X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja tak czy siak będę robić prywatnie to nie wiem.

Wybierasz co chcesz. Co uwazasz, co lekarz podpowie, ja nie dogadalam sie ze swoim wlasnie :/ a teraz kolacza mi sie mysli. Ale nie chce robic na razie nic poza usg. Po usg pogadam z lekarzem o dalszych.

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dobra dawaj ile masz hehe ;-)

ha ha ha w tym roku czterdziestka , boszeeee az sama nie wierze

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wybierasz co chcesz. Co uwazasz, co lekarz podpowie, ja nie dogadalam sie ze swoim wlasnie :/ a teraz kolacza mi sie mysli. Ale nie chce robic na razie nic poza usg. Po usg pogadam z lekarzem o dalszych.
    Dlatego do mojej wizyty na 14.06. Muszę się obcykac i pozapisywac pytania.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dlatego do mojej wizyty na 14.06. Muszę się obcykac i pozapisywac pytania.

Dobrze spisywac... Nawet codziennie co najdzie ;p ja zapominam z wrazenia wszystko i tez pisze kartki. Zastanawiam sie co pytac na kolejnych wizytach.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do dziewczyn palacych w ciaży hmmmm kiedys sama ocenialam i krytykowalam dopoki moja siostra nie zaszla w ciaze , palila bardzo duzo i lekarz nie kazal jej rzucac palenia i wiecie jak taka mloda siksa uslyszy od lekarza ze ma nie rzucac palenia bo dziecku zaszkodzi to nas w ogole nie chciala sluchac , ograniczyla tylko pozniej palila mniej zdecydowanie , po 3 latach dopiero rzucila

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Mi za dwa tygodnie 30 stuknie ...

bereda11 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    a co do dziewczyn palacych w ciaży hmmmm kiedys sama ocenialam i krytykowalam dopoki moja siostra nie zaszla w ciaze , palila bardzo duzo i lekarz nie kazal jej rzucac palenia i wiecie jak taka mloda siksa uslyszy od lekarza ze ma nie rzucac palenia bo dziecku zaszkodzi to nas w ogole nie chciala sluchac , ograniczyla tylko pozniej palila mniej zdecydowanie , po 3 latach dopiero rzucila

No wlasnie... Lekarze czasem nie zabraniaja... mi dal wykaz, ze nie wolno napoi gazowanych, slodyczy, chipsow, fastfoodow, nic przetwozonego ;p i to nie dlatego, ze jestem gruba albo mam jakies problemy. To nie wskazane w ciazy. Dostalam pdf calej ksiazeczki o zywieniu oprocz tego... Czasem trzeba to wywarzyc ;p staram sie odzywiac zdrowo ale mialam ochote napic sie np. 7up lemoniady to wypilam. Mialam ochote na napoj to tez sie napilam. Dopytywalam tez jakie sery itp. Moge bo uwielbialam plesniowe a nie wolno.

dZhdp1.png

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A no ja biore duphaston.
    Dziś byłam nad jeziorem. Spotkałam się z przykrą sytuacją jak jakaś dziewczyna z brzuchem w zaawansowanej ciąży siedziała i co chwile paliła fajki.. A nawet dziś z mężem rozmawialiśmy , zastanawiałam się jak to jest jak kobieta pali i zajdzie w ciążę, czy łatwo jej rzucić czy nałóg silniejszy. W tym przypadku silniejszy :/

Kurde to jest jakas masakra!!! Ja fajki zaczelam palic w wieku 16 lat. Czyli praktycznie 12 lat malogu z jakimks lekkimi przerwami. Nie powiem ze bylo lekko, to jednak nalog. Natomiast ani przez chwile nie bralam pod uwage ze bede truc swojego malucha w ciazy fajkami. Takze naprawde sie da!!!!!

Malamii26, MonaLiza lubią tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja matka... To smoczysko!! Tak jara i jarala zawsze, ze tragedia... Raz bylam z nia na biopsji tarczycy to od razu zapalila az jej dziura na szyi dym szedl! Wrr! Masakra!! Ale mowi, ze jakby nie bylo ciezko to w ciazy zadnej nie palila. Teraz nie pozwole palic przy sobie ani przy dziecku potem. Ja nigdy nie palilam, maz tez nie. Ostatnio przy tesciach maz zaczal sie drzec, ze jak w ogole pomysleli o papierosie ;p i od razu oddelegowali sie kilkanascie metrow ode mnie by zapalic ;p

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A no ja biore duphaston.
    Dziś byłam nad jeziorem. Spotkałam się z przykrą sytuacją jak jakaś dziewczyna z brzuchem w zaawansowanej ciąży siedziała i co chwile paliła fajki.. A nawet dziś z mężem rozmawialiśmy , zastanawiałam się jak to jest jak kobieta pali i zajdzie w ciążę, czy łatwo jej rzucić czy nałóg silniejszy. W tym przypadku silniejszy :/

Ja paliłam i rzuciłam od razu po dwóch kreskach. Nie ciągnie mnie już wcale. Moim priorytetem jest zdrowie dziecka. Wiem, że da się rzucić i nie rozumiem kobiet palących w ciąży. Ja paliłam e papierosa ale to chyba jeszcze gorsze uzaleznienie bo wszędzie paliłam

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie paliłam więc nie mam problemu. Za to mój mąż regularnie rzuca.. pali tylko na balkonie ale i tak mnie wkurza ja później czuje ten smród fajek. Nie mam już pomysłów jak to oduczyć skoro nawet moja ciąża nic tu nie pomaga. Fatalny nałóg.
    Odnośnie zaleceń co do jedzenia to żaden gin mi nic nie mówił. Dostałam tylko jakaś książeczkę. Ani żaden nie pytał czy pale..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

To ty młoda dupa jesteś hehe :-P

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja też nigdy nie paliłam więc nie mam problemu. Za to mój mąż regularnie rzuca.. pali tylko na balkonie ale i tak mnie wkurza ja później czuje ten smród fajek. Nie mam już pomysłów jak to oduczyć skoro nawet moja ciąża nic tu nie pomaga. Fatalny nałóg.
    Odnośnie zaleceń co do jedzenia to żaden gin mi nic nie mówił. Dostałam tylko jakaś książeczkę. Ani żaden nie pytał czy pale..

Niestety ale nikogo się nie zmusi. To musi być decyzja palacza o rzuceniu. To on musi tego naprawdę chcieć. Ja wcześniej jak paliłam normalne fajki to zawsze mówiłam, że nie chcę rzucać bo lubię palić

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

hej pisalam do ciebie na priva

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja też mieszkam we Wrocławiu. Chociaż pochodzę z Nowego Sącza - czyli rodzinne strony mam 400 km stąd. Końcem listopada skończę 28 lat.

W pierwszej ciąży nawet nie zrobiłam usg genetycznego. Tym razem się już zapisałam, a krew do testu pappa pobierają w tym samym dniu. Mam zamiar zrobić samo usg, chyba że coś będzie nie tak to zrobię pappa.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    No dobra ... ja mam 39 ;)

Rub45, bereda11, Mila83 lubią tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    No dobra ... ja mam 39 ;)

W tym wieku to sie starałam o moja młodsza córkę hehe

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze dziecko mialam 2 lata temu , czyli jak mialam 38

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    hej pisalam do ciebie na priva

niestety nic nie mam , ja tez do Ciebie pisalam

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja też mieszkam we Wrocławiu. Chociaż pochodzę z Nowego Sącza - czyli rodzinne strony mam 400 km stąd. Końcem listopada skończę 28 lat.

W pierwszej ciąży nawet nie zrobiłam usg genetycznego. Tym razem się już zapisałam, a krew do testu pappa pobierają w tym samym dniu. Mam zamiar zrobić samo usg, chyba że coś będzie nie tak to zrobię pappa.

Oooo! A ja z Krynicy :)

Yammi lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ