STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pappa też tydzień przed usg.
Na badanie Idę z wynikami i lekarz ze wszystkiego wylicza ryzyko
W ciąży z córa miałam tak niskie że lekarz się śmiał że pewnie gdyby było możliwe zerowe ryzyko to takie bym miała.
Teraz też liczę że dzidzia będzie taka zdroa jak siostraKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Seli wrote:ja słyszałam, że robią przed usg... by na usg przyjść z wynikami. Pogubiłam się w tym.
-
Eh... Chyba poczekam do usg prenatalnego, jak powie, że cos jest nie tak to wtedy niftty zrobię...
Kitkat, GaliGall lubią tę wiadomość
-
Z mężem tak dziś przeglądamy czeluści internetu itp. zapisaliśmy się na usg 3d jakieś dokładne płodu z opisem na 11.06 a 22.06 mam prenatalne. Jakby coś było nie tak to pójdę na niftty... Skoro to pewne badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 16:16
-
Rub45 wrote:Wybór jak najbardziej przemyślany jestem chyba najstarsza z was i w dodatku mam już jedno dziecko niepelnosprawne. Robię to badanie świadomie
Wiele osób może się że mną nie zgodzić ale świadomie sprowadzać dzicko z wadami genetycznymi moim zdaniem to głupota i nieodpowiedzialnosc. Wszysko jest pięknie jak dziecko jest małe ale co jak mnie zabraknie. Ja staje przed tym pytaniem codziennie dlatego amniopunkcje zrobię.
Jednak wydaje mi sie ze ja moge byc tu najstarsza -
GaliGall wrote:Tak bedzie najrozsadniej. Nie ma co panikowac na zapas. Myslmy pozytywnie
Nie chce... Chodzi tez o terminy a niftty niby można i po prenatalnych -
Seli daj spokój. Usg bedzie zle to wtedy zrobisz dodatkowo faktycznie. Jestes pewnie młoda ryzyka ze str rodziny nie ma to po co miałabys robic pappa. Bo taka moda? Ja robie tylko usg prenatalne i tyle. Moge rzadziej pisać bo wyjechaliśmy na wakacje
Kitkat, Marciiik lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Seli daj spokój. Usg bedzie zle to wtedy zrobisz dodatkowo faktycznie. Jestes pewnie młoda ryzyka ze str rodziny nie ma to po co miałabys robic pappa. Bo taka moda? Ja robie tylko usg prenatalne i tyle. Moge rzadziej pisać bo wyjechaliśmy na wakacje
ooo zazdraszczam
no właśnie... jeszcze bliska koleżanka też mówiła,że nie, nie... a sama porobiła masę i tak słucham... Ale nie chcę, za dużo stresu. A statystyka nic mi nie da - moim zdaniem. Wolę konkretne badanie i poczekam na usg -
nick nieaktualnySeli wrote:Z mężem tak dziś przeglądamy czeluści internetu itp. zapisaliśmy się na usg 3d jakieś dokładne płodu z opisem na 11.06 a 22.06 mam prenatalne. Jakby coś było nie tak to pójdę na niftty... Skoro to pewne badanie.
Usg 3d nie jest dokładne jeśli chodzi o diagnostyke. Lekarze wszystko badają w 2d. 3d jest bardziej dla rodziców żeby zobaczyli jak dziecko wyglada. Chciałabym takie zrobić na pamiątkę jeśli lekarz będzie miał odpowiedni sprzęt -
Tosia2323 wrote:Usg 3d nie jest dokładne jeśli chodzi o diagnostyke. Lekarze wszystko badają w 2d. 3d jest bardziej dla rodziców żeby zobaczyli jak dziecko wyglada. Chciałabym takie zrobić na pamiątkę jeśli lekarz będzie miał odpowiedni sprzęt
Po prostu jest lekarz, ma gabinet swój i dobre opinie jeśli chodzi o badania i to jest właśnie jakieś dokładne usg 3d... Z resztą skopiuje info z jego strony :
Badanie USG w ciąży do 10 tyg. aparatem wysokiej rozdzielczości 3D/4D z opisem i dokładnym wyliczeniem terminu porodu.
Co prawda będzie to skończony 10 tc i jakieś 3 dni ale pójdziemy, zobaczymy, jestem ciekawa
A na pamiątkę chcemy 4d ( od 20tc niby robią filmy) a oprócz tego chcemy bardzo płaskorzeźbę 3D to juz jest szał, ale kosztuje tyle co te usg u nas, wczoraj to znalazłam
http://www.dcg.wroclaw.pl/usg-3d-rzezba.html
-
nick nieaktualny
-
isto wrote:OMG. Nie chciałabym za darmo takiej rzeźby, serio...
No ale co kto lubi
Mnie się podoba może dlatego, że zawsze mi się podobały takie na biologii hahaha mieliśmy zestaw wielkości realnych dziecka -
to jak zdjęcie ale wymiarowe, więc nie wiem o co Wam chodzi usg te 3d też niektóre wyglądają przerażająco
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny na wątku o badaniach pisały, że pappa może być zafałszowana przez duphaston...