X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc u mnie wykonują Pappe w dniu USG. Nie muszę jechac z kolejnym skierowaniem.
    To teraz długie czekanie by znów ujrzeć mojego maluszka...Do 26 czerwca... Ale bardzo w niego wierzę, wierzę, ze wszystko będzie w porządku. Tyle przetrwał to juz zostanie z nami do końca zdrowy :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka, zleci :) ja umówiłam się na usg pomiędzy dla swojego spokoju :P bardzo przeżywam, choć wszystko jest chyba dobrze. Nie wiem czy kiedyś się uspokoję :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zośka, zleci :) ja umówiłam się na usg pomiędzy dla swojego spokoju :P bardzo przeżywam, choć wszystko jest chyba dobrze. Nie wiem czy kiedyś się uspokoję :P
    Nie pociesze Cie, bedzie coraz gorzej. Jak zaczną sie ruchy, bedziemy przezywac, ze o tej porze to zawsze kopal, a teraz spokojny, czy cos sie dzieje, a w nocy nie czulam ruchów, a 2 dni temu ruchy były mocne, teraz słąbe... caly czas bedzie cos :) a prawdziwy stres zacznie sie po porodzie, kolki, czemu placze, alergie, katar... Cieszmy sie ciążą, na pewno będzie dobrze, teraz w to wierze, bo nie mam czasu za duzo myślec :)

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam ginki czy widzimy się jeszcze przed czy juz po prenatalnych. Mówiła, ze tak tydzień po, bo teraz wypada tak te dobre 4 tygodnie czyli tak jakbym mniej wiecej miała do niej podjechać na USG, a badania juz wszystkie porobilam więc nic wiecej nie potrzebuje :) Przynajmniej widze, ze mnie na kasę nie naciaga, bo przeciez gdyby chciała to moglaby powiedziec, ze jeszcze mam przyjechać, co nie? Więc prenatalne 26.06, a z ginka widzę się dwa tygodnie później czyli 12.07 :)

olis87 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do innego... Bo tamten też nie widział potrzeby... A że terminów nie ma... to idę prywatnie, po prostu chcę zobaczyć. Ehh matka wariatka :P sama się stresuje tym okresem, że do 12 tc może się wiele wydarzyć... A tak jak Olis piszesz, będę się stresować wszystkim ;P ciężko jest cieszyć się ciążą jak ma się obawy o wszystko...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze jak mam spacerowac to od razu lepiej sie czuje, wiem tez z jakich powodów mam bóle brzucha, ze mam krwawić i od razu człowiekowi żyje się lepiej i przede wszystkim spokojnie. Byłam zrobić morfologie zeby sprawdzić pod kątem anemii, bo dosc sporo krwi tracę.. A tersz gotuje sobie obiad, pospacerowalam rano po dworze i powoli żyje.. :)

Sylwunis, MonaLiza lubią tę wiadomość

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię

Kobobo lubi tę wiadomość

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam 34 lata, jeśli lekarz mnie nie wyśle na Pappe to robię tylko USG. Dzisiaj pierwszy raz przywitałam się z porcelaną .... a, że apetyt mam bardzo słaby to nie było czym, w kółko mnie mdli, czuję się przez te temperatury jakbym była w 30tc a nie w 7tc....

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A ja jak za dużo połażę to boli mnie brzuch, krzyż i troszkę więcej plamię wieczorem. Wczoraj umierałam tak mnie wszystko bolało. A dziś zrobiłam zakupy, jutro synek kończy 8 lat to kupiłam mu tort, i wracam bo siedzimy u znajomych nad rzeką. Co do wieku-ja w tym roku 37 kończę i powiem Wam że obie ciąże przechodziłam przed 30 i były lekkie, ta ciąża skupia na sobie wszystkie objawy. Psychicznie mnie to wykańcza

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię

U mnie np jest tak, że rano jedynie wymiotowałam a teraz nic mnie nie boli, nie mdli, nawet piersi mnie nie bolą, no totalnie nic... Myślę, że to tak jest, czasem mocniej, czasem mniej albo i wcale :)

dZhdp1.png

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

ja mam takie skoki, czasami wszystko ustępuje na 2 dni i już też się zastanawiam, zazwyczaj wraca po 2-3 dniach. Pierwsza ciąża była tak bezobjawowa, że test zrobiłam w 14tc jak poszłam do lekarza i mówię, że chyba w ciąży jestem a On zrobił USG i szok... 14tc, w drugiej tylko piersi mnie bolały i raz w 9tc zwymiotowałam i to wszystko, trzecia poroniona to lekkie mdłości i brzuch wzdęty i ból piersi który całkowicie ustąpił i to była pierwsza oznaka poronienia, tą ciążę znoszę jak na razie najgorzej ale to pewnie też z racji wieku, pierwsza 21 lat, druga 29lat i teraz 34 lata.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie np jest tak, że rano jedynie wymiotowałam a teraz nic mnie nie boli, nie mdli, nawet piersi mnie nie bolą, no totalnie nic... Myślę, że to tak jest, czasem mocniej, czasem mniej albo i wcale :)

Dzięki za pocieszenie :) od razu mi lepiej ze nie jestem sama :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dzięki za pocieszenie :) od razu mi lepiej ze nie jestem sama :)

Hehe :D ja sie akurat ciesze jak nic nie ma.

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Ja też tak średnio z objawami poza bólem piersi ale wydaje mi się że bolą już mniej. Każdy dopatruje się już brzucha A u mnie 9tc i jakoś nie widać póki co.. Ale co się dziwić to jeszcze tak wcześnie A waze też mało bo 49 kg no i 2 tygodnie temu skończyłam 29 lat :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam teraz z tydzien praktycznie bez ibjawow. Dopiero dzisiaj znowu piersi bola i mdli mnie. A w sumie mocnych objawow odnpoczatku nie mialam. Jutro zaczyna mi sie 10tydz i ja widze ze brzuch odstaje mi. Moze dlatego ze druga ciaza .

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

To tez przeciez objawy :) Nie każda kobieta ma mdłości :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się strasznie boję, aż mi żal samej siebie. Boję się każdego bólu brzucha. Z mdłości akurat się cieszę, cycki mi urosły, aż dzisiaj musiałam kupić stanik. Pierwszy raz w życiu miseczka B, a nie AAAAAAAA :D Ale po powrocie musiałam sobie zaparzyć melisę, bo jestem kłębkiem nerwów. Mimo że przecież już tyle za nami, tyle obaw się nie sprawdziło, a człowiek zamiast się cieszyć to robi w majty.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam kilka dni, a od 2 dni nie mogę się na brzuchu położyć bo tak mnie pieką sutki..

Nowy początek <3
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny roznie moze byc. Ja przy 1 ciazy po masakrycznym 1 trym. Spedzonym w duzej mierze na pogotowiach - mialam kolejne super miesiace. Niczym sie nie martwilam, czulam wew spokoj, jakos bylam pewna wszystkiego. Nawet porodu- pomimo tez ze w terminie porodu kiedy poszlam na ktg zatrzymano mnie z tychokardia. Nawet wtedy czulam ze to fake jedynie spowodowany odarciem mnie z prywatnosci w panstwowym szpitalu (na ktg lezy sie w kilkuosobowych pokojach i wywiad tez sie w takich odbywal i wpadlam w furie- przyznaje...). Po porodzie tez bez stresu. Moze pierwszy tydzien byl trudny jesli chodzi o kp...
    Reasumujac... nie nastawiajcie siena ciagly stres. Ale oczywiscie warto zajac czyms glowe. Ja pracuje wiec duzo nie rozmyslam

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów ja mam słabe. Bolą piersi pobolewa brzuch. Kilka dni miałam zgage. Czasem ale nie codziennie mnie zemdli. I tak samo jak Wy się ciągle martwię. Powiem Wam że marzę o rzyganiu wtedy byłabym spokojniejsza.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ