STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Więc u mnie wykonują Pappe w dniu USG. Nie muszę jechac z kolejnym skierowaniem.
To teraz długie czekanie by znów ujrzeć mojego maluszka...Do 26 czerwca... Ale bardzo w niego wierzę, wierzę, ze wszystko będzie w porządku. Tyle przetrwał to juz zostanie z nami do końca zdrowy
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośka, zleci ja umówiłam się na usg pomiędzy dla swojego spokoju bardzo przeżywam, choć wszystko jest chyba dobrze. Nie wiem czy kiedyś się uspokoję
-
Seli wrote:Zośka, zleci ja umówiłam się na usg pomiędzy dla swojego spokoju bardzo przeżywam, choć wszystko jest chyba dobrze. Nie wiem czy kiedyś się uspokoję
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Ja pytałam ginki czy widzimy się jeszcze przed czy juz po prenatalnych. Mówiła, ze tak tydzień po, bo teraz wypada tak te dobre 4 tygodnie czyli tak jakbym mniej wiecej miała do niej podjechać na USG, a badania juz wszystkie porobilam więc nic wiecej nie potrzebuje Przynajmniej widze, ze mnie na kasę nie naciaga, bo przeciez gdyby chciała to moglaby powiedziec, ze jeszcze mam przyjechać, co nie? Więc prenatalne 26.06, a z ginka widzę się dwa tygodnie później czyli 12.07
olis87 lubi tę wiadomość
Ja idę do innego... Bo tamten też nie widział potrzeby... A że terminów nie ma... to idę prywatnie, po prostu chcę zobaczyć. Ehh matka wariatka sama się stresuje tym okresem, że do 12 tc może się wiele wydarzyć... A tak jak Olis piszesz, będę się stresować wszystkim ;P ciężko jest cieszyć się ciążą jak ma się obawy o wszystko...
-
Powiem Wam, ze jak mam spacerowac to od razu lepiej sie czuje, wiem tez z jakich powodów mam bóle brzucha, ze mam krwawić i od razu człowiekowi żyje się lepiej i przede wszystkim spokojnie. Byłam zrobić morfologie zeby sprawdzić pod kątem anemii, bo dosc sporo krwi tracę.. A tersz gotuje sobie obiad, pospacerowalam rano po dworze i powoli żyje..
Sylwunis, MonaLiza lubią tę wiadomość
Nowy początek -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja mam 34 lata, jeśli lekarz mnie nie wyśle na Pappe to robię tylko USG. Dzisiaj pierwszy raz przywitałam się z porcelaną .... a, że apetyt mam bardzo słaby to nie było czym, w kółko mnie mdli, czuję się przez te temperatury jakbym była w 30tc a nie w 7tc....
-
Hej! A ja jak za dużo połażę to boli mnie brzuch, krzyż i troszkę więcej plamię wieczorem. Wczoraj umierałam tak mnie wszystko bolało. A dziś zrobiłam zakupy, jutro synek kończy 8 lat to kupiłam mu tort, i wracam bo siedzimy u znajomych nad rzeką. Co do wieku-ja w tym roku 37 kończę i powiem Wam że obie ciąże przechodziłam przed 30 i były lekkie, ta ciąża skupia na sobie wszystkie objawy. Psychicznie mnie to wykańcza❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Tosia2323 wrote:A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię
U mnie np jest tak, że rano jedynie wymiotowałam a teraz nic mnie nie boli, nie mdli, nawet piersi mnie nie bolą, no totalnie nic... Myślę, że to tak jest, czasem mocniej, czasem mniej albo i wcale -
Tosia2323 wrote:A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię
ja mam takie skoki, czasami wszystko ustępuje na 2 dni i już też się zastanawiam, zazwyczaj wraca po 2-3 dniach. Pierwsza ciąża była tak bezobjawowa, że test zrobiłam w 14tc jak poszłam do lekarza i mówię, że chyba w ciąży jestem a On zrobił USG i szok... 14tc, w drugiej tylko piersi mnie bolały i raz w 9tc zwymiotowałam i to wszystko, trzecia poroniona to lekkie mdłości i brzuch wzdęty i ból piersi który całkowicie ustąpił i to była pierwsza oznaka poronienia, tą ciążę znoszę jak na razie najgorzej ale to pewnie też z racji wieku, pierwsza 21 lat, druga 29lat i teraz 34 lata. -
nick nieaktualnySeli wrote:U mnie np jest tak, że rano jedynie wymiotowałam a teraz nic mnie nie boli, nie mdli, nawet piersi mnie nie bolą, no totalnie nic... Myślę, że to tak jest, czasem mocniej, czasem mniej albo i wcale
Dzięki za pocieszenie od razu mi lepiej ze nie jestem sama -
Tosia2323 wrote:Dzięki za pocieszenie od razu mi lepiej ze nie jestem sama
Hehe ja sie akurat ciesze jak nic nie ma. -
Ja też tak średnio z objawami poza bólem piersi ale wydaje mi się że bolą już mniej. Każdy dopatruje się już brzucha A u mnie 9tc i jakoś nie widać póki co.. Ale co się dziwić to jeszcze tak wcześnie A waze też mało bo 49 kg no i 2 tygodnie temu skończyłam 29 lat
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
nick nieaktualny
-
To tez przeciez objawy Nie każda kobieta ma mdłości
nick nieaktualnyJa też się strasznie boję, aż mi żal samej siebie. Boję się każdego bólu brzucha. Z mdłości akurat się cieszę, cycki mi urosły, aż dzisiaj musiałam kupić stanik. Pierwszy raz w życiu miseczka B, a nie AAAAAAAA Ale po powrocie musiałam sobie zaparzyć melisę, bo jestem kłębkiem nerwów. Mimo że przecież już tyle za nami, tyle obaw się nie sprawdziło, a człowiek zamiast się cieszyć to robi w majty.
-
Dziewczyny roznie moze byc. Ja przy 1 ciazy po masakrycznym 1 trym. Spedzonym w duzej mierze na pogotowiach - mialam kolejne super miesiace. Niczym sie nie martwilam, czulam wew spokoj, jakos bylam pewna wszystkiego. Nawet porodu- pomimo tez ze w terminie porodu kiedy poszlam na ktg zatrzymano mnie z tychokardia. Nawet wtedy czulam ze to fake jedynie spowodowany odarciem mnie z prywatnosci w panstwowym szpitalu (na ktg lezy sie w kilkuosobowych pokojach i wywiad tez sie w takich odbywal i wpadlam w furie- przyznaje...). Po porodzie tez bez stresu. Moze pierwszy tydzien byl trudny jesli chodzi o kp...
Reasumujac... nie nastawiajcie siena ciagly stres. Ale oczywiscie warto zajac czyms glowe. Ja pracuje wiec duzo nie rozmyslam