiele głupot. Lepiej z wątpliwościami udać się do lekarza albo to skonsultować i lekarz wtedy zareaguje :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ