Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jeszcze ściśle tajne :-) może jak będę mieć już jakieś zdjęcie z usg, to wtedy powiemy rodzicom i teściom. W pracy zamierzam powiedzieć po 1 trymestrze :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    U nas wszystko jeszcze ściśle tajne :-) może jak będę mieć już jakieś zdjęcie z usg, to wtedy powiemy rodzicom i teściom. W pracy zamierzam powiedzieć po 1 trymestrze :-)

My podobnie chyba poczekamy do usg. Chociaż czekałam na przyrost i dopiero jutro się zapisuje do gina, ale mam nadzieję, że będzie termin na przyszły tydzień.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak chciałam ale mój mówi że tyle się staraliśmy tyle przeszliśmy że teraz pozostaje już tylko wierzyć że na pewno jest wszystko ok i cieszenie się :)

Luucy lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo sie ciesze ;) z reszta oboje kipimy radoscia i nie da sie ukryc tego ;)
    A co bedzie to nigdy nie wiadomo, a przyciagac zle mysli? Bezsensu ;)

Kasiaas, Magdoczka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie właśnie dowiedziałam że w piątek też mam urlop więc zyc nie umierać; ) i w środę 9 maja też biorę bo idę do lekarza ;) cudownie, akurat najważniejszy okres rozwoju ciąży i mogę odpocząć ;)

Kasiaas lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u mnie :) jutro idę 6-10 i później do poniedziałku wolne :D a w pt jadę na zakupy, może jakieś sukienki upatrze
    Chodźcie kobietki na fejsa :p tu jakos dziko się pisze :)

https://www.facebook.com/groups/217811638974348/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:35

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, zazdraszczam :) ja w piątek od 8 do 12.30 :P a w środę mam najwięcej godzin, ale u mnie nie ma możliwości urlopu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
    Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 :D) trzymajcie kciuki za bliźniaki!

Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz pomyślałam że w sumie taki mamy ten czas na ciążę ciężki, ja np mam bardzo sucha skórę latem i muszę używać balsamu, znacie jakieś firmy/kosmetyki nawilżające dla kobiet w ciąży?

• Julka1993 Znajoma

Wysłany: 1 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic :( teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sens :(

Julka1993
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Kochane skoro test o czułości 25 wykrył mega leciutka kreskę to czy test o czułości 10 wykryje również co kol wiek? Jestem w szoku, 2 dni temu test wykrył blada kreskę, wczoraj kupiłam inny test (same prawie negatywy o nim czytałam) i na nim nie ma nic :( teraz to się zestresowalam. Chce kupić dziś test o czułości 10 Ale nie wiem czy to ma sens :(
    Julka, najszybsze testy, które polecam to bobotest żółty albo hydrex fioletowy. Tylko musisz pilnować czasu 5 minut, bo lubią oszukać po czasie szarą kreską. Na czułość nie patrz, to pic na wodę :)
    Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:25

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Zazdroszczę wam wolnego, ja mam póki co plan pracować ciągiem do końca czerwca, później zaczynają się urlopy, co dla mnie oznacza w ch.... Nadgodzin, więc raczej pójdę na l4.
    Udało mi się wczoraj zrobić przyrost po 96 h (wzrost ze 139 na 759 :D) trzymajcie kciuki za bliźniaki!

Edit. Widzę, że była też dyskusja apropo proga. Ja badałam. 3 razy obecnie. Wcześniej straciłam 4 ciaze i wiem że y mnie był problem m.in. Z progesteronem, który najwięcej chwilowo wynosił 17. Obecna ciaze koksowalam z doktorkiem ovitrelle co 3 dni i dodatkowo dużo progesteronu, więc sens badania jest! Owszem poziom się waha, ale to nie są skoki o 10 jednostek!

A ja uważam, że jeśli ktoś nie ma wskazań to po co się stresować? I waha się o 70 % w ciągu dnia! I jeśli się nie robi do 9 rano a różnie no to wahania są. Nie popadajmy w paranoje.

A beta bardzo ładna :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie . Na grupie na fb jest kilka dziewczyn. Na tel ciężko pisać na forum
    A propo mówienia. Wiedza tylko dwie moje bliskie koleżanki. Nie powiem nikomu póki sami nie zobaczą :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb przyjdę jak będę na L4 w pracy :) Na razie nie chcę aby przez przypadek coś się wyświetliło, ani nic.

Marciiik, Magdoczka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja robiłam proga o 8.30 czyli przed 9tą. Czyli wynik jest miarodajny. Ja jutro powtarzam bete. Jak będzie przyrost to mówię najbliższym a reszta się dowie jak będzie widać :) na uczelni napewno nikomu nie powiem dopóki brzuszek nie będzie pokaźny. My też z mężem się bardzo cieszymy i ja nie dopuszczam złych myśli nawet! Także musi być dobrze :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przecież na nikomu nie narzucam :) chcecie to badajcie proga, nie chcecie to nie badajcie. Ja badam i suplementuje, bo mi ten hormon zrobił dużo złego wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja na fb przyjdę jak będę na L4 w pracy :) Na razie nie chcę aby przez przypadek coś się wyświetliło, ani nic.
    Czekamy :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piszę ogólnie bo widzę panikę :P Co innego jak ktoś miał już problemy i ma wskazania ku temu a co innego jak się po prostu co chwila robi :P

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrobiłam proga bo wszyscy robią :) nie mam żadnych plamień ani nic takiego :) ale ja jestem z tych panikar trochę :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 7dpo i potem razem z betą by wiedzieć co się dzieje jeśli beta jest ujemna :) Mi lekarz mówił, że nie ma na nic szans, więc musiałam mieć papier z badaniami do podpórki, inaczej by mnie pewnie wyśmiał :P A też mi jedna na forum napisała, że taki prog jak ja mam to za mało na zdrową ciążę :p Po pierwszej becie doktorek kazał tylko powtórzyć betę i tsh, ft3 i ft4 bo to lubi skakać przy ciąży. I mi wystarczy, nie ma co się nakręcać, a tu widzę co rusz (nie tylko na tym wątku) pisze się o progesteronie, po co go badać niemal codziennie? Chyba większą szkodliwość ma te kucie i utrata krwi, stres. Takie moje zdanie :P A najlepiej to nie czytać głupot na forum, bo są tu i pożyteczne rzeczy jak i wiele głupot. Lepiej z wątpliwościami udać się do lekarza albo to skonsultować i lekarz wtedy zareaguje :)

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ