STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:U nas wszystko jeszcze ściśle tajne może jak będę mieć już jakieś zdjęcie z usg, to wtedy powiemy rodzicom i teściom. W pracy zamierzam powiedzieć po 1 trymestrze
My podobnie chyba poczekamy do usg. Chociaż czekałam na przyrost i dopiero jutro się zapisuje do gina, ale mam nadzieję, że będzie termin na przyszły tydzień. -
nick nieaktualny
-
Ja za bardzo sie ciesze z reszta oboje kipimy radoscia i nie da sie ukryc tego
A co bedzie to nigdy nie wiadomo, a przyciagac zle mysli? BezsensuKasiaas, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
A ja sie właśnie dowiedziałam że w piątek też mam urlop więc zyc nie umierać; ) i w środę 9 maja też biorę bo idę do lekarza cudownie, akurat najważniejszy okres rozwoju ciąży i mogę odpocząć
Kasiaas lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyTo tak jak u mnie jutro idę 6-10 i później do poniedziałku wolne a w pt jadę na zakupy, może jakieś sukienki upatrze
Chodźcie kobietki na fejsa :p tu jakos dziko się pisze
https://www.facebook.com/groups/217811638974348/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:35
-
Alex, zazdraszczam ja w piątek od 8 do 12.30 a w środę mam najwięcej godzin, ale u mnie nie ma możliwości urlopu.
-
nick nieaktualnyZazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 ) trzymajcie kciuki za bliźniaki!
Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:07
-
nick nieaktualny
-
Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sensJulka1993
-
nick nieaktualnyJulka1993 wrote:Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sens
Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:25
-
Minie Black wrote:Zazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 ) trzymajcie kciuki za bliźniaki!
Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!
A ja uważam, że jeśli ktoś nie ma wskazań to po co się stresować? I waha się o 70 % w ciągu dnia! I jeśli się nie robi do 9 rano a różnie no to wahania są. Nie popadajmy w paranoje.
A beta bardzo ładna -
nick nieaktualny
-
Ale ja robiłam proga o 8.30 czyli przed 9tą. Czyli wynik jest miarodajny. Ja jutro powtarzam bete. Jak będzie przyrost to mówię najbliższym a reszta się dowie jak będzie widać na uczelni napewno nikomu nie powiem dopóki brzuszek nie będzie pokaźny. My też z mężem się bardzo cieszymy i ja nie dopuszczam złych myśli nawet! Także musi być dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja piszę ogólnie bo widzę panikę Co innego jak ktoś miał już problemy i ma wskazania ku temu a co innego jak się po prostu co chwila robi
-
Ja robiłam 7dpo i potem razem z betą by wiedzieć co się dzieje jeśli beta jest ujemna Mi lekarz mówił, że nie ma na nic szans, więc musiałam mieć papier z badaniami do podpórki, inaczej by mnie pewnie wyśmiał A też mi jedna na forum napisała, że taki prog jak ja mam to za mało na zdrową ciążę :p Po pierwszej becie doktorek kazał tylko powtórzyć betę i tsh, ft3 i ft4 bo to lubi skakać przy ciąży. I mi wystarczy, nie ma co się nakręcać, a tu widzę co rusz (nie tylko na tym wątku) pisze się o progesteronie, po co go badać niemal codziennie? Chyba większą szkodliwość ma te kucie i utrata krwi, stres. Takie moje zdanie A najlepiej to nie czytać głupot na forum, bo są tu i pożyteczne rzeczy jak i wiele głupot. Lepiej z wątpliwościami udać się do lekarza albo to skonsultować i lekarz wtedy zareaguje
Marryy lubi tę wiadomość