X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dzisiaj czuje się całkiem ok. Wczoraj była masakra z mdłościami, od rana już pranie zrobiłam, obiad przygotowałam, teraz chodzę i w kółko coś sprzątam. Wizyta za tydzień w czwartek bo mój gin wyjeżdża ba urlop A przed nim jeszcze chce mnie zobaczyć, a później jak wszystko będzie dobrze to prenatalne mnie czekają dopiero w 12tc

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam takie skurcze w żołądku jak na wymioty ale jedynie ślinę wypluwam i nic... Nie wiem czy nie lepiej po prostu zwymiotować...
    Ogólnie dobrze się czuje, ale od rana bolą mnie łydki i uda, ręce mi od tak trzech dni momentami drętwieją... nie wiem czy słabe krążenie, czy te upały...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Wybór jak najbardziej przemyślany jestem chyba najstarsza z was i w dodatku mam już jedno dziecko niepelnosprawne. Robię to badanie świadomie
    Wiele osób może się że mną nie zgodzić ale świadomie sprowadzać dzicko z wadami genetycznymi moim zdaniem to głupota i nieodpowiedzialnosc. Wszysko jest pięknie jak dziecko jest małe ale co jak mnie zabraknie. Ja staje przed tym pytaniem codziennie dlatego amniopunkcje zrobię.
    Ja bym zrobiła nifty, bo nieinwazyjne. Tylko cena wysoka. Ale przynajmniej bezpieczne dla każdego.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po wczorajszym badaniu boli brzuch. Nie wiem, czy za bardzo mi tam gmerał czy jak, wrażliwa się zrobiłam chyba :P
    Mdłości mam okropne, ale shaftować się nie jestem w stanie :(

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie bym nie robiła nic... W sensie jedynie usg. Bo podobno wiarygodniejsze a z krwi często przekłamane są... Niffty bardzo drogie... Bo u mnie 2,5 tysiąca ;/ A stres przy nich ogromny. Słyszałam, że pappa potrafią być przekłamane.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Hej!! Ja też z Wrocławia :) Aktualnie jeszcze mieszkamy w mieszkaniu na poddaszu, więc dramat:/
    W niedalekiej przyszłości przeprowadzamy się na Karwiany, do szeregówki:)

Dziś się nie ruszam z domu, odsypiam nadgodziny, które ostatnio robię.
    Za tydzień Chorwacja! JUPI :)

Chorwacja.. piękny kraj uwielbiam spędzać tam wakacje. To moje miejsce na ziemi :) W tym roku niestety sobie odpuściliśmy zbyt dużo innych wydatków. Może w przyszłym roku we wrześniu pojedziemy na spontanie :)

Asia8787 lubi tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drzemka złapała w tym upale.. mam hamak na balkonie, jednak w tym upale strach wychodzić na dwór...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Warszawie też skwar. Siedzę w mieszkaniu na golasa, a i tak mi strasznie gorąco :-( W ogóle to ja od zawsze źle znoszę upały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 12:57

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... Zastanawiam się ciągle nad tymi badaniami, szukam, przeglądam... Chcemy jakąś sensowną decyzję podjąć.

Co sądzicie o Niftty? jest duża różnica między Harmony? Któraś robiła może? A może to niewiele lepsze od PAPPA?

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh... Zastanawiam się ciągle nad tymi badaniami, szukam, przeglądam... Chcemy jakąś sensowną decyzję podjąć.

Co sądzicie o Niftty? jest duża różnica między Harmony? Któraś robiła może? A może to niewiele lepsze od PAPPA?
    Koleżanka zdecydowała się na nifty. U nas w klinice kosztuje 2290. Ale ona nie żałuje. Mówiła, że dziewczyny ze złym pappa robiły najpierw nifty, a nie amnio. O harmony nawet lekarze już nic nie mówią. Jedynie pappa i nifty.
    Lepsze jest od pappa, bo tam oddziela się DBA dziecka, a DNA matki i jest pewniejsze.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Koleżanka zdecydowała się na nifty. U nas w klinice kosztuje 2290. Ale ona nie żałuje. Mówiła, że dziewczyny ze złym pappa robiły najpierw nifty, a nie amnio. O harmony nawet lekarze już nic nie mówią. Jedynie pappa i nifty.
    Lepsze jest od pappa, bo tam oddziela się DBA dziecka, a DNA matki i jest pewniejsze.

Patrzę jak jest to PAPPA niby 90% pewności a NIFTY 99%... Cena jest spora...

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Patrzę jak jest to PAPPA niby 90% pewności a NIFTY 99%... Cena jest spora...
    Pappa daje czasami wyniki fałszywie dodatnie jezeli masz powyżej 35 lat.

Cena jest spora. Ale myślę, że wolałabym nifty niż amniopunkcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:49

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa to tylko statystyka. Nifty to zupełnie inne badanie wiec nie ma sensu ich porównywać. U mamyginekolog jest post na ten temat. Ja bym na pewno zrobiła nifty jeśli usg i pappa wyjdą zle.

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Pappa daje czasami wyniki fałszywie dodatnie jezeli masz powyżej 35 lat.

Cena jest spora. Ale myślę, że wolałabym nifty niż amniopunkcje.

O amniopunkcji nawet nie myślę, to się robi raczej już w pewnym wieku i przy dużym ryzyku a nie tak po prostu :P

Mam też 26 lat i w rodzinie nie było ani jednego dziecka z jakąkolwiek wadą, niepełnosprawnością... Dlatego mam pewne nadzieje, a zarazem wiem, że jakaś szansa na to, że coś nie tak będzie jest...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Pappa to tylko statystyka. Nifty to zupełnie inne badanie wiec nie ma sensu ich porównywać. U mamyginekolog jest post na ten temat. Ja bym na pewno zrobiła nifty jeśli usg i pappa wyjdą zle.

statystyka... Więc to trochę bez sensu je robić jak to tylko statystyka... Co innego badanie, które mówi, że jest coś nie tak albo jest w porządku...

dZhdp1.png

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O amniopunkcji nawet nie myślę, to się robi raczej już w pewnym wieku i przy dużym ryzyku a nie tak po prostu :P

Mam też 26 lat i w rodzinie nie było ani jednego dziecka z jakąkolwiek wadą, niepełnosprawnością... Dlatego mam pewne nadzieje, a zarazem wiem, że jakaś szansa na to, że coś nie tak będzie jest...
    A nie chcesz zrobić samego USG prenatalnego? Ja tak robiłam i już na ten podstawie wyniki skorygowane wyszły bardzo dobre :) na nifty zdecydowałabym się, jakby USG wyszło źle :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Hehe no właśnie ja już jestem w pewnym wieku :-P

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    A nie chcesz zrobić samego USG prenatalnego? Ja tak robiłam i już na ten podstawie wyniki skorygowane wyszły bardzo dobre :) na nifty zdecydowałabym się, jakby USG wyszło źle :)

no myślę o samym usg... Bo statystyka to domysły... I stres. Ale nie wiem czy można po usg robić potem jakieś badania? Czy to trzeba przed?

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no myślę o samym usg... Bo statystyka to domysły... I stres. Ale nie wiem czy można po usg robić potem jakieś badania? Czy to trzeba przed?
    Pappa zalecają w dzień usg, nifty chyba do 22tc.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Pappa zalecają w dzień usg, nifty chyba do 22tc.

ja słyszałam, że robią przed usg... by na usg przyjść z wynikami. Pogubiłam się w tym.

dZhdp1.png

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ