STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na razie dzisiaj czuje się całkiem ok. Wczoraj była masakra z mdłościami, od rana już pranie zrobiłam, obiad przygotowałam, teraz chodzę i w kółko coś sprzątam. Wizyta za tydzień w czwartek bo mój gin wyjeżdża ba urlop A przed nim jeszcze chce mnie zobaczyć, a później jak wszystko będzie dobrze to prenatalne mnie czekają dopiero w 12tc
-
Ja niby mam takie skurcze w żołądku jak na wymioty ale jedynie ślinę wypluwam i nic... Nie wiem czy nie lepiej po prostu zwymiotować...
Ogólnie dobrze się czuje, ale od rana bolą mnie łydki i uda, ręce mi od tak trzech dni momentami drętwieją... nie wiem czy słabe krążenie, czy te upały... -
Rub45 wrote:Wybór jak najbardziej przemyślany jestem chyba najstarsza z was i w dodatku mam już jedno dziecko niepelnosprawne. Robię to badanie świadomie
Wiele osób może się że mną nie zgodzić ale świadomie sprowadzać dzicko z wadami genetycznymi moim zdaniem to głupota i nieodpowiedzialnosc. Wszysko jest pięknie jak dziecko jest małe ale co jak mnie zabraknie. Ja staje przed tym pytaniem codziennie dlatego amniopunkcje zrobię.M&M -
nick nieaktualny
-
Ja ogólnie bym nie robiła nic... W sensie jedynie usg. Bo podobno wiarygodniejsze a z krwi często przekłamane są... Niffty bardzo drogie... Bo u mnie 2,5 tysiąca ;/ A stres przy nich ogromny. Słyszałam, że pappa potrafią być przekłamane.
-
Asia8787 wrote:Hej!! Ja też z Wrocławia Aktualnie jeszcze mieszkamy w mieszkaniu na poddaszu, więc dramat:/
W niedalekiej przyszłości przeprowadzamy się na Karwiany, do szeregówki:)
Dziś się nie ruszam z domu, odsypiam nadgodziny, które ostatnio robię.
Za tydzień Chorwacja! JUPI
Chorwacja.. piękny kraj uwielbiam spędzać tam wakacje. To moje miejsce na ziemi W tym roku niestety sobie odpuściliśmy zbyt dużo innych wydatków. Może w przyszłym roku we wrześniu pojedziemy na spontanieAsia8787 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Ehh... Zastanawiam się ciągle nad tymi badaniami, szukam, przeglądam... Chcemy jakąś sensowną decyzję podjąć.
Co sądzicie o Niftty? jest duża różnica między Harmony? Któraś robiła może? A może to niewiele lepsze od PAPPA? -
Seli wrote:Ehh... Zastanawiam się ciągle nad tymi badaniami, szukam, przeglądam... Chcemy jakąś sensowną decyzję podjąć.
Co sądzicie o Niftty? jest duża różnica między Harmony? Któraś robiła może? A może to niewiele lepsze od PAPPA?
Lepsze jest od pappa, bo tam oddziela się DBA dziecka, a DNA matki i jest pewniejsze.M&M -
Martoszka wrote:Koleżanka zdecydowała się na nifty. U nas w klinice kosztuje 2290. Ale ona nie żałuje. Mówiła, że dziewczyny ze złym pappa robiły najpierw nifty, a nie amnio. O harmony nawet lekarze już nic nie mówią. Jedynie pappa i nifty.
Lepsze jest od pappa, bo tam oddziela się DBA dziecka, a DNA matki i jest pewniejsze.
Patrzę jak jest to PAPPA niby 90% pewności a NIFTY 99%... Cena jest spora... -
Seli wrote:Patrzę jak jest to PAPPA niby 90% pewności a NIFTY 99%... Cena jest spora...
Cena jest spora. Ale myślę, że wolałabym nifty niż amniopunkcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:49
M&M -
nick nieaktualny
-
Martoszka wrote:Pappa daje czasami wyniki fałszywie dodatnie jezeli masz powyżej 35 lat.
Cena jest spora. Ale myślę, że wolałabym nifty niż amniopunkcje.
O amniopunkcji nawet nie myślę, to się robi raczej już w pewnym wieku i przy dużym ryzyku a nie tak po prostu
Mam też 26 lat i w rodzinie nie było ani jednego dziecka z jakąkolwiek wadą, niepełnosprawnością... Dlatego mam pewne nadzieje, a zarazem wiem, że jakaś szansa na to, że coś nie tak będzie jest... -
Tosia2323 wrote:Pappa to tylko statystyka. Nifty to zupełnie inne badanie wiec nie ma sensu ich porównywać. U mamyginekolog jest post na ten temat. Ja bym na pewno zrobiła nifty jeśli usg i pappa wyjdą zle.
statystyka... Więc to trochę bez sensu je robić jak to tylko statystyka... Co innego badanie, które mówi, że jest coś nie tak albo jest w porządku... -
Seli wrote:O amniopunkcji nawet nie myślę, to się robi raczej już w pewnym wieku i przy dużym ryzyku a nie tak po prostu
Mam też 26 lat i w rodzinie nie było ani jednego dziecka z jakąkolwiek wadą, niepełnosprawnością... Dlatego mam pewne nadzieje, a zarazem wiem, że jakaś szansa na to, że coś nie tak będzie jest... -
Kitkat wrote:A nie chcesz zrobić samego USG prenatalnego? Ja tak robiłam i już na ten podstawie wyniki skorygowane wyszły bardzo dobre na nifty zdecydowałabym się, jakby USG wyszło źle
no myślę o samym usg... Bo statystyka to domysły... I stres. Ale nie wiem czy można po usg robić potem jakieś badania? Czy to trzeba przed? -
Martoszka wrote:Pappa zalecają w dzień usg, nifty chyba do 22tc.
ja słyszałam, że robią przed usg... by na usg przyjść z wynikami. Pogubiłam się w tym.