X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa tydzień przed usg aby mieć od razu wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 15:45

Nowy początek <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappa też tydzień przed usg.
    Na badanie Idę z wynikami i lekarz ze wszystkiego wylicza ryzyko :)
    W ciąży z córa miałam tak niskie że lekarz się śmiał że pewnie gdyby było możliwe zerowe ryzyko to takie bym miała.
    Teraz też liczę że dzidzia będzie taka zdroa jak siostra

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja słyszałam, że robią przed usg... by na usg przyjść z wynikami. Pogubiłam się w tym.
    W dzień USG :) nas lekarz pytał już po badaniu, czy idziemy też krew oddać, powiedziałam, że nie :) potwierdził, że nie ma potrzeby, bo wyniki dobrze wyszły. Czasami robi się je przed, żeby szybciej dostać obliczone wyniki z USG i Pappy a tak to trzeba poczekać ten tydzień :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Chyba poczekam do usg prenatalnego, jak powie, że cos jest nie tak to wtedy niftty zrobię...

Kitkat, GaliGall lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja słyszałam, że robią przed usg... by na usg przyjść z wynikami. Pogubiłam się w tym.
    Mi kazali w tym samym dniu.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężem tak dziś przeglądamy czeluści internetu itp. zapisaliśmy się na usg 3d jakieś dokładne płodu z opisem na 11.06 a 22.06 mam prenatalne. Jakby coś było nie tak to pójdę na niftty... Skoro to pewne badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 16:16

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Wybór jak najbardziej przemyślany jestem chyba najstarsza z was i w dodatku mam już jedno dziecko niepelnosprawne. Robię to badanie świadomie
    Wiele osób może się że mną nie zgodzić ale świadomie sprowadzać dzicko z wadami genetycznymi moim zdaniem to głupota i nieodpowiedzialnosc. Wszysko jest pięknie jak dziecko jest małe ale co jak mnie zabraknie. Ja staje przed tym pytaniem codziennie dlatego amniopunkcje zrobię.

Jednak wydaje mi sie ze ja moge byc tu najstarsza

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Eh... Chyba poczekam do usg prenatalnego, jak powie, że cos jest nie tak to wtedy niftty zrobię...
    Tak bedzie najrozsadniej. Nie ma co panikowac na zapas. Myslmy pozytywnie :)

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Tak bedzie najrozsadniej. Nie ma co panikowac na zapas. Myslmy pozytywnie :)

Nie chce... Chodzi tez o terminy a niftty niby można i po prenatalnych

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj spokój. Usg bedzie zle to wtedy zrobisz dodatkowo faktycznie. Jestes pewnie młoda ryzyka ze str rodziny nie ma to po co miałabys robic pappa. Bo taka moda? Ja robie tylko usg prenatalne i tyle. Moge rzadziej pisać bo wyjechaliśmy na wakacje :)

Kitkat, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli daj spokój. Usg bedzie zle to wtedy zrobisz dodatkowo faktycznie. Jestes pewnie młoda ryzyka ze str rodziny nie ma to po co miałabys robic pappa. Bo taka moda? Ja robie tylko usg prenatalne i tyle. Moge rzadziej pisać bo wyjechaliśmy na wakacje :)

ooo zazdraszczam :D

no właśnie... jeszcze bliska koleżanka też mówiła,że nie, nie... a sama porobiła masę :P i tak słucham... Ale nie chcę, za dużo stresu. A statystyka nic mi nie da - moim zdaniem. Wolę konkretne badanie i poczekam na usg :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Z mężem tak dziś przeglądamy czeluści internetu itp. zapisaliśmy się na usg 3d jakieś dokładne płodu z opisem na 11.06 a 22.06 mam prenatalne. Jakby coś było nie tak to pójdę na niftty... Skoro to pewne badanie.

Usg 3d nie jest dokładne jeśli chodzi o diagnostyke. Lekarze wszystko badają w 2d. 3d jest bardziej dla rodziców żeby zobaczyli jak dziecko wyglada. Chciałabym takie zrobić na pamiątkę jeśli lekarz będzie miał odpowiedni sprzęt

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Usg 3d nie jest dokładne jeśli chodzi o diagnostyke. Lekarze wszystko badają w 2d. 3d jest bardziej dla rodziców żeby zobaczyli jak dziecko wyglada. Chciałabym takie zrobić na pamiątkę jeśli lekarz będzie miał odpowiedni sprzęt

Po prostu jest lekarz, ma gabinet swój i dobre opinie jeśli chodzi o badania i to jest właśnie jakieś dokładne usg 3d... Z resztą skopiuje info z jego strony :

Badanie USG w ciąży do 10 tyg. aparatem wysokiej rozdzielczości 3D/4D z opisem i dokładnym wyliczeniem terminu porodu.

Co prawda będzie to skończony 10 tc i jakieś 3 dni ale pójdziemy, zobaczymy, jestem ciekawa :)

A na pamiątkę chcemy 4d ( od 20tc niby robią filmy) a oprócz tego chcemy bardzo płaskorzeźbę 3D :D to juz jest szał, ale kosztuje tyle co te usg u nas, wczoraj to znalazłam :P

http://www.dcg.wroclaw.pl/usg-3d-rzezba.html

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG. Nie chciałabym za darmo takiej rzeźby, serio...
    No ale co kto lubi :D

Magdoczka lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    OMG. Nie chciałabym za darmo takiej rzeźby, serio...
    No ale co kto lubi :D

Mnie się podoba :P może dlatego, że zawsze mi się podobały takie na biologii :D hahaha mieliśmy zestaw wielkości realnych dziecka :P

dZhdp1.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Jednak wydaje mi sie ze ja moge byc tu najstarsza
    Dobra dawaj ile masz hehe ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym nie chciała takiej rzeźby:-D Seli, jesteś niezłą krejzolką ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak zdjęcie ale wymiarowe, więc nie wiem o co Wam chodzi :P usg te 3d też niektóre wyglądają przerażająco :P

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata :) Myślicie, że samo USG prenatalne wystarczy czy lepiej od razu też te pappa ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na wątku o badaniach pisały, że pappa może być zafałszowana przez duphaston...

dZhdp1.png

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ